icon

Mám zostať v manželstve alebo ísť za láskou?

29. apr 2024

Ahojte potrebujem sa zdôveriť a poradiť skúsim svoju situáciu objasniť a nie nemám 15 nast ale 40r.Som v manželstve 18r a máme dve deti 8a 12 r.Manzel je dobrý otec a v podstate dobrý chlap a človek .Ide však o to že nikdy nikdy nevedel prejaviť city hoci som o to prosila posledné roky priam žobrala aspoň mám ťa rád ľúbim ťa alebo tak....Povedal že to on nevie prejaviť a nebude to robiť ..Posledné roky som sa cítila zle odhanal má posielal preč že mu idem na nervy že veľa rozprávam a jeho z toho boli hlava a mám mu dať pokoj a takéto veci rozprávanie o ničom v spálni o ničom ...Nemal a nemá nikoho to viem a som si istá avšak našla som si niekoho ja a on na to prišiel vzal mi mobil z ruky nasilu že mi ho ide pozrieť a tam správy takže som priznala všetko že ho ľúbim toho človeka on je slobodný bezdetný a že chcem byť snim ...Muž začal výčitkami že či zahodil 18r za 4mesacnu známosť a že ho absolútne nepoznám atď .Ten chlap nech sa vám to zdá akokoľvek naivné má viem veľmi dobre že milujem naozaj veľmi a úprimne a aj moje deti a chcel by byť aj snimi pokiaľ si to budú želať nemá stým problém ja viem že je veľmi dobrý ale muž keďže ho nepozná vidí v ňom podvodníka rozbijaca manzelstva atď ..Manzel postavil proti mne už aj mojich súrodencov ktorý mi píšu aby som neblaznila a vrátila sa k manželovi aj manžel napísal mi že on je ochotný zabudnúť a viac mi to nikdy nepripomenula a nevytknut v čo ale absolútne neverím myslím že už nikdy by to nebolo ako predtým som presvedčená že možno nie hneď ale časom by mi to vytykal vždy keď by bola príležitosť.Co by ste robili?Zostali z muzom kde už city ochladli a ja už takmer nič a len kôli deťom by som ostala lebo syn by chcel byť snim a dcéra somnou a takto by sme zostali spolu ale ja som napísala mužovi že ja na toho priateľa nedokážem zabudnúť že to nebol úlet a že ho ľúbim naozaj moc a som snim štátna ale on to nechce a nevie pochopiť som z toho nešťastná .... necítim nič len kôli deťom by som zostala

lulu1812
30. apr 2024
autor
30. apr 2024

@drago12587 prepáč ja rešpektujem každý názor aj si každý prečítam ale chlap cudzí muž ako ty keď názve ženu ktorú absolútne nepozná a názve ju niekoľkokrát odpadom po pár správach čo som tu napísala a nepoznáš všetko okolo toho pretože sa to nedá všetko tu popísať ...tak taký človek ako ty je pre mňa úplne NIKTO ale že totálne absolútny suterén aký len môže byť nech by mi tu už napísal kto chce čo chce akýkoľvek názor ten tvoj bude úplne na dne tak ako si ty .....

drago12587
Odpoveď bola odstránená
jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
karolinakr
30. apr 2024

Počuvaj, toho pedofila vymaž zo svojej mysle, opatrnost je na mieste..nie je dobry byt uplne naivny, takisto falošne obvinovať niekoho - zlata stredna cesta hej?
človek, čo triezvo uvažuje, sa nikdy nepopáli

majusik1304
30. apr 2024

No autorka, dnes je moderné sa hneď rozvádzať lebo city, lebo toto, lebo hento....je to veľmi jednoduché zvoliť si tú najľahšiu cestu. Nechcem súdiť, len konštatujem. Podľa mňa si zranená, z manželstva, ale na vzťah sú dvaja. Neda sa tvrdiť že len manžel urobil chybu. Nepoznáš knihu 5 jazykov lásky? Ja by som neodchádzala od manžela, ale ako podmienku záchrany manzelstva by som dala parove terapie. Pozri, manžel možno je "studený čumák", a podľa mňa sa úplne míňate v tých prejavoch lásky. Možno pre neho je prejav lásky nie slová, a dotyky, ale že niečo urobí pre vás....a tvoj jazyk lásky sú slová, dotyky. Ak sa chce dá sa na všetkom zapracovať. Podľa mňa teraz si v dobrej pozícii, kedy by si prinútila manžela aby šiel s tebou na nejaké parove terapie, alebo niečo podobné a aby sa trochu aj viac posnazil. Ale hlavne chcem napísať to, že on určite na 100% ľúbi vaše deti. Úprimne. Zatiaľ čo ten tvoj nový "priateľ"...no nepíšeš koľko má rokov....ale ja by som sa obávala, kedze máš dcéru, neviem či ona má 12 rokov....alebo 8 rokov, aby ju nezačal neskôr obťažovať. Nehovorím že je taký, ale podľa mňa cez tie ružové okuliare, čo máš nemôžeš vidieť reálne aký je.....a myslím si, že charakterný chlap si nezačne s vydatou. Čiže už len toto nasvedčuje niečo.....ja by som si fakt dala pozor. Dobré ťa tu upozorňujú.....no určite buď rozvážna. Život by nemal byť len o "užívaní" , ale na vzťahu treba pracovať, nie z neho utekať.....vieš kto najviac trpí rozvodom rodičov, deti. Oni to možno nepovedia navonok, ale vo vnútri 1000% ich to trápi, poznačí, bolí.....veď tvoj muž ťa nebije, nie je alkoholik, aspoň to nepíšeš.....podľa mňa sa dá popracovať na vašom manželstve. Nerozbíjaj si rodinu kvôli nejakému "zajačikovi"....

