icon

Máme novostavbu a návštevy sa pýtajú, či sa majú u nás aj vyzuť

18. sep 2020

Postavili sme novostavbu a vsetci z rodiny chodia na návštevy, vsetko je už zariadené, tak chodia pozrieť. Každý sa pyta či sa majú vyzuť... mne je blbe povedať že áno... ale tak nemôže im to dopnut? Veď mám všade čisto, vnutri chodíme aj bosí, veď to je automatika že sa treba vyzuť... čo by ste robili vy?

Strana
z2
ildiko36
18. sep 2020

Priprav do vchodovych dveri papuče..hádam im to napadne ze sa má vyzúvať..
A kludne im to aj povedz ..

banderaska29
18. sep 2020

Ten, kto sa nevyzuje u návštevy, pozerá veľa amerických filmov a seriálov. Oni chodia obutí ešte aj spať 😀

danieli
18. sep 2020

Ja asi byvam v inej krajine...u nas sa vzdy vsetci vyzuli, vratane elektrikara, kurenara, rodiny...vsade mam rohozky s topanockami a sama sa vyzuvam ked ich vediem dnu a doteraz to kazdy po mne zopakoval a dal si topanocky kam patria...normalne mi rozum zastal...este aby sa mi urazili...prosim a povysavat a poumyvat mozu tiez prist ked sa im je zatazko vyzut...

karolinakr
18. sep 2020

ano počula som všelijaké hefty, že v Holandsku nevešajú záclony a susedom udajne do okien nepozeráš, no neviem
Američania prídu z ranča a maštale rovno do obývačky
V Krok za krokom mali dvere na ulicu rovno do obývačky, žiadna chodba
Škoda, že nemali do spalne.Si uprostred niečoho , dvere sa rozletia a sused al.návšteva rovno ti do postele pozerá.....

sara07
18. sep 2020

zvyk sa prezuvat maju len sudia česky ale sk , tu je to do korenov hlbokyh zauživane
však bud asertivna a povedz ano
a videla si nejaky film okrem československej klasiky že by sa niekde inde prezuvali ja nie

90909
18. sep 2020

@karolinakr bohvie ako to je. Ja som raz niekde citala, ze v Amerike sa nevyzuvaju, lebo topánky su sucast outfitu. Dokonca bol o tom jeden diel Sexu v meste, kde chcela hostitelka aby sa ludia na party v byte vyzyli jvoli deťom a im to tam bolo všetkým napriek tomu čudné 🤷

ajka0207
18. sep 2020

Však keď sa pýtajú, tak normálne povedz že áno. Mne je zas nepríjemné keď sa niekde vyzujem a domáci potom povie "načo si sa vyzývala?", Tak sa radšej opýtam či sa mám vyzuť.

katulienkax
18. sep 2020

ani v nemecku sa nevyzuvaju ani v anglicku , kazdt stat to ma ine, na sk je zvyk sa vyzuvat tak sa vyzuvame. Inac neviem si predstavit tu spinu ked sa nevyzuvaju ale asi preco im tam robia slovenky cleanerky ked su take spiny 🙂

janba
18. sep 2020

Tak my sa vsade automaticky vyzuvame 🤔
Ale napr. ked robime oslavu na terase, chodia vsetci hore dole obuti, to by ani mna nebavilo vyzut sa. Ale raz sme boli na oslave a tam na dverach napisany velkym pismom VYZÚVAŤ SA!!! Skoro ma vykotilo, to by som v zivote neurobila 😃

A, normalne by som im povedala, ano vyzujte sa.. na tom nie je absolutne nic zle.

Jedine ak byvate v Amerike, tam podla mna aj spia v topankach 😃

marsmykkok
18. sep 2020

kúp papuče pre hostí a bude. A nie je na tom nič zlé, čo ja mám skúsenosť je to pol na pol, niekde mi povedia, aby som sa nevyzúvala, inde áno a nepovažujem ani jedno ani druhé za zlé.

sonia1990
18. sep 2020

Treba im hneď pri príchode nachystať papuče možno im to dopne
😂

benit
18. sep 2020

Mne tak svokor chodi obuty, lebo ze ho bolia nohy. Nerozlisuje pocasie vonku. Dobehol raz, vonku prsalo, v obyvacke mam bledunko sivy koberec a nohy bach tam. Pena v hube. Ja neznasam cudzie papuce, ktore si obuva kazda navsteva, ktora pride. Tam by som nohy nestrcila. Ale slusnost je vyzut sa.

