Bol pre vás návrat do života po smrti matky ťažký?
Vcera mi umrela mamina, ja som uplne zlomena:( necakala som to, ze ma to takto zasiahne, tahalo sa to uz 3 mesiace:(, som unavena, vybavujeme pohreb, ktory bude asi az o tyzden 💔…manzel nechape, ze nemam chut varit, upratovat, jest, len byt sama vonku na terase, kym nepridu deti zo skolky. Do roboty nemam chut ist dokym sa s nou plne nerozlucim😭 nastastie to v robote chapu a cakaju s mojim nastupom po rd, prehanam alebo som sebecka? Ja uz neviem
@anonym_autor Preboha iba vcera ti zomrela mama a manzel nechape, ze nemas chut varit a upratovat??? Nechcem byt hruba, ale manzel je ten, ktory nie je v poriadku nie ty... Slovo empatia mu zjavne absolutne nic nehovori... Okrem inych veci.
Nechcela som to aby to vyznelo o nom tak hrubo, skor mi nepomoze s tym ani v takejto situacii, skor mam vyssie ocakavania. Ale skor ma zaujimalo, ako ste to zvladli s robotou a pod. Akoze mozno o par dni mi bude lepsie, ale teraz si to neviem predstavit, ze kedy to bude😭
Nechcela som to aby to vyznelo o nom tak hrubo, skor mi nepomoze s tym ani v takejto situacii, skor mam vyssie ocakavania. Ale skor ma zaujimalo, ako ste to zvladli s robotou a pod. Akoze mozno o par dni mi bude lepsie, ale teraz si to neviem predstavit, ze kedy to bude😭
@anonym_autor tak si daj pauzu a do prace po pohrebe. Tiež som to tak urobila, lebo sme zariadzovali pohreb a trávila som čas s otcom. Potom to treba Uzavrieť v sebe a začat normálne fungovať...
Teraz je to čerstvé ale máš svoju rodinu, tak sa neutapaj v smrti ale teš sa zo života
@anonym_autor Odhliadnuc od neempatickeho správania manžela ti napíšem z vlastnej skúsenosti, že cim skôr sa donutis k fyzickej činnosti,o to skôr vďaka únave budeš vedieť aj vypnúť myšlienky vďaka spánku.Po poslednej rozlúčke s mamkou bude osožné, ak nástupiš aj do práce.Prv budeš vykonávať svoje povinnosti len akoby vďaka nejakej zotrvačnosti a bude sa ti zdať, že veci sa dejú mimo teba, ale postupne budeš schopná myslieť aj na bežné veci,postupne sa duša zotaví.Netvrdim, že úplne a že sa to stane zo dňa na deň, ale príde to postupne.Teraz, keď je bolesť čerstvá,daj prechod svojej bolesti aj tak, že si poplaces,ze si nájdeš empatického človeka, ktorému budeš môcť hovoriť o svojej bolesti,kto ta vypočuje
@anonym_autor je to prirodzene, nasa rodina je pre nas vsetko, rodicia nam od mala davali vsetko. Tvoje city su prirodzene. Hovori sa ze to potrebuje cas. Uprimnu sustrast ❤️
Mne pomohlo zamestnat telo a mysel niecim inym. Bolo to pri kazdom umrti blizkeho v rodine. Ale to som ja, chapem aj to, ze niekto to ma inac.
Smútok je prirodzený, ale najhoršie by bolo sa izolovať a utápať v žiali.
@anonym_autor vobec nie si sebecka, mne to trva roky sa spamatat z necakanej smrti, placem kazdy den a uz tomu su 5 rokov a 1 rok pre dalsieho :((((((((((((((((((((((
prve mesiace som ozaj len plakala, uz je to trocha lepsie, musim dako fungovat, ale ty to mas hrozne cerstve, prajem uprimnu sustrast a vela sil, plac kde mozes, a muza by som riadne kopla do riti, riadny charakter. To co mas doma, pekne sa ukazal.
@anonym_autor tak si daj pauzu a do prace po pohrebe. Tiež som to tak urobila, lebo sme zariadzovali pohreb a trávila som čas s otcom. Potom to treba Uzavrieť v sebe a začat normálne fungovať...
Teraz je to čerstvé ale máš svoju rodinu, tak sa neutapaj v smrti ale teš sa zo života
@anonym_36d705 prepac, ako jej mozes napisat, tes sa zo zivota ked jej vcera umrela mama? si trocha mimo...Toto jej napis o par tyzdnov, mesiacov, ale den po ...dakujem pekne, dievcata vy ste niektore riadne mimo.
Prijmi úprimnú sústrasť...tvoj stav je prirodzený, mne veľmi pomohol manžel a postupne som sa cez malé deti,ich potreby zaradzovala do života. Mamka mi chýba stále,ale už je to inak ťažké.
Porozprávaj sa s manželom o svojich pocitoch, nech ti je väčšou oporou. Od toho ste manželia.
@anonym_36d705 prepac, ako jej mozes napisat, tes sa zo zivota ked jej vcera umrela mama? si trocha mimo...Toto jej napis o par tyzdnov, mesiacov, ale den po ...dakujem pekne, dievcata vy ste niektore riadne mimo.
@anonym_9aeb3c Však život ide ďalej. Nemôže chytať také depky že nič nebude robiť iba kukať na trávnik
@anonym_9aeb3c Však život ide ďalej. Nemôže chytať také depky že nič nebude robiť iba kukať na trávnik
@anonym_bb69b5 len do pohrebu, po pohrebe nastupim do prace. Teraz naozaj neviem ci chcem spoznavat novych kolegov a ukazovat sa im v tomto stave ako moj prvy dojem
@anonym_9aeb3c nemusíš sa ospravedlňovať.
