icon

Mama nás vysmiala za obed po krste

31. aug 2020

Takže som 6 týždňov po pôrode a krstili sme dcéru doobeda. Po krste sme mali u nás obed len pre rodičov a mojich dvoch súrodencov. Mama mi s varením nepomohla, všetko bolo na mne a mužovi. Okrem torty, tú mi upiekla kamarátka na objednávku. Keď sme prišli z kostola muž ešte dokončil obed a mama celý čas kritizovala, že ešte nemáme dovarene, už je hladná. Pritom bolo len 12 hodín. Ja som medzitým kojila dcéru. Keď som jej povedala, že nám mohla pomôcť, tak sa urazila. Vraj mám manžela, nech sa so žiadosťou o pomoc obrátim na neho.

autor
1. sep 2020

@deti95060810 veru nie, čo na srdci to na jazyku. Len manzel chodí do práce cez týždeň, mama je žena v domácnosti, má 55 rokov, tak som ju poprosila o pomoc a odmietla. Ale kritizovať to áno.

autor
1. sep 2020

@kassandra25 my sme chceli reštauráciu ale mama nechcela, že sa s otcom nakazia v reštaurácii, že keď to nebude u nás doma, neprídu.

autor
1. sep 2020

@pribinak keby len na jedlo, aj prach našla na kvetoch. Pritom je veriaca, duchovný zážitok to u nej nemalo. Dcéra je tiež kolikova, ja som občas taká unavená.

pribinak
1. sep 2020

Čo ti poviem. Moja mama je ucitelka, to je doživotná diagnoza 🤣🤣🤣 ona musí mat všetko pod palcom, zorganizované a hlavne musí mat prehľad

Ale samozrejme, že si jej pomoc vážim a cením
Syn ako bábätko veľa, ale fakt veľa plakal. S ním bolo toľko roboty čo s iné mamky nemali s desiatimi deťmi

Ak by som mala robiť slávnostný obed, tak by jedli špagety 🙁 a to muž pomáhal koľko sa dalo

Tvoju mamu nezmeníš, to bude asi taka čudná povaha. Ja by som s ňou obmedzila kontakt na minimum a šetrila si svoje duševne zdravie
Vidím čo taka mama a jej poznámky robia s mojou kamoskou. Ako som napísala, tá je po každej návšteve ešte 2 týždne psychicky vydeptana

Držím palce

luccija
1. sep 2020

Mama je žena v domácnosti a nemohla Ti pomôcť?najvyšší čas jej niečo povedať, alebo keď nepomáha nech drží hubu.

autor
1. sep 2020

@simca06022011 toto závidím aj ja. Ja som si sama aj okná umývala pred pôrodom

autor
1. sep 2020

@slniecko66 mamu som o pomoc poprosila a viac krát mi odmietla. Ešte mi povedala, že ona si už deti vychovala, nech sa sama starám a muž nech mi pomáha.

autor
1. sep 2020

@pribinak ďakujem, moja mama je už 30 rokov žena v domácnosti

kassandra25
1. sep 2020

Si ma rozosmiala. To jaki sedlaci

pribinak
1. sep 2020

Tak to ona už stratila kontakt s realitou.

autor
1. sep 2020

@jaass ďakujem, užívam si malú, je to prvé dieťa 🙂

leuchtturm
1. sep 2020

zbytocne si zatazujes hlavu...jednym uchom dnu, druhym von.

autor
1. sep 2020

@pribinak asi áno, celé dni byť zavretá doma, len obchod a kostol

0silvia0
1. sep 2020

pozri, nic nevyriesis, mamu treba brat taku aka je. Ona ti teraz ukazuje prototyp babky, akou ty raz nechces byt. Nebojuj s nou, nic jej nedokazuj, nechaj to plavat, toto treba len blahosklonne polutovat, nic ine...

danim
1. sep 2020

Nepripustas.. toto je priserne neohľaduplne správanie.. a hrozne, že od mamy. Ale kašli na to. Ina nebude. Sustred sa na svoju rodinku. Držím palce.

