icon

Mám zlý vzťah s mamou

30. máj 2021

Potrebujem sa asi len niekomu zdoverit. Odjakziva mam zly vztah s mojou mamou. Co si pamatam, to ma mlatila za kazdu hlupost. Na stvorrocnej na mne zlomila cirokovu metlu, lebo som si nechala na dvore hojdacieho konika. Kazdu sobotu sme mali upratovaci den a bola schopna ma zmlatit aj kvoli tomu, ze som hracky z kinderka mala v krabici a nie vystavene na policke, ze babika mala zlomenu nohu. Vzdy som ju prosila maminka nie, ale aj tak ma zmlatila ako hada. Niekolkokrat tak, ze som bola cela fialova a nesla som do skolky, kym mi modriny nezmizli. Vacsinou som odpadla od strachu alebo vycerpania z placu, zaspala a zobudila som sa na to, ako ma kontrolovala. Vzdy jej to bolo luto, nikdy sa mi neospravedlnila. Ked som bola starsia a chodila som do skoly, bola schopna mi v sobotu otvorit skolsku tasku a zmlatit ma aj za to, ze som v peracniku nemala pozastrkovane pera a pastelky, zosity a knihy podla velkosti v doskach. Uz ked som videla, ze mi ide do tasky, raz som v zime v snehu iba v tielku a v pancuskach vybehla na ulicu, myslela som si, ze ujdem za ocinom do sluzby. Raz ma dokonca zbila kablom od vysavaca, tou castou, ktora sa strka do zastrcky. Ked som prisla do puberty, mala prveho frajera, ponizovala ma, vysmievala sa mi, ci si odpluva na ulici a ci sa mi potom nehnusi dat mu pusu, ked prisla na to, ze som v 17 mala prvy sex, nadavala mi do prasivych filciek, pic, ako budem mat retardovane deti a ze ich ani nechce poznat. Uz odmalicka mi vykrikovala, ze budem svina, ktora bude iba na peniaze a nic viac, ze sa zalubuju a vydavaju iba hlupe zeny. Viem z coho to prameni, jej otec bol alkoholik, mlatil ich doma hlava nehoava, robil s nimi cirkusy, potom sa vydala a moj otec tiez nebol zrovna monogamny, vybijala si svoju frustraciu na mne. Niekolkokrat ma v puberte dohnala do takeho zufalstva, ze som si dorezala ruky ziletkou, ktore mi potom bez slova obvazovala. Vystudovala som tazku skolu, mam skvelu pracu,dnes uz s nimi nebyvam a snazim sa domov chodit co najmenej, no aj tak zakazdym, ked pridem na dlhsie ako dva dni, nieco si najde. Mam 27, na Velku noc sa po mne zahnala panvicou, tak som jej povedala, ze ak sa ma dotkne, tak volam policajtov. Este viac ju to rozculilo, ale dala mi pokoj. Velmi ju lubim, je to moja mama, ale vzdy mi takymito cirkusmi zlomi srdce. Ja jej odpustim, kolkokrat si poviem, ze budem chodit domov este menej, aby som toto nemusela znasat, ale potom aj tak pridem a aj tak si najde nieco, za co do mna moze vyryvat, hlada moje citlive miesta, ako mi ublizit a potom, ked vyvolava hadku, je rada, pretoze je to jej sposob ako sa odfiltrovat. Ale mne to ublizuje. Neviete si predstavit, kolkokrat som pocula, ze ma mala radsej potratit ako porodit, ze som pica kurva a pod. Strasne sa kvoli tomu vnutorne trapim. Nechcem ju len tak odstrihnut, ved je to moja mama preboha, nebola vzdy len takato, no uprimne bojim sa chodit domov, vycerpava ma to.

Strana
z2
tatianockamala
30. máj 2021

Si silná žena..Povznes sa na nejakú dobu prerus kontakty s matkou a vyhľadaj psychológa ..Vyrozpravas sa a nejaká terapia určite pomôže.Musis nájsť v sebe pokoj ,lebo tá minulosť zničí.Je mi ľúto že si mala takú beštiu matku 🙄a želám Ti len to dobré v živote a aby si našla pokoj .♥️a zmierenie

simona1998
30. máj 2021

Je mi strašne smutno ked toto čítam 🙏🏼Ja som taktiež nemala úžasný vztah s mamou vždy ma ponižovala . Keď niekto prišiel tak sa ukazovala , správala . A tak to je doteraz 🙂 ked je sama je ako tak normálna a ked tu je niekto naviac si musí dokazovať kto ona je . Od mala som ju nemala moc v láske a žiaľ sa to prenieslo až do dospelosti kde sa jej snažím vyhýbať ..🙏🏼No naučila ma ako sa raz nespravat ku svojim deťom…

deti95060810
30. máj 2021

tvoja maminka potrebuje psychiatra....
Ja by som domov ani nechodila, úplne by mi postačil tel. kontakt....

