icon

Mama sa mi smeje. Vraj cisársky je nič

9. apr 2023

Zeny ja uz nevladzem bojovat s mamou proste musim uz to to seba 3836291x vydat, ona SA MI SMEJE aj po 2 rokoch od mojho strasneho cisarskeho rezu (nebudem to ani rozpisovat) , ZE TO NIC NIE JE, TO NIE JE POROD, LEBO ZO MNA VYBERU DIETA A TO NIE JE VYTLACENIE CEZ MALU DIERKU. Zas ma tak s tym nasrala, ze by som ju poslala do p.ce doslova. Strasne mi s tym robi nervy. A este mi pusti video dokument o cisarskom reze, aby som JA videla, ako s azena pocas usmieva a nie sa trapi ako pri normalnom porode. Tak jej hovorim, nech najde aj take video "po". O zotaveni sa. Je f.sa sa naucit opat chodit. Akoze....... Ja uz neviem ako reagovat, podla mna mam problem nejaky ja, ze to neviem z jedneho ucha dnu a cez druhy von. Proste strasne ma to nasere.
A do toho sa smeje aj moj otec. 😄 A este na mna zvysuju hlas obidvaja, ako na decko, aby som prestala s tym a nedramatizovala. 😄😄😄

Dam si magnosolv normalne.

heln
9. apr 2023

je mi luto, ze ti tu dokonale rodicky nakladaju, ze prehanas.
vsetko je individualne, niekto ma vacsiu stratu krvi, niekomu nesadne anesteza, niekto ma vacsie bolesti a horsie sa zotavuje. ja som po sekcii tiez ledva chodila, von som dokazala ist asi po tyzdni az pred panelak, hlavu som mala ako vymetenu, ked sa ma niekto nieco pytal, tak som nerozumela co, fyzicky som sa davala dokopy asi tri mesiace... takze chapem tie blbe reci, ze sekcia je nic, ze to nie je ani porod, ze to jednoducho zranuje.... s mamou sa o tom nebav, je to clovek co ma absolutnu "pravdu" a svoj nazor nikdy nezmeni.mozno o 10 rokov ked jej nejaka kamaratka povie ze sekcia nieje sranda, tak to akceptuje a mozno ti to prizna.
je to tazke voci vlastnej mame, ale nebav sa s nou o tom.
a ano sekcia je porod, lebo dieta sa narodilo.

dada13288
9. apr 2023

Ano mam 2 sekcie za sebou, za ktore som vdacna. Som z tych zien, ktore vedeli po 48 hod fungovat uplne pohode s babom. Ale .. videla som zienky, ktore pri vstavani odpadavali, vracali, brucho sa im stale otvaralo, boli sklamane, ze museli ist akutnou sekciou a samozrejme ani mlieko sa nespustalo... V nemocnici boli aj tyzden. Tak ako zena ma po prirodzenom porode total nasledky na psychike, tak moze aj mat aj zena po cisarskom. Mne preskakovalo, ked som kojila starsieho .. bolo to strasne. Prestala som kojit a vsetko sa dalo do kopy. Nic lepsie som nemohla urobit. Niekto mi povie, ze ci som normalna a odoprela decku jedlo a lasku. Praveze som konecne zacala tu lasku davat. Mladsiu som sa ani nepokusala kojit. Zazivat to co som mala v hlave ... Cize len nepocuvat blbe reci a nazory, od matky sa odstrihnut a uzivat si dieta 🙂

panelacikova
9. apr 2023

ak to vezmeme štatisticky, myslím, že mama má pravdu. a už podľa tvojho úvodného príspevku budeš dosť hysterická. riešiť takúto hlúposť a hádať sa kvôli tomu po 2 rokoch považujem za hysterické.

slavkab
9. apr 2023

Ja len k tomu porodu. Zazila som oba druhy a radsej xkrat prirodzene. Bola som rychlejsie fit. Ale zas poznam pripady z okolia, kedy po traume z prirodzeneho porodu mali sekciu a bolo to lepsie. Kazdy veci preziva inak, tak netreba sudit, lebo "ja som to mala tak".

jana_eyre_2
9. apr 2023

Ono, ja som nikdy moc nepochopila tomu, prečo majú ženy všeobecne tendenciu presviedčať iné ženy o tom aký ťažký život majú.. prečo si potrebujú dookola dokazovať ktorá mala tazsi a bolestivejši pôrod, ktorá viac vydržala a dala..

