icon

Mám zotrvať v takomto vzťahu?

10. jan 2022

Ahojte. Včera som si tu prečítala jednu diskusiu , ktorá vomne rozprúdila všelijake myšlienky. Posim , vynechať komentare , že som sprostá , naivná a pod. To už viem , Ďakujem. Tak , s priateľom žijeme spolu už 6 rokov , stoho mame dvojročnú dcérku. Neplanovali sme , vzhladom na vek , (24 a 29) ale stalo sa proste. Tak sa narodila , tešili sme sa všetci , všetko v poriadku. Už popri tehotenstvu prichádzali temy o svadbe , bývani. Svadba bokom , musíme riešiť bývanie. Fajn.. Kedže som už bola vo vysokom štádiu tehotenstva , s nastupon na MD , samozrejme že nam nedali spolu úver , (kvôli nizkemu platu , že mi to nevychadza, mesačny plat som mala cca 540e čerstvo po škole , ale snažila som sa) Tak si uver vzal sam , ručiteľ bol jeho brat. Dom je už vo výstavbe , samozrejme všetko financuje on , lebo však čo ja zafinancujem zo 400e mesačne. On robí v zahraničí. Projekt domu , pozemok (dostali sme od jeho rodičov darom) , a všetky vecí su písane len a len naňho. Keď sa ho pýgam na svadbu , odpoveď znie všelijaká , len nie to čo chcem počuť , same vyhovorky. Čiže ďalšia slobodná mamka , ktorá nea lma nič. Ako pobiem , mne nejde o to bývanie , peniaze...ale čo ak sa niečo stane jemu , tak čo budeme my? Z čoho žiť? Vlastne si aj uvedomujem , že ani druhe dieťa s ním nechcem. Načoo?? Serie ma to ve..muslím , keby som mu povedala , nech aj mňa zapíše do lista vlastníctvsmial by ma. ĺmi , že proste berie len pre seba

sindyem
11. jan 2022

Rozmýšľala som, či sa k tomuto vôbec vyjadrím, ale nedá mi to...musím povedať, že chápem obe strany. Ak vzťah trvá už 6 rokov, nikam sa neposúvajú, a vlastne to očividne ani nemali v pláne, lebo autorka spomína, že k bábätku prišli neplánovane (čo je inak pre mňa scifi), tak chápem muža, že sa nehrnie zapisovať ju do LV a deliť sa o majetok, na ktorý sám drie, ak nie je presvedčený, že so ženou chce ostať... preto sa treba presvedčiť, či muž ženu miluje, a plánuje s ňou do konca života byť a mať rodinu. Minimálne to, že sobáš nechce je dosť podozrivé.

Na druhú stranu, žena v domácnosti s dieťaťom na zadku celý deň nesedí...väčšina žien je doma kuchárka, upratovačka a keď to hnusne napíšem aj babysitterka v jednom. Lebo je MATKA a ŽENA....stará sa mužovi o dieťa, o dom, aj o samotného muža, ak teda domov chodí a nepracuje v zahraničí. Chlap ma čistučký dom, oprané, ožehlené, teplú večeru na sporáku a dieťa uložené v postielke, a to sú veci čo sa neurobia sami a netrvajú minútku zo dňa. Takže absolútne chápem aj autorku a to, že sa cíti ukrivdene. Čo nechápem sú ženy, ktoré ju tu kameňujú, že čo si dovoľuje nárokovať niečo z majetku...ak nezarábaš a obetuješ sa pre rodinu, prečo by si mala mať pocit bezpečia a istoty? To naozaj? ...fakt niekedy čumim, kam to tá ŽENA v tejto dobe s tou úžasnou emancipáciou dotiahla...emancipácia áno, ale preboha žena aj muž vo väčšine normálne fungujúcich domácností majú odjakživa svoju rolu. Žena ak je matka, má byť predovšetkým matka. Ona je tá, ktorá z domu robí domov a že to dá sakra zabrať... vynosí mužovi dieťa, odrodí, piplá ho a má byť o ňu aj o dieťa za to postarané - a o to sa má postarať muž. A ak to nedokáže, tak je to neschopný muž a ak si to žena nechá páčiť, tak je hlúpa.... Ja neviem, ale ak vychádzam aj z praveku, žena fyzicky menej silná a predurčená byť matkou, ostala s detičkami v jaskyni a strážila ohník a muž išiel uloviť mamuta, aby mali čo jesť. A nepovedal, že ja som ho ulovil, ja si ho zjem a ty si tu čakala, tak šúchaj nohami....akože veľmi metaforicky a nadnesene samozrejme :D Ale aby žena viedla domácnosť, väčšinovo vychovávala a starala sa o deti a ešte behala popri tom všetkom do práce a zarábala, ako jej to tu podaktoré odporúčate, to je podľa mňa hlúposť. Resp. áno, môže to tak urobiť, v nevýchodnej situácii. Ak sa plánujú rozísť, je to asi aj jediné riešenie... ale normálne by to byť nemalo vo fungujúcej rodine/domácnosti. A byť SLOBODNÁ matka, ktorá sa stará o muža, domácnosť a jeho deti v JEHO dome, odkiaľ ju on kedykoľvek môže vyhodiť, normálne tiež nemá byť...

