Mám zotrvať v takomto vzťahu?
Ahojte. Včera som si tu prečítala jednu diskusiu , ktorá vomne rozprúdila všelijake myšlienky. Posim , vynechať komentare , že som sprostá , naivná a pod. To už viem , Ďakujem. Tak , s priateľom žijeme spolu už 6 rokov , stoho mame dvojročnú dcérku. Neplanovali sme , vzhladom na vek , (24 a 29) ale stalo sa proste. Tak sa narodila , tešili sme sa všetci , všetko v poriadku. Už popri tehotenstvu prichádzali temy o svadbe , bývani. Svadba bokom , musíme riešiť bývanie. Fajn.. Kedže som už bola vo vysokom štádiu tehotenstva , s nastupon na MD , samozrejme že nam nedali spolu úver , (kvôli nizkemu platu , že mi to nevychadza, mesačny plat som mala cca 540e čerstvo po škole , ale snažila som sa) Tak si uver vzal sam , ručiteľ bol jeho brat. Dom je už vo výstavbe , samozrejme všetko financuje on , lebo však čo ja zafinancujem zo 400e mesačne. On robí v zahraničí. Projekt domu , pozemok (dostali sme od jeho rodičov darom) , a všetky vecí su písane len a len naňho. Keď sa ho pýgam na svadbu , odpoveď znie všelijaká , len nie to čo chcem počuť , same vyhovorky. Čiže ďalšia slobodná mamka , ktorá nea lma nič. Ako pobiem , mne nejde o to bývanie , peniaze...ale čo ak sa niečo stane jemu , tak čo budeme my? Z čoho žiť? Vlastne si aj uvedomujem , že ani druhe dieťa s ním nechcem. Načoo?? Serie ma to ve..muslím , keby som mu povedala , nech aj mňa zapíše do lista vlastníctvsmial by ma. ĺmi , že proste berie len pre seba
@dadis Áno, ja viem, že keby sme sa o mesiac alebo aj o rok rozvádzali, som na tom biedne. Je to následok toho, že som mala dieťa skoro, takto som sa rozhodla, tak to teraz takto mám. Snáď to s nami dopadne dobre 😁 mrzí ma, že vám to nevyšlo.
@thoughtfulweirdo Nemusi 🙂. Ja som pred manzelstvom mala nastastie uz byt kupeny, sice 1-izbovy, aj ked som sa vydavala ako 23rocna. Ale ak by ten byt nebol, bola by som na tom teraz velmi zle. Len po mojich skusenostiach sa snazim mladym dievcatam davat rady, aby boli opatrne a mysleli na to, ze v buducnosti nemusi vsetko dobre dopadnut...
@thoughtfulweirdo tak ako píšeš obaja..len ja si osobné myslím, že autorka je v ťažkej situácií a myslím, že je aj utláčaná, nakoľko musí držať hubu aj krok, ak chce aby bolo dobre..kam pôjde s dieťaťom ..on je PÁNOM ICH VZŤAHU ,, a veta ktorú napísala, že večer s kámošmi a v noci sex...musí čušať a držať krok..takýmto prístupom sa ti človek totálne protivý.....ak sa mýlim nech ma autorka vyvedie z omylu...proste je v situácií, že ťažko hľadá únik a veru je to záťaž na psychiku...
@irusa Áno, to súhlasím, čím viac autorka píše o ich vzťahu, tým menej sa mi to pozdáva. Aj to, že s ňou nechce diskutovať, plánovať, odmieta svadbu. Odstavil ju na druhú koľaj.
A ako si zacinala rozhovory o vasej budúcnosti?
Mrzi ma tvoja situácia, vyzera to ze skratka vo vztahu nie ste stastni.. Ze sa nerespektujete. Pozri je dobre ze to riešiš, určite by nebolo vhodne mat teraz dalsie dieta... Treba si to dobre premysliet.. A vyskusat skutočne vsetky moznosti na zachranu vztahu.