Ja mám za sebou tri pôrody prirodzené, každý bol iný a každý bol ťažký.. avšak mala som kamarátku ktorá musela rodiť cisárskym zo zdr.dovodov.. nikdy som jej ani slovom nenaznačila že cisársky považujem za ľahší, nikdy som si to ani nemyslela (keď mi hrozil pri treťom dosť som sa bála) ani som si reálne nemyslela že som vytrpela viac, ale ona vždy našla cestu k tejto téme aby porovnala ako trpela a ja som to mala ľahké.. priznám sa keď to zopakovala niekoľko krát už ma to celkom naštvalo.. načo sú dobré tieto porovnávacky, prečo si musia ľudia dokazovať týmto spôsobom, že to maju ťažsie ako ostatni(čokoľvek, nie len porod, tomsa dá aplikovať na milión tém). ale ako som už niekoľko krát povedala, naozaj nemusím rozumieť všetkému.. je to asi nejaký syndrom trpitela..

mircalla
9. apr 2023

Tiez mam za sebou 2 sekcie a myslim, ze prirodzeny porod je urcite narocnejsi

h2
9. apr 2023

To má tvoja mama vážne potrebu 2 roky po tvojom pôrode riešiť cisársky?! Preboha, prečo??? Chápem, že máš nervy, tiež by som ich mala. Ale čo tak skúsiť reagovať presne opačne? "Áno, mami, máš pravdu, bola to brnkačka, užila som si to. To ty si to mala pri prirodzenom pôrode podstatne horšie. Tak, a teraz dúfam, že keď sme si to vyjasnili, tak to už konečne prestaneme riešiť."

oli18
9. apr 2023

Ja len nechapem, preco vsetko od svojich rodicov beriete ako urazku. Ja sa o tom bavim s kamoskami a s tymto mame skusenosti kazda. Dosli sme do stadia, ked musime velmi zvazit, co a ako povedat svojim dceram, aby sa neurazili. To uz vam niektorym ozaj prepina? Ved pokial nie ste k sebe navzajom vulgarne, tak preco nemozeme dcere povedat to, alebo ono normalne v debate. Ved odpovedze matke normalne, bez urazky svoj protinazor a urobte po svojom, pripadne to obratte na zart. Alebo sa zamyslte a pripustte, ze matka moze mat pravdu. Lenze na to treba dozriet , co mnohe aj dozreju a skonstatuju, ze mama mala vtedy pravdu. Lenze mama tu uz nie je.
A pritom pod fotkami s dcerami v naruci pisete, ze kamaratka na cely zivot. Len sa nad tym pousmejem. Lebo len v minimum pripadoch to plati. Takze aj vy, ktore dnes s matkami bojujete pre ich iny, pre vas nepriatelny nazor, to v buducnosti zazijete. A zbytocne sa budete teraz dusovat, ze nebudete, ako vase matky. Nemusite byt, lenze vase dcery nebudu take, ake su ako dievcatka. Zmes genov urobi svoje a az potom sa budete cudovat, aku to vlastne povahu ta vasa dcera, ci syn maju. Takze karma. Viem, o com pisem, vsetko som uz prezila.

katkaluky89
9. apr 2023

Ja som síce cisársky nemala kvôli pôrodu ale mne týmto rezom operovali stavce cez brucho..a je to sakra sa dať dokopy po takom zákroku cez brusnu dutinu. Starostlivosť o ranu, ísť sa vyprázdniť že či nemáš čreva pomotane, nedajbože si kychnut..ale zmakla som to nejak 😅

jana_eyre_2
9. apr 2023

@oli18 ja dúfam že svojej dcére budem kamarátka celý život to ale neznamená že mám vždy pravdu len preto že som jej mama 😉 možno keby ženy neboli tak skalopevne presvedčené o svojich pravdach, tak nevznikajú také konflikty aby si nemusela uvažovať o tom ako čo môžeš povedať svojej dcére..

