icon

Mama nenávidí môjho manžela

emmina1978
4. aug 2014

Baby poprosím o Váš názor. S MM sme sa zoznámili kedˇ mala moja dcérka rok a pol. Bola som slobodná mamina (ex priateľ sa so mnou rozišiel vlastne kvoli mojej mame). S mm sme sa stretávali kedy sa dalo, po roku sme sa rozhodli začať spolu bývať. Dom v ktorom som bývala s mojou mamou a ockom bol a je môj. Iba môj, kúpený za moje prostriedky, proste moji rodičia so mnou bývali. Keďže sme chceli začať s terajším manželom spolu žiť, tak sme kúpili mojej mame a ockovi dom o cca 100 mt od nás, na jednej ulici. A tu je kameň úrazu. Dom pre mamu sme nakomplet zrekonštruovali (okna, podlahy, kupelna, nový nábytok, nová elektronika. nová kuchyňa..) asi cca mesiac pred dokončením maminho domu zomrel ocko. Ocko bol už 5 rokov na posteli, starala som sa o neho hlavne ja, ležiaci pacient, plienky atď..Keď sa už teda mama mala presťahovať do nového domu, začala mi mierne vyhadzovať na oči, že ju z domu vyhadzujem a odkopávam....ona totižto mala takú predstavu, že budem bývať s ňou do konca jej života a budem sa o ňu starať. lenže o ňu starať sa nie je treba. má 63 rokov, nemá žiadne vážne choroby, iba zvýšený tlak. bývať sme s ňou nechceli iba preto, akú má povahu. je proste stále depresívna, nič nespraví, nechodí ani do obchodu, všetko robím ja, nemá kamarátky. jej denný program je sledovať tak maximálne tv a to je všetko. Keď má niečo uvariť tak sú to maximálne tak špagety, tvrdí že jej nič iné nechutí a nič iné nemôže zjest. Veľmi som sa ešte za slobodna snažila ju vtiahnuť do života, ale ona nechcela. Berie už možno aj 25 rokov lieky lexaurín, vo veľkých dávkach, nič jej nezaberajú, proste je na nich závislá. Ďalším dôvodom prečo sme kúpili aj ten dom pre ňu bol môj brat, lebo bol vo väzbe a kam by sa vrátil? ku nám domov? boli by sme tam moja rodina, mama a brat? veď by sme sa ani nepomestili. Dovtedy, kým sa nevrátil brat som jej platila aj všetky náklady ako elektriku, vodu a plyn. teraz keď je bracho už doma, tak som to prestala platiť, nech si hospodária samy. a tu sa začali problémy. Mne ich nehovorí, povie mojej sestre. ako nenávidí mm, lebo keby nemám jeho tak doteraz žijem s ňou atď. už mi to začína liezť na nervy, neustále do mňa za kadečo rýpe, kričí po mojich deťoch. niekedy mám 100 chutí jej povedať aby k nám teda nechodila keď jej moje deti tak vadia, čo robia... MM si chce adoptovať moju staršiu dcérku. Mama je zásadne proti tomu, vraj nech malá dedí po tatovi, nech dostávam výživné (ex sa s nou nestýka, ani raz ju nevidel, nechce ju a teraz sa mi vyhráža že keď si mm neadoptuje malú tak pôjde na súd a vyžiada si úpravu styku a bude nám robiť cez ňu zle) Ale ja si myslím že problém nie sú peniaze, ale len to, aby nás s manželom prosti sebe rozoštv)ala. Pretože mm malú chce osvojiť a ona to nevie preglgnúť, chce aby som ju poslúchala. ale ja som vydatá a mám už svoju rodinu. je nehovorím že si ju nevážim, ale šťastie mojej dcérky je mi prednejšie ako jej dôvody. proste mm z duše nenávidí a nenávidí a nenávidí!!!
Spravila som chybu že som chcela bývať s mm a deťmi sama??? Je na tom niečo až tak zle? alebo sa očakáva od každého najmladšieho dieťaťa že bude robiť sluhu a opatrovateľku matke keď ešte nie je treba??? Ocka som doopatrovala ja, môžem povedať že takmer poslednú plienku som mu prebalila ja (zomrel na druhý deň v nemocnici). Nikomu to nevyčítam, bol to ten najlepší ocinko na celom svete...Som naozaj tak zlá aj s mm že sme ju vyhodili z domu? Hoci išla do fungl nového, kúsok od nás, keď čokoľvek potrebuje som hneď u nej? Normálne mám sto chutí sa odsťahovať z dediny preč a žiť svoj vlastný život! Veď my vlastne ani na predlžený víkend bez jej scén nemôžeme odísť! Tri dni pred odchodom som s nou bola každé poobedie na pohotovosti čo mala akože vysoký tlak (150/90) z toho že odchádzame na liptov....hoci vedela že na tie dni bude s nou moja sestra... už som baby zo všetkého zúfalá, čakáme tretie a ona ma stále zaťažuje s jej poznámkami atď. prosím poraďte čo robiť...

