icon

Mama introvert - dni s deťmi

20. nov 2021

Ženy, ktoré ste introvertky ako prežívate dni s deťmi?
Mám 3 r dcéru vždy som bola ťažký introvert, v práci som bola sama v kancelárii, doma mám najradšej svoj kľud.nebavi má rozprávať o ničom, stretávať sa s kamarátkami.Muz je veľky extrovert má veľa známych často berie dceru von na ihrisko je kamarát so všetkými mamičkami.Ma ten dar, že mu stačí sa s niekým raz rozprávať a už ma známeho.Dcera vyzerá, že bude po ňom.Dcera malo rozpráva boli sme u logopedicky, učiteľka v škôlke sa tiež sťažovala, že malo komunikuje a tu je problém.Mali sme doma obrovskú hádku kde to dal za vinu muž mne.Ze som divná, zasnivana, že sa hanbí, že niekto sa mi prihovorí a ja odpoviem a ďalej mlcim.Ze malej nečítam, malo s ňou komunikujem, odpovedám jednoslovne vôbec mi nerozumie, že mňa to unavuje, že nie som typ, ktorému sa pusa nezavrie.Sme spolu 7 r som takmer pred 40 tkou a teraz dostanem vytknute, že mám niečo so sebou robiť.Teraz mi začal vehementne dokazovať aká som nemožná začal s malou čítať....ja som zase tvorivá venujeme sa s malou iným veciam.Dostala som pomyslenu facku, lebo som divná vytkol mi, že iné ženy chodia s deťmi do centier, stretávajú sa, sú aktívne a, že my žijeme ako v múzeu, že ak by nebolo dcérky nemá sa s kým ani rozpravat.Mrzi ma, že muž príde a dcéra sa hneď pýta kam idú čo budú robiť to on ju naučil stále niekam chodiť a ja zostávam sama doma chcem si oddýchnuť.
Takže introvertky cítite aj vy tlak, že ste iné?

eeffka
20. nov 2021

No z toho ci pises bohuzial vyznieva pravda pre muza, najma ak je dcera ako on kedze k nemu inklinuje. Jedine co mozes je to akceptovat a sa pridat k nim. Ked je taky premotivovany tak nech planuje organizuje. A sama si uznala ze predtym si chodila takze ja ho celkom chapem, ze mal partacku ( teba)a ze si cusala si mlynceky nevsimnu, a zrazu len domasedka tak si nasiel druhu ( nastastie dceru)

vandicka7
20. nov 2021

Tak dieta vacsinou opakuje to, co doma vidi, cize mozno by si mohla na sebe aj ty popracovat, komunikovat s nou, prihovarat sa jej aby sa aj ona rozrozpravala. Tym, ze budes dalej introvertom aj v tomto smere sa nic k lepsiemu nezmeni.

denda007
20. nov 2021

No ja si teda neviem predstaviť že by som mala sedieť doma, veď by ma trafil asi šľak . Doma stále dookola to isté, veď vám musí z toho šibať nie? Ja som momentálne na RD ale musíme stále niekde byť, tým nemyslím obchody alebo návštevy. Ale chodíme von, na ulicu na ihrisko na lúku, ku kravam. Ja si tiež myslím že by ste sa mali prekonať, ved na čo bude mala spomínať? Na mamu čo mala rada svoje pohodlie? Ďakujem pekne

lujza123
20. nov 2021

Ste velmi rozdielny, treba tam nájsť nejaky prienik.
My to máme podobne, akurát opačne, extrovert som ja...akurát spolu teda kecame a to občas až moc
Skusim ti napísat iný pohľad, lebo ja mam tiež občas nervy keď ma obdobia sa až príliš introverti a zatvára do seba.... Lebo vtedy ani na výlet, ani vzdialenú turistiku napr Tatry, ani do kina, ani do divadla, ani na vystavu, ani na koncert... Len doma trčať na gauci a ísť si osamote zabehat (ideálne tie svoje dve - tri overené trasy) . Na návštevu nie, návšteva k nám tiež nie, respektíve pozdraví a zavrie sa v izbe...

Mne to vie byť hrozne ľúto potom, žiadne spoločne zážitky, nič. My sme si nasli taky balanc medzi tým, za kultúrou chodím sama s kamošmi, ale na výlety chodíme spolu, aj do hôr, aj športovať a občas aj na návštevu za tými najbližšími priatelmi a áno občas si to musím vydupat ale zas nechcem mať doma skamenelinu obrastenu machom...

