icon

Mama, bordel a nezvládnutie kritiky

5. feb 2020

Ahojte zeny, mam taky problem, uz dlhsie si vsimam, ze moja mama je strasny bordelar, naozaj, vzdy ked k nej dojdem, neskutocny bordel, vyslovene az špina.... Ja sama musim mat doma vyluxovane tip top.... Je mi to az tak luto, ze neviem, preco je taka pohodlna.... Ma teda viac robot, ale napriklad nedelu ma celu volnu, ze keby spravi kazdu nieco, tak to da do poriadku.... Snažila som sa jej castejsie naznacit, ze toto co tu mas alebo tak, ale nic nezaberalo stale rovnako....vyslovene nakupuje stále rozne haraburdy, ma ich kadetade po byte polozene, kupelnu neumyvala snad neviem koľko, riad poriadne neumyts, no cele zle vsade kam sa pozriete.... Tak dnes som to uz nezvladla tak som jej povedala, prečo si neuprace, ze fakt bordel, spina... Ze jej to nehovorím v zlom, prave v dobrom, ze moze jej nahodne prist nejaka navsteva a aby ju neohovarali.... mama ocividne nevie zvladat kritiku, uplne vybuchla, ze mam sa starat o seba, smarila kavu do drezu, ako nejake rozmaznane decko .... Uplne sa urazila na mna.... Neviem, co s tym robit, fakt mi to je luto, naozaj sa sama prichytavam, ze som u nej a idem pit a kontrolujem si pohar, aky je spinavy a tak.... Este ked som byvala s nou, som upratala ja, ale, co byva sama, naozaj to ide dolu vodou, co by ste mi poradili? zachova rozmaznane, ktoremu nikto nemoze nic vytknut aj ked jej chce dobre.....

autor
5. feb 2020

@juliet86 takze podobna skusenost, ze stratioa cloveka a takto si to asi kompenzuje vecami ako keby.... Skusim aj toto s nou nejako citlivo prebrat, ci aj stále po rokoch ju toto netazi a nie je z toho taka bez zmyslu života, bez takej radosti

autor
5. feb 2020

@nikolka1986 tak chcela som prave najskorej, aby si to ona akoze vsimla tie veci, nie ju upozornovat, ale tak dnes som uz upozornila a zle.... Tak uvidim, ci aj ten dnesok s ňou nejako nepohne....

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
5. feb 2020

@mamickadusicka presne ako hovoris, ked si priebezne upratujes, tak uz to potom ani nie je tak vela, len ona to vela zanedbala, stale hromadi, cize asi uz ani sama nevie, kde by zacala a radsej upadne do takej apatie a povie serem na to....

lenocka12345
5. feb 2020

@nikolka1986 počkaj , ale nikto nikomu nikdy nepovedal , ani nenaznačil , že má bordel .... to by bola iná pesnička , preto som aj poradila , že toto nech vynechá

monikas4
5. feb 2020

Ano aspon ja upratujem vsak len ja, len chcem povedat, ze aj mna postretlo nestastie, ale vstanem a idem, musim. Poviem o sebe - ak sa chcem porozpravat slusne sadnut povedat , nekricat, neda sa, hned je krik. A o to horsie, ze byvame spolu, urcite si uz vsetko vyskusala a nepomohlo, skusila si to nechat tak, zavriet oci zatat zuby, nepozerat sa okolo, je to tazke, ale asi ti nic ine neostane.

autor
5. feb 2020

@lenocka12345 ja teda nemam problém jej tam ist upratat, len si teda myslim, ze ju len mozno podporim v tom jej serem na to.... Pripadne to upracem a za pol roka sme tam, kde teraz, lebo ona to bude kaslat.... Neviem no, ale fakt ma napada ta depka, aj z toho otca môjho, ze je taka bez radosti asi.... Tak nevidi dovod nieco robiť, pritom ja sa snažím s nou byt casto, ale ako som aj skorej pisala, vzdy aj ked som bola mala, staoe riesila len otca, mna az tak nie, ako keby on bol dolezitejsi ako ja.... Cize ta moja spolocnost jej asi az tak nepomaha....

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
autor
5. feb 2020

@monikas4 asi to nezmenim, pripadne len vtedy, keby to fakt bolo z nejakej tej depresie, ze poriesit to, aby mala nejaky novy zmysel, aby nebola z toho otca stale znicena....

karolinakr
5. feb 2020

Ale vsak ona sama vidi, ze ma bordel a pleseň Co ju moze na tom urazat Preco si nevola kamaratov teda a nerobi velke oslavy, ked sa nehanbi za byt? Hrat mrtveho chrobaka zas naco.To taka blbost ako ked muzovi co trpi impotenciou hovoris ze je najlepdi milenec, aby si neranila jeho city.Toto uz je klamstvo podla mna
Evidentne nechce upratovat
Tak povedz, ze sa tam zle citis a nebudes tam chodit.Nemoze ta nutit, stretnete sa inde.Ja rada chodim na kavu mama do cukrarne , povlacila by som ju kade- tade
Moj spoluziak mal podobny byt a veru ze dom s navstevam vyhybala, i ked sme seddli v jednej lavici

