icon

Mama mi celý život zhadzuje mojich partnerov

adulikkukucka
25. jún 2016

Ahojte, som bezradna...moja mama je fajn a mam s nou pekny vztah, kamaratsky. Ale sú obdobia v zivote ako teraz, ked ma vie dostat do depky a revem jak male dievca aj vo svojich uz skoro 40 rokoch. Mam krasny dvojrocny vztah, zatial zial bezdetný, a opat sa dostavam k tomu, ze od nej pocuvam, jak som si zle vybrala chlapa...ze ona uz teraz vie, ze nas vztah dopadne zle...sak mi to vzdy hovorila aj pri mojich ex...a ona uz vidiii jak idem urobit chybu aj s tymto muzom. Neviem jej vysvetlit, aby ma nechala zit...baby...mate aj vy take skusenosti s vasimi mamami...? riesite to nejako? da sa im vobec vyhovorit, aby nemysleli hned na najhorsie a videli aj pozitivne veci na nasich partneroch??

Strana
z3
mircalla
27. jún 2016

@pribinak na fotke som mala len 42 aj dake drobne

pribinak
27. jún 2016

@mircalla an tak ;) tiez by som ti dala 10rokov dole
Asi sa idem odfarbit na ryšavo, pomoze mi to?

tomiholjubavi
27. jún 2016

@adulikkukucka
zoznam všetkych chlapov, ktorí sa mi kedy páčili podla mojej mamy:
......
*sedlák totálny nesamostatný (iba sme sa poznali, ale tak mi ho znechutila, že nič z toho nebolo)
* roboš z chudobnej krajiny bez vzdelania a perspektívy (moja prvá láska (síce len internetová, ale asi najintenzívnejšia). Písal tie najkrajšie vyznania na svete a bol romantik ako z filmu. Oplakávala som ho roky. Doteraz mi zostala slabosť pre jeho rodnú hrudu.)
* mamičkin cecek zakomplexovany (prvý ozajstný frajer)
* klinický narušený jedinec a ešte k tomu aj škaredý ako noc (viď bod jedna)
* psychopat s pohľadom vrahúňa (prvý manžel)
*Tomičko, milovaný zaťko jediný (posledný, teda druhý, manžel)

Vieš, kedy sa zmenil pohlad mojej mamy na moje známosti? ked som prestala prikladat jej nazoru status bohurovnej neomylnej pravdy. tiez nie je na škodu neinformovat mamu o všetkych vašich problémoch, sporoch, nezrovnalostiach. To, čo sa povadite s muzom je medzi nami. Ja mám normálne manželstvo, s muzikom sme šťastní, lúbime sa.. no občas sa vieme aj zvadiť... naše hádky sú drobné hlúposti, ale keby o nich referujem mame, nepochybujem, že by to nafukla, problem by vyrobila a na mm by chyby našla 😀 Čim menej informácií o vašich privátnych záležitostiach mame poskytneš, tym menší priestor jej dávaš na manevrovanie a hladanie argumentov na buzeraciu 🙂

mircalla
27. jún 2016

@pribinak dakujem si zlata. akurat pouzivam dobru kozmetiku, zakroku ziadne, som proti tomu, nech starnem prirodzene. ono postava uz zdaleka nie je co byvala a to som sa dlho drzala. vlasy mam take od 18, ina farba mi ani nesedi

pribinak
27. jún 2016

@tomiholjubavi dievca, na tvoj prispevok som tu čakala
Koniec, mŕtva, citala som to nahlas pri obede, tak čašníkovi sa od smiechu az ruky triasli
Pekny den aj tebe ;))))