lenik_xxx
30. apr 2024

Takze chlap slobodny, bez deti, vlastneho byvania, zjavne aj penazi, kedze idete hladat novy podnajom (kde zil doteraz) a platit ho pol na pol...poznas ho 4 mesiace a kedze robis na smeny budes s takymto clovekom, u ktoreho mi nie ze blikaju kontrolky ale huci majak, nechavat malu dceru kym budes v smene???? Pre pana krala, viem ze si zalubena, ale vazne, VAZNE, ti to nepride divne???

larinka552
30. apr 2024

@lenik_xxx tak tak... nieco tu poriadne nehra, len autorka to nevidi alebo nechce vidiet? Kazdopadne deti by som s nim osamote nikdy nenechala! Radsej byt opatrny ako lutovat nieco, co sa neda vratit spat.

majusik1304
30. apr 2024

A ešte či.ten priateľ nie je nejaký skrytý manipulátor, narcis, prvá fáza vzťahu je najprv ten Love bombing, kedy dáva žene najavo že je tá najlepšia, najdôležitejšia, najviac milovaná...a potom po pol roku, roku, neskôr sa začína ďalšia fáza, kedy žena vytriezvie a už sa nevie z toho dostať. Začne ju ponižovať, ubližovať, tak skryto, pomaly....no neviem neviem. Ak chcela odísť od muža, choď bez detí...nenechavaj tam 8 ročnú dcéru, ku cudziemu chlapovi....ako trochu ber ohlad aj na ňu. Že sa nebojis o ňu ako matka....čudujem sa. Úplne slepo doverujes chlapovi, ktorého skutočne nepoznáš. Lebo za taký krátky čas sa to naozaj nedá.... držím palce v správnom rozhodnutí. Aby si neskôr nelutovala.

sidicek
30. apr 2024

Život máš len jeden , aby si nelutovala , že si ho prežila nešťastne pri mužovi ala studený cumak

mk22
30. apr 2024

Máš naslapnute dobre padnúť na hubu.
Vydatá ťahať dieťa na stretnutia s milencom...?
Tu sa rozvedené!! ženy radia kedy a ako je správne detom predstaviť nového partnera.
Aby to bolo najlepšie pre deti.
A ty bum, neriešis, ukážeš im nového chlapa, hoci otec je doma.. A po 4m nemáš problém ísť s ním žiť.. A v pohode aj s deťmi..
Uvedomujes sú vbc ze ty svojim správaním tým deťom veľmi ubližuje?

enmery
Autor odpoveď zmazal
mk22
30. apr 2024

@enmery tak strašne trpela, tak hrozný vzťah, muž.. Nechápem prečo sa nerozviedla.
Žena, keď trpí a je nešťastná, tak vzťah ukončí.. A keď sú deti, tak nech ich to boli co najmenej.
Tak to robia rozumní ludia, roducia, ktorí svoje deti milujú.
Tu autorka je dobre sebecká.
Absolutne neberie ohľad na deti.
Si myslí že je slobodna 18r micka ktorá podľa nálady pobehuje od Fera k Jožovi..

