icon

Mama mi nechce pomáhať s deťmi

anitram_m
5. jún 2014

Chcem sa opytat, ci ziadam od mojej nezamestnanej mamy tak vela, ked chcem, aby mi prisla aspon raz za cas k detom. Napr. ked som chora, alebo ked malujeme, alebo ked si chcem umyt okna. Stacilo by mi fakt len raz za cas, mame pred domom ihrisko, mohla by ist tam, malá sa pekne sama vyhra a syncek vacsinu casu este prespi. Alebo keby isla somnou na nakupy. Ale ona ma vzdy milion vyhovoriek, ze u nas na kopci fuka, ze jej ide serial, ze u nas sa nie je kde prejst (nechce sa jej slapat do kopca). Ked jej to poviem, tak na to len odvrkne, ze jej nikto nepomahal (ja si z detstva pamatam hlavne to, ze sme boli od rana do vecera u starych rodicov, alebo bol a ucil sa s nami stryko - otcov mladsi brat... no ale nevadi), ona si svoje deti vychovala, ona si potrebuje oddychnut, ona ma dost roboty okolo domu, a ze mi pomaha az dost, ine matere nepomozu nic... Ked vidim, ako kamoskam mamy pomahaju, tak mi to je luto. Zehlia im, umyvaju okna, casto deti strazia, ked su chore, tak su tam cele dni. Toto by som od nej nikdy nechcela. Ked pride k nam, tak to na 20 minut a z toho 10 minut sedi na facebooku alebo telefonuje a vzdy pride vecer okolo pol osmej, ked vie, ze deti idu spat... Ked potrebujem ist k lekarovi s jednym z deti, tak pride, to nemozem povedat, alebo ked my prideme tam, tak ich obcas zoberie na prechadzku, ale mam pocit, ze to robi kvoli tomu, aby susedia videli, aka je super babka, aj ked niekto vola, tak hned vravi, ze "mam kopec roboty, mam tu deti....", akokeby som tam ja nebola a starala sa ona o ne. Svokra, ked pride, tak mi riadne pomaha, ked vidi pradlo v susicke, ulozi ho, povysava mi, atd atd, aj ked sa s nou "hadam", ze nemusi, ze bohate mi staci, ked da pozor na deti .. Len skoda, ze byva riadne daleko a pride len raz za cas....
Fakt chcem privela? Ako vam pomahaju vase mamy? Dakujem za precitanie a vase skusenosti

anitram_m
autor
5. jún 2014

@evickapooh to je najhorsie, ked je clovek chory, zelam skore uzdravenie!

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mm87245
5. jún 2014

@anitram_m Prepáč, ale tvoja mama nie je normálna, no ja zíram čo to vlastne dokáže...Ty sa máš..kokso...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
ushuaia
5. jún 2014

@anitram_m uprimne , je mi ta luto...lebo to co tu pises, je o to smutnejsie ze je to tvoja vlastna mama, tazko sa nachadzaju slova... ☹

katarinka81
5. jún 2014

Moja mama by pomahala ale je daleko. So svokrou mam to iste ako ty s mamou. Býva o poschodie vyššie a nikdy nebola s detmi ma vychadzke, na ihrisku, na navstevu k nam tiez nechodia, lebo to by potom museli aj k ostatnym vnucatam chodit a to sa im nechce lebo je to straasne daleko k nim (az cez ulicu). Je mi to strasne luto, ale uz som sa s tym zmierila. Moje deti svokrovcov tiez neberu, nechcu sa s nimi hrat a pytaju sa odtial domov. To sa budú jedneho dna cudovat preco ich vnucata nechcu. A druha vec co sa bude cudovat, ked bude na stare kolena potrebovat pomoc ona so svokrom tak sa na nich zvysoka vykaslem tak ako oni kaslali na nas. Este aj v den porodu mi starsieho syna strazila kamoska kym bol moj muz so mnou v porodnici.

anitram_m
autor
5. jún 2014

@fidka79 @mm87245 to by bolo na roman, co mi vsetko navyvadzala, kolkokrat som si vravela, ze uz ju nechcem ani vidiet, ze mi bude bez nej lepsie, ale veru je to mama a som k nej priputana, ci chcem, ci nie... aspon som sa vyrozpravala a uvedomila si, ze od takej zeny nemozem nic ocakavat...

anitram_m
autor
5. jún 2014

@amanda0405 asi to bude najlepsie riesenie, dakujem

tinka8873
5. jún 2014

@vierka82 No vsak to, ze ja na jednej stranke chapem a i na druhej chapem 🙂 Ja som to tiez stale nechapala, ze co mi ludia stale chcu pomahat pri jednom babatku ak su zienky, ktore maju viac deti a to zvladaju same. U nas bol to rozdiel vo vychove. Ja som naucena zvladat si vsetko sama. Mamka mi vzdy pomohne a vo vsetkym, ale nigdaj ne robila nic na silu, a pripravila nas na zivot myslim si, ze dobre. Na druhej stranie je zas partnerova rodina, ktora uz ma a i vychovu inu a i tu pomoc inac chape. Ja som chcela vsetko zvladnut sama ne preto, ze som hrdinka a super mamka s magazinu, lebo do nej mi veeeela chyba, ale preto, ze taka proste som, a ne potrebujem pomoc v jednoduchych cinnostach. A i tak na zaciatku som to mela psychicky narocne, lebo jedna osoba sa postarala pekne, ze som sama o sebe myslela, ze som zla mamka, ale uz som sa s tom vyrovnala 🙂 No odbechla som od temy. No ja si myslim, ze mnoho zien je proste alebo nepripravenych na deti a i kedy si tak myslia, alebo maju to s doma, ze im vzdy dakto pri vsetkom pomahal. Kedysi bola ina doba, ne bolo tolko skoliek, ne boli take materske ake su teraz a i babky pracovaly, a dajak zijeme vsetcy. Ne chcem, zeby ma tu zrazu maminki daly dole tak naznacujem JE TO MOJ NAZOR 🙂

anitram_m
autor
5. jún 2014

Dakujem vsetkym za reakcie, otvorili ste mi oci, ze nemam cakat od nikoho nic a spolahnut sa na seba. Vsetko sa da zvladnut. Nieco budem musiet vymysliet.