sissmiss
4. aug 2014

@jahodka8 snad sa deti nemaju citit vinne alebo k niecomu povinne za to ze ich matka mala tolko deti kolko mala? Ze jej pomahaju je super. Ale snad ju nedonutili aby ich pocala, tak co jej maju vynahradzat? Trosku pokrivena obratena logika. Citove vydieranie, o chudatko, ake to mala tazke ze niesla zodpovednost za svoje rozhodnutie. Ak je psychicky chora, treba to riesit s dr. Ak je zdrava, len ma sprostu povahu, moze sa prevychovat, je dospela, snad svojpravna, ak potrebuje pomoc, pomozu jej, ale preco by mali byt jej hromozvodom, rohozkou, boxovacim vreckom a to vsetko z vdacnosti za co? Ze sa o nu velkomoznu mozu starat? Jedna vec je mat rodicov v ucte. Ale obetovat pre ich vrtochy svoj zivot, to je snad niekde aj uzakonene ako masochizmus, nie?

jahodka8
4. aug 2014

@sissmiss Ja vychádzam z toho, že žiadna mama nechce zle svojmu dieťaťu. Či ty ked budeš na dôchodku, tak nechceš byť s deťmi každý deň v kontakte? Ved nemusí nič robiť podľa mojich rád. Len si treba uvedomiť, že aj my budeme raz starí a otravní.

sissmiss
4. aug 2014

@jahodka8 Vela matiek nechce svojim detom to najlepsie, vela ludi je zlych, mysli len na seba, chce druhych vyuzit. Vela matiek citovo vydiera svoje deti aby dosiahli svoje uspokojenie. To je realita.

Ked budu moje deti velke, nechcem s nimi byt kazdy den v kontakte. Chcem im nechat slobodu a chcem aby sme sa mali radi a aby sme sa navzajom respektovali.

emmina1978
autor
4. aug 2014

@jahodka8 a keď budeš stará a otravná ale svojprávna a relatívne zdravá tak budeš nútiť jedno zo svojich detí aby nemalo svoju rodinu ale len teba? Aby sa o teba staralo, chodilo na nákupy, varilo ti a upratovalo??? Hoci si to dokážeš spraviť? Alebo radšej nezištne Pomôžeš s vnúčatami a budeš sa z nich tešiť? Myslíš že moja mama sa potešila z aspoň jedného môjho tehotenstva? Tak úprimne? Dnes sa jej napríklad nezdalo že mi nedali ešte tehu knižku! Už mala blbé narážky..všetci sa novinke že čakám tretie dieťa potešili len ona nie... Prečo asi? Lebo sa jej sen že si ju k sebe znovu nasťahujem stal o krok nereálnejši!

emmina1978
autor
4. aug 2014

@sissmiss presne tak. Moja mama nám vždy hovorila že jej máme byť vďačný za život a bozkávať jej ruky, nohy....hm. Ale nikto z nás sa jej o ten život neprosil. Ona nás z vlastnej vôle porodila ale porodila načo? Aby sme jej slúžili?

0silvia0
4. aug 2014

@jahodka8 snažíš sa ospravedlniť neospravedlniteľné. Je kopa nevďačných detí, ale je aj kopa nevďačných rodičov. A jedného nevďačného rodiča nám tu vykreslila @emmina1978 Vieš si predstaviť, že by si ťa tvoja matka k tebe pripútavala intrigami, nenávisťou a zlými vzťahmi v rodine? O čom to svedčí, že vnúčatá k nej nechcú chodiť? O milujúcej babičke? Ja osobne si toto predstaviť neviem, a ak by bola moja matka takáto, pomôžem keď treba, ale manipulovať by som sa teda nenechala.

0silvia0
4. aug 2014

@emmina1978 ...byť vďačný za život a bozkávať jej ruky, nohy... ? Úcta a láska sa vynútiť nedá a už vôbec nie takýmito výrokmi. Ach, mám dosť... je mi ľúto, že niekto takto vníma svoje deti, fakt choré vnímanie.

emmina1978
autor
4. aug 2014

@0silvia0 trošku mimo terajšej témy. Ale ako dieťaťu mi utkvela v mysli jedna z prvých spomienok. Mama si uvarila krupicovú kašu. A ja ako malé decko som si sadla a pýtala si okoštovať. Ona mi s nervami posunula tanier a povedala : na, zožer to, ja si už ani krupicovú kašu nemôžem uvariť!!! No mohla som mať tak 4-5 rokov..odvtedy neznášam krupicu 😢

mamavera
4. aug 2014

@emmina1978 tvoja mama je totálny sebec, je mi smutno z tvojich slov....

