icon

Mama, bordel a nezvládnutie kritiky

5. feb 2020

Ahojte zeny, mam taky problem, uz dlhsie si vsimam, ze moja mama je strasny bordelar, naozaj, vzdy ked k nej dojdem, neskutocny bordel, vyslovene az špina.... Ja sama musim mat doma vyluxovane tip top.... Je mi to az tak luto, ze neviem, preco je taka pohodlna.... Ma teda viac robot, ale napriklad nedelu ma celu volnu, ze keby spravi kazdu nieco, tak to da do poriadku.... Snažila som sa jej castejsie naznacit, ze toto co tu mas alebo tak, ale nic nezaberalo stale rovnako....vyslovene nakupuje stále rozne haraburdy, ma ich kadetade po byte polozene, kupelnu neumyvala snad neviem koľko, riad poriadne neumyts, no cele zle vsade kam sa pozriete.... Tak dnes som to uz nezvladla tak som jej povedala, prečo si neuprace, ze fakt bordel, spina... Ze jej to nehovorím v zlom, prave v dobrom, ze moze jej nahodne prist nejaka navsteva a aby ju neohovarali.... mama ocividne nevie zvladat kritiku, uplne vybuchla, ze mam sa starat o seba, smarila kavu do drezu, ako nejake rozmaznane decko .... Uplne sa urazila na mna.... Neviem, co s tym robit, fakt mi to je luto, naozaj sa sama prichytavam, ze som u nej a idem pit a kontrolujem si pohar, aky je spinavy a tak.... Este ked som byvala s nou, som upratala ja, ale, co byva sama, naozaj to ide dolu vodou, co by ste mi poradili? zachova rozmaznane, ktoremu nikto nemoze nic vytknut aj ked jej chce dobre.....

jankapepe
5. feb 2020

Hmm vidíš potom sa úplne zbytočne rieši či to je depkou z rozpadu vzťahu alebo z vyhorenia či choroby......
Jednoducho je to jej zvykom či povahou alebo kombinácia oboch.
Jediné čo to zmení je nejaký silný nevšedný impulz v živote.

autor
5. feb 2020

@jankapepe len aky impulz, mozno keby fakt jej povie niekto cudzi niečo, to by ju mozno nakoplo, to by si mozno uvedomila, ze to vidi aj niekto iny, to ma napadlo, lenze ona si navstevy ani nevodi, no vie prečo..... Asi sa takemu prave niecomu chce vyhnúť

monikas4
5. feb 2020

Naozaj nieco musim su tu aj moje deti, s mamou komunikuj, rozpravaj, ja otvorim zajtra novu temu, dnes este mam pracu, .Ver, ze vsetko bude ok, mama je vo svojom gazdina, len nech to nwskonci horsie.

autor
5. feb 2020

@monikas4 ved to, ze tam mate aj deti, nerozumiem tej dcere vasej.... To by vas akoze aj s nimi vyhodila? Neviem hrozne naozaj....

autor
5. feb 2020

@monikas4 mali ste niekedy nejaky konflikt? Ci len za toto pratanie by vas vyhodila?

karolinakr
5. feb 2020

Dnesne decka su jak z divych vajec.Fackuju rodičov, nadavaju vulgarne. To my sme si nemohli dovolit.Moji rodicia este vykali rodicom.Na vedlajsej ulici 35 r.dcera zapichla mamku, lebo sa pohadali a aj zomrela.Bolo to aj v Krimi

jankapepe
5. feb 2020

To že jej niekto niečo povie nie je nevšedný impulz. A pre ňu silný asi tiež nie dosť.

Nový partner? Napr? 🙃

autor
5. feb 2020

@jankapepe ten partner to by tiez mohlo byt, len ked ona nikam nejde, nic, ked jej aj poviem, ze sak najdi si niekoho, tak povie, ale daj mi pokoj s chlapmi

jankapepe
5. feb 2020

Kedy si s ňou bola naposledy na výlete? Dovolenke?
Čo takto ju zobrať mimo jej prácu a domácnosť? Zmeniť prostredie?

autor
5. feb 2020

@jankapepe na vylete sme boli, to ano, ale dovolenke nie, ale tak na dovolenke som nebola v 2019 ani so svojou rodinou.... Aj financne to nejako nevyslo ten rok, cize to by som asi doma neobhajila, ze si zoberiem peniaze zo spolocneho rozpočtu na dovolenku s mamou a manzela necham s detmi doma.... Ale na vylete sme boli v podstate pred Vianocami

jankapepe
5. feb 2020

Ešte sa spýtam....ona k tebe domov chodí? Lebo stále píšeš len.....ja u nej.......

autor
5. feb 2020

@jankapepe ano, aj ona chodi ku mne

laguna28
6. feb 2020

Ja bzdy tvrdím že to čo máš okolo seba, taký si človek, resp. Je aj v tebe. Myslím si, že tvoja mama nepatrí medzi šťastných ľudí. Možno ju niečo trápi a nosí to v sebe. Možno by pomohol skôr rozhovor o jej minulosti a zistit kde nastal zlom že sa nezaujíma o to v akom prostredí žije. Ja by som jej určite upratala a nabádala by som ju aby mi pomohla a pritom sa s ňou rozprávala. Možno je to aj samota

autor
6. feb 2020

@laguna28 dokonca sa mi zdá, ze je aj nejaka taka kniha, presne o tomto ako hovoris, ze ked si upraces prostredie okolo seba, tak aj zivot sa ti zlepsi, nieco v tom zmysle....

