icon

Mama ide proti mne a priateľovi

dominikatomas
4. jan 2020

Chcem sa poradiť. Začínam nový vzťah ,ktorý by bol uzasny keby moja mama nebola tak hnusne proti nemu. Nepozna ho videla ho na chvilu raz a uz ho odpisala. O zmienke aby do nas chodil nechce vobec pocut iba na neho nadava nic viac.Neda sa s nou normalne porozpravat ako matka s dcerou. Vobec jej na mne nezalezi, vserko robi tak aby som mala z toho stresy ja a on ,lebo neje po jej voli , lebo som s auz rozhodla robit podla seba,nechcem sa nou uz ovladat. Co mam robit? rozmyslam se odidem k nemu nech si uveodmi co tym sposobuje.Rste sa mi aj vysmiala do tvare ako mozem lubit... prosim pekne o rady.
Podotykam este ,ze on ma 33 a ja 26 a minulost ma kazdy inu... a o to viac je to horsie ,ze nadava na jeho rodinu.ktoru ani nepozna.Chce nas oddelit za kazdu cenu.

basullinka
4. jan 2020

@dominikatomas v prvom rade si najdi robotu, lebo rodicia ta mozno zivia, ale frajer nebude. Nie je to len tak odist bez mamy, ked nemas ziadny prijem. Napriek tomu, pocitujem, ze tam je aby dovod, ktory prameni z tej minulosti, preco ho nema rada. Ak nechce aby chodil k vam, musis to akceptovat a stretavat sa inde. A odist od rodicov k nemu je sice pekne, ale bez prace nerealne

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@limetka69 neviem co tu niektore riesia... uplne nieco ine ako prispevok..

lenkakravcova
4. jan 2020

@dominikatomas Po prve, nájdi si prácu. Po druhé odstahuj sa. Po tretie, ži si ako chceš. Ak ale prvé a druhé nezvládas, dieťaťom si a musís akceptovať pravidlá svojich rodičov. Nikto ta nenúti s nimi bývať,,, dospej.

cacianka
4. jan 2020

@dominikatomas vies odpovede mas presne podla tvojho textu, nenapisala si nic konkretne tak sa necuduj.ak chces presnejšie odpovede a rady, musis napisat viac, inak sa tu píše "do vetra"

evittam
4. jan 2020

@dominikatomas Ake provokatívne veci? Slusne som sa ta spýtala. Dokonca dala normálnu radu-si dospela a chces zit svoj zivot. Tak si ho tak treba zariadit.

limetka69
4. jan 2020

@dominikatomas
@evittam ti dobre napísala, ak chceš žiť svoj život tak si to tak sa tak zariad, myslim, ze to nebolo myslene v zlom, proste budes doma nestastna 🙂 to ti tym chcela povedat

evittam
4. jan 2020

@lenkakravcova Neprovokuj. 😁😉

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@limetka69 ano budem ked budem.ju pocuvat, a bohuzial sa ta praca neda len tak najst ,hoci ju hladam ajo sa len da o to tu ude.

basullinka
4. jan 2020

@dominikatomas tak chod robit docasne nieco mimo fachu, kym si najdes robotu ako chces

limetka69
4. jan 2020

@dominikatomas asi nie si na konovi dlho, zvyknes, si, po roku, dvoch, neber si vsetko k srdcu 🙂 niektore su frustrovane a protivne, a netreba si to vsimat, a nepisem o ziadnej tu, lebo to si este nevidela asi co vedia zeny na konovi popisat, 🙂

mogaa
4. jan 2020

😉@dominikatomas ale ty budeš jej dieťa či máš 17 alebo 40, proste tak to je, je raz tvoja mama a tou bude do konca života....a ty si už dosť stará na to, aby si mame vešala na nos kam ideš alebo s kým práve chodíš....jasne na dedine sa to neutají, ale nechápem ako môže jeho "ničiť" keď k vám nechodí....čo mu nadáva pred ľuďmi na ulici? veď ak je to také neznesiteľné, choď bývať k nemu alebo choďte bývať niekam do mesta a budete mať pokoj....domov prídeš raz za 2-3mesiace a mama bude spokojná že ťa vidí😉podľa toho ako a čo píšeš to fakt nevyzerá že máš 26, ale ako mladá naivná žaba čo má 16-18rokov...

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@limetka69 praveze videla

evittam
4. jan 2020

@basullinka Presne to som išla napísat.
@dominikatomas Roboty je dosť len treba aj chciet robiť. Ale evidentne ty nemusis a žiješ v pozlátku o ktorom píšes a to v tom ze ta zivia rodicia.

cacianka
4. jan 2020

@limetka69 viem ako to tu chodi, ale aby autorka nevyskakovala na niekoho kto jej chce v dobrom poradit
Sa cudujem ze ju nexdrbali este viac, ale aj to pride...to je take naše😇

limetka69
4. jan 2020

@dominikatomas tak to ta potom toto tu nemoze rohodit :D zbal sa a chod zit s nim prec, najlepsie to bude tak, nenechaj sa mamou ovladat donekonecna, pracu si najdes, a fakt mozes robit na zaciatku hocico 🙂 nie prave svoj obor

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@mogaa musela bybsi najprv byt tuna doma aby si par veci pochopila.Povahu mojej mamy otca...a ano mne to je tiez trapne , khovorit kde mam ist a xo idem kde alw.im z toho sibe oni boli vzdy kontrolori, vserko musiq vediet co a kde.. nnie su z tych co neriesia..a nesom rozmaznana ako ty si myslis ,zze som bola som aj na brigadach v zahranici nesedim len doma na riti a cakam na lepsiu chvilu. A urcite sa chystam odist. A naivna je moja mama a chova sa ona amo na 16..