macamac
4. aug 2014

@jahodka8 lenže jej mama nie je STARÁ a OTRAVNÁ!!!!!!
halooo!!
ty nejak nechápeš tejto diskusii 😖
jej mama je v prvom rade CHORÁ !!!!!!
a v ďalšom rade je sebecká manipulátorka
@emmina1978
teba obdivujem
máš nervy zo železa
ja by som to už zabalila dávno
má všetko, čo k životu potrebuje, hold, ostatné je na nej, nech sa pozviecha
je xy aj psychicky chorých ľudí, ktorí sa jednoducho musia pozviechať, lebo majú malé deti, rodiny, musia pracovať, starať sa.... jednoducho musia
ona nemá už síce túto motiváciu, ale teda nech si nejakú nájde!!
ty nie si zodpovedná za jej život!
si momentálne zodpovedná za životy svojich detí....tie musíš vychovať
a nie matku prevychovať
musí chcieť ona
už by som to nechala v jej rukách a neskákala okolo jej zadku...prepáč...ale asi už stačilo
šetri si energiu a čas, máš pre koho 😉

0silvia0
4. aug 2014

@emmina1978 podľa tejto tvojej spomienky mala tvoja mama psychické problémy už dávno a veľké problémy sama so sebou. Je obdivuhodné, že napriek tomu, že to nikdy nebola skutočná milujúca matka, jej dokážeš takto pomáhať. Pravdepodobne 4 deti boli pre ňu priveľa, ale možno to ani s počtom detí nesúvisí. Ja by som teba titulovala "dcéra roka", takto pomáhať matke, by nedokázalo každé dieťa, obdivujem ťa a hlavne začni žiť aj svoj život podľa seba a už sa nedaj k ničomu zmanipulovať. Veľmi ti to želám 🙂

jolinka
4. aug 2014

@jahodka8 myslim ze u zakladatelky temy...matka svoj cas a peniaze neinvestovala do deti ale do leuraxinu cijaksatovola 😝 😝 😝

a ze sa upla na to co je jej najblizsie??? ... Cha kazdemu okrem teba je jasne ze najblizsie su pre nu... navyk na lieky a na sebalutovanie a manipulaciu 😠 😠 😠

Ja mam 4 deti a neviem si predstavit ze by som svoje dospele deti takto deptala...

Mmch moja mama tiez vychovala 3 deti, moji rodicia sa starali a vychovali...a su starsi ako zakladatelkina mama...a cuduj sa svete kym vladzu staraju sa o seba, navzajom sa nezneuzivame, kolko sa da pomahame si navzajom, nic nie je vynucovane ani zo strany rodicov ani deti..

emmina1978
autor
4. aug 2014

@macamac ďakujem. Veď aj mne už sily a nervy dochádzajú... Aj teraz mi volala či ju prídeme pozrieť . Akoby nás nevidela pred dvoma hodinami. Fakt už posledné týždne na jej obskakovanie kašlem a to ju asi škrie.. Ja už nemám síl, som tehotná s dvoma malými deťmi, chodím do práce. Ona mi s ničím nepomôže, keby aspoň uvarila alebo tak. Jedine ráno príde na pól hodku kým idem na nákup (samozrejme že aj pre ňu)

baryana
4. aug 2014

@emmina1978 teba zrejme viac vychovaval tvoj otec. lebo si neviem predstavit, ze by zásluhou tvojej matky z teba bol taky obetavy a dobry clovek. mas moj obdiv.

emmina1978
autor
4. aug 2014

@0silvia0 ďakujem 🙂 vieš niekedy mám sto chuti ísť psychologičke aj ja so sebou. Lebo ona nás od malička deptala psychicky s tým že ona je bohyňa a my mame len poslúchať ju.. Nech by mi pomohla sa od nej odpútať, neviem či vieš čo myslím ... Mamička...inak sme jej ani nemohli povedať. Raz som pred kamarátkou povedala že moja mama hovorí... No tá keď to počula už som mala hubovú polievku zato že som ju označila za mamu a nie mamičku. Proste deptanie od detstva..

emmina1978
autor
4. aug 2014

@baryana ocinko bol ten najlepší ocko na svete ...🙂 ďakujem

lilysk
4. aug 2014

@emmina1978 Pokial by som ja ako matka chcela a dohodli by sme sa s manzelom ,ze si chce adoptovat starsiu dceru tak by som to urobila a nikomu by som to nehovorila 🙂 Urobila by som si podla seba !Cim menej by som jej hovorila ...keby som isla na predlzeny vikend tak by som to povedala 20 min pred odchodom 🙂)) Proste cim menej info a mas pokoj 🙂

morning
4. aug 2014

@emmina1978 Mama sa evidentne nudi a riesi to, do coho ju nic nie je. Ma pristup na internet? Zainvestuj este do tabletu, pripojenia a zaregistruj ju na pokeci. Radsej nech zabija svoj cas na internete, ako Tvoj cas a Tvoje nervy.