Najväčšie hadky bývajú koli práci, občas dosť cestujeme a samozrejme ja keď už som sa niekde vytrepala tak si chcem len tak pozrieť okolie, proste mat deň, dva voľna a to moje čudo sa už vidí doma na gauci... Ten nešťastný pohľad keď sa dozvie ze mame ubytko o deň dlhšie koli vyletovaniu 😂😂😂😂 ale nakoniec spokojnosť samozrejme, lebo však sedieť furt doma je nuda

Tak skúste sa aj vy dvaja nejak dorozumieť a dohodnúť na niečom co vám bude vyhovovať ako rodine. Ten spoločný čas a zážitky si na nezaplatenie

retatka
20. nov 2021

Určite, ak by dcerka zdedila jeho extrovertnú povahu ,mala by to jednoduchšie v živote...hlavne v tomto svete.Ty introvert a on extremny extrovert niekedy narobí problémy,pokiaľ jeden nechápe toho druhého.Vraví sa,protiklady sa priťahujú...no to by ste museli obaja robiť kompromisy a nevyčitať si svoju podstatu, ktorú človek nevie zmeniť..Vlastná skúsenosť,život s extrem extrovertom..

yoxinka
20. nov 2021

Ja som tiež taká, že nemusím moc furt chodiť medzi ľudí a byť stále niekde a môj muž je taký istý. Máme kamošov, ktorí sú ako tvoj muž a my sa s mojim mužom stále smejeme, že ich životný štýl by nás zabil. Ale máme ich veľni radi a často sme spolu. Tiež máme nejaký okruh kamošov, s ktorými sa radi stratneme. Toto čo máš ty, mi však príde až moc. A teraz mi to ešte vyznieva, že si celá urazená, lebo oni sú dvojka a ty si mimo. Ja rozumiem tomu, že nie kazďý je taký, že potrebuje spoločnosť, ale ty by si sa mohla trošku prekonať, myslím si.

tulipanicek
20. nov 2021

Ja ta chápem že si introvert. Ale teda voči dieťaťu som iná. Ale teda veľa rozprávať s dieťaťom a citat je práve cesta k tomu, aby dieťa hovorilo a malo slovnú zásobu.
Keď je dieťa v tichu, ťažko sa moze naučiť rozprávať. A takisto k tomu vôbec neprispievajú ani TV a pod.
Takze súhlasím s tým, že by si sa mala prekonať. Aj ja som introvert ale teda na dcérku som rozprávala stále a tiež čítame kopec knih počas dňa. V 1,5 roku začala rozprávať vety. Má 2 a už dávnejšie vie veci ktoré sú napr potrebné na prijatie na ZS (nie, nenútila som ju), má širokú slovnú zásobu ktorá každého prekvapí, atd.
Podľa mna je normálne, že ten, kto má dieťa, vychádza zo svojej komfortnej zóny aby poskytol dieťaťu veci, ktoré sú dobre pre jeho rozvoj.

gemina
20. nov 2021

Ahoj. Hlavne si nepripust, že si divná. Si úplne v poriadku. Introvertov je v spoločnosti menšina a málokto im rozumie. Jediný problém je v tom, že ťa tvoj manžel nemiluje. Neakceptuje ťa takú, aká si. Len na to prišiel až teraz. Je ľahko ovplyvnitelny okolí a viac dá na názor iných ľudí a autorít, ako na tvoj. To, že Vaša dcéra málo rozpráva, vôbec nesúvisí s tvojou povahou. Dokonca tvoj manžel neakceptuje ani dcéru, neberie ju takú, aká je, snaží sa ju pretvoriť na obraz spoločnosti...aby bola komunikatívna a živá. Nenechaj sa urážať a ponižovať za svoju prirodzenosť. Obhajovať sa pred vlastným manželom je utrpenie, nemá to nič spoločné s láskou, je to začiatok konca. Ja sama žijem s extrovertom a robíme si srandu z našich rozdielov, nič si nevycitame. Kde je láska, tam je cesta...

tulipanicek
20. nov 2021

A aby som ešte doplnil, logopedička má zrejme pravdu. Ale takisto otec sa môže po praci a cez víkend venovať malej. Takze ja by som ho nechala ze keď chce, nech ju berie tam, kde si mysli že je to pre ňu dobre. Povedz mu aj že budeš rada (aspoň budeš mat aj svoj pokoj). Ale teda citat jej určite predsa môžeš nie? A aj doma opisovať, čo práve robíš, čo robí dcérka atd. Toto už vie dosť pomôcť.
Čomu nerozumiem je postoj tvojho muža, že čakal, že sa narodením dieťa zmeníš z introverti na extroverta 🤦‍♀️ To hádam ani nemôže myslieť vážne. To je trosku mimo. Že zrazu máš všade chodit keď si to nikdy predtým nevyhladavala..

