Mama mu je prednejšia ako ja
baby uz som zufala,uz som pisala jednu diskusiu o svokre,byva hned pri nas v druhom byte,mama pol rocnu dcerku,od zaciatku som vzdy bola ticho a vzdy si vsetko zlizol odomna moj manzel,naposledy sa stala taka vec ze manzel pobede uspaval malu,svokra dosla na navstevu,prisla do spalne zacala sa malej prihovarat akoby vobec ju nezaujimalo ze mala ide spat,manzel odisiel,svokra ostala snou v spalni,ja som bola v kuchini a pocula som ako sa snou svokra hra,namiesto toho aby ju uspala,a po tristvrte hodine dosla snou zo spalne zamnou ze jej sa este nechce spat,tak uz som chytila nervy a nahukala nanu,to uz sa nedalo vydrzat po pol roku co som vsetko preglgala,odvtedy sa somnou svokra nebavi,velmi urazena je,a ja som najhorsia,iba zato ze som si konecne povedala svoje,a pravom...a uz vyse roka tolerujem to ze ked chce niekam aby ju moj manzel odviezol,som bola ticho,vzdy ked si zmyslela tak muz isiel,a ked sme mali nieco na plane,vzdy sme to museli zanu rusit,tak manzel jej povedal ze sa ma mna spytat ked bude chceiet niekam odviest,ci navtedy moze,ci mam nieco naplane...a je to tu,zajtra som mala nieco na plane,no a muz mi vcera povedal ze bere mamu do roboty,a ja som zas vzduch,nikto sa ma nic nepytal,zas som postavena pred hotovu vec a mam si rusit koli tomu plany,zato ze ona potrebuje...to uz je namna privela,ja som vzdy druhorada a nikto sa ma nanic nepyta,nikoho nezaujima ze ja som niekam chcela ist,uz sme sa jej milion krat prisposobovali,ale uz takto nevladzem,a muz je na jej strane,proste ide s nou a hotovo...ja si myslim ze ked sme samostatna rodina,prvorada by som mala byt ja ako jeho manzelka a nie jeho mama...uz neviem co mam robit,je to pre niekoho mozno malickost,ale takto to funguje uz rok...
@domcha24 okrem toho špehovania - ale to zas ja som zažila aj niečo iné, nepríjemnejšie, všetko z popisovaného zažila asi väčšina z nás... babky "vedia" vždy najlepšie, vychovávať, kŕmiť, liečiť, obliekať naše deti... tiež sa chcú s deťmi zahrať v čase, keď by mali spať - "veď ich vidia málo"... ale toto sú veci, ktoré sa musia od začiatku zatrhnúť.. a keď na to nie je guráž, tak niektoré reči proste ignorovať a nepripúšťať si ich
ja napr, neustále s mojou mamou riešim problém so sladkosťami.... ona si tiež nechce dať povedať, ale ja napokon aj tak urobím po svojom... a ak sa mama urazí, to je už jej problém... nekričím, vysvetľujem, argumentujem...
@dejnas ako ona nebývala s nami, to by moja mama nezniesla, bývala ale v tom istom meste, len v inom sídlisku a ak nevolala aspoň 3 krát denne aby oco niečo oco urobil, odviezol, priniesol, furt niečo, ale ona bola zlá, ja viem že o mŕtvych len dobré, ale ona si to nezaslúžila
@domcha24 no ono to má aj zlé stránky, nebude my mať kto pomôcť s malou keď bude v škôlke alebo chorá a tak, ale držím palce, nech si nájdete niečo ďalej, takýto generál nerobí dobrotu
@domcha24 no ak si manzel chce volny cas travit s maminkou tak nech..snad si uvedomi raz ked mala podrastie ze sa jej nevenoval nenechaj si narusit plan..a on je s mamou akoze cely den ci ako??? Ked si s nou odbehne na 1-2 hod..zrana tak poobede mozte mat spolocny plan a manzelovi by si mala par dni dopredu povedat ze chces niekam ist
Zo zákona ste vy ako rodičia - matka a otec zodpovední za dieťa, tak by to babky mali rešpektovať. No veď jej daj malú, môžeš si aspon niečo porobiť - osprchovať sa a podobne. Veď malá babku za chvíľu unaví a bude pokoj, musíš to brať pozitívne.
@domcha24 my to máme podobne - svokra je vždy prvoradá, jej potreby či priania...je to tak odkedy zomrel svokor - totálne sa upla na môjho muža a snaží sa nám zasahovať do chodu života, domácnosti, do výchovy detí...ešte že nebývame spolu ale veľakrát sa s mužom hádame práve v súvislosti s ňou a riešením jej nákupov, vozenia kade tade, práce okolo domu /keď ma môj muž voľno ide na 1-2 dni k nej aby jej pomohol v záhrade či v dome na úkor času stráveného so mnou a deťmi/ a to sa potom čuduje že my dve spolu nevychádzame najlepšie a že nemám chuť s ňou stráviť ani vianoce....takže tvoj hnev či sklamanie úplne chápem...len neviem či je to riešiteľné...