sonka333
11. jan 2022

@sindyem tak nech som sa vyjadrovala všelijako vyššie v spomínaných komentároch ...súhlasím s vami do bodky 👌úplne....neodsudzujem autorku...ale chápem že ju do Lv nezapísal aj keď na druhú stranu sa mu stará o dieťa a domácnosť atď....jednoducho nech si autorka ujasní čo ďalej.
.môže byť sebestačná aj keď to nebude ľahké ale hneď by som sa kvôli tomu rozvádzať nešla...treba komunikovať....a druhé dieťa by som na jej mieste taktiež neriešila...najprv si usporiadať vzťah a potom po prípade aj sa realizovať...nastúpiť do práce a možno to aj veľa porieši....

bejciba
11. jan 2022

Čítala som len pár príspevkov a pár na konci ALE MÁM OTÁZKU DIEVČATÁ ak by sa vaše deti dostali do takejto situácie to by ste ako takto odpovedali aj svojim deťom? Beriem to len z mojej strany hej moji rodičia vždy prihliadajú na to aby som mala všetko aj napriek tomu,že som šťastne vydatá ale oni vždy vidia aj druhu stránku ČO KEĎ. Ja na to tiež nepozerám pretože mi na tom nezáleži kde mám meno. ALE NIKDY BY SOM NEDALA TAKÚ ODPOVEĎ AUTORKE AKO STE PODAKTORÉ DALI VY. Stará sa o dieťa,domácnosť nepoznáme samozrejme celé pozadie čo všetko robí,nemá rodičov ktorý by jej dali financie na to aby mohla prispieť do stavby domu, môj osobný názor je,že má právo byť zapísaná na LV pretože keď sa pánko rozhodne tak bude s holou riťou a ten čas,ktorý mohla venovať práci a vzdelaniu VENOVALA PARTNEROVI A SVOJMU DIEŤAŤU A DOMÁCNOSTI! Mám dcéru, ktorá má 8 rokov ale už teraz viem,že aj keby nepracuje a stará sa o dieťa tak by som chcela aby mala svoje meno na LV a myslite si čo chcete, pretože VY by ste urobili pre svoje dieťa to isté aby bolo zabezpečené!!! Tak tu prestaňte dávať moralizácie ako mala pomaly z nemocnice utekať do práce!!!

heleninamama
11. jan 2022

@bejciba Pre svoje dieťa by viaceré urobili všetko, aby bolo zabezpečené. Napríklad mu zaplatia VŠ, dajú peniaze na štart, prispejú na bývanie, poučia ho, že vlastné dieťa má mať až v určitom veku plánované a chcené oboma v manželstve... Niektoré nečakajú, že o ich dieťa sa postará niekto iný. Keď si to obrátiš - Ty vychováš a zabezpečíš syna. Prečo by si mala zabezpečovať aj potenciálnu nevestu? Len preto, že jej vlastní rodičia nedali nič... Najmä v súčasnosti, keď sú vzťahy, žiaľ, často len dočasnou záležitosťou...