0silvia0
4. aug 2014

@emmina1978 rozumiem čo chceš povedať, a myslím si, že si na najlepšej ceste odpútania sa od manipulátora. Škoda, že si to neurobila už skôr. Ja som mala z maminej strany slabý odvar toho, čo si mala ako dieťa ty, takže ti rozumiem. Až keď som prestala s rodičmi bývať, som veci uvidela z inej stránky a začala som inak mamu vnímať, až potom som si uvedomila jej pravú tvár. A prvé, čo som urobila, okamžite som sa odpútala. Tiež som mala šťastie, že mám super otca, ktorý všetko zastrešil doma po stránke vzájomného porozumenia si. S mamou v pohode teraz fungujeme, pomôžem keď treba, odveziem, ale nedám sa zaťahovať do jej manipulátorských sietí a ona to už dávno tiež pochopila.

bibika55
4. aug 2014

@emmin Obdivujem vás!!!!!!!!!!!!Nedajte si vašou hysterickou matkou zničiť rodinu.Nechajte ju nech konečne zdvihne zadok a začne sa starať sama o seba.Neviem aké máte povolanie ale z vašich obrovských prostriedkov pre matku,čo všetko ste platila-klobúk dolu.Robte len to ,čo vyhovuje vám a vášmu manželovi.Nedajte si nikým kecať do vášho života a spoločného rozhodovania.Rázne jej povedzte,že je načase,aby prestala riešiť seba a nech vidí že život je aj o iných a nielen o nej.Nieje imobilná tak nech sa zobudí a stará sa sama o seba.Keď si nenavarí-nech hladuje.Keď si neuprace,nech chodí po špine.Aj vy sa zobuďte,a žite svoj vlastný život so svojou rodinou bez nej.!!!!!!!!!!!!!!!Nekompromisne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mihula
4. aug 2014

@haslerka27 to si hadam nemyslela vazne,co si napisala,skus si to po sebe este raz precitat.Ved ty nevies,za co bol brat vo vezeni/ mohla to byt autonehoda a vselico ine/a dat takuto radu no neviem.V rodine si treba pomahat a nie hned do ustavu a na ulicu

mihula
4. aug 2014

@emmina1978 a co je s ockovym domom?ked zomrel,kto dedil?sa mi to cele akosi nepozdava,ale co uz

mihula
4. aug 2014

@sissmiss a vela deti vydiera citovo svojich rodicov

emmina1978
autor
4. aug 2014

@mihula ocko nemal dom. Ja som písala že som kúpila dom na dedine kvôli ockovi. Chcel vždy bývať na dedine, chovať zajačiky a sliepky. A tak po mozgovej príhode, keď bolo ešte relatívne dobre sme prišli sem, aby mal vychádzky po dvore, urobila by som pre neho všetko. Ale časom upadal až zostal ležiaci. Neviem čo sa ti na tom nezdá...

anatalia77
4. aug 2014

@mihula ak som ja spravne pochopila,tak:Rodina byvala v mestkom byte,ten opustili,a nastahovali sa do domu zakladatelky. Takze neviemo ziadnom inom ich spolocnom dome..
A myslim,ze v jej situacii nepomoze ani cele sidlisko. Problem je mamina.

emmina1978
autor
4. aug 2014

@bibika55 už sme sa rozhodli s bratom že pôjdeme k jej obvodnej nech ju prehovorí na psychiatriu zájsť... Vieš ona vždy hovorila že ONA mala ako dieťa ťažký život... Ale kto v tej dobe nemal?? A v dnešnej dobe? Aj my máme ´ťažký života a tu sme, bojujeme, nepcháme do seba lieky...

emmina1978
autor
4. aug 2014

@anatalia77 tak tak...

sissmiss
4. aug 2014

@mihula samozrejme 😉 Ale to nic nemeni na fakte ze vela rodicov citovo vydiera svoje deti. Reagovala som len a len na nespravnu uvahu ze matka nikdy neublizi svojim detom. Nie na to kto komu ublizuje viac a kto nikomu a podobne.

mihula
4. aug 2014

v konecnom dosledku si myslim,ze treba riesit 25rokov choru matku a nie kde bude byvat a ci to musi zvladnut sama

jerryjanka
4. aug 2014

ach nerada to hovorim ale myslim si že ak sa mamina nepojde liečiť tak zničí život vám a ten svoj nakoniec vezme, ja som mala užasneho tatina ale choroby a lieky ho zničili až si nakoniec tento rok vzal život 😢 😢 😢 😢 😢