icon

Mama a brat sa o mňa nezaujímali počas Covidu

9. feb 2021

Ahojte chcem sa Vám vyžalovať lebo má to ťaží na dusi. Mala som kovid veľmi ťažký priebeh mala som na male. Môj manžel sa o mna staral deň noc aj o deti je úžasný naozaj. Ale trapi má a to je dôvod prečo je to anonym lebo sa zato hanbím neskutočne. Moja mama je zial popieracka kovidu. A už trepala take veci že som jej povedala že na tuto tému sa s ňou nebudem baviť. Vďaka tomu sa urazila a keď som jej dala vedieť že som chorá má ignorovala. Ako utekali dni môj stav sa zhoršoval tak že som z horúčok strácala vedomie a môj manžel bezmocne stal pri mojej posteli so slzami na krajíčku a volal sanitku ktorá neprišla pretože berú len tých čo majú respiračné problémy. Teta sa o mna zaujímala aj kopa iných ľudí kamarátov susedia otec .... len moja mama a brat nič. Teta mi volala rozprávala som z cesty bola som už na pokraji sil vtedy zalarmovala moju mamu nech sa už spamätá. Zrazu sa začala ozývať ako sa mám. Evidentne povedala aj bratovi ktorý mi vynadal keď som mu volala že som chorá že to sú tie moje keci ako majú dodržiavať opatrenia a chodiť na testy ... že vidí ako to mne pomohlo že som to dodržiavala atd. Zrazu sa zaujímal aj on ako mi je. Žeby sa opýtali či netreba niečo navarit nakúpiť to vôbec len ako mi je. Ocino pracuje v zahraničí ten mi pomôcť nemohol. Jediný kto pomáhal bola svokra začo som vďačná varila aj nakúpila. Len volala denne ako sa cíti muž deti potom ja. Rozumiem bála sa o svojho syna a o deti. Aby sa nenakazili. No jej prístup k veci nepomohol nikomu psychicky myslím. Bola som v samostatnej izbe na koľko mame 2 wc aj kúpeľne tak 1 bola moja ostatok pre zvyšok domácnosti aby sme eliminovali riziko nákazy. Čo bola samozrejmosť manžel za mnou chodil v rukaviciach a respiratore. Pomohlo nenakazili sa ani deti ani on. Ale čo chcem povedať že ona denne volala xy krát aby dezinfikoval všetko nech za mnou nechodí a nech mi len pri dvere nosí čo treba nech sa nenakazí nech na moje dvere dá igelit nwm čo všetko. Ja som bola na tom tak že som nedokázala už casom ísť ani na to wc a ona hovorí toto. Stále som vracala občas som mala svetlu chvíľu keď som dokázala niečo malo zjest. Prosila som muza nech mi nastruha jablko. Zial nám došli tak požiadal mamu aby priniesla okrem iných veci. Tak priniesla o 27 hodín neskôr ako sme ju žiadali .... priniesla nakup za 150€ kde boli rukavice ruska dezinfekcie spreje na osvieženie vzduchu vraj anti covid. Veci o ktoré ju nikto neprosil veci ktoré sa u nás doma vyskytujú bežne aj keď nie je kovid ako napr domestos na wc či savo do sprchy .... samozrejme si to nechala preplatiť ... doniesla savo a sanytol do prania vraj na moje veci nejaké dezinfekcie do umývačky riadu ... a tie jablka ? Vraj si nebola ista čo som chcela priniesla banán ... aha takze zavolať za kraviny vie ale za toto nevedela ? ... viete tak mi je z toho ťažko pretože keď bola svokra po operácii jej 2 syn sa na ňu vy.... môj bol v práci ja na materskej tak som denne jej chodila pomáhať variť podľa jej želaní a ona mi nepriniesla ani len to jablko 🤷🏻‍♂️ .... teraz sa karta obrátila ... kovid má moja mama a brat ... čo je smutne napriek tomu majú tie svoje divne reči ... a viete čo ? Nemá im kto nakúpiť ani navarit tak má potrebuju ... viete čo robím ja ? Denne cestujem k ním s detmi 15km aby som im doniesla čerstvú teplu polievku nakup lieky obed veci čo im treba ... a oni? Berú to ako samozrejmosť vďaku necakam ... len plačem strašne čo to mám za rodinu ... dakujem ak ste to dočítali ... možno to beriem precitlivene neviem vlastne ani neviem čo chcem počuť len som to chcela dať von majte pekný deň

