icon

Mám zastaviť finančnú podporu sestre s deťmi?

Dnes o 11:07

Ahojte baby, potrebujem počuť nestranné názory. Moja sestra má už dve deti, starsí má 5r, mladší 3 aj pár mesiacov takže začal chodiť do škôlky a ja som sa konečne tešila, že si sestra nájde prácu, ibaže mi oznámila, že je znova tehotná. Aby ste chápali, ide o moju staršiu sestru, s manželom na tom neboli finančne dobre, takže posledné dva roky som im pomáhala. Robila som im nákupy, platila škôlku a oblečko pre deti a podobne. Nie som na tom finančne zle, žijem sama a mohla som si to dovoliť. Ibaže keď som sa dozvedela, že čakajú tretie dieťa. Nebudem vám klamať, prišlo mi zle. Tehotnú ju nikto nezamestná. Na materskú odchádzala s výpoveďou, takže do starej práce nemôže ani na pár mesiacov. Jej manžel nemá lepšie vzdelanie, živí sa ako SBSkár. Takže peniaze nič moc, nájom je drahý... som zúfalá. Ľutujem ich deti, ale neviem... mám dojem, že kým ja makám a pomáham im, tak ona... no. Majú samozrejme aj nejaké dlhy, tie som im nikdy neplatila. myslíte, že bude kruté ak im stopnem moju finančú podporu? Ja tie deti ľúbim, ale...

minenkaa
Dnes o 14:58

Keď prestanú fajčiť ,hneď majú tých tristo € ,takže majú peniaze ,to znamená nemusis im vôbec pomáhať,nie je to potrebné

anonym_4b58ae
Dnes o 15:20

@anonym_autor samozrejme že máš s tým prestať. oberáš svoje deti ( keď ich budeš mať) aj seba o pohodlnejší život. Ona sa nikdy nenaučí sa snažiť od života viac, keď nemusí lebo má Teba

lucylaw
Dnes o 15:27

Mňa by zaujímalo,ako sa sestra tvárila,keď ti oznamovala,že je znovu tehotná? Tešila sa z toho alebo mala nedajbože aj nejaké výčitky svedomia?

Každopádne,pomoc by som stopla okamžite,už by odo mňa nevideli nič..

saraxyz
Dnes o 15:42

@anonym_autor pekne si manipulovana...no a stolnom to čo najskôr, len tak im pomôžeš. Užili si pár mesiacov pomoci, teraz je rad na nich. Mali by prevziať zodpovednosť na seba

petamich
Dnes o 15:45

Ani nevies ako ti rozumiem. Lahko sa to povie ale tazko vykona. Kazdopadne, ja si tiez myslim, ze si tu podporu mala uz davno stopnut.

anonym_2bc210
Dnes o 15:53

@anonym_autor deti nemaju co jest a oni vypaluju papule? Fuj! Okamzite zastav dotovanie hentakych darmozracov a sestre prehovor narovinu do duse
Chudatka deti a hento sa rozmnozuje

dkethe
Dnes o 16:04

Uplne mozne je aj to, ze sestra je psychicky tyrana a manipulovana muzom. Dieta mozno pocate nedobrovolne. Tebe sa nezveri lebo si mozno sama mysli ze NIE JE S CIM. Tu ten muz je problem 🤮 len uplny kkt sa necha dotovat svagrinou. Fuj!
a neviem ako tomu mozes pomoct. Drzim palce 😕

anonym_083256
Dnes o 16:29
@anonym_autor

Tak ono to nebolo každý mesiac presne 300e, niekedy to bolo aj menej. Peniaze som im nedávala priamo, skôr som zaplatila potraviny, obedy v škôlke, nejaké topánky a podobne. Viem, že párkrát boli aj hladní jednoducho, keďže manžel zarobí okolo 1200e a zijú v podnájme. Uvedomila som si, že robím chybu, keď mi sestta oznámila to tretie... chcela som len možno počut, že... ani sama neviem.

