Mama zakazuje komunikáciu medzi súrodencami

1. mar 2023

Rodičia sa rozviedli a s otcom sa nebavím od svojich 15 tích.
Na začiatku bolo všetko v poriadku, cez víkendy sme chodili na rôzne akcie, do kina, na malinovku. No spoznal novú ženu, ktorá nezniesla, že som.
Otcovi zakázala sa som so mnou stretávať. Mám z otcovej strany aj sestru, ktorú som videla naposledy keď mala rok - dva.
Prešlo 10 rokov a s otcom držím minimálny kontakt. Píše mi na Vianoce, narodeniny alebo "ako sa máš" keď je v práci, no doma už neodpisuje,.. Len na tajnáša, tzv. každý druhý mesiac 2-3 správy.
Teraz ma však vyhľadala sestra. Už je dosť stará, má svoj mobil a soc. sieť.
Zavolali sme si a rozlúčila sa s tým, že musí ísť lebo mama prišla domov a nemôže vedieť, že sme v kontakte.
Je tu nejedna matka, ja dieťa ešte nemám ale nechápem ako.. Nechápem ako môže jedna matka zakazovať komunikáciu medzi súrodencami.
Nepáčilo sa jej, že otec má minulosť, bývalú manželku a dieťa. V poriadku. Ale sestra za nič nemôže. Je vo veku kedy sa už začína zaujímať kto som, prečo sa o ňu nezaujímam, prečo ju nemám rada..
Trhá mi to srdce.

janinah
1. mar 2023

Vyzerá,že to dievča je v tej rodine jediné normálne.Dobre si rozmysli čo urobíš.Ona je stále ešte iba dieťa.

pamelalea
1. mar 2023

V skratke je to chora žena! Ale opatrne aj so sestrou ešte je maloletá moc sa jej nezdoveruj o tejto rodinnej situaci aby sa to neotočilo proti tebe

autor
1. mar 2023

Samozrejme komunikujem s ňou len o veciach ako škola, koníčky, kamaráti.
Je to dieťa a nechcem ju vystaviť ničomu, čo by jej mohlo ublížiť alebo spraviť zle.

ladypepa
1. mar 2023

Je to smutné, ale také ženy normálne existujú a asi aj v kľude spávajú. Ja som sa kvoli jednej takej rozviedla. A otcovi mojim deťom zakázala akýkoľvek kontakt s nimi. Takže už 7 rokov im napíše len strohú sms na narodeniny a to určite len na tajnaša. Predtým mali spolu samozrejme veľmi pekný vzťah. Už majú aj spoločné dvojročné dieťa no aj napriek tomu, že už aj ona je matka, nič sa nezmenilo. A mojim deťom nič iné neostáva iba zmieriť sa s tým. Ja mám obrovsku zlosť na to a aj mi je veľmi ľúto, ale nič s tým nedokážem spraviť pretože aj somnou ma samozrejme zákaz akokoľvek komunikovať a tak si vychovávam deti sama.

janinah
1. mar 2023

@ladypepa keby chcel,tak si doma spraví poriadok...ale to sú chlapi slabosi,takí radšej stiahnu chvost a sklopia uši...len aby raz od tých odstrcenych deti nechcel,aby sa o neho postarali na staré kolena

ladypepa
1. mar 2023

@janinah ano, je mi to jasne že aj on ma na tom obrovsku vinu, len ja som uplne bezmocna v tomto. Karma je zdarma ako sa vraví, ale mojim deťom to otca nevrati. Ktovie ako to bude, ale aj teraz by za nim utekali ak by chcel.

dadis
1. mar 2023

@ladypepa Ach, by som take kravy hnala kamsi 😡, a este viac tych muzov, ze s takymi kravami dokazu zit.

lujza123
1. mar 2023

Presne tak, sestra za nič nemôže. A možno že keď bude dospelá budú z vás kamošky a macochu aj rozdrapí....

miadi
2. mar 2023

Vies co ale tvoj otec je s prepacenim este vacsi 🤬ako ta jeho Nova zena. Ta je zakomplexovana ziarliva domina ale on ?? Vykaslal sa na svoju dceru koli novej zene.. nie je nikde zaruka ze sa raz nevykasle aj na tvoju sestru ked mu vztah s jej matkou krachne. To je taky sebec co svoje zaujmy svoj prospech mà nad svoje deti , Este ju by som vedela pochopit ze chcela uplne novy zaciatok Akoby nemala chlapa co uz mal rodinu vymazala jejo minulost - ano krute ale pre nu cudzie dieta = ty = nič.. no on ? Keby mal moralku Keby jeho laska k dietatu nebola tak plytka ., Ja si Neviem predstavit vymazat svoje dieta zo zivota. Tvoj otec je slaboch sebec to su este pekne slova. Sestre povedz ze ty si o nu vzdy mala zaujem no nebolo ti dovolene stretavat sa s otcom ani s nou . A tvoja mama tomu nebranila . Nech si domysli kto za tym bol . Ale nemozes jej povedat ze to bola len jej mama . Vas otec mà na tom rovnaku spoluvinu Lebo to dovolil. Co urobili jej ? Sa neda porovnat stym co urobili tebe! Najvacsia obet si ty. Kasli na jej rodicov a kludne so sestrou udrzuj tajne kontakt . Stym ze sa stretnete ked bude plnoleta. Mozno budete kamosky na cely zivot Aj ked je tam vekovy rozdiel . O otcovi by som sa snou ani nebavila . Povedala by som jej ze som ho davno nevidela a vlastne ho uz ani nepoznam. Bavila by som sa snou o zivote skole atd zaujmoch co ju trapi a tak. Ak to dobre ratam Ty mas 25r a ona 10? To je citlivy vek potrebuje kamosku -sestru Preto si ta nasla. Nezamyslaj sa nad jej matkou. Taku zlotu sebeckost nepochopis . Aj napriek vsetkemu mozes mat so sestrou krasny vztah. Staci ked budete obe chciet . Raz bude dospela a nikto vas nezastavy. Komu sa to nepaci ich problem 😊surodenecka laska je jedna z najkrajsich nesebeckych 💕

cacianka
2. mar 2023

A predvčerom téma, ako macocha miluje nevlastnú dcéru ako svoju vlastnú....a ešte niektoré ženy jej vynadali, že prečo 🤦