Podla mňa je to úplne ok z jeho strany. Jediný tvoj problém je že ti nedá nič zadarmo, nemáš s ním žiadny iný problém a kvoli tomu chceš ukončiť vzťah? Tak sa postav na vlastné nohy. Šup do práce vezmi si úver či už na dom alebo na byt a ten následne prenajímaj a už nebudeš mať holú riť.
@thoughtfulweirdo ..myslím, že ten chlap ešte na rodinu vôbec nevyzrel...a ak sa takto správa, veru u mňa by bola dôvera na poslednom mieste...on nežije spoločný život..on si žije svoj život a má ju pekné v hrsti
A nikde nepíšem , že chcem roky sedieť doma a "škrabať sa" . Ale proste som doma , staram sa o dieťa , v oktobri tri , znamena s natupom do prace. Ani pred otehotnenim som nesedela doma a neškrabala sa. A pritom on už pracoval v zahraniči. Ja som chodila do roboty , on chodil do roboty. Ja som ešte robila do 8mesiaca tehotenstva , dokonca ani na kočik som odneho nechcela. Navšetko som si zarobila sama , lebo som to brala tak , že ho nechcem "zaťažovať".
@jamatkaroka píšeš akoby autorka pre rodinu nerobila nič...ak by nemala dieťa, tak určite je zamestnaná a šetrí pre seba...áno vo vzťahu ak sa ľúbia...len základom okrem toho je dôvera a byť rovnocenní partneri a spoločne budovať budúcnosť...nikde nepíše autorka , že nemá chuť pracovať a tie ktoré máme deti, tak samé môžeme uznať, že nie je to až tak jednoduché /ja som od dieťaťa odišla do práce mesiac po pôrode a žiaľ teraz na to doplácam /
Myslím, že nemáš právo, aby ťa zapísal na list vlastníctva. Na čo máš právo je, že od neho žiadaš svadbu. V kľude si s ním sadni niekedy a povedz mu dôvody, prečo ho do tej svadby "tlačíš". Daj mu reálne argumenty, logické....na to väčšina chlapov počúva 😉 Povedz mu to, čo si písala tu a uvidíš ako na to zareaguje. Podľa toho sa zariaď.
Bez ohľadu na to ako to dopadne, ti odporúčam reálne sa zamyslieť nad tým, že dieťa dáš do jasieľ a ty pôjdeš do práce, čím skôr. Do práce sa oplatí chodiť i keď máš zárobok 500e a výdavok 300€. A prečo to za to stojí?
1. Budeš mať o 200€ mesačne viac
2. Zamestnávateľ zväčša ocení to, keď vidí, že je človek pracuje i keď "nemusí" (keď si na napr. na RD).
3. Budeš mať stály príjem v prípade žiadosti o hypo/úver.
4. Muž si ťa bude viac vážiť a možno mu zapne v hlave kontrolka.
autorka: ďakujem. v každom prípade skús nadhodiť tému sobáša ešte raz. v kľude, pokoji. nie, keď príde "z piva". no a uvidíš. osobne by som už nestrácala čas, ak povie: načo? neskôr... j.be ti? a podobne... máte spolu dieťa. ty viazneš vo vzťahu, kde sa staráš, nič ti prakticky nepatrí a navyše, aj tak si stále sama... keby som s tým mužom mala dieťa, dupnem si. buď sobáš, alebo idem do prdele. ak odmietne sobáš, podaj si čím skôr o výživné na dieťa (ktosi tu písal, že vraj máš nárok aj na seba, neviem, toto si zisti na úradoch). ale na dieťa by som vyžiadala. a ak máš kam ísť na "rozbeh", kým si nájdeš prácu (rodičia, kamoška-podnájom), tak rozmýšľaj, či to nebude do budúcna pre teba viac vykúpenie....
Dievčata treba si uvedomit že jej priatel pracuje a stava dom kym on sedi na materskej s aj jeho dietatom. Takže si nezasluži nič??? Ak by nesedela na materskej tak by pracovala a prispievala na stavbu predsa. Nechcela by som taky vztah kde si bez akejkolvek zaruky. Cely život len ako votrelec u niekoho cudzieho ktory ta kedykolvek može poslat do riti.