A teda len doplnim.. moja mama tu už nie je 19r a veľmi mi chýba.. napriek tomu viem že nie vo všetkom mala vždy pravdu, hoci to myslela dobre..

zuzana212722
9. apr 2023

Zbytočné riešiť to s ňou..aj tak ti reálne nevie povedať aké je to rodiť sekciou ani tu tie co nerodili aj tak aj tak nemajú šajnu o čom točia..a preto by som si názor niekoho kto nevie co to je ani nebrala d9 úvahy..ja som rodila oboma spôsobmi a sekcia je oveľa ľahšia a radšej by som znovu išla ňou ale po nej to uz nieje taka sranda..

h2
9. apr 2023

@oli18 Táto mama ale nepovedala dcére svoj názor. Hovorí jej ho už dva roky, vnucuje jej ho a potvrdzuje jeho pravdivosť videami, ktoré jej púšťa, aby ju presvedčila, že ona má pravdu, hoci dcéra má vlastnú skúsenosť, ktorú tá matka nemá. Toto sa ti zdá byť normálne?

ukulela
9. apr 2023

@dzulli1980 tak zase pr. Oba pôrody vaginálne, po prvom som aj po 2 týždňoch revala, keď som neudržala stále stolicu, zasita po prdel. Po druhom som v pohode v ten deň jak srna po oddelení behala bez 1 stehu. Je pôrod a pôrod. Kamoške sa týždne zle hojila rana. Je to rez cez svaly aj maternicu, nie každá to má ako ty.

oli18
Autor odpoveď zmazal
oli18
9. apr 2023

@h2 pisala som vseobecne. Aj toto by som vedela zahrat do autu. Neviem, ci v jej veku, ale teraz urcite. Pre zachovanie dobrych vztahov v rodine . Sama to robim v styku so svojimi detmi.

hariet
9. apr 2023

@oli18 ak je toto schopna jedna mama dcere rozpravat o jej cisarskom, asi tam velmi dobre vztahy nebudu. Skor mi to pride ako total nedostatok empatie a respektu. Vtedy skor treba si tych rodicov drzat viac od tela, lebo sanca na to, ze pochopia, co je na ich spravani odveci, je vemi mala. Tiez hovorim zo skusenosti.

ankare
9. apr 2023

Bohužiaľ, mama ma pravdu. Pri vaginalnom pôrode hodiny prežívas najhoršie bolesti v zivote, ktoré si ani len predstaviť nevieš. Panva sa Ti musí otvoriť o 10 cm. Vaginou Ti prejde hlavička s obvodom 35cm. Si dotrhana až po konecnik. Mne šili aj vnútorné rany a tie sa umrtvit nedaju, cítila som aj to, ako pretahuje niť. Týždne si poriadne nevies sadnut. Takže tak...

