icon

Mám zlé vzťahy so svokrovcami

simona1998
19. sep 2020

Ahojte , máte tu niektorá skúsenosť s tým že Vás nemajú radi partnerovi rodičia ? . U nás to bolo vždy všetko fajn až pokial jeho sestra nezačala môjho partnera otravovat neustálym vozením ju kdesi ku priateľovi , huckanim mu do hlavy veľa hnusných veci , tak som sa neudržala vynadala jej a ona bežala za mamou Ocinkom a bolo po dobrom vzťahu 🙏🏻 Myslite že sa to nejako dá dokopy ?

Strana
z2
luuubik
19. sep 2020

Preco to namiesto vynadania "svagrinej" neriesis priamo s partnerom? Je v poriadku, ze sa ti iste veci nemusia pacit, avsak on je dospely a svojpravny. Cize, ak vyletis na jeho sestru, ja by som sa - byt tvojim priatelom - tiez trochu nahnevala, ze moje konanie ako to povedat... neakceptujes... pripadne neveris, ze - ak by mi velmi sestrine poziadavky liezli na nervy - zeby som si to sam vedel poriesit. A ze svokrovci su na strane vlastnej dcery a nie tvojej je snad pochopitelne... Aj oni by to cele mozno inak brali, ak by slo o spor medzi surodencami. Krv nie je voda. Mozno by aj pripustili, ze sestra je otravna, keby jej to povedal brat - ktory je tiez ich vlastnym dietatom, ako ked to vzide od teba... Celkovo je toto zasahovanie do rodinnych vztahov velmi osemetne, ak nejde o ozaj vazne veci, radsej treba byt velmi diplomaticky.

simona1998
autor
19. sep 2020

@luuubik vieš toto je celé zle , on mi vravel poviem jej poviem ale on je moc mäkká povaha a nechcem si nechať zasahovať do života , do súkromia s mojim partnerom . Prečo by nám mala toto robiť ? Nikdy v živote sme jej my nič zle neurobili tak prečo sú niektoré take zákerne ? :/ ja tomuto nerozumiem . Oni sú dve odlišne povahy a toto je to najhoršie

luuubik
19. sep 2020

@simona1998 tak to je potom tazko, vies, co ak pridu ine problemy a situacie, ovela narocnejsie, ktore bude treba riadne poriesit a partner bude stale takyto makky? A ty budes stale riesit zanho aj to, co by si mal vybavit on. Ak mu to teda ozaj vadi, musi sa vediet on sam za seba postavit a odkomunikovat si to - vsetko sa da predsa aj slusne povedat, nemusi sa hned so sestrou hadat. Potrebuje viac asertivity 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
ljzozv
20. sep 2020

Prečo namiesto vynadania sestre si sa nepostavila napríklad za to, že nikto ma nebude vyhadzovať od môjho priateľa z prednej sedačky? Vtedy si mala byť asertivna a v kľude jej to povedať. Ona vás dva roky cca využíva s autom, ak som dobre pochopila príspevok od teba. A ty vybuchneš až teraz?
Máte auto na úver, spýtaj sa jej , koľko vám tento mesiac ide prispievať na auto, keď ho pravidelne využíva.
A na priateľa nemám slov, aspoň sa ťa zastal pred rodinou? Ak nie, tak máš veľký problém.

ljzozv
20. sep 2020

Ešte som chcela dodať, že podľa tvojich príspevkov, ťa nemá za nič (narážky na rodinu, nie je vaše auto, "padaj" do zadu si sadnúť a priateľ je vždy ticho?
Nikto mi nezabráni pomôcť súrodencovi, ale aj môj súrodenec má rozum a žiada o pomoc , keď skutočne potrebuje. Ale rovnako to platí aj opačne, keď niečo ja potrebujem, viem, že môj súrodenec je tu pre mňa.

slavaf
20. sep 2020

@dee01 úplne súhlasím, je kopec ľudí, ktorí len využívajú ostatných, a tí, pre mňa z nepochopiteľných dôvodov, len sklonia hlavu, nič nepovedia a pomyslia si svoje, lebo veď tak sa to má. Namiesto toho, aby sa ozvali a povedali rázne nie. Problém je, že ak by to urobili, tak oni sú tí zlí a sebeckí. Tiež som s tým bojovala, ale pochopila som, že to jasné "a dosť" treba povedať. Síce som "zlá" , ale mám pokoj. Zatiaľ... 😏

aceris
20. sep 2020

@simona1998 moj nazor je, ze vzdy sa treba postavit proti, ak sa ti nieco nepaci a povedat to. Ak budes ticho, budu nadalej vyuzivat a skakat po hlave!

