icon

Bol pre vás návrat do života po smrti matky ťažký?

Dnes o 09:14

Vcera mi umrela mamina, ja som uplne zlomena:( necakala som to, ze ma to takto zasiahne, tahalo sa to uz 3 mesiace:(, som unavena, vybavujeme pohreb, ktory bude asi az o tyzden 💔…manzel nechape, ze nemam chut varit, upratovat, jest, len byt sama vonku na terase, kym nepridu deti zo skolky. Do roboty nemam chut ist dokym sa s nou plne nerozlucim😭 nastastie to v robote chapu a cakaju s mojim nastupom po rd, prehanam alebo som sebecka? Ja uz neviem

anjelicek26
Dnes o 09:16

Mama este nie je ani pochovana - manzel je neempaticky debil. Uprimnu sustrast. Nie, neda sa hned fungovat a vybavovaciek je to tiez vela.

anonym_61c9c3
Dnes o 09:18

@anonym_autor Preboha iba vcera ti zomrela mama a manzel nechape, ze nemas chut varit a upratovat??? Nechcem byt hruba, ale manzel je ten, ktory nie je v poriadku nie ty... Slovo empatia mu zjavne absolutne nic nehovori... Okrem inych veci.

autor
Dnes o 09:22

Nechcela som to aby to vyznelo o nom tak hrubo, skor mi nepomoze s tym ani v takejto situacii, skor mam vyssie ocakavania. Ale skor ma zaujimalo, ako ste to zvladli s robotou a pod. Akoze mozno o par dni mi bude lepsie, ale teraz si to neviem predstavit, ze kedy to bude😭

anonym_36d705
Dnes o 09:31
@anonym_autor

Nechcela som to aby to vyznelo o nom tak hrubo, skor mi nepomoze s tym ani v takejto situacii, skor mam vyssie ocakavania. Ale skor ma zaujimalo, ako ste to zvladli s robotou a pod. Akoze mozno o par dni mi bude lepsie, ale teraz si to neviem predstavit, ze kedy to bude😭

@anonym_autor tak si daj pauzu a do prace po pohrebe. Tiež som to tak urobila, lebo sme zariadzovali pohreb a trávila som čas s otcom. Potom to treba Uzavrieť v sebe a začat normálne fungovať...
Teraz je to čerstvé ale máš svoju rodinu, tak sa neutapaj v smrti ale teš sa zo života

anonym_0376db
Dnes o 09:33

@anonym_autor Odhliadnuc od neempatickeho správania manžela ti napíšem z vlastnej skúsenosti, že cim skôr sa donutis k fyzickej činnosti,o to skôr vďaka únave budeš vedieť aj vypnúť myšlienky vďaka spánku.Po poslednej rozlúčke s mamkou bude osožné, ak nástupiš aj do práce.Prv budeš vykonávať svoje povinnosti len akoby vďaka nejakej zotrvačnosti a bude sa ti zdať, že veci sa dejú mimo teba, ale postupne budeš schopná myslieť aj na bežné veci,postupne sa duša zotaví.Netvrdim, že úplne a že sa to stane zo dňa na deň, ale príde to postupne.Teraz, keď je bolesť čerstvá,daj prechod svojej bolesti aj tak, že si poplaces,ze si nájdeš empatického človeka, ktorému budeš môcť hovoriť o svojej bolesti,kto ta vypočuje

axve
Dnes o 09:35

@anonym_autor je to prirodzene, nasa rodina je pre nas vsetko, rodicia nam od mala davali vsetko. Tvoje city su prirodzene. Hovori sa ze to potrebuje cas. Uprimnu sustrast ❤️

anonym_0fe593
Dnes o 09:38

Mne pomohlo zamestnat telo a mysel niecim inym. Bolo to pri kazdom umrti blizkeho v rodine. Ale to som ja, chapem aj to, ze niekto to ma inac.

anonym_9aeb85
Dnes o 09:48

Smútok je prirodzený, ale najhoršie by bolo sa izolovať a utápať v žiali.

