Mama v mojej práci
Ahojte.. dostala som sa do nepríjemnej situácie až normálne začínam ľutovať že som chcela pomôcť... Moju mamu prepustili z práce a nejak dlhšie si nevie nájsť novú a do predčasného dôchodku ísť nechce. Má už svoj vek a zdravotne na tom nie je najlepšie takže nemôže byť v kancelárii 8 hodín a je tam veľa obmedzení. Ja som sa pýtala, či by nechcela polovičný úväzok u nás vo firme, že sa prihovorím, keďže nikdy nič podobné nerobila a vzdelanie má úplne odlišné. Má dohodnutý pohovor, a ako som jej včera povedala, že to je všetko schválene, začala mať také reči, že mi ešte moju prácu preberie a že počkaj keď zistia, že som lepšia ako ty, že som ti veľakrát s prácou pomáhala a podobne. Ostala som v šoku. Keď som jej predtým hovorila, ako bude prebiehať pohovor, že to bude potom aj také praktickejšie tak na to mi odpovedala, že to je ľahké že ona to narozdiel odomňa vie robiť.. Cítim sa neisto, pretože som vo firme začínala na pozícii ktorú mám vyštudovanú ale momentálne už druhý rok robím niečo iné s čím som nebola na začiatku úplne stotožnená ale mám to lepšie platené a výsledky mám dobré aj klienti sú spokojní s mojou prácou, často počúvam ako sa ku mne vracajú a oproti konkurencii som lepšia atď.... Len sa bojím, čo ona im tam bude rozprávať.. V práci mám výbornú reputáciu a bojím sa aby sa nepreriekla a nezačala rozprávať niečo nevhodné a nespôsobila mi problémy. Ja si totižto veľakrát neverím, podceňujem sa a nakoniec mám skvelé výsledky ale sama o sebe si myslím, že som hrozná..
Nikdy, nikdy ale naozaj nikdy nepomáhaj nikomu z rodiny si hľadať prácu. A už vôbec nie pracovať s vlastnou mamou. Musela si vedieť, aká je toxická, tak čo si čakala?
práveže ona mi pomáhala vždy aj s celou vysokou školou.. pomáhala mi celý život so všetkým..
prečítala som po má dohodnutý pohovor, už je všetko schválené.... čo k tomu dodať. Slovensko.
ešte pohovor ani nezačal, ale pani je už prijatá.
výberové konanie má už vopred istého víťaza? ešte bude niekto písať že to už na Sk neexistuje?
k ostatnému sa nevyjadrujem - zbytočne.
práveže ona mi pomáhala vždy aj s celou vysokou školou.. pomáhala mi celý život so všetkým..
@anonym_autor ak ti vždy pomáhala...nie sú tie reči iba nejaký druh akože srandy? Na zvýšenie sebavedomia? Že však ja to dám ľavou zadnou, pohoda?
prečítala som po má dohodnutý pohovor, už je všetko schválené.... čo k tomu dodať. Slovensko.
výberové konanie má už vopred istého víťaza? ešte bude niekto písať že to už na Sk neexistuje?
@anonym_96173b jasne že to je. A ja to počujem z každej strany. Ten kto hovorí že to tak nie je tak klame. Dosadení ľudia a ty sa môžes snažiť ako chceš.
@anonym_96173b nevieme, či ju vezmú preto na ten pohovor ide.
Alebo vybav, nech ju nezoberu
praveže šef sa potešil a povedal že dúfa že bude rovnaká ako ja
@anonym_96173b nevieme, či ju vezmú preto na ten pohovor ide.
@anonym_autor schvaleny je pohovor, ci jej prijatie? Nepripustaj si tie reci, mozno je sama neista co to vobec zvladne, tak si tymi recami dodava odvahu. Ked ju prijmu budes riesit ako robit vedla seba
Mama nemama, upozorni ju, ze este nemala ani pohovor - tak nech sa na neho nedonesie ako 5 koruna do banky, este stalw ju nemusia prijat a okrem toho ma skusobnu dobu a uzemni ju, ze z toho, co pises nie si CEO, ktory si dosadzuje personal podla toho ako sa vyspi. Mama by sa mala k tebe spravat potom v praci profesionalne ako k inej kolegyni … no asi nebude mama ako ty … uz len charakter mate podstatne odlisny
@anonym_autor schvaleny je pohovor, ci jej prijatie? Nepripustaj si tie reci, mozno je sama neista co to vobec zvladne, tak si tymi recami dodava odvahu. Ked ju prijmu budes riesit ako robit vedla seba
@viestta pohovor
Čo ťa to preboha napadlo? Veď robiť s rodinným príslušníkom je do neba volajúca hlúposť.
Čo ťa to preboha napadlo? Veď robiť s rodinným príslušníkom je do neba volajúca hlúposť.
@anonym_dca842 pretože si nevie nájsť prácu a je z toho psychicky nedobre na tom..
