Mama nechce, aby som išla do inej krajiny
Dobry vecer, uz neviem fakt co dalej. Sme mlady manzelsky par, cakame babatko. Momentalne zijeme u mojej mami kym neporodim, lebo za cenu najmu kde sme boli predtym nam tu vo velkom dome je nateraz lepsie. Obaja pracujeme, ale platy priemerne. Tento rok v maji mi zomrel otec, mala zostala uplne sama vo velkom dome tak sme sem prisli. Dohodli sme sa, ze maximalne pol roka po porode odideme, chceli sme ist do Rakuska kusok od Bratislavy alebo este ta Bratislava. On vie velmi dobre nemecky, vie si tam najst lepsiu pracu. Mame uz toto prekaza, ze sa chceme odstahovat “tak skoro”, ze ocakavala ze celu matersku to ostanem. Ale nie je mi to tu najprijemnejsie, ani mojmu muzovi, neda nam vela priestoru pre seba, do vsetkeho sa miesa. Chceli by sme byvat sami, zariadit si svoju domacnost a svoju rodinu. Ona to nedokaze pochopit. Najprv chcela, aby sme tu zostali cely zivot, ze mozem zdedit dom atd ale to by som nevydrzala. Najprv sme chceli Nemecko - ma tam viacero kamaratov, aj by mal vybavenu dobre platenu pracu, ale ked som len spomenula Nemecko zacala mat hystericky zachvat, ze tak daleko chcem od nej odist a ze to uz vobec sem nepridem. Vkuse ma odhovara, ze tam neprezijem, budem nestastna, znicim si zivot, aj tak sa vratim, je to tam tazsie ako tu atd. V zivote nebola v cudzine podotykam. My obaja vieme jazyky, ja sice prave nemcinu len zaklady ale nemam problem sa naucit pocas materskej - aj to mam v plane. Potom zacne nadavat na mojho muza, ze on ma chce len odvliect do zahranicia a ja budem trpiet. Ze na nu nemyslim, ze jej zomrel muz a ked je sama stale place. Ano, mne to je luto, ale kym sa odstahujeme to bude rok a pol od jeho smrti a myslim, ze som s nou bola dost dlhy cas ci? Nechcem byt sebecka, ale chceme si obaja zariadit zivot podla seba a nie sa prisposobovat. Aj ked zahranicie moze byt tazke, ale chcem na to prist sama popripade zabojovat. Myslim si, ze pre mna by mal byt prvorady moj muz a dieta ci mam byt v maminom tieni cely zivot? Uz ma to boli pocuvat, ako som sebecka a ze jej zlomim srdce ked odidem ale naozaj po tom tuzim a je mi do placu, ked pocuvam starsie kolegyne ako maju deti v zahranici a skor su na ne hrdi a podporuju ich, za to moja mama robi hysaky.. Co dalej? Ako sa vzopriet? Moj manzel je tak isto cudzinec u nas, rodicov ma strasne daleko a chodi za nimi raz za rok na 2-3 tyzdne ale denne su v kontatke. Jeho rodicia ho podporuju a nemaju ziadne zle slovo ale moja mama ma v tomto podporit odmieta.. este to rakusko ako tak preslo ale ani to sa jej velmi nepaci, podla nej zo slovenska nemam odchadzat lebo budem troiet a bude mi chybat rodina. A vraj zena ma byt vzdy pri rodicoch za to chlap kludne aj milion kilometrov a on sa ma prisposobit.
Teoria je jedna vec a prax je ina. Je ine vediet, ze otec zomrie a je ine realne ostat sama.
Citovo ta vydiera. Nič jej nehovor, odid. Bude nasr....možno pár dni/týždňov, ale hádam nie naveky. A bude to dobre pre všetkých.