@domcha24 veru stahovanie je dobry zaciatok ako sa zbavit svokry....moja svokra nam nechce dat pokoj ani po prestahovani....teraz sme riadne pohadany a mangelikovy som povedala ze ked mu maminka chyba tak sa k nej mozenastahovat..?.a dala som mu najavo ze vsetko zvladam ajbez neho....svokricka si mysli zezsi moje deti moze zebrat aj bez mojho vedomia....cil somsi ista ze k nej nepustim deti ani na sviatky....a nixc sa neboj pokial svoju polovicku poriadne naplasis bude posluchat teba....len musis vediet ako nanho....a nigdy nedufaj ze to bude zo svokrou lepsie....
@zuzkabeno ked sa svokra somnou bavila,niekedy sme jej malu dali postrazit ked sme potrebovali,ale kedze sa ona somnou za pravddu nebavi a je urazena a nechce somnou ani komunikovat,ja nemam dovod sa jej vtierat,a nemienim jej v takom pripade davat malu,ked ona je taka.manzel knej s malou sem tam ide ale to je vsetko,a pravdupovediac,tak sa nemoze ani ona stazovat,ani ja ze mi ju zas zobudi ked pride knam alebo podobne...
@mylittleone veru to uz ani ja tomu asi neverim ze sa to da neako vyrieesit,ja uz len dufam v to ze sa casom odstahujeme lebo manzel ma takto asi v zivote nepochopi...a vzdy budem ja ta zla,ked nieje on v mojej kozi asi to nepochopi nikdy..
@zuzikovasandra no ja uz neviem ako by som ho mohla naplasit,ked myslim ze jemu je to jedno,zatoto ked sme sa pohadali tak som mu povedala ze ak to bude takto pokracovat a ona ma nemieni respektovat,ze si balim s malou kufre a odchadzam a on ze nech sa paci...tak predpokladam ze by mu to vobec nevadilo,lebo ako vidim som najhorsia ja,a tiez tvrdim nech sa kludne knej nastahuje,ked mu je prednejsia
joj baby, ked to tu tak citam, tak mi az mraz beha po chrbte, ja zatial sice byvam so segrou, nasi si prerobili chalupku a byt nam nechali, nech sa nejak dohodneme a segra tu ma aspiracie s frajerom ostat zit. ja som teraz tehotna a mam v plane sa prestahovat k nasim aj s priatelom (nasi nam tam uvolnili celu samostatnu byt. jednotku a oni sa chudaci presunuli dole, ku babke, no mam tam v plane ostat len pol roka - rok a potom poriesit samostatne byvanie. a priatel silou mocou chce ist byvat do jeho rodicovskeho domu, s tym ze by sme byvali my sami hore a dole jeho mama a babka. ako ony su v pohode, vychadzam s nimi dobre, ale byvat s nimi nechcem. Priatel je zas toho nazoru, ze naco stavat dalsi dom, alebo kupovat byt, ked u nich je velka chalupa a nema sa o nu kto starat. navyse citim, ze jedna z veci, ktore ho tahaju tam ostat su jeho kamosi, ako chapem, ze su dobra partia uz od detstva, ale ja som z domu naucena, ze sme boli len my, moji rodicia, ja a segra a nijak zvlast sme sa nikdy nestykali s ostatnymi rodinnymi prislusnikmi, rodinnymi priatelmi a pod. Rodicia makali v robote a na chalupe a na nejake navstevy nebol cas. Naopak u priatela je vzdy plno, casto chodia domov jeho surodenci, dokonca sesternice, rodinny znami atd. su si vsetci dost blizky. Ja netvrdim, ze taky "samotarsky" model nasej rodiny je spravny, ale neviem, ako si zvyknem, na ich "full house". no snad to este vsetko nejako dopadne a budeme obaja spokojni 🙂
@domcha24 tak toto poznám..... ja som tiež toho veľa tolerovala - kým sme bývali všetci "pod jednou strechou" tiež to bolo u nás podobné ako u vás - trochu sa to zmenilo, keď sme sa odsťahovali, ale svokra si myslela, že môže k nám chodiť ako "domov". Manžel pracoval vonku a keď bola s ním, tak si myslela, že kľudne bez klopania môže ísť dnu. Nemáme zatiaľ plot a vchod máme zo dvora, tak keď je manžel na "dvore",tak prečo by som sa mala zamykať.... niekoľko krát sa mi stalo, že vošla dnu až do kuchyne (švagriná dokonca prišla, zobrala, čo potrebovala a odišla bez toho, že by mi to oznámila - vraj som vysávala a nechcela ma rušiť) a podotýkam, že si z nich ani s jednou dobre nevychádzam. Hovorila som to x krát manželovi, nech to rieši - vraj on to riešiť nebude, lebo on nebude nikomu rozkazovať, čo má robiť a pod. tak ma to jedného dňa nahnevalo a keď sa mi z ničoho nič objavila v kuchyni, tak som na ňu nahučala a jej argument bol, že s ňou jednám akoby nám išla niečo ukradnúť.... a odišla so slovami, že k nám už v živote nepríde.... a čuduj sa svete, tak netrvalo pár týždňov a prišla.... a chodí.... teraz sa "vnucuje" bo čakáme druhé bábo