miskamichalka
18. sep 2020

Napisat na dvere : " u nás sa vyzuvame "

janka54321
19. sep 2020

Pokiaľ žiješ v zahranici, tak to by som ešte chápala...dokonca som raz citala, že niektore krajiny, kultury berú túto vec, aby sa niekto vyzuval na návšteve, ako neslušné ...ale u nás na Slovensku je podľa mňa zvyk sa vyzuvat, ..všade kde ideme na návštevu sa vyzuvame, ja neviem, .. mňa by ani nanapadlo sa u niehoho nevyzut...keď som bola dieťa mala som kamarátku a k nej, keď som prišla, takže nevyzuvaj sa ...budeš mať špinavé ponožky, ale keď som videla ten byt...bordel všade, no katastrofa...ako boli sme deti, ale ten bordel, to bol extrém. Jednoducho vyzuvanie je premna prirodzená a automatická vec...a to sa u nás nenosia papuce, neznášam ich, ale keď príde navsteva, tak máme papuče pripravené, kto chce si ich dá, podľa toho, ako je z domu nauceny

mirage
19. sep 2020

@benit ani ja si neobujem papuce pre navstevu. Ble. Kolko ludi to malo na nohach. Som radsej bosa.

marguay
19. sep 2020

Co je na tom povedat ano vyzujte sa. Ja s tym problem nemam. A druhy problem v lete - vtrepu sa dnu bosi, so spotenymi nohami a same capky po dlazbe. Ja hned nosim papuce a ziadam aby ich mali vzdy. Jedine kto ma ponozky moze naboso. Neviem ako ty, ale ja mam mega dom, narobim sa tam ako kon a ani nahodou nemienim umyvat podlahu kvoli nikomu. Je mi jedno ci je to svokra ci kto, musi si dat papuce. Ci sa niekto zduva, to ja neriesim. Lutujem ludi, co si vobec nevedia povedat svoje.

mirage
19. sep 2020

@marguay no boze..tak pobehaju bosi, ja umyjem raz za tyzden, vobec mi to zily netrha a vsetci to preziju. Tiez mam velky dom.Ale aby som behala s mopom ked tam mam bosu navstevu?? Cele leto sme bosi, z vonka dnu a naopak. Vsetko ok.

marguay
19. sep 2020

@mirage kto hovori ze beham s mopom. Ja s nim behat nechcem a preto bosi nechodia. A tiez je to nechutne ked cudzi ludia maju behat u nas ked tie nohy niekedy vidim koniec. Asi nemas male dieta co olizuje podlahy a pod. A tiez zalezi kto ma aky standard a vztah k poriadku. Pre mna to je nechutne. Tiez ked som u niektorych clenov rodiny im je to jedno ako sa tam chodi ale ta domacnost aj tak vyzera. Ze napr v mikrovlnke by som neohriala jedlo ani psovi. A tam si dam papuce aj ked mi to zakazuju - pre moje dobro.

janage
19. sep 2020

Ja by som na viditeľné miesto umiestnila nápis: Ďakujeme, že v našom novom byte/dome chodíte vyzuti😊

janage
19. sep 2020

Alebo Ďakujeme, že sa prezúvate do papúč. Proste pozitivne to naladit tak ako potrebuješ. Im to bude jasné a Ty máš pokoj.
Mňa zas vytláča, keď prídu ľudia z vonku a neumyjú si ruky. Lebo veď majú čisté. Ja som dlho cestovala za mladi s busom co polovicu cestujucich tvorili spoluobcania. Žltačka len tak kvitla každú chvíľu. Umývanie rúk bol základ.

ckatka
19. sep 2020

My mame v chodbe pohadzane topánky a chodíme.doma v papuciach. Čiže keď niekto príde vidí topánky v chodbe a zrejme je mu jasné že topánky patria tam ☺️
Ale vždy povieme "v botniku sú papuče vyberte si aké vám pasujú" a problém sme nemali nikdy. Skôr mi vadí keď niekto ostane v ponožkách (lebo mame doma psa a viem aké . otravné a zle vypratelne sú tie chlpy)😂
U nás ale návštevy chodia len "naši ľudia" rodina kamoši a tak...A predsa sa poznáme a nie je nám blbé nič si povedat.

mirage
19. sep 2020

@marguay kolko cudzich nechutnych ludi ti beha po dome? Ked..tak v lete ste skor vonku na terase a max prejdu na zachod. A vacsinou to mas rodinu a priatelov. Moje deti rano v topankach po behaju dom, co sa vracaju od dveri ked hladaju kluce ci si spomenu ze nemaju desiatu. Umyvam raz tyzdenne.

hors
19. sep 2020

Ja sa skôr čudujem tej otázke. MAME SA VYZUT. Ja keď idem niekde tak ma nenapadne sa toto opýtať, normálne sa vyzujem a hovovo. A áno povec Áno vyzujte sa.

marsmykkok
19. sep 2020

@mirage tiež si myslím, že niektoré to moc prežívajú, ved umyť stred podlahy (hádam nelezú pod gauč alebo nábytok či už bosí alebo obutí) je vec 2 minút... Ja som rada, ked sa návšteva vyzuje, hlavne ak mám čerstvo zmyté, ale ked nie nevadí. Je to fakt otázka pár minút a väčšina ide z auta po chodníku dnu a ešte si na rohožke očistí obuv, tak nedonesú dnu tony blata...

Strana
z2