icon

Mama všetko riadi

22. jan 2022

To i vy mate taku matku ktorá riadi kazdy vas krok a vsetko komentuje a nikdy nic nieje dobre? Ale tvári sa ze ona nam chce vzdy iba to najlepsie? Ja sa samozrejme ovládam nenechám, ale ona sa nezmení uz nikdy asi
Mam 32 rokov ale uz to nezvladam!!

Strana
z3
autor
22. jan 2022

@viestta asi si este stale nepochopila ze ona mi kazdy piatok píše aby sme prisli😅😅😅😅

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
22. jan 2022

Skus si to zobrat opacne. Predstav si, ze by k vam domov kazdy vikend prisla rodina s detmi-aka by si bola nadsena, keby napr. hrnceky odlozili tam, kde odkladas taniere-ked sa to stane raz, tak mavnes rukou, ked Ti zakazdym nieco odlozia inde, tak uz ich asi upozornis, nebudes predsa zvysok tyzdna upratovat po nich, aby ti to cez vikend zase pretvorili na svoj obraz. A to mas 32 a mama ma isto o takych 20 viac. Takze skor ako sa zase zdujes, zapni mozog.

autor
22. jan 2022

@viestta
@dskjhfdlkdjhl vzdy vsetko davam na svoje miesto, viem za tie roky kde sa co dava. Ona je skor presne ten typ stazovatelky a trpitelky ale človek ked jej chce pomôcť tak pomoc odmieta. A potom place do vankúša. Sme tam dokopy den a pol

@viestta ze základňu pre dom, toto jej skusim povedat dnes co na to povie 😅😅😅😅

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
22. jan 2022

@viestta dobre.

dskjhfdlkdjhl
22. jan 2022

Ak takto reagujes aj u mamy, tak sa divim, ze vas este nevykopla. Ale mozno si len ako ononymny prispievatel taka "vtipna."

miskakyska
22. jan 2022

..no👆 a teraz by dobre padla mamina verzia🤨🤭

dskjhfdlkdjhl
22. jan 2022

@miskakyska tiez si myslim, ze by sme boli prekvapene🙂

bmuller
22. jan 2022

ja autorku chapem. su ludia, ktori maju potrebu vychovavat svoje nedokonale deti cely zivot (a nezavisi to od navstev ci nenavstev)

dskjhfdlkdjhl
22. jan 2022

@bmuller tiez mam taku mamu a preto som pisala, ze mamu nezmeni, moze akurat svoj pristup. Ale ak autorka aj v realite reaguje ako tu, tak je velmi otazne, ktora z nich je ta lepsia😉

katyl
22. jan 2022

Ja mám tiež mamu ako autorka. Od štrnástich rokov som radšej na internáte, od 20 tich rokov žijem sama vo vlastnom. K mojej mame nechodím ani bývať, ani prespať, v lepších obdobiach idem raz za štvrť roka na kávu. Niekedy boli obdobia, keď sa až príliš starala do môjho života tak sme sa aj rok nebavili. Potom bolo rok dobre - teda obvykle návštevy párkrát do roka. Potom zase začala špekulovať…tak zase rok bez kontaktu, alebo kľudne aj dva roky 😂. Ja od nej nič nechcem, s ničím sa jej nezverujem, s ničím ju nezaťažujem. Keď ma požiada o pomoc a je to v mojich silách, tsk jej rada pomôžem. Keď to začne preháňať, tak jej normálne poviem že nie. A som úplne spokojna. Bývame 20 km od seba momentálne, na budúci rok to už bude 85 km 😂

bmuller
22. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl no nepozname jednu ani druhu, ja zas na autorkinych reakciach nevidim nic extra tragicke. problem bude aj ista "alergia" po tolkych rokoch, a tam uz je tazke reagovat stale so stoickym kludom. je to skoda pre obe, ze sa pohadaju aj na blbostiach... no ale tak niektore vztahy su, zial, take 🙄 a zamrzi, ze cudzi su vzdy dobri a vlastne nemozne dieta by malo furt na sebe cosi zlepsovat 😉

cacianka
22. jan 2022

Keď má moja mama pokus má komandovat, opýtam sa či vie koľko mám rokov, či ma zle naučila, vychovala a či si myslí že som blbá. Občas, raz za čas aj zvýšim hlas, bohužiaľ, a zase je kľud.

autor
23. jan 2022

@bmuller
@katyl
@cacianka Dakujem baby fAkt. Ta diskusia sa tu neskutocne zvrhla a uplne sa to odklonilo od pointy. Som rada ze ste sa jej chytili. Tak asi fakt len obmedziť kontakt nic ine nepomoze

cacianka
23. jan 2022

Ja moju aj chápem, vek a zdravotné problémy prinášajú aj nervozitu samej zo seba, frustrácia, to sa nahromadí ako bioplyn v nervoch a potom začne. Etna niekedy, ale je to ako katalyzátor, výbuch, škriepka, emócie, a potom ukludnenie a úľava. A zase dlhšie pokoj, bežne stavy. Aj ty máš právo sa ozvať a mamu brzdiť, zvyš hlas že halooo stačí ! Neboj sa byť asertivna aj k mame.

autor
24. jan 2022

@cacianka snazim sa roky o to.. ona si uvedomuje ze menopauza a to vsetko. Ale ja nemozem za to ze jej nevyšiel zivot podla predstav. Na kazdeho ostatného je milucka. Ku mne si moze dovoliť lebo vie Sak dcéra. Azda sa nepohneva.. takto to je roky

Strana
z3