icon

Mama tlačí na zásnuby. Čo robiť?

30. máj 2024

Názov je asi dosť výstižný ale v skratke. Mám maminu, ktorá už je v dôchodkovom veku (má 67 rokov), ja mám 25. Odkedy som sa odsťahovala po vysokej škole (rok dozadu) prakticky mne a môjmu partnerovi nedá pokoj. Zašlo to do takej miery, že mi partner povedal, že mu to je extrémne nepríjemné a nechce k nej chodiť.
Vždy keď tam prídeme tak prakticky okamžite začne otázkami, či už mám prsteň, kedy bude svadba. Ja som sa vždy doteraz ohradila, že to je naša vec, že sa budeme brať, keď sa na to budeme cítiť a budeme pripravení. Som s priateľom necelé dva roky, bývame spolu rok a zatiaľ proste nechceme. Potom začne mama prehovárať do duše môjmu partnerovi, že teda by sa mal pochlapiť, že mu to dlho trvá. Naposledy už začala rozprávať také veci, že ona už je stará a že keby som ju mala rada tak sa postarám o to aby sa dožila mojej svadby a vnúčat. Ja už neviem, čo s tým mám robiť, pomaly ale isto už aj ja neznášam keď tam musím ísť.

Strana
z2
drahomirrra
30. máj 2024

No, mama si ako jedina moze za to, ze ta mala neskoro. Takyto natlak je neakceptovatelny a nepripustny. Povedz mame, ze si este fakt mlada. Nejako citlivo, aby pochopila.

muchotrafka298
30. máj 2024

Davaj si pozor na to, aby si nakoniec neskoncila kvoli tymto reciam bez partnera. Ano, je to otravne, je to tvoja mama, ale pokial to partnerovi prekaza, treba jej jasne povedat, aby s tym prestala. Lebo teba tieto reci mozu stat vztah.

nikaeli
30. máj 2024

Jednoducho a jasne - prepáč mami, svadbu a deti plánujeme na neskôr a sme radi, že to chápeš. Prosím, netlač na nás, je pre nás nepríjemné rozoberať to na každej návšteve. Až sa tak rozhodneme, budeš prvá, ktorá sa to dozvie 🩷

kris_tin257
30. máj 2024

Ja by som rešpektovala obe strany, ak priateľ k nej nechce chodiť skrz tie otázky ok dobre nenutila by som ho a keby sa mama pýtala tak by som jej to na rovinu povedala prečo nechce chodiť. Buď tým pádom zmení svoje správanie a postoj aby chodil tvoj priateľ k nej alebo to tak ostane... A čo sa týka teba tak jedným uchom dnu a druhým von 🤷

zuzana9393
30. máj 2024

Ja by som jej pred návštevou zavolala, mami prídeme. Ak zase čo i len začneš s tou istou pesničkou, v tom momente odchádzame. A tak by som to aj urobila.

terezka1947
30. máj 2024

No ja sa na to pozriem z inej strany,máš 25,vzťah už nejaký čas,predtým sa ti vzťah zrútil po 3r.
Možno sa mama boji toho,že zbytočne strácas s tým čo vekom čas. Ty už musíš vedieť,si dospelá.
Často rodičia pozerajú na veľa veci triezvejsie.
Občas aj nie,ale.....

kitycat
30. máj 2024

Aby ti neodohnala frajera.

A ked to mama nakusla, tak ste sa o tom s priatelom bavili?

svokrinjazykmonika
30. máj 2024

Tak stará je, bojí sa že sa nedožije svadby a vnúčat. Neviem ako to vyriešiť. Musí to byť nepríjemné.

jennky13
30. máj 2024

@katulienkax takto by si reagovala aj na svoju matku ? Ja urcite nie, aj keby mala "sproste "otazky, snazila by som sa ju pochopit, lebo v 67 rokoch ludia uz rozmyslaju inac a aj maju ine , niekedy "nelogicke" strachy.
Vies, je fajn, ze tu matku este ma a potrebuje si ju este uzit a mat pekne spomienky, lebo moze kedykolvek o nu prist.
Tak na jej mieste by som bola trpezliva a trpezliva a este raz trpezliva.

rozculena
30. máj 2024

môjho exšvagra nádejná svokra stále otravovala,dotlačila ho do svadby,dokonca súhlasil aj so svatbou v kostole...ani to jej nestačilo,stále s niečím otravovala,nakoniec sa naštval a povedal,že na to kašle a rozišiel sa s priateľkou po 7 rokoch...aby si takto nedopadla aj ty...

vler
30. máj 2024

Ja byt tvojim priatelom, uz tam nechodim

marianarem
30. máj 2024

Podla mna existuje aj nieco ako babkovske biologicke hodiny a tvoja mama je teraz v ich zajati. Velmi tazko sa tu da racionalne dohovorit, ale tak treba skusat, uznat mame tu potrebu, ale aj opakovat, ako to na teba a partnera posobi, nech sa vzije aj ona do vas a ze tym dosahuje pravy opak.. A frajer asi nech zatial nechodi, kym sa to neukludni, alebo kym to nebude vediet lepsie ustat.

daniela2202
31. máj 2024

No skúsiť tam nechodiť , uvidíš, aká bude reakcia 😊

mantilka
31. máj 2024

A ako to teda u vás je? Čo je dôvod, že čakáte s rozhodnutím,? Koľko má priateľ rokov? Rozprávate sa vôbec o tom? Je dôležité vo vzťahu komunikovať. Máte spoločné ciele? Bývanie mesto alebo dedina? Počet detí? Predstava fungovania domácnosti financovanie a predstava manžela o materskej? Vierovyznanie? Finančné ciele? Toto všetko by ste už mali mať prebrate. Ak sa odlisujete radšej koniec. Nie dĺžka vzťahu je dôležitá ale ako ste kompatibilný v predstave o spoločnom živote. Ak si tam rozdiely nie je to dobré.

nelka93
2. jún 2024

Ja budem asi jediná, ktorá ti napíše, že dva roky by boli aj pre mňa malo na svadbu. My sme po dvoch rokoch vzťahu kupovali len nehnuteľnosť, zasnubili sme sa po 4. A svadba bude o rok, čiže po 5 a pol roku vzťahu. Absolútne o nič sme neprišli a užili sme si aj tie roky predtým. Samozrejme aj u nás sa pýtali, hlavne starí rodicia, kedy bude svadba a deti, ale my sme im povedali, že keď budeme my chcieť, lebo oni sa o ne starať nebudú.

Strana
z2