icon

Dovolenky a Vianoce so starými rodičmi: Áno alebo nie?

Dnes o 17:47

Toto ma zaujíma čo budete komentovať pretože tu sa delia ľudia na 2 typy , mám známych ktorý nevedia ísť nikam bez toho aby ťahali zo sebou aj starých rodičov aby si “oddýchli” od dieťaťa proste aby vedeli ísť s mužom von a aby mali pomoc od starkých , tak ich berú zo sebou na dovolenku aj všade, a na Vianoce tiež chodia k svokrovcom štedrý večer trávia tam spolu.
Ja som zase typ ktorý si toto nevie ani predstaviť lebo keď ideme na dovolenku my traja ako rodina tak ja sa teším nato ako budeme nepretržite spolu len my , ako si to užijeme a neviem si ani predstaviť že by tam s nami boli aj oni , ani svokrovci a ani moji rodičia , vyslovene by som to nechcela lebo to beriem ako čas pre nás troch , a to iste sa týka aj Vianoc , veď okej navštevujme sa na sviatky ale ten štedrý večer chcem aby sme boli len my traja ako rodina spolu a za babkami poďme potom alebo pred tým , chápete … ktorý tým ste vy ? Ísť na dovolenku s nimi alebo bez?😁😁😁

autor
Dnes o 17:49

Keďže máme už dieťa tak chcem tieto chvíle tráviť spolu len my ako rodina , ja , dcéra a manžel
Ja si to neviem ani predstaviť ísť na dovolenku aj s niekým iným navyše

anonym_41abda
Dnes o 17:51

Na dovolenku sme chodili sami, starí rodičia brali dieťa na dovolenku bez nás.
Vianoce štedrý deň doma, 1. sviatok návšteva starých rodičov, 2. sviatok odchod na dovolenku

anonym_02b89b
Dnes o 17:58

Chodime na dovolenky niekedy aj s mojou alebo muzovou mamou, chceme, aby videli svet.. deti nemame, keby sme mali, tak by tiez chodili s nami, ale nehodili by sme im ich (pravdepodobne 😁) na krk. Na vianoce sme s mojou mamou, s muzovou mamou je jeho brat s rodinou, potom sa prestriedame na navstevach so surodencami

anonym_16b71f
Dnes o 18:01

Na dovolenku sami, na Vianoce tiez. Po stedrom dni sa ako rodina mavstevujeme. Jednodnove vylety rada beriem rodicov.
Mam vsak znamu, co vzdy na dovolenku brala aj svojich rodicov. Ale ze uplne vsade. Mali kluce od ich bytu, chodili tam hocikedy. To uz podla mna bola absolutna strata sukromia. Inak cudujem sa, byt bol muzov, este pred manzelstvom kupeny a ona dala kluce svojim rodicom a oni si tam hocikedy chodili.

anonym_333ee6
Dnes o 18:02

Boli sme na dovolenke aj so starymi rodicmi a zistili sme, ze viac nam vyhovuje, ked sme sami. Mali sme sviatky aj so starymi rodicmi a tiez sme zistili, ze nam viac vyhovuje, ak sme na stedry den sami a k nim ideme az neskor.

janinah
Dnes o 18:07

Som starý rodič. Verím,ze mi nikdy nezbalia vnúča na dovolenku,lebo by som si vôbec neoddýchla.Dcéra žije v meste pri mori,chodíme tam,ale nie sme nonstop vsetci spolu. Vianoce sme kazdý u seba doma,navstívime sa na dalšie dni.Slov.vnučatá vidím často,aj na vylety chodime,ale ide s nim min.ich mama. Na dovolenke spolu sme este neboli,ani to ani jednej strane zatial nechýba. Asi ine to je,ak ten starý rodič ostane už len sám.To sa nas este netýka.

anonym_81294f
Dnes o 18:11

Keď sú dobre vzťahy v rodine, prečo nie. Viac ľudí = väčšia sranda a viac zážitkov. Traja sme spolu každý deň, mne na tom nič vzácne nepríde.

