icon

Dezinfekcia na prádlo: Oplatí sa investovať?

Včera o 16:33

Ahojte zeny, videla som ze dm drogerii maju dost lacnu dezinfekciu na pradlo ( https://www.mojadm.sk/p/d/1459831/denkmit-aviva... ) , je dobra? alebo sa oplati si radsej priplatit za sanytol? dakujem

anonym_a0752d
Včera o 16:38

Je to avivaz nie klasicky dezinfekcny prostriedok ako napr Sanytol. Takze ta koncentracia bude rozdielna. Avivaz bude mat nizsiu koncentraciu dezinfekcnych latok.

autor
Včera o 17:28
@anonym_a0752d

Je to avivaz nie klasicky dezinfekcny prostriedok ako napr Sanytol. Takze ta koncentracia bude rozdielna. Avivaz bude mat nizsiu koncentraciu dezinfekcnych latok.

@anonym_a0752d och tak to dakujem za info, ja som si myslela ze to je to iste, iba neznačkové :O

janinah
Včera o 17:32

Preco potrebujes dezinfikovat pradlo?

anonym_a2ff3e
Včera o 17:37

Ahoj, ja používam tento a som spokojná. Aj keď operiem len na 30-tke, synove ponožky nesmrdia. Keď ho nedám, ponožky nevoňajú najlepšie.

anonym_9ddaca
Včera o 17:38
@anonym_a2ff3e

Ahoj, ja používam tento a som spokojná. Aj keď operiem len na 30-tke, synove ponožky nesmrdia. Keď ho nedám, ponožky nevoňajú najlepšie.

@janinah je to trendy. Ľudia uz neperu na vyšších teplotách, lepsie je asi pridať dezinfekciu, ďalší prostriedok do prania 🤷‍♀️
@anonym_a2ff3e ponožky na 30tke? Nečudujem sa, ze smrdeli po oprani.

anonym_a2ff3e
Včera o 17:41
@anonym_9ddaca

@janinah je to trendy. Ľudia uz neperu na vyšších teplotách, lepsie je asi pridať dezinfekciu, ďalší prostriedok do prania 🤷‍♀️

@anonym_9ddaca neperiem len ponozky. Ale ked mam tricka a moje saty, ktore sa nesmu prat na vyssej teplote, tak z kosa na pradlo dohodim aj 2-3 pary ponoziek. Samozrejme, ak periem veeela ponoziek, davam aj na 60-ku.

janinah
Včera o 17:43
@anonym_9ddaca

@anonym_9ddaca dalsia chemia....aha lebo trendy...no,u nas nie..dezinfikujem len jeden druh odevu a ten periem raz mesačne

kvietok2012
Včera o 17:58

Ja pouzivam túto dezinfekciu (obr.vyššie) a som spokojná...pridávam k spodnému pradlu, ponožkám, uterákom a obliečkam. Vsetko periem na 60tke.

thirstymonk
Včera o 18:02

To že je to chemia, toho by som sa nebal. Normalna dezinfekcia, nič hrozne z chemickeho hľadiska. Horšie je, že nerozumiem, prečo za každu cenu musite furt všetko dezinfikovať? Potom imunita v prdeli.

euka210
Včera o 18:03

@anonym_autor naco dezinfekciu? Ma niekto v rodine nejake nakazlive ochorenie? Lebo inak nevidim zmysel. Pranie na 40C ci 60C staci uplne.

autor
Včera o 18:04

dakujem za otvorenie diskusie, zacala som cestovat MHD a ked vidim aki ludia tam cestuju so mnou, tak zacinam mat asi nejaku germofobiu. bezne periem na 40tke, tak som proste premyslala ze ked sa moje oblecenie priamo dotyka verejnych povrchov, tak to treba dezinfikovat

janinah
Včera o 18:04
@anonym_autor

dakujem za otvorenie diskusie, zacala som cestovat MHD a ked vidim aki ludia tam cestuju so mnou, tak zacinam mat asi nejaku germofobiu. bezne periem na 40tke, tak som proste premyslala ze ked sa moje oblecenie priamo dotyka verejnych povrchov, tak to treba dezinfikovat

@anonym_autor netreba

anonym_80757c
Včera o 18:13

Aj ja túto dezinfekciu Denkmit pridávam do prania k bábätkovskému oblečeniu keď ho periem na 40°

anonym_6110e1
Včera o 18:16

Ja ju mám doma vždy. Používam občas, napr.ku ponožkám, alebo keď uteráky periem s mixom a teda nemôžem prať na 60 st.

anonym_327ee7
Včera o 18:23

@anonym_autor používam ju, ale s ružovým uzáverom namiesto aviváže. A som spoko

patrike
Včera o 18:31
@anonym_autor

@anonym_autor Keby si videla vnutro bubna pracky, cerpadlo, filter, tak ta nejake sedadlo v MHD nerozhodi.

henka123123
Včera o 18:35

Ja pouzivam sanytol do prania..v tescu byvaju akcie na nho..tak vtedy narazovo vezmem viac flias

anonym_4149df
Včera o 19:42

Bože..že na čo dezinfikovať...no tak niekto dezinfikuje...za chvíľu sa budete čudovať, že niekto perie uteráky na 60ke.

slavomira236
Včera o 22:34

@anonym_autor ja nepouzivam ake nikdy neperiem na 30 tke. Tmave na 40 tke vzdy aj cervene a biele a bkeducke farby na 60 a utierky a uteraky a biele plachty na 90 aj bieke ponozky a ked v zime pouzijem este susicku a v jeseni je to vydenzifikovane dost...

anonym_d005e8
Včera o 23:05
@anonym_autor

@anonym_a0752d och tak to dakujem za info, ja som si myslela ze to je to iste, iba neznačkové :O

@anonym_autor ja používam roky ocot je super ani vodný kameň v práčke nemá šancu filter som 1x videla po 10r a bol ako nový... Prádlo vôbec nepachne po octe

anonym_b6741e
Dnes o 00:56

Je dobrá. Používame ju, len tú ružovú. Tá je bez farbív a vôni. je to tá istá, len má ružový obal. Som spokojná a odporúčam. https://www.mojadm.sk/p/d/1459832/denkmit-aviva...

vlachienka
Dnes o 06:48

Ja som nikdy prádlo nedezinfikovala. Je to potrebné?

bielasovicka
Dnes o 06:55
@vlachienka

@vlachienka ani ja. Nikdy. Načo?

akvi
Dnes o 07:17

Dezinfekciu používam presne túto z dm, ale len na psovské veci. Lebo tie keď operiem a odložím, začnú po čase smrdieť. Dezinfekcia to vyriešila. Občas v nej operiem športové umelinove veci, lebo tie tiež občas smrdia. A skúšala som aj drahý sanytol, akurát som sa z neho vyhadzala. Účinok dm-kovej ten istý a nemám reakciu, všetko ok.

akvi
Dnes o 07:19
@vlachienka

@vlachienka normálne to nie je potrebné. Tiež ju nedávam do klasického prádla.