karolinakr
5. feb 2020

Ked si najde priatela moznoze sa da dokopy a depresie ju prejdu

autor
5. feb 2020

@karolinakr skúsim tam nechodit, pripadne u nas s nou o tom pokecat, ci za tym nie je naozaj nejaka skryta depresia, prečo to neurobi, aj ked ma prave na to priestor a uvidim..... Pripadne, ked na to pristupi jej pomoct urobit nejake veľké upratovanie jendorazove, a potom nech si to už ona udržiava

monikas4
5. feb 2020

Mala som depku, ale asi by ma vtedy nik nedostal k odbornikovi, neviem no asi nadych vydych navsteva, ak bude chciet porozpravat povie, mozno toto je taky vykrik o pomoc, poznas ju ty, co tak ju nechat vykricat, mozno to potrebuje to nejak dostat von

autor
5. feb 2020

@karolinakr keby si nasla, to by ju nakoplo, podla mna by ho do takeho bordelu nezobrala, len ona sa ako keby uplne izolovala po tom rozvode, ani inych chlapov nic, ako keby ma stale v hlave toho otca

autor
5. feb 2020

@monikas4 len ona pokial to je tym otcom, tak ma taku 15 rocnu depku.... Najhorsie, ze ona odisla od neho, lenze mne to cele dojde, ze to bol z jej strany len nejaky truc, ze cakala, ze bude za ňou doliezat a on nedoliezal, cize vlastne ostala bez neho, aj ked chcela asi docielit len nejaku jeho aktivitu

monikas4
5. feb 2020

Ach no dlha depka, ani iny chlap by to nezmenil myslim, a asi ani ty nie, ak chcem spravim ak nie tak nie, o tp horsie, ze je to mama. Asi ma tazku povahu

autor
5. feb 2020

@monikas4 asi ma povahu, ze fakt jedna laska na cely zivot a stale proste je nestastna z neho si myslim

karolinakr
5. feb 2020

Este po 15 rokoch? To vazne? Fu, tak ona musi dostat uplne novy impulz do zivota

autor
5. feb 2020

@karolinakr ja si myslim, ze ma asi z tohto taky strateny zmysel.... Najmä ak cakal, ze to dopadne inak a vlastne to dopadlo inak, ako ona čakala

monikas4
5. feb 2020

Ak aj sa opytas isto to poprie, ale asi to s poriadkom doma nesuvisi, to je dlho uz, no niektori ked chcu byt nestastni tak proste budu a hotovo

autor
5. feb 2020

@monikas4 jasne, ze by poprela, povedala by, ze co by ho ona este riesila, ze ona ho ma na haku.... Ale myslim si, že je nestastna stale za to, uz aj to, ze si nenasla ineho, ja som jej nikdy nezakazala, inak je to pekna žena stihla, pekna v tvári, vsetko, cize keby chcela tak by mohla, ale nechcela.... Vyslovene sa izolovala....

monikas4
5. feb 2020

Zjavne ju to trapi este a si aj zvykla a zanevrela na zivot poriadok neriesi lebo naco . Neskusala si ty iba sama vyhladat niekde odbornu radu, ako to s nou skusit

autor
5. feb 2020

@monikas4 zatiaľ som neskusala, len teda dnes to tak vybuchlo, tak to asi zvazim, ze by som isla sa poradit....

marca12
5. feb 2020

Potom ju nezmenis,ak bola vzdy taka a na to,co si ludia pomyslia sa mozes vykaslat. Tazko ke dospeleho cloveka prerobit. Jedine jej obcas pomoct,ale neviem poradit ako na nu,aby ju zacalo bavit zit v poriadku

autor
5. feb 2020

@marca12 sak to, ze jej to je momentálne asi jedno, len z akeho dovodu, ci fakt lebo ma depku a nejaku apatiu alebo preto, ze sa jej proste nechce a vyhovuje jej radšej izolovanost, nez niečo urobiť

monikas4
5. feb 2020

Mas jednu vyhodu byvate oddelene, ja odist nemozem a ani oni nie, ak by tak bolo nevkrocim k nim, no to je moj pripad, mna dcera uraza, nadava mi, to ze nic nrrobi je len jedna z mnohych veci, skus mozno linka nadeje, sranda je v tom, ze mane pocit viny a zodpovednosti a chceme pomoct

monikas4
5. feb 2020

A syndrom vyhorenia...

autor
5. feb 2020

@monikas4 to je naozaj este horsie na tom, ze ty to mas priamo pred očami, ze ta to rozculuje vlastne este viac.... A aj tak nič nepomaha.... Ze ano ja k nej nemusim ist a hotovo.... Ked už toho budem mat dosť, proste ju budem len volať k sebe, ja teraz cakam to, ze ona bude mat mozno taku obranu, ze ked aj dojde k nam, bude ma upozornovat na jeden tanierik dajme tomu, aby si akože chcela dokazovat, ze aj ja mam nieco neupratane

monikas4
5. feb 2020

No to bude tak presne. No je rozdiel tanierik a bordel snp a ja zurim casto potichu a placem ked som sama, niet uniku, skus to nevzdat, niekto by pomoct mal, ale musi chciet sama predovsetkym

autor
5. feb 2020

@monikas4 sak to a ona je asi taká povaha ze fakt nemoze sa jej asi nic povedat, je zle potom, aj ked to clovel mysli dobre....