@lucisko23 ja som so svokrou vzdy vychadzala dobre,nemala som problem,aj ona sa spravala,ze fakt som myslela ze ma ma rada,no vsetko toto sa zmenilo ked sme unich 3mesiace byvali,vtedy mi zacala liest strasne na nervy,ale respektovala som ju lebo sme byvali unej,takze to bolo celkom v pohode,no postupne uz to bolo horsie,a ja som bola tehotna,s velkym bruchom,a v cudzej dedine kde som nikoho nepoznala,bolo to v zime takze som bola stale zavreta len v nutri.to bolo strasne...modlila som sa nech ideme uz byvat sami,byvame sami no hnesd vedla nej takze to nieje vobec dobre,no bolo by horsie keby byvame tam.ono je to najhorsie s dietatom pretoze vtedy sa zacnu ovela viac starat a komandovat rodinu,ale ani pri mojich rodicoch by som byvat nechcela,najlepsie uplne sami aspon minimalne 5km od jednych aj druhych,no nebudem ta plasit,uvas to mozno bude uplne inak a bude dobre...
@aadulik2110 my tiez chceme 2deti,no manzelovi som povedala ze pokial budeme byvat tu tak druhe nebude,za ziadnu cenu,ked sa odstahujeme,moze byt aj hned...sak teraz mi z toho vsetkeho ohladom svokry sibe a co by bolo pri druhom este,fu
@domcha24
Mne svokra povedala, ze ked nechapem, ze vikendy sa travia s rodicmi ako s nou, lebo vsetci tak ziju,tak mame ist s mojim uz ex od seba.Zomrel mu otec ked som oznamila ze som tehotna.Cele teho som bola sama, zatial co on matke robil program aby nebola sama. Chore, A pritom tato zena je ciperna, nie je chora a od pondelka do piatku bola u nej dcera s vnuckou. A mala furt potrebu nebyt sama.Co vikend to u nej, a ked som po case sa snazila ex presvedcit, ze urobime kompromis, kazdy druhy vikend u nej, tak boli hadky a chodil k nej sam.Ked som sa starej spytala ze ked vidi ze je sobota a nedela jej syn je u nej sam bezo mna a dcerky, ze preco ho neposlala za nami za zenou a dcerkou, tak povedala ze preco by mala. Ze oni boli soboty a nedele u starych rodicov.Zabudla povedat, ze len u jednych, starych rodicov a zabudla povedat, ze vnucka ma aj babku a dedka z mojej strany. Povedala som jej ze nasa dcera jej nebude suplovat mrtveho muza, ze je cas aby sa s tym zmierila. Mala predstavy o traveni casu s nami na dovolenkach, sviatkoch a vianociach. Ked bol ex chory, tak mu stale volala ze ako sa citi, co si ma dat. To ze mal doma mna, a ja som sa ako jeho zena chcela o neho starat, to ju nezaujimalo. Ked sme meskali k nej v soboty a nedele, tak uz o 8mej rano volala ze co navarila aby sme prisli. Ja som nepotrebovala ziaden mama a svokra servis. Doteraz tomu nerozumiem, co to je.Vsetko stiham uzasne, dcerka ma 2 roky, varim kazdy 2.den, mam v byte cisto, hackujem, citam knizky, peciem. Nepotrebujem nikoho pomoc.Ja chcem a chcela som ist v piatok do obchodu nakupit, upratat, v sobotu navarti a v nedelu ist na vylet. A kazdu druhu sobotu curakovat u starej a nedelu u mojich rodicov. Co je na tom zle? nic ze? Ibaze by sa to muselo starej pacit. Mam za sebou sud, rozchod a upravu styku ex s dcerkou. Rozhodol sa zit s materou.Malu miluje, no i napriek tomu nerespektuje moje predstavy o traveni casu a vikendov s rodinou, cize mnou a dcerkou a nim. "nerozumiem totizto vikendom v podobe, ja, dcerka, on a svorka...."Chore...Nelutujem ze som odisla, dieta je male, bude pren prirodzene ze vyrast s maminkou a otcom vtedy bude ked to urcil sud.