Moja pekná, utni reči na tému vysťahovanie. Odteraz to nespomínaj, nech sa mamka hodí do kľudu. Podnikní kroky, aby ste v čase, ktorý si vytycite, napr. 12.12.2023 sadli do auta a mali všetko potrebné, aby si vystúpila napr. v Berlíne do nájmu zo všetkým dolezitým. V deň D jednoducho odditte. Môžeš jej z polcesty napísať sms, ze manža bol pozvaný na pohovor a chvíľu sa zdržíte, bla bla bla... 🙃▪️Nič s nou nepitvaj, bude ti len depkovo... nikam to nepovedie a ešte sa ti stane zle. Keď ti bude hystercit do mobilu, opýtaj sa jej, ci oni boli po svadbe nalepení na rodičoch a prečo to chce po tebe. Jednoznačne dajte to DE, keby niečo, do AT prefrnknut najmenší problém. Len mam ciťák, ze si rýchlo zvyknete na pokoj od vydieracky v tom DE▪️😛🙃😃
@beata_k vobec nevies aka bola predtym, ked zomrel. bola rovnako manipulativna, ked som mala este byvaleho a chceli sme ist byvat na Liptov (3h cesty) robila presne tie iste sceny, ako tam budem nestastna s cudzimi a ze chlap sa ma prisposobovat zene. ze zena vzdy ma byt pri rodicoch. a teraz ma ine vyhovorky.. toto s tym nema nic ako vidim.. a ked som teraz tehotna ma este dalsie vyhovorky, ze neviem co to je male babatko, ze ma horucky choroby blabla a kto mi pomoze tak daleko, ze mam byt pri nej
Tak sa boji no. Nevie ako inak to vyjadrit. Nie kazdy je tak silna osobnost aby ustal odchod dietata tak daleko.
Veru manipulator a hlavne citove vydieranie. Moj muz je tiez jedinacik. Tiez nechal mamu “samu” doma. A to momentalne sme od rodicov 300km.
Aj sa cudujem ako sa dokazal “odpratat”. Postavit na vlastne nohy. Suhlasim proste mame povedat ze je to tvoj zivot. Ty nemozes za to ze otec umrel. Nemozes teraz zit jej zivot ani jej robit nejaku naplast ani neviem co. Je uplne smiesne byt od nej 1-2hodky cesty. To nie je druhy koniec sveta.
Ak nahodou nech ona teda preda dom a nech si kupi byt niekde v bratislave vy ked aj v rakusku tak budete blizsie. Ale toto proste nie. Mas pravo na svoj zivot. Na lepsi zivot.
Si dospela tak si zariad podla seba.
Mne toto robiť, tak odchádzam hneď. Veď keď sa ti narodí dieťa, tak sa z nej aj zblázniš.
spravili ste chybu, ze ste sa po smrti otca prestahovali k nej... taketo rizhodnutia sa pod takymito udalostami nerobia.... Mna tiez brat chcel nastahovat do bytu k mame po otcovej smrti a vaetci do mna hucali.... to jedna vec.
druha vec ---- manzelstvo moze stroskotat. Viem, ze to pocut nechces, ale je to mozne. Takze si veeeeeeeelmi dobre rozmysli, kde TVOJE dieta bude zit --- lebo tomu statu bude patrit a tam budes musiet do jeho plnoletosti zostat, ak sa ti jeho otec rozhodne sprijemnit zivot. Je mrte pribehov, kde zeny su v krajinach mimo svojho domova iba preto, ze ich dieta tam ma domicil. A otec dietata suhlas s vystahovanim na slovensko neudelil. Takze ty sice by si sa vratit mohla, ale bez dietata.
tretia vec - tvoja matka nechutne citovo vydiera a nech urobis cokolvek, vzdy budes zla. Takze jednym uchom dnu a druhym von a komunikovat vyhradne konecne rozhodnutia a plany az ked nastane den D
@autork tak proste chodte, ona sa s tym zmieri. Mozno by nebolo na skodu navrhnut jej hladat aj noveho partnera 🙂
Naco ste tam vobec liezli ked vies aka je? Usetrili ste aspon na depozity v zahranici a na rozjazd?
@kaktusik007 to čo pises je vec pre ktorú by som to veľmi zvazovala raz sa naťahovať s mužom o dieťa v cudzej krajine.Autorka ja osobne by som tam nesla s malým dieťaťom cudzia krajina, chlap celé dni v práci nehovorím, že máš byť mame pri sukni, ale počkala by som este.Muz je cudzinec?
bratislava? mame kupit byt pri vas? jasne ze nebude na zaciatku chciet…navrhla by som jej ❤️🙏
mam to iste som najviac zmanipulovatelna z mojich surodencov…ja byvam v Ba rodicia na vychode ale do zahr by som nesla rodina je najdolezitejsia…vsetci surodenci sme v ba…nasi si tu kupili byvanie…vedia ze tu je praca…ale ja uz mam precestovane po vyske…tak som uspokojila tuzbu cestovat…teraz som konzerva, vidim vyhody ze nase deti bratranci sesternice gadzuju kazdy den spolu nehovoriac o tom byvat pri sestre…ale zavisi aly si typ a ano ty a tvoj manzel 1.miesto ale netreba zabudat vratit rodicom ich toliar…mama je sama :(…
Ja len...ze ano,do dietata das vela a ono prave preto dokaze odist. ;D Lebo sa naucilo a je samostatne. Dieta nie je pes.