Strana
z2
pribinak
9. feb 2021

Prerus na čas kontakt. Čas lieči

deti95060810
9. feb 2021

sa ti čudujem že za tie blbé reči a nezáujem od tvojej matky ideš ešte aj s nákupom ku nej.... kúpila by som na 3 dni a ukázala sa tam o 5 dní... 😉
aké požičaj - také vráť....
ako sa do hory volá - tak sa z hory ozýva...
ma dosť prekvapilo čo si napísala o tej sanitke - že ani neprišli???? tak potom ku komu vlastne chodia....🙄

ckocka
9. feb 2021

Teraz máš možnosť oplatiť im ich správanie. Ak to nevyužiješ /bez ohladu na to čo je rozumnejšie/, tak sa nesťažuj, je to iba tvoje rozhodnutie. Musíš sama vedieť čo chceš, čo je správne, čo je reálne a podla toho sa správať.

heleninamama
9. feb 2021

Preháňaš to. A zbytočne. Máš svoju rodinu, má Ti pomáhať hlavne muž. To aj urobil. Na svokru nefrfli, starala sa ako vedela, nemusela to robiť vôbec. A matku nerieš - mnohí sa Korony takto šialene ako Ty neboja a majú na to právo. Nemusíte mať rovnaký názor len preto, že ste rodina. A chodiť k ním denne naozaj nemusíš, zavolaj, ako im je a choď raz za 3 dni, keď už máš tú potrebu...

0silvia0
9. feb 2021

prosím ťa, prístup máš celý zlý. Buď vďačná, že si prežila, že si ok, že sa ti deti a muž nenakazili. A ty riešiš jablko, kto ti zavolal a kto ti nezavolal. Keď si grcala a odpadávala, tak ti mohlo byť akurát jedno kto sa pýta ako sa máš... Žena spamätaj sa. Urob nákup svojej matke a bratovi raz za 3 dni, urob čo ti svedomie káže a nezaoberaj sa vo svojej hlave sprostosťami, rieš len to najnutnejšie. Prežívanie týchto pocitov krivdy a nevďaky ti vôbec nepomôže....

autor
9. feb 2021

@deti95060810 respiračné problémy tak bolo povedané že keď treba nech ideme na urgent to by som nezvládla cestu autom vôbec

autor
9. feb 2021

@heleninamama ja šialene koronu neberiem len chodím s ruskom a chranim sa ... a netvrdím že neexistuje ... to je zásadný rozdiel medzi nami

autor
9. feb 2021

@0silvia0 to máš pravdu ale skutočne to boli a zamrzi keď je mojej vlastnej matke jedno ako sa mám .. hej mala by som sa nato vykašľať len neviem pochopiť ako matka sa môže takto správať k vlastnému dieťaťu ... ale je to jedno dik za koment musím sa spamätať

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
ckocka
9. feb 2021

Predpokladám že medzi vami sú iné zásadné rozdiely.

elizabet173
9. feb 2021

Je mi luto, ze si mala tazky priebeh, chapem, ze to poznacilo aj tvoju psychiku, ale nechapem, preco riesis totalne detaily a somariny. Potrebujes sa silou mocou pasovat do role obete. Ak by mi bolo tak, ako tebe, bolo by mi srdecne jedno, ako chce svokra ochranit svojho syna a deti. V podstate je to aj prirodzene, nie? Teba uz neochrani a ak by to dostali deti, mal by to jej syn nesmierne tazke. Ak by bol pozitivny on, kto by sa staral o celu rodinu? Riesit, kedy ti priniesla jablko? To si fakt pocitala na hodiny? A teraz naco mame a bratovi vlacis polievku? Co si tym chces dokazovat? Prinesiem im velky nakup, chlieb a rozky sa daju dat do mraznicky a tyzden ma nevidia. Iba raz denne zavolam ako im je. Ved ked popieraju kovid, tak aky problem? Chcu teple jedlo? Nech si objednaju donasku. To, ze tam lozis a vlacis im teplu polievku, je tvoje rozhodnutie. Ak mas potrebu robit teraz zo seba Matku Terezu, nech sa paci. Bola by som na tvojom mieste nesmierne stastna, ze som sa z toho vylizala, ze to zbytok rodiny obislo a ze mam manzela, ktory sa vie postarat, ked je treba

autor
9. feb 2021

@elizabet173 preto to nosím lebo viem aké to je tým prejsť ... a viem čo som potrebovala ja ... evidentne som sprostá

kristina2015
9. feb 2021

Nedoniesla by som im nič .

