icon

Môže sa mi stať niečo po požití saponátu?

Včera o 18:37

Ahojte, urobila som trivialnu chybu.
Mala som polozeny pohar v umyvadle, v ktorom bol saponat na umyvanie riadu. Zial nevsimla som si to, bola som velmi smadna, tak som schmatka pohar, doliala som vodu a vypila som ho. Ked som zistila, ze som vypila saponatovu vodu, bezala som to vyvracat - vyvolala som vracanie. Nasledne si dala dva pohare vody a zajedla som to cistym chlebo. Moze sa mi nieco stat? Resp. stalo sa to uz niekomu a mal z toho problemy? Som debil, viem.

anonym_563c50
Včera o 18:39

@anonym_autor maximálne sa pos..es. Alebo ti pôjdu zo zadku bublinky. Neboj sa nič sa ti nestane.

anonym_51609e
Včera o 18:39

@anonym_autor podľa mňa vymyslené, lebo pri prvom glgu by si zistila, ale na tvoju otázku ..budeš prdieť bublifuk 😄

autor
Včera o 18:42
@anonym_51609e

@anonym_autor podľa mňa vymyslené, lebo pri prvom glgu by si zistila, ale na tvoju otázku ..budeš prdieť bublifuk 😄

@anonym_51609e nezistila som, vypila som celý pohár - taký malý deci a pol a keď som dopila zrazu cítim divnú pachuť. Pýtala som sa chatgpt, tá mi posielala kontakt na toxilogickú poradňu, a že keď mi bude xy vecí, mám volať sanitku... lebo expirácia saponátu do pľúc pri zvracaní... tak ma to vystrašilo.

anonym_51609e
Včera o 18:44
@anonym_autor

@anonym_51609e nezistila som, vypila som celý pohár - taký malý deci a pol a keď som dopila zrazu cítim divnú pachuť. Pýtala som sa chatgpt, tá mi posielala kontakt na toxilogickú poradňu, a že keď mi bude xy vecí, mám volať sanitku... lebo expirácia saponátu do pľúc pri zvracaní... tak ma to vystrašilo.

@anonym_autor tak teraz napíš do chatgpt že si tam volala a že tej inteligencii odkazuje, že sa jedine tak poserieš...uvidíš odpoveď inú. Naozaj skús.

autor
Včera o 18:45
@anonym_51609e

@anonym_autor tak teraz napíš do chatgpt že si tam volala a že tej inteligencii odkazuje, že sa jedine tak poserieš...uvidíš odpoveď inú. Naozaj skús.

@anonym_51609e To zodpovedá bežnému priebehu pri malom množstve saponátu. Najčastejšie spôsobí:

nevoľnosť,
podráždený žalúdok,
hnačku,
penu v ústach alebo nepríjemnú chuť.

Ak nemáš:

kašeľ,
dýchavičnosť,
bolesť na hrudi,
výrazné pálenie,
opakované vracanie,
tak je riziko vážneho problému nízke.

Dnes už len:

pi normálne vodu,
nepi alkohol,
nejedz veľmi mastné alebo dráždivé jedlá,
sleduj dýchanie a žalúdok najbližších pár hodín.

lenka_da
Včera o 18:45

@anonym_autor Zavolaj si na linku zdravotnej pomoci, zdvihne to lekár: 116 117

petamich
Včera o 18:51

Ak si vypila cely pohar bez toho, aby si si uvedomila, ze tam je jar, tak tam toho asi nebolo vela, nic sa ti nestane.

simsalabim
Včera o 19:11

@anonym_autor nic sa ti nestane. Moj manzel raz urobil dcere mlieko so saponatovou vodou 😅 Nechcelo sa mi umyt flasu, dala som tam saponat, vodu a polozila k umyvadlu. Manzel flasu vzal, zohrial v mikrovlnke, pridal prasok… dcera vypila. Uz ma 27 rokov.