majka4555
9. apr 2023

@oli18 nezazijeme..ako sa k tomu postavis od mala s vychovou, tak to bude cely zivot, pokial postoj nezmenis a teraz nemyslim uctu,respekt, autoritu...ale ak budete s dietatom partaci od mala a budete komunikovat a pocuvat svojmu dietatu a ono vam, tak to pojde normalne so vsetkou uctou a pod.
Ja jej matku vidim tak, ze svojej dcere vnucuje za kazdu cenu svoj nazor...ok asi to bolo pre jej matku traumatizujuce rodit, ale nenacuva svojej dcere a nevnima , ze aj jej porod mohol byt pre dceru tazky, mozno aj fyzicky aj psychicky
Jej matka je v postoji, ze je matka a ta ma vzdy pravdu a niet nad jej rady a skusenosti a bodka.
Za mna trosku egoisticke
Pre mna nespravny postoj, potom to cele vedie len k tomu, ze sa dcera hneva a dotahuju sa co bolo horsie...
Nedivim sa..koho by to nehnevalo ked ti to zakazdym vyspiechne do oci... to moze byt pre jej dceru trauma a matka namiesto pochopenia len vsuva svoj nazor, ze co place..a to nevravim v akom casovom rozostupe
Ocividne ten vztah matka dcera nie je idealny, ale pozor nie je to autorkyna chyba a treba tam zapracovat ak chcu normalne komunikovat

majka4555
9. apr 2023

Paaana kolko odbornych nazorov na porody 🤦

nedovolila by som sa tu ohanat co je horsie ci prirodzene alebo cisar...ale uplne zasnem kolke baby a hlavne matky vedia urazat..ze su jednoduche, ze je hysterka, placka,....
Kazda to mame inak, iny prah bolesti, hojenie, ina situacia v rodine, v zivote, podpora zo strany rodiny a veeela ineho...
Verim, ze kazda ste to mala inak a bolo to lahsie/tazsie ci tak ci onak, ale to vam nedava pravo sudit ine a urazat ich

Kazdopadne autorka mas plne pravo sa hnevat na mamu, pokial s nou nesuhlasis a nie je ti to jej spravanie komfortne, je to normalne..je nornalne nesuhlasit s nazorom kazdeho a ano aj s nazorom rodica...a ked das najavo svoje emocie hnevom, je to v poriadku, kazdy to mame inak ako sa vysporiadat s emociou..
Mna by ta jej reakcia tiez hnevala a pravom, nema pravo ti to stale vyhadzovat na oci...ona mala aky porod? zrejme tazky ked ma potrebu ti to stale predkladat, zrejme si nesie so sebou traumu, ktoru ma nedoriesenu..skus sa jej len tak opytat, namiesto dohadovania co je horsie, ze aky bol ten jej porod a ze ju chapes, ak mala tazky porod prirodzenou cestou, ale ze rovnako ako pre nu to mohlo byt fyzicky narocne a psychicky, tak to citis aj ty u seba, bezohladu na to akou cestou sa dieta narodilo.
Ak je milujuca matka mozno jej zasvieti v hlave, ze ahaaa ano

majka4555
9. apr 2023

@ankare ano, verim ti, ze si mala tazky porod a aj priebeh hojenia, ale to je tvoja skusenost a bohuzial ta horsia, takze ked zrovname tvoj porod prirodzene a porod zeny po "rutinnej sekci" s dobrym priebehom a aj dobrym priebehom hojenia, ano tvoj bol narocnejsi.. ale su zeny co mali lahky priebeh, porod za kratsiu dobu a ani sa nepotrhali, hojili sa rychlo,...a keby tie zrovnam zas zo zenami co mali tazku sekciu, ze citili vsetko pocas operacie ( ano je to bezne a su aj take pripady) , nehojila sa im rana dobre, mali zapal, nevedeli sa dobre postavit na nohy po operacii a maju z toho migreny a ine pridruzene problemy, tak co mi povies, ze sekcia bola jednoduchsia? Ano mozno pred operaciou, ze si nepresla zena porodnymi bolestami, ale za predpokladu planovaneho cisar.rezu...ale co za predpokladu ked jej ta operacia bola vykonana akutne, lebo zacala rodit prirodzene a mala vsetky tie sprievodne javy co patria k porodu od odtecenia plodovej vody, kontrakcii a tlacenia, len pre zdravotne komplikacie jej musel byt vykonany cisar.rez, vtedy je to co? Tiez lahke?
Preto chapem kazdu zenu ci mala.lahky, rychly, bolestivy, zdlhavy porod , ci sekcia , ci prirodzene je to natolko citliva tema, ze si nedovolim sa tu hadat co je jednoduchsie. Berme na seba ohlad a prave preto, se sme zeny a kazda sme si to odzila inak