simca06022011
1. sep 2020

No tak sa na ňu vykašli, ani by som ju nikam nevolala. Za or rokov sa bude diviť a možno pýtať na vnúčatá, tak jej treba povedat, že ona svoje vychovala, tak nech doma oddychuje. Sama.

negymama
1. sep 2020

@kassandra25 pochvalila si sa, tlieskajme.

lenuliatko84
1. sep 2020

Spravne,vzdy treba byt dietatu oprou.mama tvoja si asi rada rypne,skoda ze do vlastnej dcery.

thoughtfulweirdo
1. sep 2020

Ja by som si s mamou sadla a vysypala na nu, co sa mi na jej spravani nepaci, co mi ublizuje, co ma trapi, co by som ocakavala. Ak jej neblikne, prestala by som s nou nasilu udrziavat vztahy, sice je to mama, ale ty nie si povinna nechat sa deptat.

danim
1. sep 2020

@lenuliatko84 tolko zla v tých ľuďoch, len ubližovať a zatrpknutí..v konečnom dôsledku robia len nepríjemno a ubližujú ostatným a hlavne sebe. Karma im to vrati, skôr či neskôr.

danim
1. sep 2020

Okna VÁM ( nie ti, lebo sú vaše spolocne ) mal pred pôrodom poumývať manžel. Delte si prace ste partneri.

autor
1. sep 2020

@danim muž pred pôrodom vymaloval byt, ja som upratovala, okna umývala

luccija
1. sep 2020

@danim voľakedy si pomáhali celé rodiny teraz je tu éra sebeckých egoistov kde každý na každého zazera.Smutna doba, keď matky nechcú dcéram pomôcť

danim
1. sep 2020

@luccija Presne. Veľmi to vnímam aj v diskusiách aki sú ľudia sebeckí útoční bez sebareflexie ... obraz ich osobnosti. Znepríjemňujú život sebe a okoliu.. ak by boli a chceli byt mili všetko by bolo oveľa krajsie.

deti95060810
1. sep 2020

krst podľa tvojej matky nie je duchovný zážitok? 🙄
na budúce v reštike to sprav a máš pokoj....😉

jaskolka
1. sep 2020

Myslím, že zdravý dospelý človek je schopný vydržať ten čas, kým bude obed, keď logicky všetci boli preč z domu, tak kto mal robiť tie rezne, alebo neviem co bolo k obedu. Pokiaľ je nehako nutné, aby niečo zjedol (diabetik napríklad) tak kúsok chleba, ovocie, či niečo sa nájde, ale inak neumrie nikto od hladu.My napríklad plánujeme obed po krstinach v restike, mame pár ľudí a všetko tam pekne urobi personál za nás. Keď ma niekto "hrozný strach" z korony, prosím, nech nejde. Ale určite nebudem doma sa stresovať pár týždňov po pôrode s jedlom, kvôli jednej osobe.

sidicek
Autor odpoveď zmazal
sidicek
Autor odpoveď zmazal
negymama
1. sep 2020

@jaskolka vsak ona mala dokonca pripravene na zahryznutie chlebicky a ine obcerstvenie, len matinka chcela hned teply obed. ... no comment. Ja mam tiez vselijakych kritickych rodicov i svokrovcom, krstili sme s rodinou 3 deti , stvrte len s uzkom kruhu. a nikto nepindal ze nie je okamzite teply obed na stole.... vsak kym sa pozobliekali, usadili, zobli daco zo stola... Normalne ani clovek nechce od dveri hned ladovat teple jedlo. aj zaludok sa potrebuje pripravit a ukludnit.
Proste ked chces bit psa palicu si najdes. Keby boli v restika, matka kritizuje vyber restauracie, obsluhu, vyzdobu, vsetko....
nastastie to sme nemali nikdy aj ryza sa mi podarila pripalit a hostia prezili.

jaskolka
1. sep 2020

@negymama nečítala som všetky komentáre, tak ozaj potom vrchol, keď aj chlebíky boli a matka nespokojná? 😮😮. No zbohom...ta bude nespokojná so všetkým, škoda sa rozčuľovať