anonym_9aeb3c
Dnes o 09:50

@anonym_autor vobec nie si sebecka, mne to trva roky sa spamatat z necakanej smrti, placem kazdy den a uz tomu su 5 rokov a 1 rok pre dalsieho :((((((((((((((((((((((
prve mesiace som ozaj len plakala, uz je to trocha lepsie, musim dako fungovat, ale ty to mas hrozne cerstve, prajem uprimnu sustrast a vela sil, plac kde mozes, a muza by som riadne kopla do riti, riadny charakter. To co mas doma, pekne sa ukazal.

anonym_9aeb3c
Dnes o 09:52
@anonym_36d705

@anonym_autor tak si daj pauzu a do prace po pohrebe. Tiež som to tak urobila, lebo sme zariadzovali pohreb a trávila som čas s otcom. Potom to treba Uzavrieť v sebe a začat normálne fungovať...
Teraz je to čerstvé ale máš svoju rodinu, tak sa neutapaj v smrti ale teš sa zo života

@anonym_36d705 prepac, ako jej mozes napisat, tes sa zo zivota ked jej vcera umrela mama? si trocha mimo...Toto jej napis o par tyzdnov, mesiacov, ale den po ...dakujem pekne, dievcata vy ste niektore riadne mimo.

terezka1947
Dnes o 09:54

Prijmi úprimnú sústrasť...tvoj stav je prirodzený, mne veľmi pomohol manžel a postupne som sa cez malé deti,ich potreby zaradzovala do života. Mamka mi chýba stále,ale už je to inak ťažké.
Porozprávaj sa s manželom o svojich pocitoch, nech ti je väčšou oporou. Od toho ste manželia.

anonym_bb69b5
Dnes o 10:20
@anonym_9aeb3c

@anonym_36d705 prepac, ako jej mozes napisat, tes sa zo zivota ked jej vcera umrela mama? si trocha mimo...Toto jej napis o par tyzdnov, mesiacov, ale den po ...dakujem pekne, dievcata vy ste niektore riadne mimo.

@anonym_9aeb3c Však život ide ďalej. Nemôže chytať také depky že nič nebude robiť iba kukať na trávnik

autor
Dnes o 10:42
@anonym_bb69b5

@anonym_9aeb3c Však život ide ďalej. Nemôže chytať také depky že nič nebude robiť iba kukať na trávnik

@anonym_bb69b5 len do pohrebu, po pohrebe nastupim do prace. Teraz naozaj neviem ci chcem spoznavat novych kolegov a ukazovat sa im v tomto stave ako moj prvy dojem

anonym_36d705
Dnes o 10:47
@anonym_9aeb3c

@anonym_9aeb3c nemusíš sa ospravedlňovať.
Autorke o par tyzdnov už písať nebudem lebo tipujem ze túto diskusiu už v tom čase nebude živiť.

ibajaanikiny
Dnes o 10:47

@anonym_autor vyjadrujem uprimnu sustrast. Moja mamina je zasiahnuta smrtou babky dost,ale sla do prace hned,do pohrebu si dala volno a po pohrebe sla,aby sa uplne “nezblaznila”,ak tomu rozumies,co chcem povedat. Chyba velmi aj mne,tiez som hned utekala do prace,ale prvy mesiac som bola vypnuta,boli sme vsetky 3 previazane,proste som mesiac akoby zanedbala domacnost,urobila som len nutne,poriadok na oko a tepla strava pre dcerku. Je tomu niekolko mesiacov,mamine je tazko stale,hocikedy ju pochyti plac,ja mam s babkou velmi zive sny. Ale musime ist dalej,po fyzickej stranke sme sa otriasli a fungujeme,ale kym zaplatas ten smutok a to prazdno,to potrebujes cas. Niekto viac a niekto menej…vela sil

jeennyv
Dnes o 10:52

Babka nam zomrela pred rokmi nahle, dedko mal pohreb ani nie pred tyzdnom….a mal tazky stav a bolo to tazke…a to boli ludia s velkym B a D my sme sa starali o nich …kym oni boli ok boli tu pre nas…ja ta chapem, kto nema silny vztah s rodinou tsky skutocny nepochopi…lebo tu na mk je vela problematickych vztahov…ale ked ty mas fakt uzasne vztahy, to druhy pochopit nevie, ze ty trpis