Môj súčasný partner ma vozí za peniaze. Je to normálne?
Ahojte. Mala som ex ktory bol taky ze ma odviezol vsade kde som chcela a bolo jedno aka dlha cesta to bola. A to dokonca este aj zamnou musel cestovat asi 60 km. No a teraz mam takeho co ma ma problem odviest z toho isteho mesta kde sme obaja do druheho mesta. A este chce zato peniaze. Moj ex ma nikdy peniaze zato nepytal. Je to normalne ?
Kúp si auto a odvez sa sama.
Normalne je to do bodu, ked zacne pytat peniaze. Frajer nie je taxi, ani zadarmo, ani platene. Urobi si vodicka a kup si auto, mame tu rodovu rovnost a emancipaciu.
Áno a ked sa ti to nepáči tak si zober bus či vlak, benzín nie je zadarmo
Normalne je to do bodu, ked zacne pytat peniaze. Frajer nie je taxi, ani zadarmo, ani platene. Urobi si vodicka a kup si auto, mame tu rodovu rovnost a emancipaciu.
@patrike súhlas
odo mňa by len raz pýtal peniaze ... 😒 v taký čas nepotrebujem ísť s ním a pojdem taxikom a vôbec na čo mi je taký frajer ktorému musím platiť?
Ak sa niekde potrebujes odviezt a on tam nepotrebuje ist len ti robi taxikara, tak si zariad dopravu sama alebo mu zaplat tak ako by si zaplatila v taxiku, autobuse, vlaku. Ani taxikar ani frajer necuraju benzin do nadrze, tak preco by ta mali zadarmo vyvazat? Ked chcete niekde ist spolu je nieco uplne ine.
Nechápem tým smutným, zatrpknutým komentárom vyššie. Ak nemáš auto, prípadne vodičák, je podľa mňa úplne normálne a prirodzené, že muž ťa všade vezie.
Veď ťa nevozí 300km predpokladám. By som sa smiala, keby večer na gauči vytiahol notesík a kalkulačku a začal prepočívať, že počuj Janka, rekapitulujem tento týždeň. V pondelok som ťa viezol 25km, v stredu 6km a v piatok 17km. Pošli mi na účet 6,10 eur. :D :D :D Joj, a ešte sme zabudli pripočítať jeho čas ako "prácu". Spýtaj sa ho, že koľko berie na hodinu :D :D
Ja mám auto a napriek tomu sa mi môj muž občas sám od seba ponúkne, že ma niekde odvezie. Napr. keď je niekde problém s parkovaním a pod. A v živote odo mňa nepýtal ani cent na palivo, veď by sa hanbil jak pes. Alebo keď mám auto v servise, vozí ma do roboty každý deň, lebo nechce, aby som chodila taxíkmi/autobusmi.
@anonym_autor podla mna je to zgrlos. Prave teraz ked si ta ziskava tak by ti mal prejavit, ako si ta vazi. Nestojis mu za par euro na benzin. Mm este studoval ked sme spolu chodili ale minul aj posledne peniaze len aby mi urobil radost. Ak je teraz takyto tak v manzelstve by si asi musela viest uctovnictvo aby si mu pekne poplatila za vsetko. Ja by som takeho nechcela.
Nechápem tým smutným, zatrpknutým komentárom vyššie. Ak nemáš auto, prípadne vodičák, je podľa mňa úplne normálne a prirodzené, že muž ťa všade vezie.
Veď ťa nevozí 300km predpokladám. By som sa smiala, keby večer na gauči vytiahol notesík a kalkulačku a začal prepočívať, že počuj Janka, rekapitulujem tento týždeň. V pondelok som ťa viezol 25km, v stredu 6km a v piatok 17km. Pošli mi na účet 6,10 eur. :D :D :D Joj, a ešte sme zabudli pripočítať jeho čas ako "prácu". Spýtaj sa ho, že koľko berie na hodinu :D :D
Ja mám auto a napriek tomu sa mi môj muž občas sám od seba ponúkne, že ma niekde odvezie. Napr. keď je niekde problém s parkovaním a pod. A v živote odo mňa nepýtal ani cent na palivo, veď by sa hanbil jak pes. Alebo keď mám auto v servise, vozí ma do roboty každý deň, lebo nechce, aby som chodila taxíkmi/autobusmi.