mikadooo
9. apr 2023

Mala som jeden prirodzený a potom ďalší cisársky. Keď som bola tehotná s tretím, na každej poradni som si pevne stála za tým, že áno, naozaj chcem rodiť to tretie prirodzene (mimochodom, tie prirodzené boli obidva bez epi). Ser na mamku, možno ju raz budú rezať z nejakého dôvodu, potom môžeš jej na druhý deň zavolať, že čo blbne, veď to ani nie je ako pôrod a pôrod prežila v pohode, tak čo dramatizuje. Švagriná mala prvého cisarakom, druhého prirodzene a tiež hovorila, že to bolo nebe a dudy. Už len z toho dôvodu, že porodíš a finito. Cisarák? Porodíš - a vtedy začína peklíčko.

anjelaa
9. apr 2023

Je mi ľúto ako sa tvoji rodičia k tomu stavajú. Sú tu rozne názory. Ja som zas zástancom toho, že jednoznačne prirodzený pôrod je lepší. Už len to slovo to naznačuje, žiadne operačné zákroky, z ktorých sa žena musí zotavovať.

Dva prirodzene pôrody a pri oboch som po dvoch hodinách chodila akoby som ani nerodila.

oli18
10. apr 2023

@hariet citam jej prispevok este raz, ale poslat vlastnu matku do pi..., to je 5.cenova skupina. Divim sa, ze vacsina odsudila matku. Asi takto komunikuju v rodinach bezne 🤮

hariet
10. apr 2023

@oli18 ja sa zas divim, ze sa divis, ze vacsina odsudila matku. Povedat vlastnej dcere, ze cisarsky NIE JE POROD je absolutne neempaticke a nie je to o.k. A citaj poriadne, autorka napisala, ze BY ju poslala niekam a nie, ze ju tam poslala.

hariet
10. apr 2023

Vies, zato, ze je to jej dcera jej nemoze tresnut hocico, co ju napadne. Povedala by taku kravinu o cisarskom aj svojej kamoske? Alebo takto bez respektu sa rozprava len s vlastnou dcerou?

oli18
10. apr 2023

@hariet ano, mas pravdu, ze by ju poslala do p. Asi to s tymi cisarskymi az take zle nebude, ak tu bezne citam, ako sa baby pytaju, ako si ho vybavit.

aurora33
10. apr 2023

@mikadooo tak ja zase naopak rodila som aj prirodzene a aj cisárskym a kebyže čakám tretie tak sa bijem za cisársky. Pre mňa to bolo sto a jedno. Prirodzený pôrod je hrôza.

majka4555
10. apr 2023

@oli18 ano ak maju planovany a bez komplikacii pocas aj po zakroku moze byt aj cisarsky jednoduchsi...

hariet
10. apr 2023

@oli18 ale chapes, ze vobec to nie je o tom, ktory porod je lahsi, ale ze je neempaticke a nevhodne takto komentovat porod INEJ zeny??
Ved uz to tu bolo spomenute, ze hrozny moze byt prirodzeny ale zeny maju aj velmi zle skusenosti s cisarskymi, zaroven mozu byt oba aj v pohode. Je to VELMI INDIVIDUALNE. Ale zlahcovat porod dcery a dokonca sa jej vysmievat je naozaj nevhodne, nemyslis?

mikadooo
10. apr 2023

@aurora33 oukay. Otázka je, či autorkina mama zažila oba pôrody, keď cisársky nepovažuje za dostatočne dobrý, alebo bolestivý, alebo o čo tu vlastne ide 🤷.