@anonym_autor poslala by som ju na potrat s tým,že končím s financovaním

anonym_d87872
Dnes o 16:41

financnu pomoc stopni. To nieje pomoc, ale oni ta uz doslova zneuzivaju a vyuzivaju.
Sami niesu schopni sa postarat pomaly sami a seba, nieto o 2 deti, a este maju tu drzost sa "kotit" dalej. Lebo akoze sorry, ale kazdy socialny pripad, ktory nema tolko chochmesu, to je horsie ako potkany, fakt.
Tie peniaze co vrazas do nich, si radsej odkladaj bokom. Pre svoje buduce deti. To, ze ich nemat teraz, mozno pridu neskor. Alebo ak by aj nie, nie vsetky zeny chcu deti, tak pre seba na dochodokk, alebo na horsie casy proste.
Deti ti same nedaju, lebo nedovera, lebo zaidne nemas, ale nieje im sproste ked im vsetko platits a dotujes darmozracov??? Akoze WTF???
Tok financii ihned zastav, a idealne sa od nich aj odstrihni.

moga
Dnes o 16:44
@anonym_autor

No ono problém bol, že tam niekedy nebolo aj na to jedlo, bohužiaľ. Párkrát sa stalo, že mi sestra volala, že deti sú hladné. Takže až tak zle na tom bývali, kým som začala robiť nákupy.

@anonym_autor zneužívajú tvoju dobrosrdečnosť, treba to stopnúť a uvidíš, že nakoniec budes ty za zlu… rýchlo si zvykli na tvoje peniaze a nehľadali riešenie …

tilly
Dnes o 17:13

Prestala som čítať pri komentári, že ľúbia cigarety. Buď by obaja prestali fajčiť, alebo by som im nedala už ani cukrík. Deťom by som niečo kúpila, ale rodičom by som stopla pomoc. Tých 300 eur keby si mesačne investovala, na dôchodku budeš za vodou.

simca06022011
Dnes o 17:19

@anonym_autor no nebudem ti pisat, ze chybu si spravila davno. Ano, so sestrou by som si pohovorila a prestala by som ich akokolvek financovat. Ak mas vela penazi, odkladaj si ich, mozno to tie deti raz budu pri takychto rodicoch potrebovat. Ale teraz im je asi velmi pohodlno, tak sa im dobre zije aj s cudzou pomocou. nech si lubia co chcu, a robia co chcu, aj keby nefajcili, nepili .. aj tak by mi to prekazalo, ze niekto bez skrupuli nema z coho fungovat, ale veselo sedi doma a prepacte, ale robi si jedno dieta za druhym.
Ano urcite by som boal za zlu, a no a co... :D

anonym_46020a
Dnes o 17:29

Zato sa mnozia nadalej sak maju teba🤣

A este sa pytas ci to mas stopnut ? No nemusis budes zachvilu 10 clennu rodinu zivit 🤣

anonym_46020a
Dnes o 17:31

A rataj s tym ,ze ak to raz stopnes ,po 5-6 decku nahneva sa na teba , bude ti robit vycitky a pravdepodobne deti uz neuvidis.

darmasiswa
Dnes o 17:33
@anonym_878998

@darmasiswa lenže tu sa niektoré obúvaju do všetkých, čo sedia "doma na riti" tri roky. A chvália sa, ako išli pomaly z pôrodnice naspäť do práce. Jedna fakt pomýlená, tu dokonca nedávno napísala, že po materskej išla do práce, lebo by sa cítila ako prostitútka, keby ju do tých 3 rokov dieťaťa živil manžel (ktorý podľa všetkého chápal, aký benefit pre dieťa a pre rodinu je 3ročná RD. ) Je samozrejme ine, ak žena ísť do práce musí kvôli peniazom alebo aj kvôli svoje psychohygiene, ale toto...? Cítiť sa zle, že muž živí rodinu počas toho krátkeho obdobia života, kým sú deti malé?

