Mám zlý pocit, že všetko je moja vina

8. nov 2021

Mám zlý pocit . S manželom sme spolu už 16r. Zo začiatku sme bývali v byte potom u mojich rodičov(chcela som ) a zas sme v byte.
On chcel aby sme bývali pri jeho rodičoch ,prerobili dom.. no neviem či naňho netlačili.. viem že sa ho pýtali kedy prerobí ,kedy... Nakoniec sám našiel byť väčší byt a bývame tu keďže máme aj mimčo . Ale mám zlý pocit zo všetkého že ja som navine . Bojím sa že mi to bude časom vyčítať..jeho otec je taký rypak od neho to môžem očakávať. Proste nemám kľud . Všetko sa mení aj vzťahy medzi nami

anjelicek26
8. nov 2021

Ja sa v tom stracam... svokrovci chcu, aby ste zili v prerobenom dome pri nich a vy chcete ostat v byte? Vztahy sa menia, ked ludia spolu nekomunikuju, takze si to s muzom vyjasni... urcite su dovody, preco je byt vyhoda oproti staremu domu, kde treba investovat cas a peniaze a a nove to nikdy nebude. Navyse nejaka chalupka kde sa vrany otacaju co sa tyka vychovy dietata tiez nie nejaka perla - dostupnost lekarov, skoly, skolok, kruzkov tam tiez nie je boh vie co... preber si v hlave pre a proti, aj ked to si urcite spravila uz davno...a vyjasnite si to s muzom, muz si to musi vyjasnit s rodicmi - proste povedat tie spravne argumenty, nech s tym daju pokoj, ze vy ste spokojny.

ivkazba
8. nov 2021

Ako čoho sa obávaš? Že ste nešli bývať k jeho rodičom? Dobre ste urobili. Ste rodina, majte svoju domácnosť. Navyše, určite by som neinvestovala peniaze ani čas, aby som prerábala dom, ktorý nie je môj. Rodičom treba poďakovať za ponuku a povedať, že chcete bývať samostatne. Podstatné je, aby ste to mali vyjasnené vy s mužom, nie so svokrom.

tosomja
8. nov 2021

Aj keby som mala najlepších rodičov na svete, so zlatým domom ...nikdy by som nešla bývať s mužom a deťmi k nim. Ani k mojim, ani k jeho.

danica2711
8. nov 2021

tvoj muž našiel sám väčší byt, čiže to on tak chcel - či si ho do toho dotlačila ty? Vyčíta ti to? Ak nie, tak sa zbytočne zaťažuješ pocitmi viny. Žijete tak, ako chcete žiť (mimochodom, aj podľa mňa správne rozhodnutie) a že jeho otec je rypák, je úplne nepodstatné. Vychutnávaj si, čo máte a namiesto imaginárnej viny si pestuj pekné manželské vzťahy

autor
8. nov 2021

@danica2711 nie nevyčíta len povedal že neskôr bude chcieť určite dom tak neviem

luccija
8. nov 2021

On bude chcieť dom...a ty?pýta sa niekto aj na tvoj názor či len rozhodne....neviem prečo máš pocit viny veď, ak by muž nechcel byt, tak ho nehľadá...vôbec si tým nelám hlavu

autor
8. nov 2021

@luccija máš pravdu kašlem na to. Uvidí sa čo roky prinesú .. ja by som brala dom ale nie v takom stave .

janetinka27
8. nov 2021

ahoj, detaily nepozname, ale zatial som sa nikde nedocitala, ze by ta nutil do domu pri rodicoch. casom mozno bude chciet dom, ale mozno uplne iny dom a inde. keby chcel, uz by ta davno tlacil k jeho rodicom. takze by som sa toho zbytocne neobavala.

deti95060810
8. nov 2021

svokor je rypák? no tak buď rada že si nie s ním pod jednou strechou... užívaj si volnosť a nie teror so svokrovcami...😉

mariejenka
8. nov 2021

Manžel povedal,ze casom by chcel dom. A koniec diskusie? Ved normálne s manželom hadam komunikujes,a rozvedie sa debata ,ze kde,aky dom sa postaví, alebo zvažuje ist k jeho rodičom? Este keď žijú,alebo po ich smrti sa nasťahovať do rodičovského? Ved co sa s mužom bojíš hovoriť. Svokrovcov nerieš. A preco sa oni pýtajú ich syn,kedy prerobí ich dom? Je jedináčik? Dohodli sa na prerabke? Ci ako?

autor
8. nov 2021

@mariejenka ja mám pocit že my sa nerozprávame o takých hlavných veciach. Aj tak si myslím že všetko rozoberá z rodičmi.. mimo mňa. Ten dom je stále svokrov. Je to po jeho rodičoch . A keby chcel tak už to dávno prepiše alebo s tým spravi poriadky. Väčšina takto dopadne tak že potom sa nedohodnú áno súrodenci ani bratia

clodika22
8. nov 2021

Možno by bolo dobré aby ste si sadli a proste sa porozprávali o tom, čo treba. Ja by som nechcela dnes už bývať s rodičmi, alebo so svokrovcami. Každý proste má rád to svoje, svoje zvyky, svoje pohodlie a mne to nestojí za tie konflikty.

zuzks5
8. nov 2021

toto je velka chyba, ze spolu taketo veci nerozoberate a mali by ste. ak by ste to rozoberali spolu, mozno by to potom nerozoberal so svojimi rodicmi

mariejenka
8. nov 2021

Musíte sa začať, mate spolu dieťa. Manžela by som poprosila,aby temy ohladom vas,vasej rodiny o 3 členoch,riesil s tebou.
Je tu milión tem ba fóre,aka kravina je,ze sa mladí nasťahujú k rodičom, prerobia si časť domu, ktorý nieje ich,a cirkus začne. Ak ma tvoj muz aj súrodencov, neexistuje aby som pristúpila na byvanie u svokrovcoch.

krisbar
8. nov 2021

Tu by mala byt dalsia sekcia na otazky s nazvom "nemam problem, vyrobim ho".

sandokanka36
8. nov 2021

tak jedine sa s nim o tom skusit porozpravat, ked ta to tak zoziera aspon budes vediet na com si a snad predides tomu, comu sa tak bojis, ze ti to bude vykricane.