icon

Mama nechce, aby som išla do inej krajiny

18. sep 2023

Dobry vecer, uz neviem fakt co dalej. Sme mlady manzelsky par, cakame babatko. Momentalne zijeme u mojej mami kym neporodim, lebo za cenu najmu kde sme boli predtym nam tu vo velkom dome je nateraz lepsie. Obaja pracujeme, ale platy priemerne. Tento rok v maji mi zomrel otec, mala zostala uplne sama vo velkom dome tak sme sem prisli. Dohodli sme sa, ze maximalne pol roka po porode odideme, chceli sme ist do Rakuska kusok od Bratislavy alebo este ta Bratislava. On vie velmi dobre nemecky, vie si tam najst lepsiu pracu. Mame uz toto prekaza, ze sa chceme odstahovat “tak skoro”, ze ocakavala ze celu matersku to ostanem. Ale nie je mi to tu najprijemnejsie, ani mojmu muzovi, neda nam vela priestoru pre seba, do vsetkeho sa miesa. Chceli by sme byvat sami, zariadit si svoju domacnost a svoju rodinu. Ona to nedokaze pochopit. Najprv chcela, aby sme tu zostali cely zivot, ze mozem zdedit dom atd ale to by som nevydrzala. Najprv sme chceli Nemecko - ma tam viacero kamaratov, aj by mal vybavenu dobre platenu pracu, ale ked som len spomenula Nemecko zacala mat hystericky zachvat, ze tak daleko chcem od nej odist a ze to uz vobec sem nepridem. Vkuse ma odhovara, ze tam neprezijem, budem nestastna, znicim si zivot, aj tak sa vratim, je to tam tazsie ako tu atd. V zivote nebola v cudzine podotykam. My obaja vieme jazyky, ja sice prave nemcinu len zaklady ale nemam problem sa naucit pocas materskej - aj to mam v plane. Potom zacne nadavat na mojho muza, ze on ma chce len odvliect do zahranicia a ja budem trpiet. Ze na nu nemyslim, ze jej zomrel muz a ked je sama stale place. Ano, mne to je luto, ale kym sa odstahujeme to bude rok a pol od jeho smrti a myslim, ze som s nou bola dost dlhy cas ci? Nechcem byt sebecka, ale chceme si obaja zariadit zivot podla seba a nie sa prisposobovat. Aj ked zahranicie moze byt tazke, ale chcem na to prist sama popripade zabojovat. Myslim si, ze pre mna by mal byt prvorady moj muz a dieta ci mam byt v maminom tieni cely zivot? Uz ma to boli pocuvat, ako som sebecka a ze jej zlomim srdce ked odidem ale naozaj po tom tuzim a je mi do placu, ked pocuvam starsie kolegyne ako maju deti v zahranici a skor su na ne hrdi a podporuju ich, za to moja mama robi hysaky.. Co dalej? Ako sa vzopriet? Moj manzel je tak isto cudzinec u nas, rodicov ma strasne daleko a chodi za nimi raz za rok na 2-3 tyzdne ale denne su v kontatke. Jeho rodicia ho podporuju a nemaju ziadne zle slovo ale moja mama ma v tomto podporit odmieta.. este to rakusko ako tak preslo ale ani to sa jej velmi nepaci, podla nej zo slovenska nemam odchadzat lebo budem troiet a bude mi chybat rodina. A vraj zena ma byt vzdy pri rodicoch za to chlap kludne aj milion kilometrov a on sa ma prisposobit.

Strana
z3
autor
19. sep 2023

@marca12 vsak ano, moj manzel sa boji, ze nam ho ukradne. ze mi nic s nim nedovoli a vsetko ona bude chciet robit lebo ja som neschopna. dokonca mi raz povedala, ze mi dieta zomrie raz ked s nim budem sama, ze maju syndrom nahleho umrtia atd, horucky, vselijake choroby, ale ja som sprosta ci co? som zdravotnik a hlavne budem mama tak si urcite dam pozor.. ved vela zien boli s detmi same a nemali mamu pri riti.. a taketo mi zacne hovorit akokeby som bola k nicomu

autor
19. sep 2023

@domak2 mojej mami, z otcovej strany zial uz nikto nezije

luccija
19. sep 2023

Najprv som si myslela, že mama sa cíti sama, ale to čo píšeš je jasná manipulácia.Robi z teba decko, ktoré si bez nej neporadí len nech ona je tá spasitelka to robí veľa žien matiek
Tehotnej žene určite nepridá na pokoji počúvať o Sids a iných problémoch.Vies čo máš spraviť🙂

domak2
19. sep 2023

A žijú spolu?

kaktusik007
19. sep 2023

tak to preto toto robi, lebo mas iba 23. A ona ta mala v tridsiadke. Takze pre nu budes stale neschopne decko co ma male dieta. Utekaj kade lahsie od nej, ale na to zahranicie si daj obrovsky pozor - lebo naozaj sudy vydavaju deti do krajiny, kde zili vacsinu zivota. A potom sa z tej krajiny do plnoletosti deti bez suhlasu ich otca do ich plnoletosti fakt nepohnes

autor
19. sep 2023

@domak2 nie ale babka vie presne aka je mama a samozrejme ma varovala nech k nej byvat nejdeme

autor
19. sep 2023

@kaktusik007 ano sice som mlada ale ja si verim, ze to zvladnem.. som sestricka a pracovala som aj s malymi detmi a milion zien aj mladsich vychovavali deti same a tie deti ziju bez problemov.

domak2
20. sep 2023

No tak treba mamu pekne vypakovat k babke, ved dcéry predsa neopustaju matky! Pri nej musí bývať, to kde sme?? 😅 Urob si po svojom a mame to len oznámiť.

nelili1978
20. sep 2023

Nikde nerobí dobrotu, keď mladí bývajú spolu s rodičmi. Môžu sa mať akokoľvek radi, každý musí mať svoj priestor. Čím skôr sa odstahuj, mama to prežije neboj sa.

Strana
z3