0silvia0
9. feb 2021

pozri, moja matka sa tiež správa inak ako by som si predstavovala. Ale nemá význam to riešiť, lebo tieto veci budeš riešiť najbližších 20 rokov a aj tak ich nevyriešiš. Ber ľudí aj situácie také, aké sú a nerýp sa v tom, lebo si s tým privodíš ďalšie zdravotné problémy. Nikomu nemusíš nič dokazovať ani s tými polievočkami, ani sebe ani nemusíš tým ukazovať svojej matke ako sa má správať, kašli na to a zredukuj každodenné polievky. Veď keď je človek chorý, veľa toho nezje, takže nebuď premotivovaná.
P. S.: aj popierači covidu môžu zmeniť svoj postoj prežitými skúsenosťami

ckocka
9. feb 2021

Nie si sprostá. Ale ak ťa tvoja súcitnosť a snaha zavďačiť sa hnevá, tak ju obmedzuj.

elizabet173
9. feb 2021

Ako som pisala, je to tvoje rozhodnutie. Do buducnosti by bolo fajn precitat si nieco o asertivite s riadit sa tym. Ak si cakala chvalospevy za to, ze im to nosis, tak odo mna sa ich nedockas. Pomoct by som pomohla, ale tak, ako som pisala. Vazim si moju rodinu, ale aj sama seba

autor
9. feb 2021

Dakujem za reakcie a prečítanie ... ako ste niektoré písali že robím obeť a matku terezu nie dievčatá naozaj ... to ja som taká sprostá žeby som sa pre druhých rozdala a viem sa neskutočne vcítiť do ich pocitov atd a tobôž keď som niečo podobne prežila ... a potom mám o to väčšiu potrebu pomôcť a urobiť viac ... máte pravdu musím začať viac myslieť na seba a nie na druhých .. keď ja som to už taká povaha 🤦🏻‍♀️ Budem sa snažiť ešte raz dakujem

ckocka
9. feb 2021

Možno by stačilo ak prijmeš fakt, že tvoju pomoc ti nikto nemusí oplácať.

kristina2015
9. feb 2021

My sme mali tiež covid doma ale zavolali sme si na úrad a s respiratorom M3,FFT2 povolili na nákup,do lekárne plus s rukavicami. Neviem ako je to teraz ale nám dovolili.Nezaťažovali sme svokru st.ludi na dôchodku ,šli sme si sami na nákup.I tak starší ľudia sú rizikovejši a teraz ich máme posielať na nákupy? 150 e nákup svokra doniesla sama v rukách wau. Brat je slobodný a covid podľa neho neexistuje tak určite skočí aj na nakup a zvládne to .Respirator im donesie kuriér stojí iba 20 e😁😁15 km ,riskovať deti ,prečo toto robíš ?

komplikovana
9. feb 2021

Mne trvalo dost dlho, kym som pochopila jednu vec- pochopit konanie a spravanie clenov rodiny a ak to nie je podla mojich predstav tak sa kvoli tomu zozierat a trapit. Treba iba situaciu akceptovat taka aka je, ludi takych aki su a podla toho sa rozhodovat co urobim ja. K comu ti pomoze bedakanie, ze sa na teba vyprdli? K nicomu. Teraz sa situacia obratila a je iba na tebe- pomozes im lebo chces, alebo sa na nich vyklases a nebudes mat zo ziadneho rozhodnutia vycitky svedomia. Pretoze nieje iba spravne alebo nespravne riesenie. Je riesenie, ktore je podla teba pre danu situaciu v danom momente najvhodnejsie.

cookie29
9. feb 2021

Moja, viem si predstavit Tvoje pocity, Ty by si sa pre druhych obetovala a aj to robis, a ked Ti je najhorsie, tak nevedia dat ani to minimum. Ano je to smutne, najma ked ide o tych najblizsich, ale zaroven ide o realitu zivota... a mala si prilezitost zistit, ake to je, napriklad aj to ze mas podla vsetkeho super manzela. Sustred sa na to. A nie na ten zvysok.
Co sa matky a brata tyka, nuz prepac, ale takych frajerov mam nesmierne rada, zopar poznam, co sa tvaria, ze Covid neexistuje a ze staci vitamin C ci D a vsetko v pohode 😢 Tak ked neexistuje, tak ziaden problem, chodit tam urcite nemusis. Nakup im na tyzden... a urcite sa neterigaj aj s detmi. Mozno vies, ake to je, ale nie kazdy ma tazky priebeh a hlavne, musis byt po tom vycerpana, takze sa v prvom rade staraj o seba! Pretoze takto ten vycerpany organizmus vycerpas este viac. Tu nejde o to, ze im to vratis, tu ide o to, ze sa musis postarat najprv o seba!
A svokru neries, nezmenis. A ako pise vyssie @pribinak cas lieci, len sa musis dat najprv do poriadku Ty

autor
9. feb 2021

@cookie29 ❤️ Pochopila si má dakujem ti až mi slza vyhŕkla

ludka1402
9. feb 2021

Ahoj, chcem sa spytat, ci ta mama s bratom poziadali o pomoc?