thoughtfulweirdo
20. sep 2020

Nie je normalne, aby dospelej zene brat stale robil taxikara zadarmo, ale nie je ani normalne, aby to riesila frajerka. Ked sa tvoj partner citi obtazovane a zneuzivane, ma to sestre povedat. Ak to nevie, zrejme si si nasla tutka. Pokial mu to nevadi alebo ju vyvaza rad, tak to je jeho vec a tebe sa to sice moze zdat divne, ale hold smola. Mne by bolo smiesne, keby moj problem so sestrou chcel riesit jej frajer 😅 jedine, co mozes, je pomaly viest a trenovat partnera k asertivite.

tykat
20. sep 2020

@simona1998 ...poviem ti uprimne...toto aj nam hrozilo, nastastie sme sa odstahovali dostatocne daleko. Moj muz je fajn, sestre by pomahal a ona by ho vyuzivala, a mna by sa casom snazila tiez. Aj teraz ked sa len suchne ze niekam ideme tak uz vyvolava co vsetko jej odtial mame priviezt alebo organizuje koho by sme odkial a kam mohli zobrat. Nastastie si muz uz odvykol robit rodine poskoka a vie ju odpalkovat. Keby sme ostali byvat blizko tak by sme v kuse cosi riesili a tipujem ze jej decka by sme mali u nas nasackovane denne (lebo je odtial blizsie, lebo ona po nich pride k nam, lebo mame cosi priviezt a zobrat aj deti...dovod sa vzdy najde, vidim ako to urobila so svagrinou, deti zapisala do skoly tak aby to k nej mali cez cestu a po skole idu rovno tam, porobit ulohy, najest sa a domov ich berie az vecer).

Takze radim, odstahovat sa co najdalej. Lebo toto bude problem vzdy. Su take typy co kazdeho vyuziju az na kost a ked sa vzoprie tak citovo vydieraju "lebo na nich zabuda".

0kristina0
20. sep 2020

Ty mas velky problem a tym je povaha tvojho muza. Za rodinou si pojde aj nohy dolamat, viem o com hovorim. Radsej si na toto zacni zvykat alebo pobal kufre.

viellik
20. sep 2020

S tým nič neurobíš, ty sa nemáš prečo svokrovcom ospravedlňovať alebo niečo podobné. Toto síce malo byť len medzi súrodencami a ty si sa do toho pliesť nemala, ale už sa to nedá vrátiť späť. Ja by som to nechala tak. Nechala by som to plávať. Buď ich to prejde alebo nie.

tulipanicek
20. sep 2020

Nič v zlom ale ty si za toto nemala čo vynadat partnerovej sestre. Toto si si mala vydiskutovať s partnerom a on si mal urobiť poriadok. Ja mám manžela, sme spolu 15 rokov a toto by som si nedovolila. Keď sa mi niečo nepáči, riešim to s mužom a on potom ďalej s jeho rodinou. Toto mi príde ako samozrejme. A samozrejme sa musíme zhodnúť my dvaja.
Toto by som si dovolila len keby s ňou niečo riešim osobne a ona mi vynadá alebo má nejaký problém alebo čosi. Aj keď teda ani tak by som si to nedovolila a vysvetlila slušne. Divím sa že to nevadilo aj tvojmu partnerovi čo si urobila 🤷‍♀️ Ani tebe by sa nepáčilo keby tvoj partner vynadá niekomu z tvojej rodiny.

simona1998
autor
20. sep 2020

@tulipanicek Viete čo nemala som to nechať tak keď som o premýšľala asi som urobila aj dobre pretože on povedať Nie vôbec nevie nechal by so sebou zametať a varovala som ho buď ty alebo ja vždy Ano Ano ja a nikdy nič vždy sa len vyhováral a vždy ako bolo 22;00 nám volala kde sme ak sme neni doma nech ideme a nech hneď príde pre ňu potom nech mna nevezie do prace že ja môžem ísť autobusom nech zoberie ju Lebo jej sa nechce vstávať na ranný autobus , neviem ja v tomto neviem čo mám robiť ja si neviem predstaviť či toto bude môcť pokračovať pri takej slabej povahe chlapa , dnes som mu vravela že si s ním doslova vytieraju rit a on že Ano ja viem ale neviem povedať nie 😔

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
slavaf
20. sep 2020

@nikolka1986 Mne sa fakt páči taká idea, že je to sestra, tak môže čokoľvek. Tiež mám rada tie typy rodín, že kto sa prižení a privydá, tak ostáva na okraji, však najdôležitejšia je pôvodná rodina. Keď už pomoc, tak vzájomná a nie jednostranná, a "prišelec" má držať hubu a krok... Keď je tá sestra tak natvrdlá a nedochádza jej to, tak jej to jednoducho treba vysvetliť. Čím skôr, tým lepšie. A keď sa k tomu nemá brat, musí to urobiť niekto iný. Aj keď, treba zvoliť vhodný spôsob.