21oktober
11. jan 2022

@heleninamama to zabezpečenie syna zostane aj synovi - pozemok darovaný + nejaké peniaze darované. Nikto nekáže rodičom aby obdarovali aj nevestu .Na ostatné si syn zarába sám ,ale akosi pozabudol že tu je niekto kto sa stará o jeho dieťa a že pri jeho plodení bol .

panelacikova
11. jan 2022

@heleninamama ale veď tu nikto nepíše o tom, že chce, aby ju zabezpečili svokrovci 🙄 ešte raz.... autorke je ľúto, že sa nevzali predtým, než sa pustili do domu, chlap využil jej nástup na materskú, ked jej klesol príjem, vzal si za ručiteľa brata, vzal si chytro hypo sám na seba s ručiteľom a začal stavať dom. autorka nemá a nebude mať z toho domu ani cent v budúcnosti. a o to tu ide. ona nechce, aby jej muž dal polovicu pozemku (hoci, ak by bol charakter, tak by to urobil). jej je ľúto, že sa nevzali vtedy, keď to bolo naplánované, muž využil jej tehotenstvo ako výhovorku, že najprv treba chytro stavať, ju odstavil (čo sa týka jej vlastníctva nehnuteľnosti) absolútne na druhú koľaj a hrabe si pre seba... a toto by nasralo každú normálnu ženu. veď preboha, nie sme stroje, aby sme 9 mesiacov nosili dieťa, porodili, potom sa starali komplet o domácnosť a ešte zároveň s tým všetkým robili a zarábali toľko čo chlap, ktorý sa nestará o nič iné!

cobolotobolo
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
11. jan 2022

@cobolotobolo čože si to chcela?

martina1201
11. jan 2022

@bejciba a keby si mala syna chcela by si aby daroval partnerke polku nehnuteľnosti ktorú financuje úplne sám? Lebo partnerkiny rodičia jej nič nedali? Férové je od partnera aby prispieval na svoje dieťa. Férové je, aby dopĺňal príjem partnerke keď ostala doma s ich dieťaťom. ( ale zase ak platí nájomné a energie v byte v ktorom býva tá partnerka a on len 1 týždeň za 2 mesiace, tak len na dieťa prispievať).Ale to si musí vykomunikovat tá partnerka. Za ňu to nikto neurobí. Tak isto ak raz bola v pláne svadba tak by sa mal k tomu postaviť celom a ak dokázal urobiť dieťa tak treba urobiť aj zvyšok a vziať si za manželku matku dieťaťa.

sonka333
11. jan 2022

@soldi ☹pokory?keby si ma poznala tak by si vedela že ja som mierumilovný človek....si myslíš že som nikdy nezažila nič zlé?to čo ja som zažila neprajem nikomu....ani najhoršiemu nepriateľovi....a nie nieje to len rozpad vzťahu....ale to ti tu písať nejdem....nepotrebujem ľútosť.....a aj keď mám len 30....život mi dal také facky že sa cítim na 50....a vieš čo?aj keď som zažila to čo som zažila....ďakujem aj zato...🙏vieš prečo?lebo vďaka tomu viem...že všetko sa dá odpustiť a človek dokáže veľa zvládnuť 🙏a poviem ti len toľko ....jedinne začo sa ja modlím je nech som tu a nech žijem pre svoje deti....ostatné je všetko alebo nič....už to chápeš?človek sa vie aj z bahna vytiahnuť...zažila som si peklo na zemi...a keď som sa sťažovala život mi dal ranu...vďaka ktorej som pochopila že najvzácnejšie je zdravie ....tak mi prosím nevrav o pokore 🙏pretože z paru mojich riadkov nemôžeš usúdiť že som nezažila problémy v manželstve...veru zažila....a nie hocijaké....ale to je nič oproti iným veciam ktoré som zažila...nejdem ti to rozpisovať 🙏autorka žiaľ nech si porieši vzťah....a keď to nejde tak nech neplače nad rozliatym mliekom...pokial je zdravá vždy sa sa všetko zvládnuť...kto povedal že život je spravodlivý?nebol a nikdy nebude........prajem pekný deň a mier v duši 🙏

klara7227
11. jan 2022

@lindusss2016 Ďakujem za odpoveď. Tiež som skúšala tieto kadejaké práce cez internet, ale nedalo sa natom zarobiť. Týmto si ma ale dosť nakopla, že urobiť si kurz. Už som nad tým uvažovala, len som si vždy povedala, že ach, dám za to 300€, bude to hlúposť a iba sa oklamem. Ale keď to funguje, tak niečím popozerám aj ja. Si teda veľmi šikovná, nech sa ti darí 👍😊

number19
11. jan 2022

Ja si myslim, ze @sonka333 tu vobec nevystupuje povysenecky.
Mam skor dojem, ze chcela autorke naznacit, ze s takym chlapom asi uz velmi nepohne. Autorka uz ma 2-rocne dieta, naozaj sa da riesit skolka/jasle a ist spat do roboty (dufam, ze ma moznost sa vratit). Asi si vybavit pridavky na dieta. Mozno tym ziska aj viac respektu od partnera a jeho rodiny.
Ono je to cele aj o pristupe.