@anonym_7e4880 Mne sa pacia vychvalovania partnerov, ktori vozia, kam len ona chce aj kazdy den, kupia, co ona chce,... Vtedy najlepsi, suprovy muz, chrumkacik, ... na svete, kde sa ostatni na neho chytaju. A ked ju podvedie, alebo si najde inu a nebude platit ani na deti, lebo bude vyvazat a pchat peniaze do tej druhej, tak mu nebude moct prist na meno. Potom tu bude haj..l,... jeden,... 🙂
Nie, nie je to normálne. Ale byť tebou, tak sa mu to snažím kompenzovať a platiť iné veci, príp. občas zaplatiť pri tankovaní. Takže záleží aj na tom, ako to máte celkovo nastavené.
@anonym_7e4880 Mne sa pacia vychvalovania partnerov, ktori vozia, kam len ona chce aj kazdy den, kupia, co ona chce,... Vtedy najlepsi, suprovy muz, chrumkacik, ... na svete, kde sa ostatni na neho chytaju. A ked ju podvedie, alebo si najde inu a nebude platit ani na deti, lebo bude vyvazat a pchat peniaze do tej druhej, tak mu nebude moct prist na meno. Potom tu bude haj..l,... jeden,... 🙂
@anonym_f3b269 miešaš hrušky s jablkami
a videla si ceny za pohonné hmoty? Možno ten prvý na to peniaze mal aj tých 60 km a tento nemá ani na 2km naviac. Bavíte sa o financiách? Druhá možnosť je, že je ozaj žrgloš. Môj ex ma tiež odmietal voziť, aj z oslavy o desiatej večer som musela šlapať 45minút domov peši. A tiež by ma zaujímalo ako to máte v iných sférach, či platíš aj ty niečo.
@anonym_f3b269 miešaš hrušky s jablkami
@anonym_1abe05 Nemiesam, aj ten najblbsi narcis a manipulator vie, ze staci, ked jej poplati, tak zena docasne "oslepne", vytesuje sa, aky ma dobry zivot a nebude si vsimat nejake ine potencionalne red flagy.
@anonym_f3b269 ty si mimo :D Nevadí. Či s tým máš osobnú skúsenosť?
@anonym_1abe05 Nemiesam, aj ten najblbsi narcis a manipulator vie, ze staci, ked jej poplati, tak zena docasne "oslepne", vytesuje sa, aky ma dobry zivot a nebude si vsimat nejake ine potencionalne red flagy.
@anonym_f3b269 je to možné, máš pravdu, že to môže byť aj taktika narcisa. Treba si všímať aj iné veci, to je pravda. Ale ja byť chlap tak by som sa od hanby prepadĺa pýtať od milovanej na benzín 🙈
@anonym_f3b269 ty si mimo :D Nevadí. Či s tým máš osobnú skúsenosť?
@anonym_7e4880 preco tolko zien asi ide s holym zadkom potom z manzelstva.? Tretia najrozsirenejsia tema na mk. Manzel platil, ona sedela doma, vytesena, ako to vymnoukla. On na seba nehnutelnosti este pred svadbou, zarobil na ne este bez nej. A potom s placom spat do detskej izby.
Nie, nechcela by som muza, ktoremu je zatazko obetovat par eur na benzin. Ja mu tiez nedavam preplacat saty a kozmetiku, ked sa kvoli nemu pekne obleciem alebo upravim. Proste ak nie je ochotny vyvinut minimalne usilie a ukazat zaujem, nech ide radsej niekam inam, za nejakou putkou, ktorej takyto skrachovanec nevadi.
@anonym_f3b269 je to možné, máš pravdu, že to môže byť aj taktika narcisa. Treba si všímať aj iné veci, to je pravda. Ale ja byť chlap tak by som sa od hanby prepadĺa pýtať od milovanej na benzín 🙈
@anonym_1abe05 Ved o tom potom. Na benzin sa nepyta ...