@anonym_878998 Suhlasim. Kazdy si slobodne vybera, ako bude zit, pokial dosledky svojich rozhodnuti nepresuva na inych. a ostatnych do toho nic nie je

anonym_47018b
Dnes o 17:54

A čo to je keď jej prestaneš nakupovať ale budeš volať deti k sebe aby si ich nachovala ? Sestra-nesestra, dobre ťa využívajú. Keby si bola vedomá ako im pomáhaš, postavila by sa na nohy ale znovu otehotnieť ? Veď čo si narobili o to nech sa starajú. A ak by mi sestra zavolala, že deti sú hladné tak by som ju poslala do roboty, nik jej nekázal zas roztiahnuť nohy. Sorry not sorry ale napomáhala si sa im dosť.
Vy máte niektoré ženy tak dobré srdce až ste naivné a tu vidieť ako ťa zneužívajú

anonym_c9c840
Dnes o 18:36

@anonym_autor pomoc s potravinami aj platením škôlky či školy by som určite stopla..ak si trúfajú na ďalšie Mimi keď si nevedia zabezpečiť tie čo už majú, určite by som to ďalej neriešila..🫣 pomáhať deťom samostatne, mimo pomoci rodičom.. výlety napríklad v škole, škôlke, prípadne kúpa oblečenia ešte áno, tiež rada pomáham, obdaruvavam detičky v rodine ktoré su na tom horšie jak my..ale určite by som nedotovala niekoho takto nezodpovedného 😞 a čo sa týka práce pána, tak popri práci sbs si vie nájsť kľudne aj druhý príjem..neverím, že pracuje ako sbs každý deň..ale to sa nestane, kým im budeš dávať toľko peňazí 🫣

anonym_b6dbb9
Dnes o 18:46
@anonym_autor

Písala som, že mladší má tri roky a pár mesiacov ako vek, takže do škôlky chodí dlhšie, ale sestra si nevedela nájsť prácu. Chodila len na beigády, čakala som, kým si nájde niečo stabilnejšie. Sociálku na nich určite nepošlem. Čo aa týka alkoholu, tak nepojú, ale cigarety majú bohužiaľ obaja v obľube.

@anonym_autor ja som stopla a vieš čo sa stalo?
Zablokovali ma všade
Takže ak si na to pripravená stopni to ale ak nie budeš ich ďalej živiť a oni budu ďalej robiť deti
Ja som pomáhal ale keď sa niekto správa ako majster sveta a pritom nevie uživiť vlastne deti dotácie som stopla
A ostala som najhoršia ale nevadí zvyknem si

julish
Dnes o 18:57
@anonym_autor

No ono problém bol, že tam niekedy nebolo aj na to jedlo, bohužiaľ. Párkrát sa stalo, že mi sestra volala, že deti sú hladné. Takže až tak zle na tom bývali, kým som začala robiť nákupy.

@anonym_autor ja by som sa na to pozrela z vacsej perspektivy. Ty das a pomozes vychovat deti, sestra ss ti odvdaci a ak nie, ak jr nevdak to, coho ss bojis, ver, ze synovci ci netere sa ti na stare kolena zidu. Niekedy sa ideme z tych penazi pototo

anonym_8e6729
Dnes o 19:08

S takou sestrou prasiatko pokladnička môže mať aj sedem detí coby nie veď vidi že sa postaras. Keď si vedeli narobiť deti majú sa vedieť postarať ak nie ich vec. To nie sú tvoje deti. Si sama vidis sa v nich možno tým naplnas aj svoje materské city. Lenže sestra to zneužíva. Otázka je dokedy jej to ty dovolíš. Ty tie deti ľúbiš. Ale tie deti majú mamu a otca. Kruté je že nezijes svoj život robis na niekoho iného a nemyslíš na seba pretože keby si ty potrebovala pochybujem že sestra ti pomôže.

anonym_8e6729
Dnes o 19:10
@anonym_b6dbb9

@anonym_autor ja som stopla a vieš čo sa stalo?
Zablokovali ma všade
Takže ak si na to pripravená stopni to ale ak nie budeš ich ďalej živiť a oni budu ďalej robiť deti
Ja som pomáhal ale keď sa niekto správa ako majster sveta a pritom nevie uživiť vlastne deti dotácie som stopla
A ostala som najhoršia ale nevadí zvyknem si