Moja zlata stracaš čas s tymto človekom. Skus to znova a pekne po poriadku. Randenie svadba spoločne byvanie dieta. A reči že si do hentoho domu ničim neprispela pošli niekde. Ty každy den prispievaš tym že sa o dieta staraš. Do toho domu by som viac nevkročila pokial by moj muž v tvojom pripade priatel aj nadalej zmyšlal tak ako doteraz.
@irusa ano , je to velka zaťaž na psichyku. Priveľmi. Už teraz mam pocit , že som ako slobodna mamka , však ja všetko robím. Ano , je v zahraniči , zarába. Príde , všetko mu operiem , nachystám , všetko tip top. On je od rana do vecera prec , pripadne zavola ze ide este s kamosmi. A co mu mam zakazat? Nechod s nimi? Neviem ako by som pochodila , asi by ma znova vysmial. Ked pride , dajme tomu , vecer -v noci , tak sex predsa chyba aj mne , po takej dlhej dobe ..ale je sex a sex . Nas je taky "oničom" .
Z toho čo píšeš si jeho slúžka/domáca a nie partnerka. A ešte za mizerné peniaze, ktoré ti za to dáva. Ak ti to nevyhovuje, tak to začni riešiť čím skôr.
Čítala som len prvú stranu a áno,súhlasím,že ak z chlapa nemáš žiadny profit,je ti na nič. To môžeš byť aj sama,mať výživné a svätý pokoj a neskôr zarábať iba pre seba.
Ak nevidíš s ním žiadnu budúcnosť,tak máš v podstate iba jednu možnosť. Dať dieťa do škôlky a nečakať do októbra ( čo ak ju nevezmú do škôlky) a ty sa hneď vráť do práce. Hľadaj si bývanie, len tu ti prajem veľa šťastia,pretože sama žena s dieťaťom si podnájom nájde ťažšie, takže nečakaj na "potom" a rieš to hneď.
@irusa Na rodinu nevyzrela skor autorka. Vie velmi dobre, ze s platom 540 eur moze na akukolvek nehnutelnost zabudnut. Ved robila som, co som mohla. Tak sa rozhodla, ze jej na nehnutelnost zarobi niekto iny, co robi v zahranici a bude doma s dietatom. A teraz je nastvana. Zoberie sa, odide a nedojde jej, ze potom sa bude musiet o seba starat a pracovat sama a tazko sa jej bude hladat dalsi muz, kto svoju nehnutelnost na nu napise a bude akceptovat cudzie dieta. Alebo takeho "najde", sup druhe dieta a po porode sa vykluje z neho alkoholik, alebo manipulator.
Miesto toho, aby porozmyslala, ze si doplni vzdelanie, najde lepsiu pracu, polozi cast vyplaty na stol a povie. Chcem splacat a byt napisana na LV, bude robit take psie kusy, ze o par rokov tu bude vypisovat z azyloveho domu s 3 detmi.
Ano , su tu dve strany , ako všade inde. Ale , ja som pracovala , pred nastupom na MD. Pracovala som ešte popri tehotenstvu. Ja som odišla , s prace kvôli dietatu , NÁŠMU SPOLOČNÉMU. On nemusel , lebo predsa len , zväčia to je tak , že ide žena domov a chlap ostáva robiť aby uživil rodinu. Ano , tie ktore ste to urobili pekne poporiadku , randenie , svadba , byvanie , deti , tak ste fakt super , klobuk dole 👌 Ste zavodou. Idete fifty fifty. Delite si veci narovnako, chlap robi , vy ste doma , na MD , popripade deti už odrastene a pracujete. To sa vam piše s lahkosťou. Ale koľko je tu z vás čo zarobite viac ako váš chlap ? Koľko z vas tu je čo tiahnete finančne domacnosť vy z väčšieho podielu ako muž ? Takisto , chlap robi na Vas a Rodinu , ktoru mate spoločnu. U nas to je žiaľ tak , kde chlap robi len viac na seba ako na nás. Myslim , že tu je spomenuté už všetko podstatné , vy už môžte dedukovať , ja som rozhodnutá. Porozpravam sa s nim o tomto posledný krát , a pokiaľ nebude suhlasiť so svadbou tak fajn. Najdem podnajom , a uz ma neuvidí. A dobrovolne si vyberam , radsej zit z ruky do huby stastna , ako byvat v nejakom cudziom dome , starat sa on , a plakavat po nociach sama ...