Začni riešiť sťahovanie co najskôr, mame iba oznam, že vtedy a vtedy odchádzate. Nečakaj. Je to sebecká manipulátorka. Ty máš pravo zit svoj život ako chces. Ona iná nebude. Aby sa ti nestalo ze muž ti do tej cudziny odíde sam, keď ma žiť s takouto svokris:( co najskôr prec
Autorka, vy s manželom si ohľadom tvojej mamy nič nevycitajte! Mama je dospelá, zvládne sa o seba postarať. Nie je vašou povinnosťou plniť jej predstavy! Deti nemáme na to, aby plnili naše životné priania. Deti sú dar, ktorý sme dostali a našou úlohou je ich milovať a vychovať tak, aby mohli oni najst a plniť svoje životné poslanie. A rodičia ich v tom majú podporovat. Ak vás to ťahá do zahraničia, asi to má svoj dôvod. Treba počúvať svoje srdce a túžby. Mamka to zvládne. Aj pre ňu to bude dôležitá životná.lekcia a možnosť naučiť sa, že musí ľuďom okolo seba dať voľnosť. Skúste to brať tak. A nebojte sa ničoho!
Ty mas zit svoj zivot tak, ako ty chces, ako ti to vyhovuje. Nie zivot podla mamy! Ta ma svoj! Ak to nepochopi, je to cisto len jej problem. Ak boka vzdy sebecka a manipulativna, to sa bude len stupnovat a zhorsovat. A viem, o com vravim..
@anjelicek26 ano a to zviera potrebuje starostlivost cca 12 rokov a kopu financnych vydavkov a casu...hovorim 15 storocie...
@hladamematku pisala niekde,ze jej mama ma 90, alebo som to len prehliadla😏
@anjelicek26 moja mama ma len 53 😀 psikov lubi a sama povedala, ze mozno ked jej tieto zomru si zadovazi noveho..
preboha, 53 rocna zena toto svara??? ja ze ma aspon 65
@kaktusik007 hovorim, ze sme mlady par.. ja 23 a moj muz 32 🫤 chceme si zivot jednoducho zariadit po svojom.. a vo vela veciach ma vyuziva, napr casto ju musim odviest do prace, aj ked sa ma ako dostat busom ale furt vyhovorky, ze je unavena, alebo prsi a kludne ma budi skoro rano ked ja mozem spat. + toto ocakava ze budem robit aj ked budem mat novorodenca (rodim v zime), ze ho zoberiem do auta a zoberiem ju do prace 🤦🏻♀️
cize viem, ze vo vela veciach ma vyuziva.. vidi to aj manzel, len stale hovori, ze ja som az prilis dobracisko a radsej myslim na inych ako na seba.. potom sa trapim.. uz rozmyslam, ze pojdeme este skor prec, mozno este pred porodom a zvladnem to sama, ale bude to lepsie ako tam.. + som spozorovala, ze sa s manzelom aj viac pohadame pre nezmysly a za to vsetko moze ona, pretoze bez nej problemy nemame, sam hovori ze ked tam budeme velmi dlho znici nam vztah
Tvoja mama je tak na riadnu facku,aby sa spamatala. Budes lutovat,ak sa jej prisposobis. Ona si predstavuje,ze sa bude hrat s vnucatom a vies si predstavit,co to bude,ked sa narodi? Teraz vam neda priestor a potom z teba spravi najnemoznejsiu matku. Vdaka nervom z nej prides o najkrajsie obdobie zivota,kedy si mate uzivat chvile novorodenca ako rodina s muzom a nie aby vam asistovala mama. Vybavte pracu,ubytovanie a oznamte jej odchod a chodte. Na takychto ludi treba len takto,bohuzial sama si za to moze. A nech sa hneva kolko chce,prejde ju to. Musis zasiahnut,byt asertivna a nehladiet na jej city. Ona na tvoje city nehladi,tak ani ty to nerob. Rob si podla seba.
zbaliť a zatrúbiť na odchod, inak vás čaká peklo
Ved tvoja mama musi byt mlada. Nemala by sa tak na vas upinat.
A ta babka co spominas je jej mama ci otcova?

Take reči si nevsimaj hlavne,..jednym uchom dnu druhym von...maminka ta chce ovladat , nedovol jej to ....