Mám zostať v manželstve alebo ísť za láskou?
Ahojte potrebujem sa zdôveriť a poradiť skúsim svoju situáciu objasniť a nie nemám 15 nast ale 40r.Som v manželstve 18r a máme dve deti 8a 12 r.Manzel je dobrý otec a v podstate dobrý chlap a človek .Ide však o to že nikdy nikdy nevedel prejaviť city hoci som o to prosila posledné roky priam žobrala aspoň mám ťa rád ľúbim ťa alebo tak....Povedal že to on nevie prejaviť a nebude to robiť ..Posledné roky som sa cítila zle odhanal má posielal preč že mu idem na nervy že veľa rozprávam a jeho z toho boli hlava a mám mu dať pokoj a takéto veci rozprávanie o ničom v spálni o ničom ...Nemal a nemá nikoho to viem a som si istá avšak našla som si niekoho ja a on na to prišiel vzal mi mobil z ruky nasilu že mi ho ide pozrieť a tam správy takže som priznala všetko že ho ľúbim toho človeka on je slobodný bezdetný a že chcem byť snim ...Muž začal výčitkami že či zahodil 18r za 4mesacnu známosť a že ho absolútne nepoznám atď .Ten chlap nech sa vám to zdá akokoľvek naivné má viem veľmi dobre že milujem naozaj veľmi a úprimne a aj moje deti a chcel by byť aj snimi pokiaľ si to budú želať nemá stým problém ja viem že je veľmi dobrý ale muž keďže ho nepozná vidí v ňom podvodníka rozbijaca manzelstva atď ..Manzel postavil proti mne už aj mojich súrodencov ktorý mi píšu aby som neblaznila a vrátila sa k manželovi aj manžel napísal mi že on je ochotný zabudnúť a viac mi to nikdy nepripomenula a nevytknut v čo ale absolútne neverím myslím že už nikdy by to nebolo ako predtým som presvedčená že možno nie hneď ale časom by mi to vytykal vždy keď by bola príležitosť.Co by ste robili?Zostali z muzom kde už city ochladli a ja už takmer nič a len kôli deťom by som ostala lebo syn by chcel byť snim a dcéra somnou a takto by sme zostali spolu ale ja som napísala mužovi že ja na toho priateľa nedokážem zabudnúť že to nebol úlet a že ho ľúbim naozaj moc a som snim štátna ale on to nechce a nevie pochopiť som z toho nešťastná .... necítim nič len kôli deťom by som zostala
aj keby si nemala známosť prečo by si mala ostávať v takom manželstve? samozrejme odíde. a že čo deti? tie čochvíľa vyrastú budú mať svoj život a bude im jedno kde ste a s kým ste. ty nie si šťastná a tvoj muž asi tiež nie, keď mu ideš na nervy, veľa rozprávaš atď. ( inak ja tiež neznášam, keď niekto veľa rozpráva 😁, hlavne také veci o ničom. len aby nebolo ticho. veľakrát sledujem aj na ihriskách, v parkoch rodičov, čo tie ženy stále mužom hovoria a divím sa, že oni to tolerujú 🙆♀️🙆♀️🙆♀️ )
Ja som tak odišla po 9 rokoch s dvoma malými detmi a som šťastná s novým partnerom mám tretie a on je tiež
šťastný ozenil sa druhý krát majú dve deti vychádzame spolu dobre my sme radi že sme nečakali proste to nefungovalo tak sme šli od seba relatívne mladí a spokojnosť na oboch stranách
Ci budes s priatelom alebo sama utec zo vztahu kde niesi stastna inak ra to zabije
@karolinakr .. Video 👍. To by mali vysielať i v telke... citujem: ..Už jen to, že mama nechá dceru v období vývinu samotnou doma s prakticky cizím člověkem.. Který ještě říká, že je doma vše ok.. Je pro mě prostě nepředstavitelné.....
@autorka, na zamyslenie, zváženie.... Veľmi dobre si to premysli.