sasitimi17
30. máj 2021

Tak ja by som za takouto “mamou” neprišla ani na Vianoce.. to nieje mater čo sa takto správa k svojmu dieťaťu. Držím palce nech už si v živote obklopená len láskou

pribinak
30. máj 2021

Píšeš len o mame, kde bol otec? Nechce sa mi veriť, že si nikdy nič nevšimol

luccy89
30. máj 2021

To sa neda ani citat🙈 akoby ta nenavidela uz ako dieta. Nechod tam. A veru vyrozpravala by som sa psychologovi, urcite pomoze prekonat traumy z detstva. Drzim palce🙏

autor
30. máj 2021

@pribinak otec mal milenky. Vacsinou ani nebol doma a ked bol, nezaujimalo ho to, mal ine priority. Obcas jej povedal, aby mi dala pokoj, ale neriesil to. Aspon v tej dobe. Skor teraz v dospelosti, ked chyti amok a rozbehne sa po mne, sa ju snazi zadrzat aj naposledy s tou panvicou, len sa mu vytrhla.

kitycat
30. máj 2021

Zivot mas pred sebou. Minulost nechaj za tymi dverami auz ich neotvaraj. Su telefony, posta maily..

autor
30. máj 2021

@pribinak stale mi ale povie, ze to je moja vina, lebo na nu reagujem a viem, aka je, ale aj tento cirkus zacal tak, ze na mna vybehla s tym, ze domov chodim iba ked nemam z coho zit. Pritom to vobec nie je pravda, mam plat taky ako oni dvaja dokopy, ked im treba financne pomoct, pomozem, nehovorim, ze oni mne nikdy nepomohli, ked som mala tazke obdobie, najma hned po skole, ale nepride mi vobec fer, aby mi to bolo donekonecna takto vykrikovane. Chodim domov malo, kvoli nej a ked uz idem, snazim sa to sklbit s dovolenkou alebo s doktorom, aby som neprisla v piatok vecer a v nedelu rano nesla zas hned spat.

smeja1981
30. máj 2021

naozaj tazko sa to cita, nie este preziva. mala som to podobne, ale uz som z toho von. Trvalo to 30 rokov, nejek ma potom zlomilo a odosobnila som sa. Teraz skoro 40. je mi dobre, bez nej, bez mami. Vidime sa raz ra rok a to je dobree. O moje deti nema zaujem. Bola mizerna mama a je aj mizerna babka. Ak budes mat vlastnu rodinu stratis nit, a ked ich budes vychovavat, uvidis este viac jej nenostatky, a uvedomis si, ze ty by si toto svojim nespravila. U mna sa aj zalozenim vlastnej rodiny pretrhlo to slabe puto a je mi ukradnuta. je to smutne , ale je... Vsetko chce svoj cas, viem o com pisem.Pracuj na sebe, chod k odbornikovi, hoc si napis na papier za a proti. Stretavat sa s nou alebo obmedzit kontakt. Ty sama uz poznas odpoved. nenechaj sa strhnut. Zivot sa da zit aj inac... stojim pri tebe...

tonina999
30. máj 2021

🙏

autor
30. máj 2021

@pribinak pamatam si, ze ked som bola mala a oznamil, ze cez vikend bude ,,v sluzbe”, vesala som sa nanho a hystericky som mu plakala, aby nikam nesiel, lebo mamina ma zbije. Nepomohlo. Jeho matrace mu boli prednejsie.

jany149
30. máj 2021

🙏toto sa mega zle číta....nie to ešte prežije....si silná žena podĺa mňa...veĺmi silná....neviem či ja by som mala silu vobec mamu navštevovať a domov chodiť, keby mi robila to,čo tebe...poradiť neviem...len ti držím veĺmi palce a želám veĺa štastia a síl❤

pribinak
30. máj 2021

Pozri, byt na tvojom mieste tak držím len minimálny kontakt., proste si zariad svoj vlastný život. Nájdi si dobrú psychoterapeutka, toto je priveľa na 1 človeka a vyrieš svoju nešťastnú minulost
Držím palce

janinah
30. máj 2021

Nie si vyliečená z tej traumy,inak by si to nerozoberala aj tu.Možno psycholog,ale dobrý a muž.Hlavne,aby si si niečo z toho neprenášala do svojej rodiny,hoc nevedomky.