autor
20. nov 2021

@denda007 čítaš, že doobeda chodíme von.Kravy nemáme🙂bludime uličkami ideme na 2 ihriská, vezmeme kolobežku viac je doma ako v škôlke potom poobede a večer správam prácu do roboty.Je škaredé počasie ja doobeda pomaly nikoho vonku nestretneme Poobede, keď ju vyberiem zo škôlky je tma.Ked si on chce v tme pred bránou kopať loptu nech ide.Vsetko robím tvoríme, čítame, ale jemu je všetko malo stále sa potrebuje posúvať, dávať si ciele, napredovať je premotivovany.A čo sa týka dieťaťa veľmi.Stale kupuje prac.zosity, nálepky, edukatívne hračky chce mať z nej Einsteina.Pritom doma hračky za stovky eur.
@gemina to viem...začína mu vadiť na mne všetko.Este sa dcéry opýta či sme dnes čítali.Ja okrem muža a dcéry nejak kontakt s nikým a som spokojná, ak je nespokojný nech si to porieši sám.Moja otázka bola či sa niekedy cítia horšie mamy za to, že sú introvertky nemajú okolo seba kopy kamarátok neklebetia edna u druhej na káve a neobkecavaju koláč.Naposledy povedal,že by mi pomohlo chodiť do práce ako normálni ľudia;))

gemina
20. nov 2021

Toto už hranici so šikanou a tie poznámky budú stále horšie. Nie každý potrebuje k životu kamošky na kávičku, koláčik, detský klub a "normálnu" prácu. Aj mama introvert môže byť šťastná a naplnená, ak má pri sebe toho spravneho partnera.

autor
20. nov 2021

Ale ja som podľa neho nenormálna.Normalny človek má mať kolegov, s niekým porozpráva, má hobby a nesedí stále doma.A, keď je doma má asi tancovať spievať a rapotat ústami aj, keď o ničom.
Že on sa nudí, lebo nič nevymyslim a preto uniká z domu s dcérou, lebo ho to doma nebaví
Aktuálne sa obliekli a išli na bicykel a ja správam celotyzdnovu prácu do roboty

denda007
20. nov 2021

Tak čo mu potom vadí keď máte toľko aktivít? Len to že ste doma alebo že pri tých aktivitách nerozprávate? 🙂

zuzuliatko18
20. nov 2021

Ja som tiez.introvertka, sice zijeme v BA, ale nie som ten typ, co sa Len tak prihovori na ihrisku inym mamickam. Su dni, ked mi je luto, ze mam taku povahu, no nedokazem zmenit to, kto som, pretoze inak nedokazem byt spokojna. Ale ked som parkrat pocula mamicky ake veci riesia, to by som nedala. Ja mam rada svoje knizky, svoj klud a pohodu. Mam par kamaratok, no teraz ked boli vsetky tie lockdowny a kamosky chodili do prace, sme osobny kontakt velmi obmedzili.
So syncekom SA snazim Vela komunikovat, popisovat mu co SA deje okolo.nas, co robime, Kam ideme. Ale iste, su aj dni, ked to nevladzem a hovorim Len to nutne.
AK by mi raz manzel.chcel vycitat, ze som taka, tak to by mal skolu, nikdy som mu netvrdila, ze som INA ani SA nepretvarovala, ze som INA. V tvojim pripade by som SA porozpravali s manzelom, preco ma problem s niecim,.co je take uz roky.