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@cacianka nemaju za co zdrbat.. js nemam nic proti kym do mna niekto nezacme skakat..

evittam
4. jan 2020

@dominikatomas Tak tam nebud ako som ti už napísala a mas pokoj. Uz davno si mala mat zariadený svoj život. A ano kym bývaš pod ich strechou dodržiavas ich pravidla. Ak sa ti to nepáči vieš kde su dvere.😉
A nie nerypem ani neprovokujem.

ladyblcha
4. jan 2020

@dominikatomas nezijem na pozlatku, ani v zlatej perinke som neprdela, ale ani doma s maminkou 😁😘 je cas odist. Alebo zostan a respektuj pani domu ✌ je to verejna diskusia, cakas nazory, toto je moj ✔ nemienim ti pritakavat.

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@evittam pohode ani ja sa nehadam🙂 ja som rada za rady.Ale mamu s ocom nezmenim. Ano mohla som mat davno ale kvoli predchadz.vztahu sa to pokaslalo .

cacianka
4. jan 2020

@dominikatomas no ked ti to nevyhovuje tak to ries tak aby ti nemohli zasahovať do zivota tak prudko.neviem co si cakala od založenia tejto temy - ze budeme iba nadávať na mamu otca celu dedinu? A frajera dvihat do nebies ? Ved nevieme o co ide a neposkytla si potrebne udaje.
Prave niektoré baby ta tu burcujeme aby si netrpela to co nechceš a od koho nechces

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@ladyblcha ani nemusis ,nikto ta o to neprosi

evittam
4. jan 2020

@dominikatomas Zivot mas taky ako si ho zariadis a "pokasles" sama.

basullinka
4. jan 2020

@dominikatomas kde byvas a aky odbor maa vystudovany?

cacianka
4. jan 2020

A zas neprimerane ...

mogaa
4. jan 2020

@dominikatomas preboha máš 26, tak sa osamostni...čo tu chceš počuť ako všetci nadávajú na tvojich rodičov akí sú len nemožní? veď máš VŠ, nájdi si robotu a osamostatni sa...ved nesedím doma a nečakám že robota príde za mnou a budem ju mať v mieste bydliska....ak máš VŠ v BA máš robotu do mesiaca nájdenú aj prenájom alebo sa nasťahuj frajerovi....bývaš u vašich, vaši ťa živia aj šatia a potom sa sťažuješ že sa ti starajú do života....ako chceš aby sa k tebe chovali ako k dospelej, keď si pre nich sama decko ktoré napriek veku musia živiť?

0kristina0
4. jan 2020

@dominikatomas dievca zlate, len aby si tu svoju "hroznu" matku este niekedy nepotrebovala. Teraz si velka hrdinka, kydas tu na mamu, ze sa ti stara do zivota. No asi to az take hrozne nebude ked mas 26 a stale s nou zijes. Tebe momentalne prekaza to, ze ti neodsuhlasila priatela. No akuze ma tu minulost? Dozvieme sa to?

evittam
4. jan 2020

@mogaa No nechcem byť zlá ale tu to vyzerá (podľa jedneho príspevku) , ze mat VS je proste nutnost a spoločensky status v jej rodine a kto ju nemá je menej. A slečne pravdepodobne nevonia žiadna práca, ktora nie je adekvátna k jej vzdelaniu, nakoľko uz by prácu dávno mala. Len nech este pár rokov takto potiahne a uz v obore nenájde prácu vôbec aj bez praxe.....ci nejakých prac.skusenosti. Prípadne šťastne na len "trapnom" RP s mužom svojho zivota, ktorý prevezme výživovanie po strasnych rodicoch. 😊

dominikatomas
autor
4. jan 2020

@evittam vidim ,ze niekto tu ma asi den niekohomu nakladat.Nepoznas ma neviea o mne nic tak prosim ta nepis o com nemas ani sajnu. Pre mna Vs nie je nutnost nikdy somm to nepripisovala tak dolezito pred nikym...

evittam
4. jan 2020

@dominikatomas Ale ja nikomu nenakladam. Nie nepoznám ta a diskutujem. A vyjadrila som sa len k tomu co si napisala. A som len uprimna. Neviem si predstaviť v 26.rokoch byt zavisla na rodicoch ci niekom inom a este "kopať" okolo seba ze sa ti nepáči ako ta rodicia buzeruju. Proste ako som uz napisala-zariad si vlastný zivot a mas klud.