Mama sa so mnou neustále háda

30. nov 2021

caute ani neviem kde zacat ide o to ze mama sa so mnou stale hada pred rokom ma vyhodili so skoly a ona ma nuti ist na dalsiu a podla jej slov aspon dokoncit maturitu. Ale ja uz studovat nechcem mam 21 rokov chcem robit a tu je dalsi problem neviem si najst robotu a dostanem furt vinadane ze nepomaham neprispievam furt si pytam peniaze ale aj ja musim s niecoho fungovat ked idem von alebo tak nepride mi hlupe ze mi hodi daky cash dnes rano sme sa pohadali lebo sa riesim s takou babou chceli sme ist von a ona ma zrusila ze my ziadne peniaze neda citim sa ako kus hovna a neviem co mam robit. Dufal som ze po roku do mna prestane hucat najskor ziapala len kvoli skole a teraz aj kvoli robote ale neni take lahke si najst pracu a ist do podnajmu dala mi ultimatum ze ak zacnem robit alebo brigadovat mozem bivat ale nechape ze je taske najst si robotu a vzdy zacne tu temu ked som doma a je hadka

autor
30. nov 2021

a ked sa jej snazim daco povedat hned ze ona uz nechce pocut vyhovorky chce vidiet ciny ale nenecha si vysvetlit niekedy uz mam aj ja nervy

ivkazba
30. nov 2021

dostanem furt vinadane ze nepomaham neprispievam furt si pytam peniaze ale aj ja musim s niecoho fungovat ked idem von

A tvoja mama z čoho funguje? Jej tiež niekto len tak zadarmo dá? Moja zlatá, zamestnaj a von chodievaj až keď ma to budeš mať, to je jednoduchá matematika, ktorú pochopíš aj bez maturity. Čo si urobila pre to, aby si si našla prácu? Nie je voľné miesto upratovať niekde, v Tescu tovar dokladať?

mamina0078
30. nov 2021

Robotu ťažké nie je nájsť, stačí pozerať správy aj tento alebo minulý mesiac bolo, že je najmenej nezamestnaných ľudí = nezamestnanosť klesá nenavyšuje sa. Ale bez maturity, áno je to ťažké ja na tvojom mieste by som sa zamyslela nad tým, že ako budeš žiť? Z čoho? Navždy v mamahotely ostať nie je najlepší nápad tak ak kvôli chýbajúcej maturite si prácu nájsť nevieš a nechceš skončiť na ulici tak áno, maturita je potrebná prípadne iné vyššie vzdelanie

autor
30. nov 2021

@ivkazba poslal som si zivotopisi ale nikto nereaguje

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2021

Studovat nechces, robotu nemas, nepomahas, ale peniaze od rodicov by si chcela. No, niekde sa stala chyba, mozno vo vychove, ale to je jedno. Zacni nieco robit, aby si ukazal, ze vies byt samostatny a potom sa nikto nebude s Tebou hadat.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
30. nov 2021

Ak sa nedarí nájsť prácu, nestačí poslať životopis. Treba dvihnúť zadok a ísť od firmy k firme. Pýtať sa. V reťazcoch každú chvíľu potrebujú ľudí ktorí vykladajú tovar. Na také pozície sa životopis neposiela.
A nepotrebuješ životopis ani k tomu, aby si doma pomáhal a odbremenil mamu od všetkých domácich prác, keď už do práce nechodíš.

marcellka32
30. nov 2021

Zo školy nevyhadzuju len tak, to musel byť dosť veľký prúser..na mieste matky, postupujem rovnako...
Mama ti má hodiť cash? Buď rád, ak si nehodí maslu kvôli tebe
A medzitým sa učiť slovenčinu...

autor
30. nov 2021

no v tejto dobe sa uz urcite nechodi vypytovat ako kedisi jajaj to bol napad sem pisat dasa to vymazat???

lopka1313
30. nov 2021

No, okrem toho, co uz bolo spominane, tak pokial mas len zakladne vzdelanie a v zivotopise tolko gramatickych chyb ako v tomto prispevku, tak sa necuduj, ze sa nik neozyva. A okrem toho, maturita je zaklad takmer vsade. Ak si chlap, este mozes skusit okrem dokladania tovaru aj nieco fuskove, typu stavbarina, najst partiu chlapov robotnikov a chodit na fusky s nimi. Ale tam nebudu peniaze za nic ani nik nebude pocuvat tvoje vyhovorky a ked nieco doseries, tak nesies nasledky.