lydiasabolova
20. nov 2021

Ja som introvert, na svoje deti rozprávam toľko, koľko mi je prirodzené.. nehovorila som na nich, že toto robím, hento robím, ale fakt len koľko zo mňa prirodzene išlo von.. synček 3r mi už dlho rozpráva krásne!!!
Len strelím jednu maličkosť: prešla ti dcérka všetky vývojové pohybové fázy? Myslím tým otočenie na bruško a späť, plazenie krížom (ako vojaci), chôdza po 4, nášľap do stoja, obchádzanie nábytku, púšťanie sa do priestoru, chôdza.. ja síce nie som odborník, ale často diskutujem v takýchto diskusiách o pohybe a kdesi som zachytila tento postup:
všetky vývinové pohybové fázy - v správnom poradí - správne prevedené - hrubá motorika - jemná motorika - reč
Ide o to, že preskočenie alebo zlé prevedenie niektorej fázy má vplyv na rozvoj rečového centra v mozgu, preto majú deti s rečou problémy, že príde oneskorene, alebo že je slabá, nesprávna..
Keby sa mi tú diskusiu podarilo nájsť, pošlem ti link.
A na záver: nemeň sa, si taká aká si, manžel si ťa takú zobral, ale nespráva sa k tebe dobre, tak to treba vyriešiť (a aj môj je extrovert a je to občas na nervy pre oboch, ale takýto veru voči sebe nie sme)

julka828
20. nov 2021

Ja ta chapem ja som presne taka ista nastastie moj muz tiez neviem si predstavit zeby bol extrovert. Aj preto mi vyhovuje ze sme podobni akurat ja este trochu viac uzavreta ako on. Tiez nemam kamaratky nechodim do mesta po centrach po kavach. Ja som len doma a do skolky do obchodu na nakup. Niekedy do mna muz huci co nejdem cez den s malym ku svagrinej alebo ku krstnej alebo mojej babke. No mne sa nechce neviem proste ma to nebavi. Niekedy mam ale pocit ze som ozaj len doma zavreta a prekaza mi to no na druhej strane sa mi nikam nechce.

jaskolka
20. nov 2021

Pozri, chápem aj teba, aj manžela. Jasne, ak si unavená po práci, tak proste povieš dcére, zlatko, dnes budeme doma, a budeme sa hrať tam. Zase ale nemôžeš vyčítať jej, že bude radšej chcieť ísť von s otcom, ktorý jej urobí program, alebo doma bude s nou hrať divadlo, a podobne. V podstate všetky deti milujú, keď sa im rodičia venujú týmto spôsobom, to ani nemusí byť povaha extroverta.
Ja som napríklad s otcom chodila len von, na hojdačku, na kolotoče, na prechádzky do lesa,vymýšľal mi rôzne príbehy, hral si mnou spoločenské hry. Mama na to nebola, proste ona bola ten typ, ktorý sa staral o domácu pohodu v zmysle varím, pečiem, kupem a podobne.
Ale zase je oravda, že cez leto sme veľa cestovali, stanovami, pochodili celé Československo(vtedy ešte bolo).
Obom vám chýba zo pochopenie povahy druhého. Ste úplne odlišní. Teraz to asi začalo byť viac vypukle.Nic s tým neurobíte, len nejako urobiť kompromis. Ja som typ ktorý rád chodí von, a tiež by ma asi šľak trafil, keby ze len sedíme doma a pozeráme telku. Súhlasím s oboma stranami. On nemote teba nútiť do niečoho, čo ti je proti srsti, ale ani ty nemôžeš od neho chcieť, aby, sedel na zadku pri tebe doma.
Okrem toho, čo znamená slovo "správam veci do roboty?" lebo neviem si pomôcť ale až mi to buchlo do očí.

thoughtfulweirdo
20. nov 2021

No, ja som dosť veľký introvert. Ale to neznamená, že sa stránim ľudí, nerozprávam a sedím doma. Priznám sa, som veľmi rada doma a najradšej sama, je to pre mňa najlepší relax. Napriek tomu s dcérou odmalička chodím na ihriská, občas aj dvakrát denne, do centier, cielene som pracovala na tom, aby som si našla kamarátky s deťmi, aby mala dcéra parťákov. To, že som introvert, znamená, že tej spoločnosti mi stačí menej, ľudia ma občas vyčerpávajú, nepotrebujem sa nimi obklopovať a každú spoločenskú udalosť a stretnutie potrebujem vyvážiť časom osamote doma, ale neizolujem sa. Keď sa jedná len o mňa, úplne v pohode by som sa týždeň s nikým nestretla a nechýbalo by mi to, ale s deťmi tak fungovať určite nebudem. Oni sa potrebujú naučiť sociálnemu fungovaniu a učia sa to v takomto veku hlavne odo mňa.