To, čo píšeš o terajšom manželovi, to nie je život. Ale... píšeš, že on bol taký stále.. Vtedy ti to nevadilo? Dieťa nie je vec, ktorú môžeme len tak prenášať. V dieťati to zanechá stopy do ďalšieho života.
Ako písali vyššie... lepšie spoznaj terajšieho priateľa. Choďte spolu s deťmi na chatu na 3 dni a sleduj všetko.. Maj oči aj na chrbte. Ako sa on bude správať k deťom .
Držím palčeky a prajem šťastný, láskou a porozumením naplnený život.
Wau som šokovaná z reakcií. Akože dokazem pochopiť, že autorka moze mat v niečom pravdu, ale ze jej veríte každé slovo? Ved ten jej muž absolútne nemusí byť taký psychicky tyran ako ho ona opisala. Osobne jej úsudok nepokladám za dostatocne jasný, keďže aj chlapa po 4 mesačnej známosti pokladá, za dokonalého človeka. Za mňa toto bude pruser a veľký, lebo autorka mi nepríde ako rozumne uvažujúca osoba, skôr je to taka ta citová osoba, bez tej racionálnej stránky.
@misinka866 moj muz potrebuje svoj klud, ma pracovnu kde si zalezie, do zahrady opalovat sa, citat knihy, ide do lesa s tyckami, do posilky, proste potrebuje svoje ticho, samotu, ma to rad, ja by som si niekedy aj pokecala, obcas sa to stava, ale mam macky a psa a pokecam si s nimi, moj syn je po muzovi, s nim si moc nepokecam, ale respektujem, kazdy clovek potrebuje vo vztahu svoj priestor, ale aby mi sproste slovo povedali, to by videli ten tanec a to mam 155 cm a moj muz 195..syn pubos, su urcite hranice slusnosti, ktore sa vo vztahu musia dodrzat, ak sa prekrocia vcas zasiahnut, lebo posuvajuce hranice vedu len k zaniku stastia aj vztahu....samozrejme pre obe strany rovnake pravidla.
@lydiaklucarova ale jasné že je dieťa....ale už nie malé dieťa....ja som sa musela ešte raz pozrieť či nepiseme o 1 a 3 ročných. Ale ok. O podvádzaní si myslím takáto svoje,ale stojím si za tým že blvo vzťahu ako má autorka by som neostala
@roxana280 ved práve preto by mala z toho vzťahu odísť. môj muž je tiež taky a mne to vyhovuje. tiež mam rada svoj kľud.
Nezostavala by som a nezostala.Mna moj vymenil za pc hry.dala som mu sancu ..cca 13 rokov som to trpela,ze som zaspavala sama kym on hral hry do tretej rana,az som si povedala dost.odisla som.on ma novy vztah,prestal hrat a ja som zostala sama . Aj take príbehy píše zivot 🙂
@misinka866 tazko povedat, idealny clovek neexistuje, niekto ani nepotrebuje vztah, aby bol stastny, keby neboli deti lahko sa rozhoduje, ale matka musi v prvom rade mysliet a ne ako ich aj materialne zabezpecit a potom na seba, ked uz su dospele, moze si robit aj matka co len chce aj striptera za muza vziat
@sherynkamalinka aj moj muz hra hry aj syn je to ich relax a ja si pozriem kriminalku, nepotrebujem zaspavat s nikym, vecer lahnem mrtva🙂
Ked si nestastna v tomto manzelstve chod sbojou cestou ,lebo kvoli detom sa zostavat v nefungujucom vztahu neoplati..Deti aj tak v dospelosti odidu..a ty budes stale nestastna..drzim päste
@roxana280 tak ja som chcela vedla seba rovnocenneho partnera a nie dieťa co sa potrebuje hrat do noci. 🙂
Bohovsky sa bavím,prečítala som iba prvé príspevky a teda choď,kde ťa srdce ťahá, nezostávaj🤣🤣🤣🤣🤣,ale chlap by bol kurevnik,hajzel,špina,zvieratko riadené pudmi. Dievčence,nezapriete sa. 👍💪
Máloktorí človek,by opúšťal po rokoch manželstvo len tak,či muž,či žena. Vždy tam musí byť nejaký problém. Píšem opúšťal,nie že si niekde vrzol a mal smolu,že to prasklo. Len keď to urobí žena,tak je priam podporovaná,ako dobre urobila,keď to urobí chlap....