doriiis
Včera o 19:15

Ak si vypila celý pohár a až potom si si všimla, že je v tom saponat, tak v ňom veľa nebolo. Nič ti nebude.

lindusss2016
Včera o 19:17
@anonym_autor

@anonym_autor myslis aspiraciu? Lebo expiracia je nieco uplne ine a v tvojom pripade nemyslim, ze by si sa musela obavat, se by saponat expiroval. Nebude ti nic, mozno ti troaku precisti creva

autor
Včera o 19:20
@lindusss2016

@anonym_autor myslis aspiraciu? Lebo expiracia je nieco uplne ine a v tvojom pripade nemyslim, ze by si sa musela obavat, se by saponat expiroval. Nebude ti nic, mozno ti troaku precisti creva

@lindusss2016 hej toto, neviem co ta chatgpt strasila...

zuzanaam
Včera o 19:35
@anonym_autor

@lindusss2016 hej toto, neviem co ta chatgpt strasila...

@anonym_autor nič sa nestane. Ale urobila si najhoršiu vec akú si mohla, vyvolala si zvracanie. Ak si prežila bez ujmy to, tak sa už nič diať nebude. Práve vtedy bolo riziko toho vdýchnutia. Pri vypití akejkoľvek chémie je pravidlo č. 1 nevyvolávať zvracanie!!! aj kvôli opakovanému poškodeniu pažeráka. Pravidlo č.2, piť po malých dúškoch vlažnú vodu na zriedenie žalúdočného obsahu.

anonym_2ab617
Včera o 19:54

Mojmu svokrovi sa to stalo, taku citronovu Jar vypil. Ja si uz nepamam, co hovoril, ci aj zvracal alebo nie, ale mal hnacku, to viem. Prezil to. Bolo to fakt velmi davno, to viem len z rozpravania, preco nikdy uz nekupuje citronovu Jar 🫣, lebo jemu to chutilo skoro ako sirup a tiez tak z chuti vypil od smadu. Ja mam z tohto paniku, preto neznasam, ked aj muz hocico dava do drezu. Ja si tam aj ruky umyjem so saponatom a predsa tie zvysky tam ostanu a hocikedy si takto zoberie pohar a akoze ok, ved je "cisty". Ja vsetko, co je v dreze, povazujem za spinave a xy krat kazdy kusok riadu oplachujem. Take trochu OCD.

anonym_2d3e3b
Včera o 20:03

@anonym_autor žena má o jednu mozgovú bunku viac ako krava. Prečo? Aby sa pri umývaní schodov nenapila z vedra. Nie vždy to platí.

ariannazara
Včera o 20:06
@simsalabim

@anonym_autor nic sa ti nestane. Moj manzel raz urobil dcere mlieko so saponatovou vodou 😅 Nechcelo sa mi umyt flasu, dala som tam saponat, vodu a polozila k umyvadlu. Manzel flasu vzal, zohrial v mikrovlnke, pridal prasok… dcera vypila. Uz ma 27 rokov.

@simsalabim toho su len muzi schopny😂😂😂😂😂

chrobak7
Včera o 20:33
@anonym_51609e

@lenka_da KVôli trochu saponátu netreba volať lekára.

@anonym_51609e Nezistíš to. Keď čakáš, že je tam čaj, tak si riadne logneš. Možno aj 2x, kým zistíš, čo tam je. Iné je, keď nevieš, čo je v pohári. Vtedy najprv ochutnáš. Ale keď si presvedčená, že je tam nápoj, tak neochutnávaš. Tak sa tiež stalo raz na Zochovej chate - údržbár mal v minerálkovej fľaši lúh na čistenie. Fľašu mal odloženú niekde pri barovom pulte a klientke naliali z neho do pohára. Tiež sa riadne napila, bohužiaľ lúh nie je saponát, ale žieravina a poleptalo jej to hrdlo.

