icon

Máme krízu v manželstve

gomak
29. aug 2023

Prežívam krízu v manželstve... Manžel rád chodí mimo, teda ide z domu preč. Toľko rokov mu to trpím, ale nedávno už som sa s ním prestala rozprávať.... Samozrejme chodili sme okolo seba - mali sme tichú domácnosť... Potom som to už nevydržala a vykričala som mu všetko a v hneve som mu aj povedala, že by bolo lepšie sa rozviesť. Sme spolu 18 rokov. Ked ide domov zajde si na kavu, je tam aj hodinu. Každé ráno ide na kávu a poobede tiež. Dlžka zavisí od toho s kým sa tam stretne, zdrží sa občas aj hodiny.... On mi zase tvrdí, že chcem z neho urobiť basistu, že on nechce len doma sedieť atd.... Ja som dosť citlivý typ človeka, potrebujem pozornosť, prejavy lásky, ktoré mi však on nedáva... Radšej čas trávi iným spôsobom a aj s inými. Ja si pripadám ako kus inventára v domácnosti. Neviem, či viete o čom hovorím.... Potrebujem ho a on tu nie je..........

Strana
z3
retatka
Autor odpoveď zmazal
luccija
30. aug 2023

@retatka pribalila by som mu dcéru, keď sa doma nudí.Nech ju vezme na bicykel, kolobežku, alebo so sebou.My máme takého suseda nebaví ho byť doma po robote berie dcéru a labzuju po celej dedine Kofola, zmrzlina všade sa s niekým stretne, ale jeho žena to len víta ona je rada doma po robote ľudí nepotrebuje.Menit niekomu zvyky po 18 r je zbytočne.Autorke deti odrastaju a asi je doma sama?treba nájsť niečo spoločné s muzom.
Jeden ide na pivo, druhý do garáže, môj muž na dvor či so psom🙂ďalší sadne na rit na gauč a mobil
Asi mala vždy všetko na starosti ona, keď on môže ísť po robote na kávu.tazko radiť tiež sme spolu 18 r a sú dni kedy ide si ideme na nervy len prítomnosťou🙂základ je nájsť si niečo svoje a nečakať na druhého a víkendy spoločne ako rodina

elisebah91
30. aug 2023

@gomak Viem aké to je, viem ako sa cítis, ako ti chyba jeho záujem o teba...máš toho veľa robotu, školu...vzdialili ste sa a stratili. Áno máš právo na prežitie emócií, na smútok.
Ale ...keď skončis a znova sa postavis na nohy, skús siahnuť po nejakej literatúre. Mne pomohol G.Chapman 5 jazykov lásky. Veľa veci som pochopila ako to funguje vo vzťahu, aká som ja aký je on...
Zdá sa mi že toho máte tak veľa že nemáte na seba čas, plnohodnotný nerušený čas, len ty a on. Bez detí, bez povinnosti len tak...mladšie má 10 rokov tak staršie dieťa ho snáď postráži na hodinu dve kým vy dvaja vypadnete ( a na začiatku budete sedieť ako dvaja blbci v aute lebo si nebudete mať čo povedať, ako my a mužom, vypadli sme a sedeli sme ako tupela kým sme sa zmohli má niečo).
Chlapa nezmenis, on sa musí chcieť zmeniť sám...ale môžeš zmeniť seba a svoj postoj a pohľad na neho. Viem, povieš ži čo som už dosť neurobila? Áno je to namáhavé ale je to jediná cesta...zmeniť samu seba, svoj postoj .
Napr mne pomohlo keď som sa viac začala zaujímať o jeho záujmy ktoré som mala ťažko u prd... Takže som sa ho pýtala ako dopadol futbal, ako sa mu cvičilo a iné...
Tiež sa snažíme objať sa apson cez deň...akurát dnes som mu pisala aby mi pripomenul že ho mám po robote objať(keďže to tiez n jako chladne musime sa aspoň objímať)...tak uvidím kto nezabudne 🤪
Máme tri deti do 7rokov takže nám sa tak vypadnúť nedá ako tebe...urob program, zariad deti a choďte aj do lesa na hodinu ..

gabriella_cif
30. aug 2023

@gomak Nie je nic horsie ako sa citit osamela vo vztahu. Viete sa porozpravat, kto co preco preziva? Nie sposobom vycitkami na toho druheho, ale ked kazdy zacne od seba.
Akonahle zlyha komunikacia, zacinaju predsudky a domyslania. Je dovod preco on unika z domu na kavu...je to len nasledok nejakeho vasho problemu, nie pricina. Musite spolocne prist na to, preco uz necitite spojenie a co s tym dalej.
A zacat mozes od seba, ak si uzkostna, on bude viac vyhybavy. Objav co bavi teba, co by si chcela robit, kam by si chcela ist. Nebud zavesena so svojim stastim na nom. Ak najdes vnutornu rovnovahu, budes sa citit lepsie. On sa bud prida, alebo ho nahradis za niekoho, kto bude rovnako naplnat tvoje potreby.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
gomak
autor
1. sep 2023

Ďakujem všetkým za komentáre. S manželom som sa porozprávala a povedal, že sa bude snažiť to napraviť....Zatiaľ sa snaží.... Len mne trochu vadí , že na to všetko neprišiel sam...

gomak
autor
1. sep 2023

@retatka nedá sa povedať, že sedím doma. Ako som už spomínala mám skolu, prácu a aj o domácnosť sa musí niekto postarať... Ten čas, kt. nám ostáva, by som rada trávila s ním. Aj ho trávime, ale napr. na pol hodku pri telke, potom ide spať lebo je unavený.... A mne to nestačí... Mám pocit , že spolu len bývame, ak vieš, čo tým myslím... Ale snáď po rozhovore bude lepšie. Len ma trochu trápi, že robí veci akoby na predpis... Snaží sa... Ale neviem, či to ide zo srdca...

elisebah91
2. sep 2023

@gomak chlapi na veľa veci neprídu sami....fakt, mám málo rokov ale čo nepoviem mužovi to sa neurobí(pri deťoch dokola hovoriť čo urobiť, čo nie ....lebo ho nenápadne, že...) A to iste plati vo vztahu, čk nepovieš nemáš a spoliehať sa na to že on si domysli a zle ..no nedočkám sa..
Buď rada že robí veci ,,na predpis,, aspoň vidíš že sa snaží aj keď mu to nieje vlastne , snaží sa a robí to tak strojovo bez srdca...ale cvik robí majstra, takže ho len podpor a prehltni ,,strojové predpisove veci,, a nechaj ho cvičiť, daj mu čas a príležitostí k tomu...

yvanielka
2. jan 2025

Zlepšilo sa to s odstupom času?

Strana
z3