Milá autorka a čo si nebola cestná? Ha? Hrdo si mala podať návrh na rozvod. Dôvody si mala a potom hľadať lásky života,čo ti po 4mesiacoch vzťahu na diaľku budú tvrdiť,ako ťa miluje,aj tvoje deti a nevie si bez vás pomaly život predstaviť. 🤣,ako neverím,že máš 40....chlap sa musí strašne tešiť na spoločnú domácnosť s oprsklymi cudzími pubertakmi,to bude lahôdka,rodinná pohoda. O vlastnom chlapovi si vedela aký je. Išla si do toho. Mala si cestné vyjsť...môj názor je taký,že sa môžeš extra popáliť a ako bonus dodrbať si vlastné deti. Gratulujem
@samanta44 dúfam,že presne toto isto by si písala aj chlapovi,čo si našiel počas manželstva známosť 😉
@maciatkolulu vieš prečo nepodala návrh na rozvod? Píše že sama nie je schopná platiť nájom. To asi hovorí že úplne za všetko.
@huxy jaaaaj,takže sama nevie ,tak bude vo vzťahu s "tyranom" akože ok,kebyže je na MD,ale toto je za mňa výhovorka ako sviňa. Tak si šípom lupom treba nájsť nejakú lasku-sponzora,ktorý sa trase šťastím,aby ubytoval 40tnicku s dvomi deťmi a keď bude mať dosť a dotyčná pani stredných rokov,si bude musieť zobrať caky paky ,tak čo? 🤣🤣🤣🤣Neverím,normálne neverim
Ten nový chlap nemá v 40 svoje bývanie? To vážne? 🤦🤦🤦A ty si s tým v pohode? Tebe neblika kontrolka? Po 4 mesiacoch vzťahu do toho tahas decká? Nechápem. Veď si najprv vyries svoj život a potom rob ďalšie vzťahové rozhodnutia. Nemáš právo toto robiť deťom. Dotrepat nového chlapa. 🤦
Ja som síce mladá (25), ale určite by som neostala v manželstve, len preto, že to od teba vyžaduje okolie, pretože si myslí, že je to správne. Si vyspelá žena, vieš o čom je život, a aké riziká môžu rozhodnutia priniesť. No ak sa nepohneš tam, kde cítiš, ze je to správne tak to môžeš časom ľutovať. Tvoj manžel zjavne doteraz neriešil pocity, tak nech ich nerieši ďalej . Môj manžel je veľmi podobný, nevie vyjadrovať city, žiadna romantika, sex veľmi príležitostne, máme 2 deti. Tiež som mu to niekoľko krát vytkla. Povedala som mu, že to že som sa do neho pred rokmi zamilovala, porodila mu 2 deti, nie je jeho istota, že o mňa nemôže prísť. A som si istá, že keby stretnem niekoho ako si stretla ty, a mala by som ten pocit, čo máš ty, išla by som. Držím ti palce 🩷
Môj názor, sám ťa k nemu poslal. Prečo by si mala zostať v manželstve kde ho už neľúbiš. Ver mi,že deti vycítia že nie je medzi vami všetko v poriadku. Choď za svojím šťastím, on sa mal zobudiť skôr a nie teraz ..držím palce nech sa rozhodneš ako chces 🙂
@qwer2019 akoze fakt máš pocit, ze autorka chápe rizika? Ona si reálne myslí, že muž ktorého pozná 4 mesiace je dokonalý kúsok jej života. Úplný dôkaz vyspelosti.