@anonym_b6dbb9 aj ma ma niekto ľúbiť a byť so mnou v kontakte len preto že by som mu robila pokladničku a servis mozem sa na taky vzťah ..... Urobila si dobre aspoň vieš ake to boli úprimne vzťahy

simonka1304
Dnes o 19:12

@anonym_autor a co si sestre na to povedala?
Určite by som to stopla,kupovala len detom nejake jogurty..

anonym_7fc78c
Dnes o 19:25
@julish

@anonym_autor ja by som sa na to pozrela z vacsej perspektivy. Ty das a pomozes vychovat deti, sestra ss ti odvdaci a ak nie, ak jr nevdak to, coho ss bojis, ver, ze synovci ci netere sa ti na stare kolena zidu. Niekedy sa ideme z tych penazi pototo

@julish naozaj ma chovat 5 hladnych krkov? A este si necha madam aj vylety platit, lebo same deti s nou nepusti. Toto nemysis vazne? Niekde su aj hranice. A tato sestra ju nie vyuziva, ale zneuziva. Ty ked si tak dobra, ze si to ochotna robit, nikto ti nebrani. Tato zena uz dost nainvestivala do cudzich ludi

strelkyna1
Dnes o 19:54

No, musis byt pekne za vodou, ked darujes kazdy mesiac 3 stovky. Za tie prachy si aj hypoteku platit mozes alebo inak investovat. Namiesto toho mas nevdacnu sestru, ktora Ti bude akurat tak vykrikovat aka si Ty sebecka mamonarka (pozname tieto typy, len pockaj,ked im oznamis, ze sa budes viac o seba starat do buducna a nie ich dotovat) a deti k Tebe tiez extra vztah mat nebudu, budes pre ne len pokladnicka (lebo vztah sa buduje spolocne stravenym casom a nie vecami)

saraxyz
Dnes o 19:55
@julish

@julish v tomto prípade škodí autorka sama sebe a aj sestre s rodinou. Keď si sestra dokázala založiť rodinu, mali by sa s manželom o tu rodinu postarať.

anonym_520cd8
Dnes o 20:38

@anonym_autor a spýtala si sa ich ako si to ďalej predstavujú, lebo si si myslela, že pôjde do práce a nebudeš ich musieť dotovať?Keď je sbs kar tak pracuje na smeny nech si nájde brigádu.Byvaju vo svojom, alebo podnájme?Keď obidvaja fajčia to je tak tak 250 eur, ak nie viac.Snad prestane aspoň ona, keď je tehotná.Povedz im, že môžeš pomôcť 100 eur a stopni to.Znizili mi plat, budú prepúšťať, nejde mi podnikanie...

anonym_6ef002
Dnes o 20:59

ty si zodpovedna za ich život? spravi si deti a bude čakať od teba nakupy? presťahuj sa na druhy koniec republiky, tym jej najviac pomôžeš, možno nebude taka hr do 4.dieťaťa

anonym_6ef002
Dnes o 21:01

a pozri, dobre tu boli spomenute cigarety - teraz stoja najlacnejšie 6eur x 30 =180, 180x2osoby=360eur ak fajčia obaja denne krabičku cigariet, tak 360eur maju k dobru každy mesiac, ktore im ty platíš zo svojho

darmasiswa
Dnes o 21:05
@julish

@julish To je skor zbozne prianie. Keby to tak fungovalo, neboli by plne domovy dochodcov ani dlhe poradovniky. Mnohi stari rodicia vychovavali vnucata cele prazdniny a aj tak nakoniec skoncili sami. Pomahat sa ma preto, ze clovek chce, nie ako investicia do vlastnej staroby

dominikak4
Dnes o 21:14

@anonym_autor ja by som tiež chcela tri deti, ale žiaľ na to nemám finančné možnosti. No tak mám deti iba dve a chodím do práce, nikto mi neprispieva. Asi by som jej povedala, že sa sami rozhodli mať tretie dieťa a teda sa musia aj postarať o jeho potreby....🫤🫣🙏