katica06
Dnes o 18:11

Nie a ešte raz nie

biba_18
Dnes o 18:18

na dovolenky so starými rodičmi sme nechodili. vianoce sme s nimi trávili…
ja sa s mladými nebudem na dovolenky šarpať. vianoce by som chcela tráviť s nimi…

anonym_359d29
Dnes o 18:23

dovolenka same ..a aj vianoce ..ale keby mozem travim vianoce so starkymi.. uz niesu najmladsi a je vzdy veselsie pri stole a aj viac "vianocne" pretoze uz vianoce niesu len o darcekoch ale o tych cvilach s celou rodinou ..zial letenky su strasne drahe a tak vianoce tam netravime

abbey1
Dnes o 18:30

@anonym_autor A medzi tým už nič iné neexistuje?

anonym_095bde
Dnes o 18:36

Zavisi od okolnosti, ale boli sme na dovolenke aj s rodicmi, boli sme aj sami, dokonca sme boli aj bez deti a tiez deti boli so starymi rodicmi. Vianoce tiez rozne ako sa dohodneme.
Podla mna kazdy nech robi tak ako mu to vyhovuje, nastastie nie je na to ako to robit spravne nijaky predpis.

tilly
Dnes o 18:46

Za našu rodinu, áno, áno áno 🤣.
Keď boli chalani malí, starí rodičia strážili večer a my sme si užili dovolenku. Starí rodičia aspoň vypadli z domu a užili si vnúčatá. Aj my aj oni sme chodili aj sami zvlášť na dovolenky a Vianoce od malička mojich detí sme trávili v alpách v hoteli. Dedko lyžoval s nami, babka sa prechádzala v mestečku, keď sa niekomu už nechcelo lyžovať, pridal sa k nej, alebo išla babka do wellnessu... nemuseli sme nič, žiadne varenie, nakupovanie, stresy, len oddych a pohoda.
Starí rodičia potrebujú tráviť čas s vnucatami a tie zas potrebujú aj inú dospelacku autoritu a vzor ako rodičov. Za mňa výhra pre všetkých.

anonym_fd3a3b
Dnes o 18:57

@anonym_autor iba rodina spolu, bez babky a dedka

tilly
Dnes o 19:09

Inak, ja sa na toto hodenie vnúčat na krk starým rodičom na dovolenke strašne teším. Myslím, keď budem babka.

anonym_b1decc
Dnes o 19:12

Vianoce vždy spolu, lebo to tak mame radi. Na krátkodobé “dovolenky” (3-4 dni) ich sem tam zoberieme, aby nesedeli len doma a aj niečo videli. Hlavne dovolenky a ostatne pobyty sami. Ale teda, nie sme zvyknutí na strazenie ani z jednej strany.

minesasubu
Dnes o 19:14

Chodime na dovolenku aj s rodinou (moja mama , brat a jeho priatelka ak chce ) a nie preto že chceme opatrovanie pre dieťa ale aby sme boli spolu
a chodime aj len my traja
Vianoce chodime k mojej mame , mne sa doma nechce všetko chystat
má velký dom a kopu vyzdoby a dvor je to fajn
svokra sviatky neriesi takže k nej ideme na dalšie dni
za mňa nech si každy trávi čas s kým mu vyhovuje

anonym_77a74f
Dnes o 19:18

@anonym_autor nasi by nikdy nesli. Ale ja by som suhlasila bolo by super mat dovolenku a nie iba vsetko to co doma len na inom mieste.

kkovacovak
Dnes o 19:26

Chodievame na dovolenky aj aj. Aj sami aj s mojimi rodičmi alebo aj so svokrovcami všetci spolu. Máme dobré vzťahy a neberieme ich kvôli stráženiu. Zároveň chodíme len sami alebo aj bez dieťaťa. Na vianoce sme s mojimi rodičmi lebo bývajú blízko. Nevidím dôvod aby boli sami keď môžu byť s vnúčaťom a tiež si navzájom pomôžeme pri príprave večere. Lebo Vianoce s deťmi sú o inom. Radšej budú s nami ako spolu dvaja pri stole doma.