sonka333
11. jan 2022

@soldi a ešte jedna vec... 👌nikde som nepísala že som za vodou a že aká som skvelá....človek pokial žije tak vždy tu budú situácie kt. Musíme čeliť....ale radšej čeliť problémom ako čeliť chorobe....kde je vopred boj prehratý..... ja som len skrátka ten typ človeka kt.pochopil že zdravia je najcennejšie pokial človek je zdravý a má chtíč tak dokáže zmeniť veľa ....

majulino
11. jan 2022

Začala som s manželom v 22 s holou ritou, rovno na rodicak do materskej mi chýbalo 10 odrobenych dní, keďže som chodila do školy a po škole robila na čierno 😏 čo ti poviem hlúposť...
Všetko platil manžel a stále aj platí, keďže ja som opäť na rodičovskej

ajuga
11. jan 2022

Inac, mne je tu smiešne, ako sa tu dookola spominaju rodicia autorky, ze jej nic nedali do zivota. To vazne vam prispeli rodicia na start do zivota? Mne nedali ani euro po vyske, dovtedy platili intrak a nejake mini vydavky, nemusela som za slobodna korunu im dat,kym som u nich zila. Ale ziadne pozemky, nehnutelnosti mi nenechali. Ako, vsimam si aj v mojom okoli, ze tu rodicia daju pozemok, tu daju tisice na stavbu domu. Ale este stale prevazuju rodiny ktore detom jednoducho nemaju co nechať. Podla mna to vobec neni standard, nechat detom na "start do zivota"

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
liljana
11. jan 2022

@bejciba Lenze muzi sa nechcu zenit, ci dokonca mat deti presne pre toto. Ze sa zena chce hrat celu mladost na jaskynnu zenu pri ohniku (rozumej cafe Aupark), pred materskou zarobi prinajlepsom 500 eur a on ma ist niekde zarobit a odniekial zobrat 200-300 tis eur, aby mali kde byvat. A pri rozvode by mal byt taky laskavy, ten dom na nu prepisat a ist do ...
A to sa zase nepaci muzom, cely zivot robit odtrepany v zahranici a skoncit na starobu bez byvania, bez deti. Bud sa najde kompromis, alebo rozchod ...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
lindusss2016
11. jan 2022

@klara7227 kurzy urcite nie su vyhodene peniaze 🙂 samozrejme ja tiez pozeram na cenu kurzu a inak by som bola schopna kazdy mesiac si nejaky najst 😂 ale tak nemam na to 😃 ale raz za cas zaplatit 200-500€, ktore sa ti potom x krat vratia, to sa da. Len musis naozaj vyberat srdcom, co ta bavi, vtedy to naozaj stoji za to. A hlavne treba verit svojim snom a sebe, odvahu a ked najdes nieco, co by ta zaujimalo, chod do toho, zelam vela stastia 🙂

lilitela
12. jan 2022

@martina1201 Ano, ale ak budeme mat takyto pristup, tak coskoro zeny prestanu mat deti uplne ( s vynimkou tych, ktore sa ozaj na partnera mozu spolahnut). Uz teraz sa pocatie kontroluje jedna radost. Ja netvrim, ze netreba byt opatrna, ale ide o to co vstepujeme mladym muzom aj zenam... ze je normalne sa nepodelit s niekym, s kym zijem? Tak treba potom kapnut bozskou a povedat jej, ze sorry, nepocitam s tebou do buducna.Nech uz ozaj pri nom viac nestraca cas.

@number19 A ziskat si respekt od zvysku rodiny je utekat hned do prace , prispievat a teda mimo ineho sa zdrat z koze? Ved kebyze ona ide teraz do roboty a on cely mesiac prec, tak je vsetko na nej. CI dnes uz to, ze matka ostane dlhsie doma s dietatom a da mu co najviac kvality ako v emocionalnej tak aj inej oblasti, plus teda robi zvysok servisu okolo domacnosti, to nie je nic na respekt? To nema ziadnu cenu? Takze zase ucime tu nasu mladez, ze hodnota su len peniaze?