lija22
30. máj 2021

toto nie je matka. obluda, co nema pravo byt volana matkou. mne je az zle ked to citam. by som ju zbila, akym pravom sa vyvrsovala na dietati. neskutocne. ach boze ako si to mohla vydrzat dievcatko

mirro
30. máj 2021

Skús psychológa, a nastav sa tak,že toto NIKDY nezažijú tvoje deti.

lula313
30. máj 2021

To je strašne. Ani neviem, čo je horsie, či tie bitky, alebo to, že ti do podvedomia vštepovala, že nie si dosť dobrá a ničila ti vlastnú sebahodnotu. Včera som narazila na zaujimave video, ktoré vystihuje správanie tvojej matky a ako by bolo vhodne si to nebrať k srdcu.

https://www.youtube.com/watch?v=A2P0-MlZxmA
littlebubble
30. máj 2021

Veľmi smutné čítanie. :(
Z takých ,,rodičov,, si treba zobrať len jedno.
Ako sa nikdy nesprávať k svojim deťom.

kuko55
30. máj 2021

Moja rada ti pomôže: Predstav si seba ako malé dieťa, a keď budeš pociťovať taký strašný smútok povedz svojmu deckemu ja:teraz ťa ja tvoje dospelácke ja zachránim a už nebudeš nikdy trpieť, nikto ti neublíži, povedz si to keď si budeš premietať nejakú bitku z detstva...čítala som to v rozhovore s psychológom a podľa mňa to je nápomocné...
Postupne sa to bude zlepšovať 😉👍

miadi
31. máj 2021

Ty si obet tyrania. Aj tyrane deti miluju svojich tyranov . Tvoj otec nie je o moc lepsi ako mama. Hoci on Ta Nebil neriešil to nechal ju nech ta mlati . A. Este si to obhajuje tym
Ze vies aka je., ( to je to iste ako ked otec znasilnuje svoju dceru a matka sa tvari ze o tom nevie) Obaja su nanič rodicia. . Spal mosty nechod k nim. Zi svoj zivot . Raz budes mat svoju rodinu. Materstvo je uzasna vec .. uvidis co je to bezpodmienečna laska a pochopiš ze ty by si nikdy neurobila to co oni tebe. Ja by som takymto toxickym ludom ani vnucata neukazala. Naco ? Aby zranili aj ich ? Ja som odstrihla otca tyrana alkaca ( prvych 10r bol dobry a bola som jeho milacik a on Moja prva laska Moj uzasny tatino .ktory sa zmenil na nočnu moru) Proste som si povedala ze uz nezije ze pre mna umrel. A bolo mi lepsie. Ked o par rokov naozaj umrel dotklo sa mà to smrt rodica Je emocionalna skusenost. Potom som chvilku prezivala vsetko od znovu dobre aj zle trapila sa 2m a potom bolo vsetko ok. Ked sa vyrovnaś s minulostou uz ti nikdy neubliži. Minulost je minulost ty musis zit v pritomnosti. A zit tak aby si mala krasnu buducnost. Ktoru si vytvaraš dnes . Obklop sa ludmi co Ta maju naozaj radi .

andreatytler
31. máj 2021

Mila autorka, tvoja mam by mala byt odsudena a uvaznena. To co ti robila su trestne ciny. Ak tomu neveris, predstav si ze by takto bila a nadavala cudziemu dietatu alebo dospelemu cloveku v obchode. Okamzite by ju zatkli policajti a isla by sediet na niekolko rokov. Po docitani tvojho prispevku som si priala len jedno.... zmlatit tvoju mamu do fialova. Viem ze nasilie sa neriesi nasilim, ale priala by som si aby aspon raz zazila na vlastnej kozi, to co robila tebe.