tana85
9. feb 2021

uplne chapem tvoje pocity a zial ja som v tomto rovnaka. bola som po akutnej operacii v nemocnici a moja mama, s ktorou som nemala ziaden konflikt, ma ani pozriet neprisla ani nezavolala, aj ked som potom prisla domov a ledva chodila, tak neorisla....dodnes neviem preco, ja by som za svoje deti aj dychala. toto velmi zaboli. anejde o to, ze ci niekto zavolal/nezavolal, ale pocit, ze niekto na mna mysli a zaujima sa, hlavne ked je to pokrvna rodina. pre mna nepochopitelbe. ale to je len obraz vztahov, nieco medzi vami bie je v poriadku, sama to musis citit. nerobilaby som pre nich to, co ty. teba nuti tvoje svedomie, si tak nastav3na, a potom to vnimas ako krivdu ked ti to neoplatia. nauc sa nemat ocakavania, tie su az devastujuce. a svokra - ta je tiezmimo, vlastne ty si jej bola celkom ukradnuta, najlepsie ak by ta rovno asi odpratali niekam co najdalej. je to smutne, tato pandemia odhaluje vela o ludoch, cisti a mozes to vyuzit na vlastnu zmenu vo vztahoch

autor
9. feb 2021

@ludka1402 áno volajú mi denne

autor
9. feb 2021

@tana85 presne a je mi ľúto ako si to mala aj ty ❤️

miadi
9. feb 2021

Svokru neries pomohla ako vedela aj ked jej na tebe tak nezalezi aby doklusala o par hodin s jablkom ani na druhy den.. nemala to za dolezite. Hoci ty si jej varila oblubene jedla. Mama mala uplne cudnu reakciu asi nie ste velmi blizke Neviem si to inak vysvetlit. Z celeho aspon vies na koho sa mozes spolahnut. Mas super manzela a Hlavne ze sa deti a on nenakazili. Teraz nerob handru mame a nebehaj denne s detmi k nej s jedlom, tskto jej vobec netrkne ake to je ked potrebuje pomoc . Nenos zbytocne navarene len ovocie vajicka mlieko atd to zakladne a minimalne 4 dni alebo kym Ta nepoziada tam nic viac nenos. Koli sebe a detom . A necudovala by som sa ked bude mama ok ze povie ze to bolo nic ako obyc chripka. Jablka vydrzia dost dlho rob si zasoby aby si nikdy nepotrebovala od ineho ked tak od muža. Bud stastna ze zijes a dovol si kaslat na tych co kaslu na teba .

medulienka81
9. feb 2021

ďakuj Bohu za takého muža 🙏
horšie by bolo, kebyže aj muž na teba kašle..a mami by som sa opýtala či už na covid verí a brata by som kopla do riti, zato ako sa chová

miskaska
9. feb 2021

Ziadna rodina nie je idealna. Ja som sa po mnohych sklamaniach naucila odpustat. Nezivim v sebe hnev, lebo to nema zmysel. Nie som stastna potom ani ja, ani ta druha strana. A hlavne, od nikoho nic necakam...som vdacna, ked pre mna nieco spravia, ale neberiem to ako ich povinnost. Mamke a bratovi nakup, pomoc potrebuju. Nemusis sa spravat ako oni. Ja sa snazim k ludom spravat dobre, lebo mne to tak vyhovuje...to je podla mna spravna cesta, ale ich spravanie ovplyvnit neviem.

mirka17
9. feb 2021

Mna trápi iná vec, a to je tá, že človek si celý život platí zdravotné poistenie, a ked raz za život potrebuje záchranku, tak ta jednoducho nepríde, lebo ešte dýchaš, síce nepravidelne, ale si ešte občas pri vedomí. Ak ste si nevšimli na Slovensku sa momentálne do nemocnice nechodí liečiť, ale zomierať, nie si jediný prípad, ku komu sanitka neprišla, A preto máme tolko obetí na Slovensku, pretože sa tu zanedbáva základná zdravotná starostlivosť, keby nemocnice ludí zobrali skôr, než sa im začne obojstranný zápal plúč, ked ich už nakladajú v bezvedomí do sanitky, tak by sme tu mali aj menej mrtvych. Ale samozrejme na konci roka nezabudnime tlieskať zdravotníkom. Podotýkam že na Slovensku mame tuším cez 3000 hospitalizovaných ludí na covid, udajne su nemocnice na hranici kolapsu, udajne su preplnene, ale ako je to možnee? len obyčajna nemocnica v košiciach dokáže hospitalizovať cez 3000 ludí, ale prečo by to robili?, vyčlenia 300 miest na covid, ostatné miesta su volné. len tak. Ale hlavne že ludia ležia v horučkach doma. Sa čudujem že tu niekto ešte volá do nemocnice a vypytuje sa, Ja sa oblečiem a idem. Mužovi som jasne povedala, ak by mal niekto tažký priebeh, naložím do auta a vyložím na príjme v nemocnici a odchádzam, nebudem sa doprosovať, žobrať, a prizerať sa na to ako sa niekomu zhoršuje stav ako mi pred očami odchádza a čakať na zázrak, nato si poistenie neplatím. Môžem srať celý tento systém.

Strana
z2