rebellefleur
20. nov 2021

Ja si zasa myslím, že tvoj muž má v niečom pravdu.. Áno, som extrovert a aj napriek tomu ma nebavilo chodiť na ihriská.. Mam dvoch synov, ktorých milujem nadovšetko, avsak som typ matky, pre ktorú život neskončil narodením deti, jednoducho ma nebavilo na ihriskách kecať s ostatnými, lebo poväčšine sa tam nič iné ako deti nepreberalo..ALE moje deti vždy boli a sú spoločenski, jednoducho som sa zaťala a pre trpela veľakrát detské ihriská, lebo sa im tam páčilo a chceli tam byt. Tam sa naučili socializovať, komunikovať a vedieť vyjsť aj s úplne inými povahami ako sú oni sami, čo si myslím, že je do života dosť dôležité.
Myslím, že je na zamyslenie, že dieťa hneď ako ti príde muž, sa pýta, čo budú robiť a kam pôjdu.. To nie je, že tvoj muž ju to naučil, ale tvojmu dieťaťu to očividne vyhovuje a páči sa mu to, že idú mimo a majú aktivity mimo domu.
A výtka, že pokiaľ by nebolo dcérky, tak sa doma nemá s kým baviť, je tiež na zamyslenie podľa mňa..

marca12
20. nov 2021

Takto to musis aj muzovi vysvetlit,ze sa doplnate. Aj on je otec a ked ma pocit,ze treba vkuse mliet ustami,tak nech melie. Hlavne jeden druheho neurazajte,skuste najst nejaky sulad ako respektovat vase povahy.

vikes
20. nov 2021

Mne sa zdá, že sa bijú dve egá a ani jedno sa nechce prispôsobiť, ustúpiť. Pritom máte malé dieťa, ktoré si zaslúži harmonický domov a rodičov, ktorí si vyjadrujú sympatie a nie sa sústredia len na negatíva. Pominula zaľúbenosť a neostala ani láska?!

autor
20. nov 2021

@rebellefleur lebo ju to naučil príde otec niekam sa ide🙂a on z toho dedukuje, že dieťa sa so mnou nudí, lebo len sedime poobede doma a ona chuda čaká naňho, aby bola nejaká aktivita.Upol sa na ňu a ani chvíľu ju nenechá nájsť si svoju zábavu a robí jej animátora
@jaskolka preklep...spravím veci do roboty.
@vikes áno, ja sa meniť nebudem takú ma poznal taká som.Pride domov a boli ste vonku, čo ste robili, stretli ste niekoho?ako na výsluchu.Len ma mrzí, že má pocit, že nedavam dcére dobrý vzor tak som vydedukovaka z jeho reči.Raz podotkol, že na šťastie bude taká ako on a nebude nenávidieť ľudí a s každým jej nebude zatazko prehodiť pár slov.Skratka ma zaskatulkoval, ze som odlud.
Že susedov len pozdravím a letím do vnútra a on stojí hodinu pri plote a klabosi či sa nemôžem trocha premôcť.A o čom?že je zima, padajú listy, susedov pes steká no mňa také rozhovory o nezmysloch nezaujímajú.

annm81
20. nov 2021

Ja som tiež introvert, témy, čo sa riešia na ihrisku ma zvyčajne nejako nezaujmú. A vždy som si viac rozumela s mužmi, ktorých je dopoludnia na ihriskách málo.

Keď sme von, nezvyknem oslovovať ľudí, ale ak už niekto osloví mňa, snažím sa byť milá a komunikovať, lebo chápem, že deti vnímajú moje správanie. Takže ostávam pri nejakých všeobecných témach, odkiaľ sme, aké je počasie, ktoré miesto máme s deťmi osvedčené a podobne. Môj syn bol vždy taký, že si nechal vziať vlastné vedierko z ruky, nechal všetkých nech ho predbehnú na šmykľavke. Tak v takých situáciách sa snažím prísť a slušne osloviť cudzie deti, aby tie moje videli, ako majú samé reagovať, hoci mi to nie je práve najprirodzenejšie. Rovnako sa prídem ospravedlniť, ak niečo vyvedie moje dieťa.

Ale doma veľa čítame, denne aj dve hodiny. Rovnako veľa rozprávam, nie som na také bábätkovské ťuťuli-muťuli, normálne sa s deťmi zhováram o bežných činnostiach, komentujem čo a prečo robím, vonku komentujem všetko okolo čoho ideme - pes na vychádzke, gaštany na strome, žeriav na stavbe.