Preco nejdete spolu do zahranicia? Aj tam su skolky pre dieta, naucis sa rec, najdes si pracu. Lepsie zarobis. Vy mate okrem toho domu aj problem, ze zijete na dialku. A to nekonci dobre pre mlade pary. To ustoja mozno este pary, co su spolu 15-20 rokov a maju nieco odzite.
Ja síce súhlasím s tým že by bol hlúpy aby ťa písal do LV ale tvoje financie si si mala chrániť. Zas ruku na srdce, nechcem to napísať škaredo, ale voči mužom máme po materskej na nohe železnú guľu v podobe detí. Chápem že si čakala že sa vezmete atď, tak si to hneď razantne neriešila. Ale k nejakej dohode dôjsť malo. Ty živíš vaše dieťa, staráš sa o JEHO dom, domácnosť, práce okolo JEHO domu. Ty si si teda mohla kľudne odkladať celú materskú aj rodičák a mal ti dávať na živobytie pre teba a malú, keď je stále preč a ty sa staráš o zveľaďovanie jeho majetku. Za tú dobu si mohla mať celkom pekné štartovné, po RD sa vrátiť do práce a kúpiť si na hypo byt ktorý dáš do prenájmu. Jednoducho mať svoje zadné vrátka 🤷♀️ načo by si ťa teraz bral? Príde domov, niečo porobí, ide s kamarátmi na pivo, ženu má v posteli k dispozícii... Nie je ktoviečo robiť v zahraničí a nevidieť si vyrastať dieťa, ale on ťa má celkom pekne v hrsti, kočka
Ahoj, poďme trošku sprehľadniť tvoju správu. Pozemok ste dostali spolu s priateľom darovacou zmluvou? Alebo len priateľ? Rodičia ti zomreli, po nich si čo zdedila? Akú máš školu vyštudovanú? Kde si pracovala pred odchodom na materskú?
Vieš pracovať aj popri materskej?
Koľko rokov pred materskou si robila?
Tak podľa toho čo píšeš je svadba a to, že niesi na LV u vás najmenší problém. Prečo všetko na dieťa tahas sama? Prečo si preboha od neho nechcela na kočík? Smeje sa ti do tváre, chodí na pivo? A čo si myslíš že u vás zmení svadba? Upinas sa vážne na úplne banality a pritom tam máte úplne iné problémy ktoré by som riešila ešte pred svadbou. Skús začať najprv tým, že si začneš pýtať na aj jeho dieťa peniaze. A dohovoriť mu, kde má priority lebo na pive po mesiaci v zahraničí to nebude..

@citcat1 chcem sa rozprávať , už vela Xxx som sa s ním chcela rozprávať o našej budúcnosti. Vždy to dopadlo tak , že čo sa ho pýtam pic.viny , pripadne mi odpovedal tou istou otazkou , aku som mu polozila ja , alebo sa postavý a odíde preč. Tak ja ho ľubim , ale nie už asi tak intenzívne ako kedysi. Či on mňa neviem , tvrdí že áno , ale či to je uprimné. K nám je dobrý , neni nič zlé , žeby nas bil , alebo niečo. Občas je nervozny , ale kto neni však .. kedysi sme sa rozpravali o buducnosti , mali sme pekne plany , že sa vezmeme , byvanie , tri deti ...ale žiaľ , jemu vyšlo len to bývanie a deti. Aj keď zatiaľ máme jedno , aj cítim , že by chcel už ďalšie , ale ja nechcem ...proste nechcem , necítim sa nato a ďalšie dieťa nechcem priviesť do "nekompletnej" rodiny. A financie mi nevyčita , nema ani ake , však ja odneho nič nepýtam , on ma svoje a ja svoje...