anonym_26d214
Dnes o 19:28

Chodíme s rodičmi, aj bez nich. Na Vianoce chodíme k rodičom. Keď nejdú s nami, idú s bratom.

anonym_899d2c
Dnes o 19:42

@anonym_autor my sme zlatá stredná cesta, čo sa týka Vianoc, ale dovolenky iba my. Ak chceme niekam vypadnúť a oddýchnuť si od detí, tak babičky pozveme k nám. Ony si dobre rozumejú, o deti sa postarajú a my si zaletíme, kam chceme. Fungujeme takto od ukončenia kojenia u všetkých troch detí a všetci sme spokojní😉

miskakyblik
Dnes o 19:43

Ja som ten prvý typ ale rozhodne nie kôli dôvodu ktorý uvádzas..ja si neviem predstaviť bez rodiny nič a Vianoce už vonkoncom nie...kým ešte rodičov mám , kým ešte vieme mať pekný čas spolu, kým si to všetci užívame , deti sú malé a moji rodičia im sú to najlepší dedko a babka tak chcem byť spolu s nimi ..niekedy mi chýbajú aj v obycajne dni, nieto ešte na sviatky, to by som oplakala ak by oni boli u seba a ja iba s mužom a deťmi zvlášť... Aj ja som vyrastala tak že s bábkamie a dedkami sme boli spolu často a na sviatky aj víkendy a proste stále , takže mi to je prirodzené...moji starkí mi veľmi chýbajú kazdy deň na nich myslím takže o to viac chcem byť s našimi kým to ide a vôbec nie kôli tomu aby sa mi starali o deti, ale aby sme všetci zažili v živote toľko pekného koľko sa dá a to bez nich nejde..

tiezjedna
Dnes o 19:45
@tilly

Inak, ja sa na toto hodenie vnúčat na krk starým rodičom na dovolenke strašne teším. Myslím, keď budem babka.

@tilly aj ja... budem taká tá prdlá babi, ktorá ich vezme na paddleboard, wake, loď, zaskákať si, potápať sa... teda ak mi to kondícia a ich rodičia dovolia😂 Snáď áno, bolo by to fajn😉

tilly
Dnes o 19:46
@tiezjedna

@tilly aj ja... budem taká tá prdlá babi, ktorá ich vezme na paddleboard, wake, loď, zaskákať si, potápať sa... teda ak mi to kondícia a ich rodičia dovolia😂 Snáď áno, bolo by to fajn😉

@tiezjedna anoooo. Už len preto sa oplatí byť v kondícii.

beataxxx
Dnes o 19:49

Vianoce spolu, dovolenky extra

petulda333
Dnes o 20:04

My chodime na dovolenky a vylety aj sami,aj s rodicmi ci kamosmi. Vianoce striedame,raz u nasich a s dedkom,raz u svokrovcov. Ked sme postavili dom,prve vianoce sme boli sami. Bolo to divne. Ja mam rada obe nase rodiny a my sa celkovo vela stretavame a travime spolu cas

andrejka1974
Dnes o 20:42

@anonym_autor keď boli deti menšie chodili sme aj s mojimi rodičmi spolu na chatu a Vianoce sme trávili štedrý den my sami s deťmi a potom prvý sviatok vianočný u rodičov a druhý u svokrovcov a o rok sme to vymenili ale odvtedy čo je najmladšia autistka tak sme všetko museli zmeniť už 12 rokov dovolenku len doma alebo na dome sami rodičia nás prídu pozrieť na návštevu a Vianoce štedrý den chodia už rodičia len k nám svokrovcov už nemáme a tam chodil muž sám s deťmi ja som bola s najmladšou doma , ale moji rodičia potom vždy v lete na 2 týždne brali moje deti na dovolenku sami a počas prázdnin často bývajú u nich aj teraz aj keď už traja sú dospeli