Autorke o par tyzdnov už písať nebudem lebo tipujem ze túto diskusiu už v tom čase nebude živiť.
@anonym_autor vyjadrujem uprimnu sustrast. Moja mamina je zasiahnuta smrtou babky dost,ale sla do prace hned,do pohrebu si dala volno a po pohrebe sla,aby sa uplne “nezblaznila”,ak tomu rozumies,co chcem povedat. Chyba velmi aj mne,tiez som hned utekala do prace,ale prvy mesiac som bola vypnuta,boli sme vsetky 3 previazane,proste som mesiac akoby zanedbala domacnost,urobila som len nutne,poriadok na oko a tepla strava pre dcerku. Je tomu niekolko mesiacov,mamine je tazko stale,hocikedy ju pochyti plac,ja mam s babkou velmi zive sny. Ale musime ist dalej,po fyzickej stranke sme sa otriasli a fungujeme,ale kym zaplatas ten smutok a to prazdno,to potrebujes cas. Niekto viac a niekto menej…vela sil
Babka nam zomrela pred rokmi nahle, dedko mal pohreb ani nie pred tyzdnom….a mal tazky stav a bolo to tazke…a to boli ludia s velkym B a D my sme sa starali o nich …kym oni boli ok boli tu pre nas…ja ta chapem, kto nema silny vztah s rodinou tsky skutocny nepochopi…lebo tu na mk je vela problematickych vztahov…ale ked ty mas fakt uzasne vztahy, to druhy pochopit nevie, ze ty trpis
Úprimnú sústrasť. 🖤
Mne veľmi pomohlo práca. Po večeroch som vždy plakala v sprche... su ešte aj teraz také dni...
Každý bojujeme zo smútkom a bolesťou inak...
@anonym_9aeb3c nemusíš sa ospravedlňovať.
Autorke o par tyzdnov už písať nebudem lebo tipujem ze túto diskusiu už v tom čase nebude živiť.
@anonym_36d705 verim, ze nie, aj ked nikdy nevies. Ludia sa potrebuju vyrozpravat a zjavne muz jej nie je takou oporou. :(
Babka nam zomrela pred rokmi nahle, dedko mal pohreb ani nie pred tyzdnom….a mal tazky stav a bolo to tazke…a to boli ludia s velkym B a D my sme sa starali o nich …kym oni boli ok boli tu pre nas…ja ta chapem, kto nema silny vztah s rodinou tsky skutocny nepochopi…lebo tu na mk je vela problematickych vztahov…ale ked ty mas fakt uzasne vztahy, to druhy pochopit nevie, ze ty trpis
@jeennyv mne uz zomrelo vela dedkov babiek, je to ine, ako ked ti umrie rodic a surodenec. Myslim, ze ovela tazsie sa s tym clovek zmieruje
Každy má iný vzťah, inú lásku, iné prežívanie
Pre mňa to bolo veľmi ťažké stratiť rodičov lebo tak ich milujem a ako môžem milovať niekoho kto tu nieje...?bolo pre mňa zložité sa s tým vysporiadať
Rob čo tebe je dobré a kašľi na muža na všetkých
@jeennyv mne uz zomrelo vela dedkov babiek, je to ine, ako ked ti umrie rodic a surodenec. Myslim, ze ovela tazsie sa s tym clovek zmieruje
@anonym_9aeb3c radsej nemysli….ak mas s niekym velmi dobre vztahy, lasku atd pre kazdeho je to smutne a tazke a nikoho nie je bolest vacsia mensia boli to kazdeho…a vela babiek dedkov ???wtf…..🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Rob čo citiš,čo chceš,co potrebuješ,Toto je tvoj čas na rozlučku a spominanie.Nejake hrnce,práčka a a metla ti maju byť ukradnuté.Na tak dlho ako treba.Do roboty sa neponahlaj.kludne PN.Ja som do prace nemohla mesiac ,nepojdem tam niekomu ublížiť,ked da neviem sustrediť.Uvedom si,ze mas pravo na preživanie tak ťažkych chvíľ po svojom.A ani nemusis nikomu nič vysvetlovať,primitív aj tak nepochopí.
@anonym_9aeb3c radsej nemysli….ak mas s niekym velmi dobre vztahy, lasku atd pre kazdeho je to smutne a tazke a nikoho nie je bolest vacsia mensia boli to kazdeho…a vela babiek dedkov ???wtf…..🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
@jeennyv ano, uz mi neziju ani jeden, si predstav.
mne velmi pomohlo byt sama a plakat. Co najmenej pred detmi, aj ked aj deti, musia vediet ze existuje smrt a ze plac a smutok patri k zivotu. prajem vela sil
@anonym_autor sak niesi na rd? Nenastupuj
@anonym_autor sak niesi na rd? Nenastupuj
@klotildabazarik uz nie som, cerpam dovolenku.
@anonym_autor pri tejto diskusii mi stialo srdiečko pretože ja si ani neviem predstaviť nemať maminku...nemocť jej zavolať,prísť na kávu poradiť sa s nou....strašnw mi je ľúto tvojej straty a jw mi ľúgo že nemáš v mužovi pochopenie ktoré teraz tak veľmi potrebuješ.Časom sa to zlepší ale bolesť zo straty bude s tebou už navždy:(
Uprimnu sustrast. Urcite vypni, ostan na dovolenke, posmut si. S muzom si to vybavis potom, je to od neho egoisticke a neohladuplne.
@klotildabazarik uz nie som, cerpam dovolenku.
@anonym_autor kludne sa daj na PN, ak mas pocit ze ti to pomoze. Niekomu pomoze PN a niekomu praca.

Mama este nie je ani pochovana - manzel je neempaticky debil. Uprimnu sustrast. Nie, neda sa hned fungovat a vybavovaciek je to tiez vela.