adulikkukucka
autor
27. jún 2016

@tomiholjubavi musim okopcit co napisala @pribinak....na toto som cakala 😀 tiez som sa nasmiala!! 🙂) baby...dajte mi este podobny dovod ak mate...ked mama dobre radila, aj ked sme si to odplakali na zaciatku...moj vyber:
cislo 1...mi znechutila chalana, ktory je dnes kardiolog...ale povahovo by sme si nesadli, on je na gitary a ja na kino a R&B
cislo 2...sa jej asi aj pacil, ale mne nie
cislo 3...sa mi total nepacil, ale bola presvedcena o svojej pravde a dlllhoooo
cislo 4....manzel...ex...no comment (alias mala pravdu, ja som to zistila po 7 rokoch) bol to moj rvy vazby vztah...1-3 boli take mladicke dotahovacky
cislo 5 (fuuuu az 5 chlapov v zivote 😀 ) a ten pravyyyy ale mama je skepticka...

no je to roman...

timea7
27. jún 2016

@adulikkukucka ja neviem, moja mama bola mojou kamarátkou a k môjmu výberu sa nikdy nevyjadrovala takým spôsobom, že - čo si si to dotiahla? To kde si zohnala? To bolo číre zúfalstvo, že si sa s ním dala dokopy? Už sprostejšiu nenašiel, že sa zavesil zrovna na teba? Na druhe strane som jej nevláčila každých pár mesiacov nový model, ale predstavila som jej naozaj len mužov, s ktorými som to myslela vážne a ktorí to vážne mysleli so mnou.

kadan
27. jún 2016

@adulikkukucka

hneď ako som začala čítať tvoj príspevok ma napadlo že mama žiarli, keďže si dobre rozumiete asi má obavu že o teba príde keďže máš priateľa, zrazu sa medzi vás niekto postavil.
treba jej dať jasne najavo že ho máš rada a musí to akceptovať, ak bude mať stále hlúpe reči obmedz stretnutia s ňou, pokiaľ sa neumúdri buď s ňou minimálne.
Keďže máte dobrý vzťah bude to pre teba ťažké, možno teda určite sa mamka urazí, ale musíš vydržať a byť tá silnejšia. 😉

adulikkukucka
autor
28. jún 2016

@kadan hej ta ziarlivost ma tiez uz napadla. ☹ je to zvlastne, ako to priroda dopusti, dat taku vlastnost charakterovú medzi matku a dieta, no nie? ale vsetci mame svoje silne a slabé stranky, urcite aj dcery voci mamam ich maju

narsila
28. jún 2016

@adulikkukucka no moja maminka si nikdy taketo nieco nedovolila.. vzdy mi povedala ze ja musim vediet co chcem a ponesiem si dosledky.. maximalne mi povedala svoj pohlad na vec a tak je to doteraz..
taketo staranie sa a reci by som nestrpela ani nahodou a v tvojom veku uz vobec nie..
nastastie aj moj chlap to ma s mamou obdobne ako ja, takze mame krasny zivot do ktoreho sa nam nikto nejako moc nestara 🙂
a ak nahodou nejake taketo tendencie maju, tak narovinu povieme ze nemusia mat starosti, ze sme dospeli ludia.. na zaciatku jeho mamina skusala ze kam az moze zajst a vtedy sme jasne stanovili hranice, teda hlavne ja som sa slusne a narovinu ozvala ze si to nemyslim/s niecim nesuhlasim/nieco neurobim alebo urobim po svojom atd.. a pochopila ze niesom sprosta a o draheho synacika sa bat nemusi.. toto beriem ako velku vyhodu, kamoska mi vravi ze "vidis, ja som na zaciatku drzala hubu a a teraz ked sa ozvem tak na mna svokra pozera ze aka som drza a co si to dovolujem a uz to nezmenim.."
samoztejme nehovorim o situaciach v ktorych o radu stojim a sama o nu poprosim.
to ze mnohim koli takemuto nezdravemu vztahu prichadzaju o partnerov je smutne ale caste.. a nie, nieje to ok, mamickovske manipulacie su zlo.. kup jej stena..

kadan
28. jún 2016

@adulikkukucka áno
no musíš zabojovať, držím palce 😉

Strana
z3