Takisto pristup, ze najprv sa zabezpecit a potom ostatne, nie je 100% spravny. Ano, je to rozumne, prakticke, ale opät, je to to najprirodzenejsie? Teda najlepsie? Mat dieta v 35-ke, sice uz mat byt, ale potom nevladat pri dietati, lebo druhe mas napr v 38, a ked maju deti 10 rokov, matka ma 48, otec casto este viac... plodnost sa znizuje... navyse, mozno by to vobec nevyriesilo autorkin problem, lebo ten jej by si ju tak akurat nechcel zobrat o 10 rokov dlhsie a aj tak by postavil dom bez nej, On ju chce od toho odstavit, on stavia dom ako investiciu v jeho primarnej rodine, pre seba, brata, rodicov, on nestavia pre nu a dieta. Ved je to zrejme.

@liljana Ale ved su aj ine riesenia - mohol ostat tu, nie zarabat tazke prachy vonku, za nrmalny plat so zenou si vziat uver na byt, toho casu este za lepsiu cenu, nez dnes, a zit. Ale ked on ma vidinu, ze nutne MUSI postavit dom na rodicovskom pozemku, tak hold...
@nikolka1986 Inak presne, ja som tento pripad... nase dieta malo zdravotne problemy a ja som strasne uz potrebovala ist po 2 rokoch do prace, lebo som bola priserne z toho celeho vycerpana. Hoci som to mala s muzom odkonzultovane pred pocatim dietata, ze kebyze nieco, tak ma vymeni na materskej, a on suhlasil, no ked prislo na lamanie chleba, odmietol. Takze som musela tahat dalej ja... a aj ked som pred materskou zarabala lepsie ako on, aj ma cakala veduca pozicia vo velkej firme, o to vsetko som prisla, on dnes zaraba 2x viac a musim pocuvat vselijake poznamky ohladom financii - ano, zena straca na respekte a hodnote, ale to je smutne, pretoze je to iba dosledok toho, co nam, a teraz aj nasim detom vstepujeme.

Ked niekto ostane doma a dochova svojich nevladnych rodicov, kazdy povie, ake slachetne a krasne... ale naozaj si tych ludi aj viac vazime? Tito ludia ziju na hranici existencie, iba z roznych podpor, a este by na nich ktosi povedal, ze keby chceli mohli by ist makat, a nie si cely den doma "sunky valat" pri nemohucom. A este niekto by povedal, ze co, ved dostane byt po starkych , ze je zlatokopka? 😂 to len na margo tych zien na materskej, tych zlatokopiek...

liljana
12. jan 2022

@lilitela Prepac, ale toto su naivne riesenia. Zostat doma za polovicny plat v porovnani so zahranicim, ona zarobi laledva 500 eur pred dietatom a ide na matersku. Ako prva mu bude kazdy den ohryzat usi a kritizovat ho, ze nic nemaju, kamaratky chodia po dovolenlkach, maju dom, auto,... a oni nic. Kazdy by radsej zostal doma. Ale ak tam dostane dvojnasobny plat, to znamena, ze dom nesplaca 30 rokov, ale "iba" 15. Pripadne tam potiahne co najdlhsie, 5-10 rokov, splati co najviac, vrati sa a potom z nizsieho platu pokracuje v splacani. Pricom doma po zahranicnych skusenostiach ma sancu na lepsiu pracu. Skor su nepochopitelne zeny, co nejdu s manzelmi do zahranicia, kym deti nechodia do skoly. V tomto pripade nechce on, aby tam sla. Otazka je preco. Viac usetri sam, ked spi na izbe s dalsimi 3 alebo taha 12 hodin denne,... alebo preco ju tam nechce?

number19
12. jan 2022

@lilitela Chapem, ze si nastvana, lebo si sa kvoli dietatu vzdala svojej kariery a mas muza, ktory to neocenil. Lenze toto nie je problem spolocnosti, toto je iba vas problem (a tvoj problem s tvojim chlapom).

Ked nesuhlasis s mojim nazorom, aby autorka dala 2 rocne dieta do skolky a ona sla spat do prace, tak co ine prosim ta autorke doporucujes? Lebo len vykrikovanie o financnych narokoch/pravach matiek, len preto ze odrodili! jej velmi nepomoze. Zvlast ak to jej partner skratka neakceptuje (ako som uz spominala nespravny vyber partnera ani dieta nic nevyriesilo).