dettilv
30. nov 2021

No akoze sa nehnevaj ale máš 21 ale rozmýšľať nevieš. V dnešnej dobe je aj maturita malo. Keď nechceš študovať tak aspoň externé si ho urob. Veď v budúcnosti nechceš bývať zvlášť a dopriať si aj napr svojmu dieťaťu? Z čoho to chces financovat? Ja viem že kvôli korone je menej ponúk ale ver že sú. A to že sa ti neozvu tak to môže byť práve kvôli škole. P.s tvoja mama mi je sympaticka

narayan
30. nov 2021

Hlavne sa priprav na ťažkú, manuálnu prácu. So základným vzdelaním ťa ani nič iné nečaká, teda ak chceš aspoň trochu slušne zarobiť.

bosorka2302
30. nov 2021

moj syn ma 21 skoncil kucharcinu a jedno leto bridagy v obore mu stacilo na to, aby pochopil, ze toto robit v zivote nechce. Predsa 14h sichta da zabrat vo velkom hoteli. Tak si doraba maturitu a potom smer vysoka skola. Pochopil, ze inak to nejde ked chce mat pohodlnejsi zivot.
Nespekuluj tolko dorob si maturitu externe a medzitym si najdi brigadu, dokladat tovar potrebuju casto. Vies ono ani za pokladnu do supermarketu ta zrejme nevezmu ,lebo musis mat ukoncenu aspon ucnovku. Urobil si najhorsie co si mohol, odist zo skoly, dalo sa len prerusit napr. Takto ked napises do zivotopisu ze mas len zakladne vzdelanie asi sa moc nepobiju o teba zamestnavatelia. Mozno ak dake stavbarske prace....

fleur1111
30. nov 2021

Čo sa hneď paprcis, najlepšie sa robota zoženie cez niekoho známeho a to sa vypytovať musis. A neviem aký typ prace si predstavuješ, ale bez maturity máš dosť obmedzene možnosti.

darinkaninka
30. nov 2021

Ale si mi dvihol tlak! Tvoja mama ma absolútnu pravdu! Keby ťa nemala až príliš rada, tak si už bezdomovec. Ty si rok doma?? Prosím? 21-ročný dospelý človek ? Keď sa ti nechce ani maturitu dorobiť, tak zdvihni zadok a do automobilek na tri zmeny berú všade, aj v hladových dolinách.

elenatazka
30. nov 2021

Tvoja mama má pravdu,tebe treba školu dokončiť,ale najskôr prvý stupeň na ZŠ.

nwnw
30. nov 2021

Nuz mama ma pravdu.
V nasej rodine by si nieze nechodil von,ale aj jedlo a stravu by si si odmakal doma a nie vysavanim obyvacky (pekne mitorova pila a drevo pilit. 21 rocna osoba bez maturity (ked ta vyliali) a nemas pracu = DARMOŽRÁČ.

dskjhfdlkdjhl
30. nov 2021

Inak, ja dufam, ze ked posielas tie zivotopisy, tak tam mas skontrolovanu slovencinu, lebo ak to pises tak, ako prispevky na MK, tak tie zivotopisy musia koncit v kosi.

tinka_1807
30. nov 2021

No tak nič v zlom, ale mal by si sa spamätať. Svet nefunguje tak, že práca ti príde bez tvojho pričinenia. Pracovanie na lepšej práci je aj škola, to nie je voľnočasová aktivita deti, je to ich prvá "práca". Tvoja mama ma pravdu a mal by si sa zobudiť zo sna a začať makať. Áno tvoja mamka isto nemala ľahký život, tiež si musela hľadať prácu a každý deň do nej chodí + ešte čakáš, že ti peniaze spadnú z neba a bude sa o teba starať. Starala sa o teba 21 rokov!
Takže rýchlo na úrad práce - tam majú nejaké ponuky aj pre ľudí bez vzdelania. + Na jar si môžeš podať prihlášku nA nejakú školu s výučným odborom, aby si aspoň nejaké remeslo mal v rukách. A makať.
Ja na mieste rltvojje mamky konám rovnako, zjavne si ešte nepochopil, ako funguje život a potrebuješ facku od života, aby si to zistil.

