Mama krája všetko a to ma rozčuľuje, čo s tým?
Nasa mama 69r.vsetko kraja nožom.. Kúpim parky pokrája ich napoly v mrazaku. . Kúpim rožky pokrája ich na kolieska v mrazaku. Kúpim šunku rozkrojí ju napoly.. Celých 20 dg.. Kúpim prášok na pranie.. Zmiesa ho s iným, rôzne vône spoji.. Kúpim sladkosti otcovi tak mu ich po otvára všetky naraz a nechá tak otvorene. Rozčuľuje ma tým. Ked sa jej spýtam prečo to robí.. Usmeje sa ustipacne a povie no a čo.. Čo s tým? Je to choroba nejaká?
Určite smer neurológ.. držím palce. A najmä nebuď na maminu nahnevaná, ani nepríjemná (aspoň to skús, aj keď viem že je to niekedy naozaj ťažké..). Toto zrejme naozaj nebude len tak..
Teraz treba vymysliet nejaku taktiku ako ju dostat k odbornikovi. Spojila by som sa so vseobecnym lekarom nech ju predvola na nejaku preventivku a nech posudi jej stav a poradi co dalej.
Sú psychiatri ktorý prídu aj k tebe domov a budú sa tváriť ze sú napr tvoja kolegyňa.,kamaratka a pod.. Bude sa rozprávať a medzi tým si odsleduje jej správanie... My sme mali tak s dedkom.. Ú nás bohužiaľ aj alzhaimer aj schizofrénia😓
@koniarova hej sme vďačný lebo to bolo veľmi ťažké obdobie... Dedko sa len zrazu stratil a volali cudzí ľudia že nevie kde je.. Bol o 2 cinziaky ďalej... A už to malo spád... Lenže on bol aj silný a babka s nim sama... Stale utekal... Veľké šťastie sme mali na pani doktorku vtedy 😓išlo to tak rýchlo že bol nakoniec plienkovany 😢ale ma začiatku plne pri sile, ešte si aj vypil a lekárovi ani za svet...
ked je to jej domacnost tak ju nechaj, je tak asi naucena tak nech si tak robi, jej vec, jej organizovanie a nekupuj jej nic ked ti to vadi aj ty raz budes stara, starsia...
Nechcem strašiť, ale podľa skúseností s mojou mamou toto vyzerá na začiatok nejakej diagnózy. Tiež začala pár rokov dozadu robiť niektoré veci zrazu "po svojom". Toto pre náš ešte nebol impulz, lebo vždy bola tvrdohlavá, ale neskôr sme na odporúčanie jednej kamarátky išli na neurológiu a dnes už je z toho diagnóza. ☹
Kludne aj zaciatok alzheimera ci inej choroby
Susedka zacala tak, ze stale tvrdila, ze nevie najst 0.10€ co jej vydala predavacka v obchode
Za 6mes to s nou tak islo dole, ze som ju minule ani nespoznala a nemozu ju nechat ani na sekundu samu
@taktotedanie hovorí zvláštne slová.. Napr. V izbe sama so sebou hovorí.. nech sme zdraví ideme do PRAHY.. Alebo skladá básničky.. Náuka Vám vzíde keď staroba príde. Každého počká aj vaše srdiečka aj ritku paritku..
Riesila by som psychiatra
Alzhajmer

ako píšu aj predomnou, môže to byť Alzhaimer či demencia, v horšom prípade oboje… nezanedbaj to, my sme to začali riešiť keď už bolo neskoro