icon

Mama si neželá, aby môj priateľ prišiel k nej na Vianoce

8. dec 2025

Baby, prosim vas co by ste robili v mojej situacii?? Mam vaznu znamost, obaja mame cez 30, priatel uz blizkych pribuznych nema, teda okrem nejakych tiet a strykov. Predchadzajuce sviatky sme spolu netravili lebo bol pracovne v zahranici, ja som teda bola vtedy so svojou rodinou. Tieto sviatky ale bude na svk...bola som vsak velmi prekvapena s reakcii mojej mami, ktora povedala ze ja na vianoce mozem prijst ale on nie, lebo je to stale pre nu cudzi clovek a ona nechce na stedry vecer mat stresy aj z niekoho cudzieho, pritom ho pozna kedze sa navstevujeme. Povedala som jej ze velmi dobre vie ze on je uz sam a ze ako si to predstavuje ze ci ja mam prijst domov a on ma ostat sam na stedry vecer...povedala som jej ze ked to vnima takto tak ja budem na sviatky s priatelom a max ixh prideme len navstivit...velmi sa na mna nahnevala a zacala ma obvinovat a citovo vydierat ze vraj ja nicim rodinu a uz ich nemam rada lebo som si vytvorila novu rodinu a vsetko som znicila...surodenci mi vraveli ze mama povedala ze kvoli mne ziadne vianoce doma nebudu lebo som roztrhala rodinu...je toto normalne?

Strana
z6
anonym_07a91e
14. dec 2025
@tim23

@anonym_ee7d3a mám 32, dieťa a muža a chodíme na Vianoce k mame. Chodíme k ním každý rok na štedrý deň na večeru aj my, aj sestra

@tim23 to je predsa úplne v poriadku, keď trávite Vianoce spolu celá rodina, ale tu ide o niečo celkom iné, nie o vek. Autorka má priateľa, s ktorým žije, no jej mama si neželá, aby bol s nimi pri vianočnom stole. Chce, aby prišla len dcéra a pri tom vie, že jej priateľ ostane sám. Porovnávaš hrušky s jablkami

anonym_07a91e
14. dec 2025
@subartic

@anonym_07a91e pozri , ako to je v tvojej rodine je vaša vec. V mojej to je takto, my sa sobášime v celej rozvetvenej rodine a nežijeme s nikým len tak 20 rokov a to nie sme veriaci , nikde sme sa nezasekli , rešpektujme sa navzájom ok ? Nemusíme vzájomne zhadzovať dobre ? Tiež by som ti mohla niečo napísať, ale úprimne sa mi nechce zas a znova niekomu niečo vysvetľovať.

@subartic nemusíš mi nič vysvetľovať, je len a len tvojím rozhodnutím, teda tvojím a tvojho manžela, ako to máte v rodine nastavené. Ja som nepovažovala za dôležité mať svadbu po 40, a čo? Sme spolu šťastní aj bez nej, majetok mal každý svoj, ked sme sa spoznali, deti tiež, nemali sme a nemáme jediný dôvod na sobáš. A to sme ani jeden nemali zlú skúsenosť, napr, že by si naši ex brali pôžičky bez nášho vedomia a my by sme ich museli splácať, alebo niečo podobné. Sobáš by jednoducho na našom spolužití nezmenil nič, lebo ja by som si ani meno nemenila. Rozmýšľam, čo by si urobila, keby sa jedno z tvojích mladších detí rozhodlo s niekým žiť bez svadby. Nemusíš mi odpovedať

anonym_07a91e
14. dec 2025
@anonym_8bbfe0

@sisska96 však presne,absolútne divne že 30tnici risia mamičku,tak potom sa niet čo čudovať,že mamička rieši tiež. Ja som v 30tke bola absolútne samostatná bytosť s vlastnou rodinou....a rodičov som na Vianoce chodila navštevovať prvý,alebo druhú sviatok. Môj názor je,že autorská má ďaleko do 30tky a vzťah nie úplne ako opisuje.