laguna28
6. feb 2020

Tých kníh na tieto témy je veľa.je z čoho vyberať

luba41
6. feb 2020

mama je prípad pre psychiatra, naozaj....poznáš sa s nejakou jej kolegynou? nemá problemy aj v práci? vztahy s kamarátkami? za tie roky od rozvodu - sa to na nu nabaluje..teraz aj prechod, hromony - proste aj to robí svoje..moja mamka je podobný prípad, nezamestnaná bola od 45 r., len sa lutovala, takisto psychické problemy z toho vznikli atd..bordel doma takisto, podobné výbušné reakcie na hocijakú poznámku / v dobrom / z mojej strany atd..
@laguna28

autor
6. feb 2020

@luba41 v praci vobec nema problemy, praveze v praci super, vynika, je oblubena ucitelka .... Kamaratky velmi nema....

luba41
6. feb 2020

tak nikto k nej okrem teba nechodí, asi...mama vedie "dvojaký život"- asi toto by o nej nikto nepovedal....nájsť jej chlapa? fakt by pomohol psychiater-ved tam chodí už snad každý druhý človek..

autor
6. feb 2020

@luba41 nechodi, ona nema nejako kamosky, navstevy si doma nerobi.... Maximálne nahodne, ze niekto pride alebo teda ja.... Ale je teda stale urazena, podla nej ona ma dve roboty, a co jej mam co hovoriť, ja mam tiez dve, chodim domov niekedy od rana od 5 o 8 vecer a stiham, ale tak u mna to nevadi, u nej ano

martina2ve
6. feb 2020

Ja nemam proti sekacom vobec nic,prave naopak,tiez tam obcas chodim nakupovat, ale to co robi moja mama nechapem, vsak hlavne ze to iba "za 50centov" niektore strasne haraburdy!
Podla mna je to tym vekom.( bez urazky samozrejme)

autor
6. feb 2020

@martina2ve ja tiež nemam problem so sekacmi, ked sa mi tam niexo zapaci preco nie.... Ale teda u nej mi to dojde, ze hromadi aj fakt veci, ktore su otras....

missdiva
6. feb 2020

ma viac robot a ani sa jej necudujem, ze sa jej nechce travit jeden volny den v tyzdni upratovanim.
jej domov jej vec a podla mna si jej miesto kritiky mala ponuknut pomoc.
mozno ani netuzi zit v neporiadku len chce tie dni volna stravit kvalitnejsie ako s mopom v ruke.
Preco jej neupraces ty? Kup jej umyvacku, roboticky vysavac, organizery a spytaj sa ci ich mozes oznacit a dat do nich veci?
Mozno ti povie nie ale aspon budes vediet, ze si sa pokusila a zaroven do nicoho si ju nenutila.

autor
6. feb 2020

@missdiva ako som vyssie pisala, ked neupratuje ten jeden den v tyzdni, ok, ale ona ma casto aj prazdniny, napriklad aj terza maju v skole chripkove a nic, cez leto bola doma dva mesiace a nic, to nie je o beznom tyzdni, ale ze to neurobi, aj ked na to ma priestor.... Radšej cely mesiac sedi za počítačom, ked ma volno mesiac vkuse....

martina2ve
6. feb 2020

Samozrejme 😉 tak co nam zostava? Asi sa iba na to pozerat s nadhladom a povedat si, ze my takto nechceme dopadnut.
My s tymi rodicmi nic nenarobime, je to smutne ale je to tak.

missdiva
6. feb 2020

Ja sa pytam, ze preco jej nepomozes ked ti to vadi? je to jej domacnost, nie tvoja.

Ked sa ti nebudu pacit jej zavesy mozes jej kupit nove ako darcek ale rozhodne nie ju nutit aby si kupila nove ona...

autor
6. feb 2020

@missdiva nepomozem, lebo sama mam dve prace, deti a svoju velku domacnost a zvladam si ju aj upratat dokonca, ona zije sama, v mensej domácnosti ako ja a neurobi to a dokonca nemam nikdy ani dva mesiace dovolenky ako ona....

missdiva
6. feb 2020

No podla mna nemas pravo ju kritizovat ked pomoct nevies...

autor
6. feb 2020

@missdiva rada by som pomohla, ale myslim, ze toho mam fakt viacej ako ona a nemam ani tolko volna a mam upratane, mam dve deti, manzela, cize zijeme doma 4, cize bordelu viac ako ked zije sam, mam dve prace, tiez mam v tyzdni na upratovanie jeden den, mam dom s dvomi kupelnami a 5 izbami a k tomu nikdy v roku nemam dva mesiace volna.... Fakt si myslis ze ja mam pomahat pri tomto upratat niekomu, kto zije sam, ma dvoj izbový byt, prace rovnako ako ja a este k tomu v roku dva mesiace volna a podobne? Neviem no.....

missdiva
6. feb 2020

POKIAL mas potrebu menit chod jej domacnosti tak si myslim, ze ano. Chapem, ze to myslis dobre ale podla mna nemas pravo ziadat od nej aby zila tak ako ty.
Nemozes niekoho menit aby bol ako ty a robil ako si ty myslis, ze je to spravne. Ak uz to chces robit tak rozhodne nie stylom, ze jej budes rozkazovat co ma robit u seba doma ale stylom pomoci. To je moj nazor.

autor
6. feb 2020

@missdiva ved samozrejme nemozem jej to nakazat, ja som len na to nejako upozornila a uz ako sa k tomu postavi, to asi neovplyvnim, ja som to myslela dobre a verim, ze sa k tomu postavi tak, ze si povie, ze fakt ked sem tam trosku nic sa nestane..... Ale ak nie, tak fakt jedine, ze by som upratala ja, co aj tak nie je riesenie jej postoja, len na oko vyrieseny problem.... Alebo teda mozno fakt zistit, ci nema nejaku depresiu, kvoli ktorej ma taku apatiu.... No uvidime