samimami777
30. apr 2024

Pozri, nech je aký chce , je nešťastné a amorálne že si ho podvádzala počas vzťahu. Ak vám vzťah už dlho nefungoval mala si byť férová a najprv vzťah ukončiť a potom si niekoho iného nájsť . Osobne by som tak hlboko neklesla už len kvôli mojím vlastným hodnotám ale chápem, si len človek , chybný, omylný , čo hľadal inde to čo nemal doma aj keď nesprávnym spôsobom ... No musíš sa pozrieť na tvoju situáciu triezvo bez ružových okuliarov. Vo vzťahu s manželom ostať nechceš , dobre , super ALE nemáš prácu momentálne ktorá by ti dovoľovala bývať osamote s deťmi. Takže realita je že buď pred odchodom od manžela budeš potrebovať zmeniť prácu alebo iná možnosť je skúsiť sa opýtať nového partnera a deti či by neboli ochotní žiť spolu čo je ale nešťastné lebo ho dobre nepoznajú a asi by im to nebolo príjemné , naviac nemáš istotu že spolu ostanete a vašom neodíde a nenechá ťa na holičkách. Určite by som vo vzťahu s manželom v tvojom prípade neostávala ale musíš rozmýšľať triezvo, nachystať všetko na odchod a bývanie osamote a tiež musíš byť pripravená na možnosť že nový partner (milenec) ťa môže zo dňa na deň kedykoľvek opustiť a ostaneš úplne sama s deťmi. Je na tebe či to dokážeš

karolinakr
30. apr 2024

ja som mala kolegynu, čo so 4 detmi nemala problem si najst frajera, akurat, že jej ostal dom po rozvode, mala istotu byvania

janickacrazy
30. apr 2024

Autorka, k rodičom sa nemôžeš odsťahovať aspoň na cas, kým sa rozvedies a uvidíš ako bude nový vzťah fungovať? Alebo si prenajmi malú garsonku a v práci požiadaj o ranné smeny, ako matke samozivitelke by ti mali vyhovieť. Určite sa to dá nejako vyriešiť bez toho, aby si sa hneď sťahovala k frajerovi. On kde býva teraz? U rodičov?

mk22
30. apr 2024

@janickacrazy tak cca 40r muž by mohol vlastniť nejaký byt, niečo nadobudnuté.. A aby svoju lásku vytiahol z toho pekla, kde žije, tak vziať k sebe..
On asi z ubytovne príde do spoločného podnájmu.. To už autorka nepíše, kde teraz žije a s kým..

lenik_xxx
30. apr 2024

@larinka552 presne tak. Clovek sa ukludnuje, ze take veci sa deju len v zlych filmoch. A ze pedofil je od pohladu predsa uchyl. Ale zial nie. Keby ano, nedialo by sa to tolkym detom. Psychologovia by vedeli rozpravat...Verim ze pani ma teraz ruzove okuliare, ale bezpecnost deti musi byt pre matku prvorada. Ak je nieco podozrive ( a ze nas to tu napadlo nezavisle od seba viacere) treba byt radsej opatrny, hoc aj zbytocne. Su spolu 4 mesiace, bodaj by im to vyslo a vsetci ti co tu za tym vidime nieco nekale by sme mylili. Uz len kvoli tym detom v to dufam... Ale kym vztah nie je pevny, partner "overeny" v zivote a nie len na kavach, deti do toho tahat netreba. Ak nemozete byvat sama porieste rozvod, financne vyrovnanie. Dovtedy si noveho partnera uzivajte na baze randenia, spoznavajte sa. Ale, preboha, nezverujte hned cudziemu cloveku svoje dieta, len preto ze je mily a myslite ze ho poznate🙏

moulin20
30. apr 2024

@drago12587 ano uzasny manzel ktoremu vadi vlastna zena ..ma co chcel .. a ty sa uz tiez spamataj .. to ze ta podviedla zena neznamena koniec

dariaaa
30. apr 2024

Rozumiem a chapem a nesudim.Ale mam pocit,že si išla do toho naozaj akoby si mala 16.Pretoze poznat chlapa tak kratko a hned mu ukazat ,doviezt,zoznamit ho s dietatom,je neuvazenost maximalneho zrna.To dospela rozumna zena ani muz neurobi.Najprv si upracem vztah s muzom,ktory rozumiem,ze ta omrzel,a potom pomaly pripravim dieta na známosť. Ty si stále v manzelskom zväzku, zijes s manzelom,ktory sa to len teraz dozvedel a uz do noveho vztahu vlacis dieta?4 mesiace ste spolu a uz dieta ho pozná?To dieta si mala chrániť!!!Ja by som ta s prepacenim do ...nakopala.A keby si hovorila o vztahu,kde poznas toho cloveka aspon 1-2 roky,ale za tak krátku dobu ...no...nikdy nevies.Prinajhoršom budes sama, len aby ti nezacal chybat manzel,ked zistíš,že na zaciatku tajný vztah je najkrajší a po case sa ti zacnu otvarat oci

dariaaa
30. apr 2024

A neviem preco mam pocit,že ten novy chlap je mladší. A o mozno aj 3-5 rokov

mk22
30. apr 2024

@dariaaa dieťa by bolo posledné, ktoré predstavím novému mužovi.. By som si to sakra dobre rozmyslela.. Tu sa poznajú 4mesiace, kreslia a tancujú spolu, autorka si to predstavuje ze iba vymení oteckov..