Do centier nechodíme ani sa vo voľnom čase cielene s inými mamičkami nestretávame. Ale veľa chodievame von. Snažím sa prispôsobiť program tak, aby to bavilo aj mňa, aj dieťa. Takže ho nevezmemna vysokohorskú túru ani do výtvarnej galérie, ale pôjdeme do technického múzea, alebo do zoo, pozrieť vlaky na stanicu, na prechádzku do lesa. Moje dieťa je trijjazyčné, ale slovnú zásobu má lepšiu než 90% detí, lebo vyberám cielene rôzne témy. Dá sa to aj keď je človek introvert a aj bez toho, aby si sa musela stretávať s kopcom ľudí

yoxinka
20. nov 2021

Vy by ste trošku mali popracovať na vašom vzťahu. Ja poznám ľudí ako vy, sú úplne odlišní v nejakej veci, ale nevyhadzujú si to na oči a podobne, ale berú to tak, že sa dopĺňajú a rešpektujú sa. Vy mi pripadáte, že ste sa odsudzili a toto je len vyvrcholenie. Poznám ľudí, ktori sú extroverti, stále medzi ľuďmi a dieťa im malo problém s rečou. Ale tuto mi príde, že je problém aj niekde inde.

tehulka2011
20. nov 2021

Mne by uz blikala kontrolka ci za tym nie je komunikativna kolegyna napriklad

liusa82
20. nov 2021

Z toho si nič nerob autorka ja ťa chápem.Aj naša suseda je taká ako ty že ozaj málo rozpráva deťom len že áno,dobre.Jednoslovne odpovedá a deti má teda ukecané až až.To o tom fakt nebude.A druhá zase mele počuť ju až od schránok a decko jej vie povedať pár slov a to už chodi aj do škôlky.Aj ja som skôr introvert ale so svojimi čo mi sadnú tak viem toho prekecať až až.Toto je najhoršie ked ťa ten tvoj nechápe.Skôr sranda ako sa dvaja takto odlišni dajú dokopy.Asi protiklady sa priťahujú,alebo aby ste sa navzájom od seba učili

alvaluka
20. nov 2021

@autorka pride mi, ze si na neho strasne nastvana, co asi aj chapem, min 4 roky ta poznal pred dietatom takze vedel, ze asi rozoberanie nesmrtelnosti menavky od teba ocakavat nemoze.
Toto by som si s nim ja osobne chcela vydiskutovat, lebo by ta mal respektovat a hlavne obaja by ste mali skusit robit nejake kompromisy, ktore pokial chapem si ty predtym robila.
Dcera malo rozprava, boli ste aj u logopedicky, ta co povedala? Lebo podla mna je jedna vec, ze dieta malo rozprava, dalsia vec je, ze ma nejake problemy vo vyslovnosti a podobne.
Asi ste skor v stadiu ponorky, ty nastvana na neho, on zas komentuje tvoje styl vychovy.
Nemyslim, ze si zrovna taka, ze malej nic necitas, nekomentujete, co robite a podobne, asi to treba manzelovi vysvetlit a porozpravat sa.

alfonzia10
20. nov 2021

Ja sa tiez velmi nestretavam, malokedy mam tu potrebu, ale s detmi sa rozpravam, vysvwtlujem im a vela si citame, to ma aj bavi. Skor ma mrzi, ze syn je bojazlivy a mozno je to aj tym, ze ja sa velmi malo stretavam s inymi mamami, takze nie je zvyknuty na inych. Podla mna by si sa mala prinutit aspon do toho citania, aby si vybudovala vztah ku kniham, ale aj kvoli slovnej zasobe.

autor
20. nov 2021

@alfonzia10 ale my čítame aj sa rozprávame, ale mužovi je všetko malo.Uz si pripadám doma ako pod drobnohľadom.On sa chytil toho, že som introvert a ja za všetko môžem.On dokáže mlet pri skladaní puzzle, že dcéru ani k slovu nepustí.Tak ako ženám často prepne po narodení dieťaťa u nás preplo mužovi🙂treba sa jej venovať, stále niečo organizovať, rozvíjať spravil z nej výskumny projekt

@alvaluka logopedicka povedala, že nemá poruchu len je pomalšia a treba veľa komunikovať, opisovať situácie.Naco mi bolo hneď v aute povedané, že čo s ňou doma vlastne robím či sa aj rozprávame??Mám pocit, že muž so mnou súperi kto je lepší rodič.Ved doma má pomaly nepustí k slovu a mala je naňho veľmi upnuta to je jej tatinko odkedy príde domov, až pokým nejde spat

johankaivanka
20. nov 2021

Mám presne ten istý problém. Ja som ako ty a môj muž max extrovert..😳 stve ma to..