moja, len aby z rodičia z tvojej strany neboli tí najlepší..... potom malá bude svokruše hovoriť: nezostanem idem k babičke druhej 🙂 to bolo u nás a mala si vidieť ten pohľad svokry - hm, ako som si to vychutnávala /moja mamka je dcérin miláčik -vzájomná láska/
neboj si normálna, zdravá a racionálna žena........ a nekaz si deň myšlienkami o svokre......
oni nech si tam žijú spolu, nech im mamička vyvára, pečie, rozkazuje....... keď sa ich mama pominie, budú to psychicky labilný ľudia ako ich mama - preto ich má pri sebe....bodaj by to tak nebolo..... aj ja ľúbim mamku, ale keď prestrelí, poviem jej a mamka krok späť a o tomto je to........ prídu výmeny názorov, ale sa počúvame čo vraví jedna druhej... a takto chcem mať vzťah s dcérou 🙂
@janulajana fu tak to nezavidim,ja to az take strasne nemam,ale tiez som natom zle...ale neda sa stym asi nic urobit...a rozviedli ste sa koli nej ci tam bolo aj nieco ine_jaj tieto manzelove matky by sa mali co najskor uvedomit a aj manzelia lebo to dobre nedopadne.
@danielle37 no ved kto vie ako to vsetko bude vnimat mala ked bude vecia,no mozem len dufat ze bude uz vsetko v poriadku lebo ma z toho vsetkeho asi porazi,a nezvladnem to uz byvat prinej a toto vsetko
@domcha24
jasne, kvoli svokre som odisla. Takto som zit nechcela a cim bude aj tvoja svokra starsia, bude to horsie...
@janulajana to som pocula uz vela takychto pripadov ze koli sovkre rozvody,ja o muza nechcem prist,ale tiez nemienim trpet do nekonecna
@domcha24
Tymto som sa praveze ja nechcela utesovat.Deti vyrastu, bude vacsie a budu vnimat rozbroje medzi vami.A ked deti vyrastu, vy dvaja si nebudete mat co povedat. Moj ex nie je zly clovek, stale ho lubim, no zit tak ako sme zli, i ked ani tento zivot nie je vyhra, som nechcela. Ale som slobodna a s pokojom v dusi.Nerozumiem tyranym zenam, zenam alkoholikov a tym, co maju ich muzi milenky a trpia...Su kratkozrake a vsetko ich dobehne...Ja som neodisla od mojho ex nepremyslene, ale snazila som sa s nim dohodnut, komunikovat, ale neslo to...
@domcha24 no je to katastrofa tie ich mamičky. Môj si vždy vedľa nej sadne a ona má ruku na jeho stehne. Už neriešim je to jej miláčik. Keby sme tam bývali už by sme dávno boli od seba. Plne ťa chápem. Hej sú ako parlizovaní. Nevedia reagovať. A keď aj môj niečo povie, je to ako s tým hrachom. Netreba bojovať treba sa chovať tak, aby si mužíček všimol, z že ty máš to, čo on potrebuje ale nesúťažiť, aj keď sa to ľahko povie. Veľa síl želám a pekné vianoce
Alebo že by som jej trochu z diskusie prečítala? Je akurát ť nás na vianoce. Ochorela dnes. No jééé

@jabadaba no to teraz lutujem a velmi ze som to nestopla hned ale drzala som hubu,lenze ona by sa aj hned urazila keby som jej normalne povedala,hned na zaciatku som povedala ze nechcem aby sa mi starala alebo radila do vychovy,ze ked nieco buedm chciet ze sa sama spytam,a to som povedala normalne ako normalnu vetu a nijake hucanie,a zato sa potom neskor rozplakala,a nebola nadsena,no nic zle som nepovedala,len ona si myslela asi ze mi bude moct kibicovat do vsetkeho,ale ja som taka ze chcem vsetko sama,ale ked nieco neviem ze sa rada poradim...tak ked uz toto hned na zaciatku nepochopila a rozplakala sa tak ja uz neviem,zato som vzdy bola ticho lebo by sa namna nasrala zakazdym,a bezdovodne...a svagor auto nema,no spomenula som tu viac krat ze mi nevadi ked ju odvezie,ale nie ked ja mam nieco na plane a ju to nezaujima.a ona ide dobrovolne na nadcas a preto sa nema ako dostat,takze ona sa vzdy zapisala na nadcas,a potom vzdy povedala ze ju muz odvezie,takze podla mna by to malo byt tak ze sa najskor spyta,a potom sa naten nadcas napise,ked vie ze ju zavezie...aspon ja si tak myslim