lydiaklucarova
1. máj 2024

Inak,dievcata a pani autorka ...ono to nie je take jednoduche,ze zbal sa,ber deti a chod prec ...ziadny sud na Slovensku neodklepne deti matke,ktora sa o ne nevie financne postarať, robi na smeny pri malych detoch a chce odist byvat do podnájmu s milencom po 4 mesiacoch znamosti. Toto ked dobry advokat manzela vytiahne na sude.... navyse,syn chce byt s otcom uz teraz ..s takou alternativou autorka rata???

cholitko
1. máj 2024

Skús, uvidíš. Kto chce kam, pomôžme mu tam.
Len či aj priateľ ta tak bezhlavo miluje ako ty jeho. Po 4 mesiacoch to nezistis. Ale manzel ta miluje este stale aj po 18 rokoch. Aj keď ti to nehovorí.
Musíš len nájsť jeho jazyk lásky.

veronicka88
1. máj 2024

Odíď a uvidíš. Netlačili by som ale na pílu s novým vzťahom. Už by som ho nespomínal pred manželom,ani nič neriešila. Vypísala rozvodové papiere oznámila čo sa idendiat a nech sa zariadi. A že to nie je kvôli nevere ale kvôli nemu a to som človek čo by rád zachraňoval vzťah no nemám pocit že tvoj manžel ťa má rad

veronicka88
1. máj 2024

@lydiaklucarova 8 a 14 sú malé deti?prečo si usúdila že sa nevie postarať?

roxana280
1. máj 2024

Moj muz by neveru neodpustil, stanovili sme si pravidla pred manzelstvom, povedal by mi jednu vetu, ked to tak citis, chod..tiez neprejavuje city sposobom akym by som si priala, ale jeho sposobom, myslim, ze je velmi sebecke rozbijat rodinu pre takyto vztah, lebo az vtedy je vztahom, ked spolu ludia ziju, hospodaria, vychovovavaju deti, financuju, ale clovek je si sam sebe strojcom stastia, urob ako myslis, nasledky si ponesies sama.

victoria021
1. máj 2024

Nie nevracaj sa...začni si nový život.Nikdy by to už nefungovalo a keď píšeš že chladný viem o čom hovoríš,ten človek sa nezmení a prosít doslova zobronit o objatie a city nemá význam.Utrapis sa len ty.Neveru by ti začal časom vyhadzovať na oči......nezahod si šťastie,ktoré sa ti núka.Rodina tiež časom pochopi,keď ťa uvidia šťastnýu...., nikdy nevieme koľko času nám tu ešte ostáva tak prečo nezazit ten pocit po ktorom si tuzila celé manželstvo.drzim palce❤️

lydiaklucarova
1. máj 2024

@veronicka88 cize Vas Silvester uz nie je dieta? A co teda je?

belaaaaaaaaa
1. máj 2024

Ahoj. Tak ja ako človek, ktorý žije v manželstve skoro 28 rokov, som veľmi liberálne a moderné zmýšľajúci človek napíšem veľmi priamo, lebo vždy som veľmi priama až to niekedy bolí... Keby tu toto napísal muž, už ho zlynčuje polovica sklamaných žien, polovica zakomplexovaných žien. Keď to napíše žena, tak sa snažila a tak robila všetko preto atď. ( Nevravím, že to tak nebolo ) Už som dosť veľká a viem, že by som nežila 18 rokov s mužom, ktorý sa takto chová. Nedokážem pochopiť, že ženy dovolia mužom fakt veci, ktoré ja nikdy nepochopím a potom budú chudinky, ktorým zničil život. Pamätaj, ty si dovolila to čo Ti robil alebo nerobil. Nehľdaj vinníka. Je to tvoj život. Prečo sa furt niekto vyhovára na muža, ženu... Ako nesvojprávní ľudia. No ženy to robia vkuse. No a teraz k tomu úžasnému mladému mužovi. Poznáš ho 4 mesiace. Je fantastický a miluje Ťa až za hory. Veď super. K tomu nepotrebuješ povolenie od nikoho. Zober život do vlastných rúk a choď s ním až na koniec sveta asi aj s deťmi, len pamätaj, že je to tvoje rozhodnutie. Lebo je možné, že ani toto nebude ideálny muž. Ps: Ja nie som veľký romantik, ale pošepkám Ti, že láska nie sú slová, láska sú hlavne činy, skutky. No niekedy človek potrebuje aj pekné slovo, to musíš s človeka cítiť, že si pre neho dôležitá. Tvojho manžela nepoznám a jednostranný pohľad mi nestačí. Takže fakt porozmýšľaj a urob to najlepšie pre seba a samozrejme aj pre deti. Držím Ti palce. Sorry za tvrdú úprimnosť. Len nemám rada, že muži sú svine a ženy panenky. Ženy sú riadne potvory🙂