@anonym_autor Na strednej škole mi spolužiaci urobili "srandu", že mi odliali z pohára polku čaju a doliali to saponátom. Tiež som sa dobre napil, asi 2-3 glgy. V hube to bolo nechutné. Grgalo sa mi z toho, nevracal som, nenapínalo ma, ani úmyselne som vracanie nevyvolával, lebo som nechcel mať tú chuť ešte raz v tráviacom trakte.. Ani domov som kvôli tomu nemusel ísť. Len ten pach JAri som cítil ešte asi 2 dni. Ale v podstate sa mi nič nestalo. Takže nemusíš sa báť, budeš mať len pachuť v ústach a hrdle, ale v tráviacom trakte ti to neublíži. Ani bublinky nebudeš prdieť. Žalúdočné kyseliny to celé rozložia. Mne pomohlo, keď som potom zjedol nejaké suché pečivo - vyčistilo mi to ústa a pažerák.

Bolo to pred 50 rokmi a stále žijem. Takže žiadne strachy a žiadnu paniku.

lenka_da
Včera o 20:36
@chrobak7

@lenka_da KVôli trochu saponátu netreba volať lekára.

@anonym_51609e Nezistíš to. Keď čakáš, že je tam čaj, tak si riadne logneš. Možno aj 2x, kým zistíš, čo tam je. Iné je, keď nevieš, čo je v pohári. Vtedy najprv ochutnáš. Ale keď si presvedčená, že je tam nápoj, tak neochutnávaš. Tak sa tiež stalo raz na Zochovej chate - údržbár mal v minerálkovej fľaši lúh na čistenie. Fľašu mal odloženú niekde pri barovom pulte a klientke naliali z neho do pohára. Tiež sa riadne napila, bohužiaľ lúh nie je saponát, ale žieravina a poleptalo jej to hrdlo.

@anonym_autor Na strednej škole mi spolužiaci urobili "srandu", že mi odliali z pohára polku čaju a doliali to saponátom. Tiež som sa dobre napil, asi 2-3 glgy. V hube to bolo nechutné. Grgalo sa mi z toho, nevracal som, nenapínalo ma, ani úmyselne som vracanie nevyvolával, lebo som nechcel mať tú chuť ešte raz v tráviacom trakte.. Ani domov som kvôli tomu nemusel ísť. Len ten pach JAri som cítil ešte asi 2 dni. Ale v podstate sa mi nič nestalo. Takže nemusíš sa báť, budeš mať len pachuť v ústach a hrdle, ale v tráviacom trakte ti to neublíži. Ani bublinky nebudeš prdieť. Žalúdočné kyseliny to celé rozložia. Mne pomohlo, keď som potom zjedol nejaké suché pečivo - vyčistilo mi to ústa a pažerák.

Bolo to pred 50 rokmi a stále žijem. Takže žiadne strachy a žiadnu paniku.

@chrobak7 presne na takéto prípady je táto linka zriadená. Určená je pre poradenstvo pri neurgentných stavoch, ktoré nevyžadujú privolanie záchrannej zdravotnej služby. NA ČO LINKA SLÚŽI? Operátori linky pomoci 116117 poradia, ako postupovať napríklad pri drobných úrazoch, horúčke či kedy vyhľadať obvodného lekára.
Platíme to z našich daní, tak to treba využívať.

chrobak7
Včera o 20:42
@lenka_da

@chrobak7 presne na takéto prípady je táto linka zriadená. Určená je pre poradenstvo pri neurgentných stavoch, ktoré nevyžadujú privolanie záchrannej zdravotnej služby. NA ČO LINKA SLÚŽI? Operátori linky pomoci 116117 poradia, ako postupovať napríklad pri drobných úrazoch, horúčke či kedy vyhľadať obvodného lekára.
Platíme to z našich daní, tak to treba využívať.

@lenka_da Tak hej, na tú linku zavolať môže.