Vo svojej poslednej vete pises ze: "Nechcem ju len tak odstrihnut, ved je to moja mama preboha, nebola vzdy len takato, no uprimne bojim sa chodit domov, vycerpava ma to."
Ona sice je biologicky tvoja mama, ale zial ty si skutocnu mamu NIKDY nepoznala. Ty poznas len tyrana. To co ti ona robila a stale robi, nie je len obycajna bitka a ponizovanie. Ona ta fyzicky a psychicky tyrala a robi to stale. A ty stale dufas, ze kedze je ona tvoja biologicka mama, tak sa raz zmeni a zacne sa spravat ako skutocna mama. Zial to sa nikdy nestane. Ty budes musiet zit svoj zivot bez toho aby si niekedy poznala materinsku lasku. Ty si syrota. Nemas mamu ani otca. Je to nesmierne smutne ale je to tak. Zahod tu nadej na zlepsenie. Bude to zo zaciatku boliet, ale casom, ked sa z tvojej mysle vyplavi jed, ktory ti tam ona (a aj otec) od narodenia nalievala, pochopis o kolko je tvoj zivot lepsi bez nej. Tvoj otec je take iste zlo, lebo ta ignoroval.
Problem je v tom, ze ty nedokazes vidiet veci v pravom svetle. Potrebujes pomoc psychologa alebo ineho odbornika. Prosim, zavolaj hed niekolkym uz zajtra a povedz ze potrebujes pomoc sa vyrovnat s traumou z detstva. Niekedy treba vystriedat par psychologov, kym najdes toho, ktory ti sadne. Nenechaj sa odradit prvotnym neuspechom.

Tiez ma zaujalo ako si napisala ze nebola vzdy len takato... napis nam sem zopar dobrych spomienok, kedy bola na teba dobra a laskava.

anja27
31. máj 2021

Ja by som sa nedokazala s takou zenou uz stretavat aj ked je tvoja mama ale ty vdaka nej toto uz nedostanes z hlavy. Ja len nechapem naco si taketo zeny spravia deti..

miadi
31. máj 2021

@andreatytler suhlasim az na to ze pekne spomienky su zbytocne. Nikto nie je 109% zly ci 100%dobry. No tie pekne spomoenky nemaju velku cenu popri tom zlom co Ta matka narobila. Ina nebude a chodit za nou je cisty masochizmus.

pimpa12
31. máj 2021

No ty vole... Takáto matka si nezaslúži prívlastok matka. Úplne s ňou prestaň komunikovať. A objednaj ju na psychiatriu a neskôr jej aj vybav miesto v starobinci. Jej hnusná výchova ťa poznačila na celý život. A ešte ťa určite aj presviedča že si za to môžeš sama, nie?

makova333
31. máj 2021

Autorka: smer psycholog, aby si vedela tieto traumy spracovat a neprenasala si si ich do dalsieho zivota a aby si sa vedela od tychto toxickych ludi raz a navzdy odstrihnut. Btw mamu neubis, mas syndrom tyraneho a zneuzivaneho dietata (CAN) v kombinacii so Stockholmskym syndormom.

andreatytler
31. máj 2021

@miadi Ano... ja uplne suhlasim s tym ze pekne spomienky su zbytocne... ani 10 peknych skutkov nevyvazi jednu bitku, pri ktorej dieta od strachu omdlie...
Pytala som sa na to preto, lebo usudzujem, ze tam aj tak nebude ziadna pekna spomienka... alebo ak bude tak len taka ze: Prisla ma skontrolovat ze ci mi je uz lepsie po tom ako som omdlela... autorka si mysli ze mama tym ukazovala strach o dceru, ale ona sa len bala sama o seba a nechcela byt v prusere... proste tou otazkou som chcela otvorit autorke oci.

juliet86
31. máj 2021

odporucam ti dlhodobu psychoterapiu. ziadne dieta ziadna ludska bytost si nezasluzi zazivat co ty. bola si tyrana tym clovekom co ta mal chranit. je mi to uprimne luto a naozaj nerozumiem ako si dokazala nemat z tohto tazke fyzicje a psychicke nasledky v dospelosti. skoda ze nebolo dospeleho co by ta ochranil

miadi
31. máj 2021

@andreatytler je to hnus uplna ludska troska jej mama. Robi jej to dobre tyrat svoje dieta .citi sa silna mocna ked ubližuje nevinnemu bezbrannemu cloveku co ju mà rad, Ja by som autorke dopriala vela lasky .. uzasneho muža a najlaskavejšou svokru na svete . Aby jej cudzia zena bola lepsou ozajstnou mamou hoci je dospela ona ten vzor zensky matsrsky potrebuje. Niekoho v jej živote co by jej nahradil mamu. Aby konecne zistla ze to zlo co zazila nie je normalne a nezasluzila si to. Musi sa naucit mat sa dost rada. Aby sa oslobodila od toho puta k zene co ju porodila a nicila jej život.

panelacikova
31. máj 2021

autorka: píšeš, že si chodila fialová. to si v škole nič nevšimli?

Strana
z2