icon

Mám zmeny nálady, plačem a trápi ma správanie manžela

karina79
14. jan 2012

ahoj,mam 33 , uz ani neviem kedy a preco to zacalo iba viem ze trpim rychlimi zmenami nalada,raz som stastna a smejem a s minuty sa to dokaze zmenit a placem alebo som nervozna,uz to ani sama nedokazem ovladat som s toho uplne zufala,trapi ma velmi spravanie mojho manzela.tazko znasam jeho kritiku,hoci čo sa stane ,je to moja vina,napriklad ked sa pokazi auto moja vina lebo ja som ho kupila ,malo sa rozpravame ,aj teraz sme v zlom,ale zase vraj moja vina,,ja uz neviem co s tym mam robit niekedy mam take myslienky ze si nieco urobim,ale pohlad na moje deti mi to nedovoli,,aj teraz revem jak sprostá,ale to ide samo.....vela toho mam na hlave ale ked to hovorim manzelovi ako aj dnes tak mi povedal aby som sa nedala lutovat.....:(Citim sa velmi zle.som velmi smutna stoho,robim vsetko zle,som nanič mama...Nemala som sa vobec narodit,tak by mi bolo najlepsie,Mala som velmi zle detstvo vela som trpela plakala ,a teraz zase???už ma nebavi nič, Vela noci preplačem očom on nevie,,ale ani mu to nepoviem ,,dneska sme sa hadali a vela hodin som preplakala čo on videl,,myslela som že pride a dačo mi pekne povie alebo ma objime ale nič ..čaka že pojdem ja lebo ja som to začala,Velmi ma rania jeho slova,ale nemam sa stazovat,,ale ked ja mu poviem nieco hned namna vyskoči že nemam snim tak rozpravat,Chyba mi laska objatie pekne slova ako predtim,ale nič nemam,,Niviem čo mam robit,nikdy nebudem prenho dobra žena ???

Strana
z2
jabadaba
14. jan 2012

zlatinko moje, nesmies mat taketo myslienky. Nie si zla mama, ani manzelka a uz nehovor, ze si sa nemala narodit! Takto nesmies uvazovat. Trpis depresiou a treba Ti vyhladat pomoc lebo ako Ta citam tak uz je toho na teba prilis. Je mi velmi luto, ze nemas v manzelovi oporu, zial, muzi z nejakeho dovodu nevedia prejavit tolko empatie. oni len vidia uplakanu ukricanu zenu, ale nevnimaju to ako volanie o pomoc. Verim Ti, ze je toho na teba vela. To sa stava, preto sa nemusis trapit. Nie si stroj. Vykyvy nalad znamenaju, ze uz je toho dost, ze treba niekde ubrat. Ale ked uz pomyslas na take veci ako preco si sa narodila, ak si zla ci nedajboze na samovrazdu, prosim, kvoli seba a namja detom, vyhladaj pomoc. To nie je hanba. Porozpravas sa o svojom trapeni, mozno Ti nezainteresovana osoba pomoze najst prapricinu tvojho stavu a pomoze Ti celu situaciu zvladnut a zotavit sa z nej. Neplackaj, zacni aspon tym, ze si das magnezium. Trosku Ti pomoze skludnit nervy, aby aspon pri navale uzkosti a nepohody si si pomohla sa upokojit. Snaz sa, ak to ide, dobre sa vyspat, aby si nebola unavena, unava taketo stavy len zhorsuje. Mas niekoho kto by Ti povaroval deti? Ze by si trosku vypla, aspon na jeden den. Neboj, nic nie je take hrozne ako sa javi, vsetko to prejde, aj ked teraz mas pocit, ze nie. Prejde to, uvidis. Chce to trpezlivost, najst si opat cestu sama k sebe, aby si si samu seba zacala vazit, skus si najst nieco co Ta bude tesit. Trebars nejake cvicenie, zumba, kde je skvela hudba, to by Ti mozno prospelo aspon raz do tyzdna takto vecer vypadnut a nechat sa unasat len tymi rytmami. Ak sa Ti to da, tak to skus. Muzovi to len oznam, ze vtedy a vtedy budem chodit niekam...ze to potrebujes a basta. Nech si vravi co chce. Moc Ti drzim palce, neboj, to sa poriesi. Len Ty prestat o sebe zmyslat tak negativne, nie je to pravda, som si ista, aj ked Ta nepoznam. Nesmies takto o sebe zmyslat, dobre? 😉 Aj toto pocasie je na figu a nepridava na dobrej nalade. Ale to tiez pominie. A zasa bude slniecko, aj v tvojom zivote. Si len unavena, asi si velmi citliva a vela veci si pripustas a prezivas. Ale to Ti pomoze poriesit dobry psycholog. Uvidis. Tak hore hlavu, vsetko sa da poriesit a opat bude dobre.

jabadaba
14. jan 2012

@karina79 jejda, tak Ty mas uz takto velke deticky? Tak potom naozaj urob nieco pre seba a jeden vecer v tyzdni si skutocne chod vyrazit na tu Zumbu, urcite niekde vo vasom okoli je. Ta hudba sama o sebe Ta nabije energiou, pookrejes, odragujes sa, budes sa citit lepsie. 😉

karina79
autor
14. jan 2012

@jabadaba dakujem za pekne slova,urcite vyhladam psychologa,,citim že to potrebujem,

jabadaba
14. jan 2012

@karina79 niet zaco. Je dobre, ze si sa zo svojho smutku vypisala. Aj to pomaha. A drzim palce, nech najdes dobreho a sympatickeho odbornika. Mozno Ti postacia zo dve sedenia, kde budes moct vypustit vsetko co Ta trapi a spolu najdete riesenie. A ni si jedina, neboj, na vela zien to takto dolahne, ja nie som vynimka. Zatial sa drzim, ale uz som aj rozmyslala, ze ak by som mala prepadat smutnym naladam viac a viac tak tiez nevaham a zajdem za odbornikom. Zdravie a zivot mame len jeden, tito ludia su tu pre nas, tak preco to nevyuzit ked uz si prestaneme ako psychologicky stacit same. Tak a drzkaj. 😉

filipal
15. jan 2012

@karina79 ak ti mozem poradit, je na koniku jedna tema, kde chodia mamicky s podobnymi problemami.
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ako-sa-efektivne-zbavit-depresie-po-porode/

Strana
z2