Iba sa smejem, ze ako malo staci zenam ku stastiu. Ak plati, uz je pan dokonaly.
Otazka pre autorku, preco je ex uz ex, ked ju tak dokonalo vozil. No a vozit do susedneho mesta kvoli comu a ako casto? Nakupy, na kavu,... Mozno sadnut na ten bus setri aj cas aj peniaze ...
Viem najst z fleku par debat, kde autorka nadavala, ako jej ex bez auta casto vyuzival jej auto, vozil sa a nikdy nenatankoval a bol to jeden z dovodov rozchodu.
@anonym_autor sucasny partner sa neda zneuzivat ako ten prvy. Kup si auto , natankuj si a voz sa.
Nechcela by som takého chlapa, veď je to smiešne pýtať si peniaze za odvoz partnera. Ja som za férovosť vo vzťahu, rada zaplatím ale keby mi raz chlap povie že daj mi za odvoz tak by skončil.
@anonym_f3b269 V zdravom vzťahu je úplne normálne, že si dvaja pomáhajú, spohodlňujú si život a robia navzájom radosť. Nemusí ísť hneď o manipulatívne finančné vydržiavanie, ako sa to snažíš ty opísať. :D Asi si mala doteraz šťastie len na takých, prípadne žrglošov. Keď muž má auto a vodičák a žena nie, tak ju preboha nepošle na vlak do vedľajšieho mesta. To už je taký problém dvihnúť riť a urobiť pre svoju polovičku niečo? Byť gentleman? Veď aj chlapovi by to malo robiť radosť, že môže pomôcť (rovnako ako napr. to, že jej otvorí dvere, alebo ženu občas pozve na večeru a pod.). Samozrejme, je rozdiel zneužívať chlapa a rozdiel nechať si proste s niečim pomôcť. Veď funguje nejaká symbióza. Žena sa finančne revanšuje tiež, nakúpi potraviny a pod.
To mi pripomína hru na pieskovisku. Rozpočítavať si jednotlivé náklady do posledného centu. Ak by mi muž raz vykrikoval, že "tento mesiac si ma stála až 25 eur, tak mi ich daj prosím ťa".... Hanba
@anonym_autor no mňa manžel keď sme spolu chodili nemal problém niekde odviesť a nič nepýtal. Niekedy , a to sme už boli nejaký čas spolu, som zaplatila a natankovala mu nejakú časť keď sme išli naozaj niekde na dlhú cestu, napríklad do Budapešti. Inak aj ja mám auto a vodičák a už som ho viackrát viezla na vlakovú stanicu keď ešte zamnou občas dochádzal do inej krajiny , alebo sme išli na výlet mojím autom alebo niekde a nikdy ma nenapadlo od neho pýtať. To bolo také vzájomne. Raz šiel on na aute, raz ja a nikto nepýtal nič.
Mňa by zaujímalo či máš vodičský a auto, či sa vieš aj ty niekedy ponúknuť že sa postaráš o odvoz alebo len čakáš od neho že bude robiť taxík a platiť za benzín a voziť ťa kde si len povieš.
Keby to bol ten typ chlapa čo by kalkuloval úplne všetko, písal si do zápisnička koľko mu dlzis a podobne chuťovky ktoré som tu na MK už čítala, tak takú by u mňa nepochodil. Treba byť aj trošku džentlmen.
@anonym_autor Veď pýtaj aj ty za sex😝
@anonym_autor Asi ťa nepovažuje za partnerku nadlho alebo má pocit, že má zbytočne vyššie náklady, auto nie je len benzín, ale aj poistka, kontroly, opravy, prezúvanie atď.
Ako to potom riešiš keď ťa nechce odviezť, alebo keď nie je doma? Sadneš na autobus, na bicykel alebo zavoláš taxík či ostaneš doma?
Ako často od neho požaduješ aby ťa vozil?
Čo on robí za ten čas keď ťa odvezie na miesto, vráti sa domov alebo tam čaká aby ťa mohol zobrať naspäť?

Nie, nie je to normálne. Tak isto nie je normálne, že ťa muž musí všade vyvážať. Ty nesoferujes?