@anonym_8bbfe0 ved píše, že predchádzajúce sviatky bol jej priateľ pracovne v zahraničí a pred tým sa možno nepoznali, nevidím na tom nič divné

milanemila
14. dec 2025

@anonym_autor nie nie je to normalne taketo manipulovanie a citove vydieranie, zrejme sa matka takto nesprava prvy krat a je mila kym vsetci naokolo robia veci podla jej predstav…ostala by som s priatelom a surodencom dala vediet ako to naozaj je.

mandzula
14. dec 2025

Mame by bolo dat pod stromcek poukaz na psychoterapiu, sprava sa ako svacnuta.
Je nacase dat jej najavo, ze sa nedas manipulovat jej chorymi vylevmi. Ak sa chce zduvat, nech sa paci, nemusis k nej chodit ani cez rok - ani s priatelom, snubencom ci manzelom a potom s detmi.
My sme na Vianoce s mojimi rodicmi a ti dokonca prijali moju vtedy este nie pravoplatnu svokru, ktora bola sama, chapu totiz, ze vztahy nie su o v tomto pripade trapnych lajstrach.

khirali
14. dec 2025

Šerif z Nottinghamu - a zrus aj Vianoce . Videla by som iba jeden jediný oprávnený dôvod na to ,že tam chce len rodinu ale ten tu písať nebudem. Ale ak má takéto správanie stále , nuž očividne si budeš musieť vybrať .

tim23
14. dec 2025
@anonym_07a91e

@tim23 to je predsa úplne v poriadku, keď trávite Vianoce spolu celá rodina, ale tu ide o niečo celkom iné, nie o vek. Autorka má priateľa, s ktorým žije, no jej mama si neželá, aby bol s nimi pri vianočnom stole. Chce, aby prišla len dcéra a pri tom vie, že jej priateľ ostane sám. Porovnávaš hrušky s jablkami

@anonym_07a91e ja viem o čo tu ide. Môj komentár patril anonymu, ktorý písal že autorka má 30 a chodí na vianoce ku mame

anonym_8bbfe0
14. dec 2025
@anonym_07a91e

@anonym_8bbfe0 ved píše, že predchádzajúce sviatky bol jej priateľ pracovne v zahraničí a pred tým sa možno nepoznali, nevidím na tom nič divné

@anonym_07a91e tak ja áno. Buď sme pár a na Vianoce sme spolu,alebo nie. So všetkým ako má byť. Dalo sa bist minulý rok s priateľom,dalo sa vymyslieť kadečo a tento rok snáď ľudia v mladom strednom veku nebudú riešiť ,či sa mamička zrúti na Vianoce,či nie. Pre niečo má taký názor ako má. Ma na to právo. Ona má právo ,ako dospelá osoba byť tam,kde chce. A nie riešiť čo a ako na fóre. Toto je taká otázka,hmmm,ako od nastrocne j

anonym_07a91e
14. dec 2025
@anonym_8bbfe0

@anonym_07a91e tak ja áno. Buď sme pár a na Vianoce sme spolu,alebo nie. So všetkým ako má byť. Dalo sa bist minulý rok s priateľom,dalo sa vymyslieť kadečo a tento rok snáď ľudia v mladom strednom veku nebudú riešiť ,či sa mamička zrúti na Vianoce,či nie. Pre niečo má taký názor ako má. Ma na to právo. Ona má právo ,ako dospelá osoba byť tam,kde chce. A nie riešiť čo a ako na fóre. Toto je taká otázka,hmmm,ako od nastrocne j

@anonym_8bbfe0 ťažko povedať, možno bol pracovne minulý rok v USA, v Číne, možno sa vtedy poznali dva mesiace, to uý sú len domnienky. Tiež by som to nerešila na fóre, mame by som povedala, že môj priateľ, s ktorým žijem, je pre mňa dôkežitým človekom, ktorého nenechám na Vianoce samého a ak sa ona rozhodla preto Vianoce odignorovať, je to jej rozhodnutie, nech ma tým citivo nevydiera a neprenáša na mňa zodpovednosť za to že sa ona chystá pokaziť Vianoce ostatným, lebo si nepresadila svoje

anonym_07a91e
14. dec 2025
@tim23

@anonym_07a91e ja viem o čo tu ide. Môj komentár patril anonymu, ktorý písal že autorka má 30 a chodí na vianoce ku mame

@tim23 viem, prečo si to napísala, ale ona to tiež neuviedla kvôli veku autorky

tim23
14. dec 2025
@anonym_07a91e

@tim23 viem, prečo si to napísala, ale ona to tiež neuviedla kvôli veku autorky

@anonym_07a91e 😁 ale áno

Strana
z6