Ano, byvali doby kedy funkcia zeny bola porodit a starat sa len o deti a domacnost. Ale zaroven nemali ziadne prava (do istej doby ani len volit!) a zeny boli zavrete doma skoro ako majetok manzelikov (o domacom nasili, nemanzelskych detoch manzelikov ani nehovorim). Bolo to horsie ako dne. Preco? Lebo vedy zeny nemali vela moznosti pracovat ako dnes a skratka odist.

sonka333
12. jan 2022

@number19 👌👌👌🙏presné a výstižné 👌👍👍👍

liljana
12. jan 2022

Pri kurzoch na prezitie sa ucia pudy sebazachovy. 1.Najskor si zachran zivot pred bezprostrednym nebezpecenstvom (utec pred medvedom, najdi si ukryt) 2. Hladaj potravu, aby si mal co jest. Lebo vydrzis mozno tyzden a zomries hladom. 3. Ked su prve dva pudy zabezpecene, az potom cloveka zacne zaujimat sex - rozmnozovanie. Vela ludi proste preskoci k trojke. Nezaujima ich, kde budu spat, co budu jest, ale aby mali sex a deti. A toto sa tu riesi dookola. Ze sex a mat deti treba skor a su dolezitejsie, ako mat pre ne ukryt a co jest.

lilitela
12. jan 2022

@liljana Ukazuje to tvoju hodnotu, radsej vyzenies muza von a vobec ta netrapi, ze to dieta si prakticky nepozna otca.
A z nej robis hyenu. Ja muzovi nepilim usi, ze nechodime po dovolenkach, nemame auto a dom, ty ano? Ona ano?
Oni nezili na ulici ani nemaju hlad, rozhodne maju prve dve potreby naplnene.
@number19 To je problem spolocnosti, staci si precitat ostatne komentare v tejto teme. Prachy, prachy, prachy. Seba som pouzila iba ako priklad, vobec to tu nemuselo odozniet. Hovorim primarne o tom, co si vazime.
Ano, nase prava sa v mnohom zlepsili. Ale tak ako nastali zmeny vo fungovani u zien, teda ze okrem domacnosti a deti zacala aj pracovat, tak musia urobit zmenu aj ti muzi. Ako vravis, tie casy, ked muz vyhradne rozhodoval o obchodoch a financiach rodiny, by mali byt uz davno prec.
Vztah musi byt dnes rovnocenny, a to je bud ze vsetko pol na pol, nielen peniaze ale aj povinnosti (co je ale uplne nerealne), tak potom ho vybalancovat - ja potiahnem viac z detmi, ked teba to nebavi a ty zase co urobis viac navrch? Ak jedine co niektori muzi vedia, je zarabanie penazi, tak to. Ale nie pre seba, pre rodinu.

Och ale som rada, ze vlastne nezijeme par storoci dozadu, ked zena musela mat veno. To boli vlastne muzi zlatokopi, ze? A este to bolo normalne.

liljana
12. jan 2022

@lilitela Prepac, ale prekrucas si fakty, ako sa ti hodia. 🙂 Veno sa davalo zene preto, aby spojili majetok muza a majetok zeny, aby mali z coho uzivit deti, kedze ludia na dedine pracovali okolo hospodarstva. Nie preto, ze zenich bol zlatokop. A vacsinou na to veno musel zarobit dalsi muz, zenin otec. 😀 A ked bola zena chudobna, ale pekna, tak ziadne veno nepotrebovala.

nikoll29
12. jan 2022

@liljana asi tak nejak

lindusss2016
12. jan 2022

@klara7227 BTW dnes som si zakupila dalsi kurz 🙈🙂 o spracovani vlny 😃 u mna uspech spociva v tom, ze vlastne ziaden uspech necakam 🙂 robim, co ma bavi, co ma zaujima a potom ludia vidia, ze to robim srdcom a radi to podporia ☺️

liljana
12. jan 2022

@lilitela Dnes je to dokonca naopak. Kedysi bol rozvod a delenie majetku nemyslitelne, zeny nemali kde pracovat. Veno im davali rodicia. Dnes zena pride bez vena, casto s holym zadkom. Moze pracovat, ale nechce. Potom rozvod, berie si deti a este by chcela mat na seba aj prepisany muzov majetok vratane rodicovskeho pozemku,... a divi sa, ze on sebec, ani jeho sebecki rodicia s tym nesuhlasia. 🙂

dadis
12. jan 2022

@liljana Ja neviem, ake mas okolie, ale ja taku zenu nepoznam vo svojom okoli ani jednu..