@anonym_dca842 u nás v rodine si bežne pomáhame pri hladaní práce.. aj medzi známymi povieš kde je kto spokojný a ten človek tam pošle životopis, pomáha si kazdý... len nečakala takéto sebavedomie
@anonym_dca842 u nás v rodine si bežne pomáhame pri hladaní práce.. aj medzi známymi povieš kde je kto spokojný a ten človek tam pošle životopis, pomáha si kazdý... len nečakala takéto sebavedomie
@anonym_autor asi tie zdravotne problemy tvojej mamy nebudu tak vazne, ak nechce ist do dochodku. Ta strata za predcasny odchod nie je taka citelna, ako si ludia myslia. Nech na soc.poist. on poziada a potom nech ho nezoberie a nech ostane pracovat. Tak sa to bezne robi. Ludia chcu vediet, aka presna suma im vyjde.
@anonym_autor asi tie zdravotne problemy tvojej mamy nebudu tak vazne, ak nechce ist do dochodku. Ta strata za predcasny odchod nie je taka citelna, ako si ludia myslia. Nech na soc.poist. on poziada a potom nech ho nezoberie a nech ostane pracovat. Tak sa to bezne robi. Ludia chcu vediet, aka presna suma im vyjde.
@anonym_612765 ale ona psychicky nechce.. nechce byt doma jednoducho z roznych pricin.. je toho vela preto som chcela jej pomoct aby mohla aapon robiť nejak čiastocne
@anonym_612765 ale ona psychicky nechce.. nechce byt doma jednoducho z roznych pricin.. je toho vela preto som chcela jej pomoct aby mohla aapon robiť nejak čiastocne
@anonym_autor ak psychicky, tak to potom bude pre nu tazke aj o 2 roky.
Neboj sa, aj keby tam čokoľvek ine povedala, bude skor ona sama pôsobiť zle. Uz ta v pravi poznajú vedia aka si a v žiadnom pripade by neverili skor tvojej mame ako tebe. Kazdy z nich ma rodiča a ver tomu, ze kazdy s nim ma vlastne starosti, takze sami vedia, ze aj rodicia su rôzni. A to ze si pomohla mame, no a co? Nic zle si neurobila, jednoducho si pomohla niekomu koho mas rada. Ale ja ti skor odporúčam riesit tuto tvoju neistotu a traumu, lebo sa aj na seba aj na ludi okolo teba pozeras inak. Asi by si mala zájsť za psychológom.
@anonym_autor Toto ma celkom zaujima.. ako ti pomahala? Neviem si tu pomoc predstavit..
@anonym_autor úplne normalne, že si rodina pomáha v takýchto prípadoch. Ja nechápem, čo sa všetky divia. Ide o firmu, tak nechápem tie komentáre, že Slovensko a pod. A k tvojej mame, ja si myslím, že zbytočne máš dopredu obavy. Podľa mňa to bude v úplnom poriadku. Veď ti celý život pomáhala
@anonym_autor Toto ma celkom zaujima.. ako ti pomahala? Neviem si tu pomoc predstavit..
@dadis keď som niecomu nerozumela z učenia si to nastudovala a skusila vysvetliť 🙂 ja sa najlepsie ucim tak ze sa o tom rozpravam s niekym a vlastnymi slovami viem vysvetliť
Čo si študovala? Mama sa hádam vie správať a nepotopí ta. Rozdiel keď hej hej viem robila som to pre Dorku a ano Dorka mi postupy vysvetlila …
@anonym_612765 ved dochodok nie je povinny , ak pani chce pracovat nech pracuje , preco sediet doma a zivorit z dochodku ked nemusi?
Tak asi ma pravdu ,ze možno bude lepšia ako ty😀 a keďže ti celý život pomáha je úplne normálne sa o tom snou porozprávať aké máš obavy
Nemyslím si , že po tom ako investovala do teba roky energiu zamerne ta bude chcieť potopiť 🫣
Neboj sa ,keby mama zacala zhadzovat tvoje schopnosti ,tak si hned o nej spravia obrazok.
@anonym_autor hodila by som s mamou vážny rozhovor, že ak neprestane s tými hlúpymi rečami, že ideš ten pohovor zrušiť a nech si hľadá prácu inde. Ja by som so svojou mamou pracovať veru nechcela, u nás v rodine boli také prípady a vždy len problémy boli z toho.
Takto sa asi k tebe nesprava prvý raz uvažovala si prečo si neveríš a kde sa berú tie tvoje pocity aj keď si úspešná? Tvoja mama pomoc nepotrebuje zachraňovať ju nemusíš určite si poradí aj sama. A to že ti mama pomáhala to je skôr jej spôsob ako ta ovládať. Lebo tie reči čo teraz vedie hovoria skôr o tom že ťa potrebuje znížiť aby sa ona cítila viac a aj ta pomoc tebe jej zrejme dávala pocit prevahy užitočnosti a ty sa citis neistá lebo si neveríš že to dokážeš a ten pocit v tebe stále je. Pritom si úspešná aj na inej pozícii ako si vyštudovala a darí sa ti. Mala by si mame oznámiť že ak bude mať takéto reči tak ten pohovor nebude a prácu si bude musieť nájsť sama. Alebo je mama pre teba stále niekto ku komu pozeráš zdola a bojíš sa mu povedať nie a odporovať?
@anonym_autor Doma je mamka mamka,v práci je kolegyňa.Pre istotu by som jej to ešte pred nástupom vysvetlila

Tu platí pravidlo za ochotu na žobrotu. Mama to asi nemá v hlave v poriadku keď toto robí vlastnej dcére ktorá jej pomohla. Asi by som uvažovala či stojí moja mama za to keď sa ku mne takto chová.