silvia_pekna
30. nov 2021

nechcem, aby si to brala nejak v zlom, no moc sa jej necudujem. ono mohla si si najst hocijaku pracu na zaciatok a potom sa snazit sa posunut k niecomu lepsiemu, vtedy by videla snahu. no na to, ze si doma, praca ziadna, prispievanie tiez nie, tak podla mna sa nie je comu cudovat, ze ma nervy

evaachesa
30. nov 2021

Niekto si len prišiel robiť srandičky však? Neexistuje aby bol niekto tak blbý a ešte sa prišiel sťažovať na koňa 😅👍

narayan
30. nov 2021

@evaachesa tiez sa mi zda vymyslena tato tema..
ak nie, stratila som nadobro vieru v dobry koniec ludstva.... 🤦‍♀️

lobic
30. nov 2021

nechcem byt zla a viem ze vela sikovnych ludi funguje bez maturity a bez vysokej skoly. ale v tejto dobe si to mat aspon tu maturitu celkom pyta a sama vidis, ze sa ti nikto neozyva. jedna to nie je o tom poslat dva zivotopisy a cakat, treba sa obracat a hladat kde sa co da. a mamine sa ani necudujem ked si sama napisala, ze neprispievas nic nerobis, len chodis von. ona tie peniaze totizto zaraba.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
30. nov 2021

Mam 2 deti v tvojom veku, dievca (22) a chlapca (21) . Obaja studuju a popri tom brigaduju, doma poupratuju ci uvaria. Peniaze nepytaju, i ked im platim intrak a dopravu a tak. Ty si vyslovene nevdacny nevychovany exemplar. Zdihni zadok a navstiv miestny Lidl ci Tesco a osobne sa opytaj na robotu. Inak normalne nechapen, ze toto pise dospely chlap 🤦‍♀️

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
30. nov 2021

Bez maturity a ak si zivotopis pise sam tak ho v zivote nezamestnaju!!! Bud mame vdacny a pomahaj aspon v domacnosti.

Este ma napadlo aby si siel niekam do zahranicia cez agenturu, kde ti saju pracu, jedlo a byvanie. Tam ta zivot nauci, co je realita a nie sa hadzat o zem, ze ti mama neda na pivo. Otras. Kamarat nech ta pozve.. Tiez z toho nebude nadseny

ivkazba
30. nov 2021

V tejto dobe sa už nechodí pýtať osobne do firiem ako kedysi? No lebo ty vieš, ako to bolo kedysi. No predstav si ale, že moja mam robí v Bille a viac krát prijali niekoho tak, že dotyčný sa prišiel osobne pýtať. A dokonca aj do banky sa ľudia vedia dostať pracovať tak, že prídu osobne. Takže ty máš len výhovorky na všetko. Buď rád, že ti mama jesť dá. Lebo ani to si nezaslúžiš. Pindať tu na mamu, že ti nedá peniaze keď chceš ísť von. V tvojom veku niektorí chlapci už vlastnú rodinu živia. Že ťa hanba nefackuje.

dmk_1
30. nov 2021

Paneboze, daj mi silu,nech z mojho dietata nevychovam takeho darmozraca.

sissy27
30. nov 2021

škola síce nie je patent na rozum, ale ty máš správanie tak 5 ročného decka, ktoré nevie do 10 napočítať. Ty buď rád, že mama po tebe len kričí, odo mňa by si dostal pár vzduchom chladených a kopanec do toho hnilého zadku a staraj sa ako chceš.
Máš základné vzdelanie, čo si myslíš, akú prácu si s tým môžeš nájsť? Upratovanie v nákupných centrách, sbs v tescu, a podobne, všetko za minimálnu mzdu. Mame môžeš ruky nohy bozkávať a denne jej 100x ďakovať, že máš strechu nad hlavou a čo jesť. Ono totiž už nie je jej povinnosťou sa o teba starať, si plnoletý, schopný sa živiť (neštuduješ, zdravý si, nie sú objektívne dôvody, prečo by si nemal pracovať), takže dovidenia.