simona1998
autor
20. sep 2020

@slavaf Raz som cudzia tak budem už stále , no ona nemá právo zasahovať do našeho súkromia aj keď sme len zasnúbení . Je to jeho sestra je pekne pomáhať si ale odtiaľ potiaľ pomáhanie a využívanie je čosi iné len čo keď ona je rozmaznana a vždy mala čo chcela , nikdy nič nerobila všetko musí byt po jej a ako som prišla ja a zrusila som jej časté každodenne odvozy tak už bol oheň na streche už som zas najhoršia ja , ale musia si uvedomiť že bude žiť so mnou dieťa čakám ja s ním a nie jeho sestra . Nebude žiť s nou ale so mnou tak prečo sa necháva tak využívať .. :/ dúfam že dospeje natoľko že už sám dupne

0kristina0
20. sep 2020

@simona1998 pokial sa neodstahujete niekam poriadne daleko tak toto bude stale tak. To je povaha a ta sa zmenit neda.

simona1998
autor
20. sep 2020

@0kristina0 dnes som mu spomínala sťahovanie a on ma odbil tým že nevie či je schopný odísť od rodičov že mu bude ľúto 🙏🏻 Ja neviem čo teraz on si ide svoje ale ja nechcem žiť niekde kde to je take aké je takze toto bude zas boj ..

xjakubikovak
20. sep 2020

@simona1998 si tehotna?? Chcela dom ti napísať ze ho mas kopnut do prdele lebo chlap sa nezmeni a ty budes trpiet... no ale uz je asi neskoro. Mam krasny priklad, nie uplne rovnaky ale velmi podobny, moj uz skoro 60 rocny otec minule povedal ze on stale nevie koho sa ma zastat ci manzelky alebo matky... stale nepochopil ze id začiatku manzelstva si mal zastat svoju zenu, prajem ti aby to tvojmu priateľovi docvaklo omnoho skor🍀

0kristina0
20. sep 2020

@simona1998 tak sa priprav ze toto budes mat mega tazke. Chlap ktory sa nevie odstrihnut od rodiny je pohroma. Stale budes musiet "superit" s jeho sestrou a rodicmi. On si musi uvedomit, ze si vytvara novu rodinu a ta bude pre neho prvorada, ale to neznamena, ze jeho rodicia a sestra prestava byt jeho rodinou.

dkethe
20. sep 2020

Nuz veru pozor na to... S prichodom vlastneho domu, deti, psov, zahrady, aut necakaj ze mu "docvakne", a uvedomi si, ze nebude mat cas robit sestre taxikara. Stane sa presny opak, dievca zlate mile mlade (my stare smutne manzelky o tom vieme svoje 😂) = pobezi za sestrou, neskor mamickou, a ty budes doma sama v plienkach. Sestre zaplati nieco co bude hrozne potrebovat, a ty z rodicaku budes skrabat na praci prasok. Fakt pozor na to, takyto makkys je skor mamickin maznacik a to je katadtrofa na urovni alkoholika fetaka, gamblera.

Cize. Bud chytro zmen cele toto, alebo to ukonc. Deti vsetko zhorsia, na to nezabudni

dkethe
20. sep 2020

Och, prave citam ze si snim tehotna :D

simona1998
autor
20. sep 2020

@dkethe Ano čakáme malé , ale predtým sa to ešte ako tak dalo že to nebolo až take z tej jeho sestri strany ale ako zistila že som tehotná tak začala robiť napriek ešte o 1000krat viac ako predtým 😄 čiže amen cma budem musieť asi aj jeho dať dokopy lebo neviem ako to bude ďalej

dkethe
20. sep 2020

@simona1998 mrcha hnusna. bude to len horsie. Fakt musis razne, asertivne a diplomaticky zakrocit. Nech vie ze si nema skakat do teba. Ale musis muza dat do laty, tie jezibaby ani nie, tie nech riesi nasledne muz

stanulienkat
20. sep 2020

Nuz,najprv sa ludia zoberu,potom spolu byvaju a nakoniec si naplanuju babo. Tak to funguje. Zavarila si si tym,ze ides od konca. Este ani nie ste zobrati,nebudete mat samostatne byvanie a uz mate zarobene na rozchod. Lebo toto neustojite,ak budete byvat so svokrovcami.

Strana
z2