@777januska777 tak podľa veku predpokladám, že by mala poznať riziká. Ja mam 25, ako som písala vyššie a uvedomujem si, čo by mohlo vzniknúť z takejto krátkej lásky. Ja som tiež počas manželstva spoznala niekoho, kto vyzeral ako dokonalý chlap, samozrejme, ostalo to pri kamarátstve, pretože viem, že napriek tomu, akú má manzel povahu, už sme si za tých 8 rokov preskákali vselicim a dokázali sme to spolu. Čiže keď ja vidím riziká, tak by mala aj ona v tom veku. Ak si myslí, že je to láska, tak nech do toho ide. Len čas ukáže, niekedy sa to podarí. Možno aj mne by sa zmenil život o 180° 😀😀 ale zase ja sa pozerám na veci trosku ,,realisticky" a kalkulujem. Ak mi rozumieš.
No ja teda neviem.. mne to príde ako obyčajné poblaznenie, prvotná zamilovanosť.. samozrejme že pri 4 mesačnej známosti sú motýle v bruchu, svet sa zdá nádherný, láska sa vyznáva non-stop.. no možno keď budete spolu dlhšie stane sa ti s ním to isté čo s manželom. A potom si nájdeš ďalšieho?.. určite by som to ešte dobre zvážila.. kamarátka takto zahodila x ročný vzťah (avšak bezdetná a o kus mladšia od teba) a už rok to veľmi ľutuje..
Jedna ti radi odid, druha ostan, niekomu to vyjde, niekto to lutuje. Sama si zvaz pre a proti, ale ja by som vo vztahu, kde to nefunguje neostavala, aj keby som mala byt sama potom. Vacsina zostava takto spolu, lebo maju deti alebo za majetky, ale v takychto vztahoch ludia stastni nie su, len prezivaju. Je to kazdeho osobna volba.
Ja si aj tak stale myslim, ze Boh, jedine Boh dokaze všetko opravit. Mnoho "pokeznych" vztahov uz tak opravil, ze su lepsie ako pred tym.
A znovu sa zalubit do cloveka, ktory je s tebou a tvojim partakom cely zivot je krasne a uzasne a dokonca to tak aj ma byt.
Uz ako spravis je samozrejme na tebe... Ale prepac, je to urcite poblaznenie, pretoze ten chlap ti len davat pocitit, ze este za nieco stojis, ze si sexi, ze si krasna, ze proste je z teba paf.
Ale toto su vsetko len veci fyzicke. Proste uletene a blaznive...tazko mi je radit, keby Boh moj vztah neuzdravil, tiez by som v nom nebola. Takze ja dakujem Bohu, ze som kde som. Ze moj manzel je pri mne. A ze sa mame radsej ako kedykolvek pred tym. Ak pozves Jezisa, uprimne tak vase manzelstvo zachrani. A potom budes prezivat znovuzrodenie v aktualnom vztahu, to je este len pecka! Ale rozhodni sa podla seba. Toto je len moj nazor a moja zmienka o tom, ze aj ked je nieco rozbite, Boh to dokaze zlepit...a z vlastnej skusenosti viem ze veta "choď, tvoja viera Ta uzdravila" je skutocna. A prajem kazdemu zazit tu skutocnost. ♥️
Vieš ako sa hovorí chod stým kto ťa ma rád...manžel ked odmieta vyjadrit lásku tak ta naozaj nemiluje...lebo pre lasku človek urobi čokoľvek..a vyjadrit lasku niekomu koho ľúbiš nieje obeta nieje nic zložité....nebudem ti radiť...ale ak.s manželom to doslova význam nemá a ty milujes niekoho ineho a si si vedoma ze rozbijes rodinu tak je to.uz len.na tebe vykročit
@huxy ano samozrejme. Boh moze zachranit manzelstvo, len ak aj ten druhy chce. Ked robi vsetko rpeto, ze nie, tak to asi nepojde. Boh respektuje aj volu toho druheho, ze nechce. Mas pravdu. Aj ked pre Boha, je manzelstvo posvatne. A led sa rozbije, je to velmi smutne. Pokial ti dvaja si nadju druhych a hresia s nimi. Atd... Ale to uz dokaze pochopit, len hlboko veriaci clovek.
polož si otázku, či by si ho opustila aj keby si nemala toho nového. ak áno, choď. ale nie kvôli novému, ale kvôli sebe a svojmu šťastiu. život máme len jeden. nemusíme v ňom trpieť.
každý potrebuje lásku.