citronade
5. jún 2014

@fidka79 nechcem nejak rypat, ale unika ti podstata. pise o tom, ze ju mrzi aku ma matku, aky ma vztah k jej detom, k nej, ako zdravemu cloveku jej to pride luto, obcas by potrebovala pomoct, to je vsetko, nezodpoveda sa tu z vrazdy, ani z opustenia deti, takze neni treba buchat jej rigorozne o hlavu to, ze sa rozhodla mat deti...tak dychaj, pozor na tlak.btw, nechcela by si nakopirovat materstvo, naroky, pocity, nazory, postoje a stanoviska podla seba? ak by niekto vybocil, samozrejme znosit pod ciernu zem by si mohla. nie si ty vyznavac totalitnych rezimov nahodou? krasne, ze ty si to technicky zvladala, aj choroby dokonca, super... milujem ta, ty nas vsevedko. 2 a 2 su styri, ze?

mm87245
5. jún 2014

@anitram_m Moja mama sa so svojou pozdraví, ale nestretávajú sa uz ani my s nou samozrejme....a to bývame v jednej dedine...Jej mama o nas neprajavovalaa váázny záujem len pretvárka ako píses....a Moja mama ma uz sovj zivot, ma tri dospele deti a nejavi o nu extra záujem ked jej vobec nepomáhala, nebud taka makká !! Rozprávaj sa s nou to hej , ale nebud milá a dobrosrdecna...Stále mi vraví, že je jej t oluto ,že ma taku matku, a ja som jej povedala bav sa s nou ked ju stretnes aleb oked ti zavola( teraz uz dva roky ani raz nezavolala) ale nenavstevuj sa s nou ani ju nevolaj k nam....a pocuvla ma ..lebo vidi ,ze to nemalo význam

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mm87245
5. jún 2014

@fidka79 To sa dalo pochopit už v úvodnom príspevku!! :/Teraz sa už nevykrútiš...Urobila si rýchly záver ,nez aby si si to poriadne prečítala, dvakrát meraj a raz strihaj ! Moja rada...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
tinka8873
5. jún 2014

Baby klud 🙂 Idem sa osprchovať hihi 🙂

mm87245
5. jún 2014

@fidka79 A co tu mala napisať XXL clanok?? cely jej a matkin zivot?? Co podla teba teda napísala?? Ved je tak presne problém o kt. hovorí a ty si hned "zaútočila"...takže sa vykrúcaš už...

citronade
5. jún 2014

@mm87245 nechaj tak hehe

mm87245
5. jún 2014

@citronade Maš pravdu..ach jaj, len škoda, že je tu takých VELA ..:/

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mm87245
5. jún 2014

@fidka79 Ty si fakt divná, tak ked toto ti nestačí, tak ja už neviem...ved je tam podstata veci...ach jaj

amanda0405
5. jún 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@mm87245
tak niekomu to trochu menej páli....tak to býva...a tu na MK ich je ako maku.... 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
zuzanka999
5. jún 2014

@anitram_m no fúúú tak také niečo teda nepoznám lebo moja mama by mi dala prvé-posledné.. vždy keď potrebujem tak príde, hoc len tak pokecať či sa pobaviť s malou a ja si zatiaľ porobím svoje..

veriiii
5. jún 2014

@anitram_m osobne si myslim,ze to co si postrehla so svoje minulosti(ked si bola dieta) asi plati aj na pritmnost.a mozno je ozaj uz unavena z detickovania😉 a tak deti nos k nej🙂

mm87245
5. jún 2014

Neviem neviem kto tu má IQ izbovej teploty a rýchlosti povolenej na dedine 😉 Tvoja reakcia bola prehnaná a nemiestna, dalej sa nevyjadrujem, nemá to VYZNAM...

anitram_m
autor
5. jún 2014

Uplne sa mi ulavilo, ked som si uvedomila, ze ju vobec nepotrebujem.

citronade
5. jún 2014

@mm87245 tak to su ich nazory

ale obdivujem take zeny, nakolko ja neviem ako by som to zvladala nemat mamu, otca ktori pomozu, mozno dobre, mozno zle, ale urcite by mi bolo luto keby moja mama mala taketo postoje voci svojmu vnucatu a mne, urcite by som sa nezrutila, ale vsak chapes... ked vychadzam zo svojho temperamnetu, narocnosti a povahy, tak asi by som bola trocha pohodlna, trocha nervozna, ale tak vies ako, dokonali ludia uz zomreli a ani ten Einstein neni to co byval. hehe. vsetko je prinosom, aj ludia s patentom na zivot. keine panik 😉

amanda0405
5. jún 2014
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@fidka79
jááj, ja už viem odkiaľ vietor fúka....okres Čadca....kysučan všetko vie, všade bol a je v každej ri.......len škoda že zo sveta sa prinavráti na rodnú hruď a rozdáva rozumy ako borec...