Mamičkin cecok

3. nov 2022

Ahojte, chcem sa vás opýtať na názor. S mojim priateľom som 5 rokov, máme 5 mesačného synčeka a budúci rok plánujeme svadbu (sme plánovali). Bývame spolu zatiaľ u mojich rodičov. Počas celých 5 rokov všetko bolo ok, vychádzala som s jeho rodinou, bol milý, snažil sa, skrátka pre mňa ideál. Po pôrode nastal zvrat. Jeho mama sa začala do všetkého nepríjemné montovať, začala ma urážať, ponižovať, chodí sem na neohlásené návštevy, trhá mi plačúce bábo z rúk, cumel mu bez opýtania namočila do piva, núti ho sedieť, vkuse ma terorizuje nevyžiadanými radami, keď sú chorí zámerne to zatají a pozve nás k nim, potom mi povie, že bude mať imunitu, o mne aká som zlá mama a všetko preháňam..keď som sa o tomto jej správaní snažila hovoriť s priateľom (slušne), začal na mňa vrieskať až som ho nespoznávala, zastal si mamu samozrejme, to ja len riešim pi***. Spoločné bývanie už zrazu musí byť len vedľa rodičov, každý víkend len za rodičmi, minimálne 5x denne čo tu je s nimi volá, chodí sa tam sprchovať, čo navarím skončí nedojedené pretože sa tam stravuje, mama mu tam perie ešte aj veci, ... poraďte mi prosím, čo mám robiť? Ja ho naozaj nespoznávam, celých 5 rokov aj keď sme spolu bývali bolo všetko normálne a zrazu toto. 🤷‍♀️ ako otec je skvelý a mimo tohto aj ako partner.

autor
3. nov 2022

Ešte som zabudla, že ani na dovolenku nemôžeme bez nich ísť, ani na sprosté hríby, prechádzku, a vždy pri odchode mu maminka dá veľkú "bočku" na ústa..toto tiež predtým nerobila

janinah
3. nov 2022

Chlap,ktorý nezabezpečí byvanie pre rodinu a ktorý najneskôr v deň oznámenia tehotenstva nepožiadal ženu o ruku u mňa skvelý nie je,ani keby bol zo zlata.On býval u svokry 5 rokov,nastal čas tvojho pobytu u svokry...myslím,že ona chce mať vnučika co najblizsie a robí pre to všetko. Poradila si sa s vašimi co s tým teraz.?

fefka
3. nov 2022

😵‍💫 no to je hotovo...
Ked to neutnes teraz, v zarodku, budes trpiet cely zivot a najma tvoje dieta ..
V jeho zaujne by som uz daaavno milemu dala hranice..
Ja som sef svojho dietata, do toho mi nikto kafrat nebude, svokru otocit hned vo dverach, prskajuceho mileho zbalit nech ide k maminke...
Po tyzdni si chlapec rozmysli ..
Cudujem sa ze toto strpis..a hlavne chuda babatko, v zivote by som nedovolila aby niekto takto ohrozoval moje dieta, si jeho mama preboha

autor
3. nov 2022

@janinah on ma požiadal o ruku, ale ja som chcela svadbu až po pôrode a zjavne som dobre urobila. Bývanie sme riešili tak, že si zatiaľ kúpime byt, no to zrazu padlo a ide sa bývať vedľa rodičov, tam sa má postaviť zrazu dom.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
3. nov 2022

Ja by som sa v tvojom prípade k svokre nestahovala. Bud do svojho všetci traja alebo nech sa odsťahuje k mamičke sam. A tvoji rodičia nech robia poriadok s neohlasenymi návštevami v ich dome.

doriiis
3. nov 2022

@janinah ...no myslím,že tu bude autorka ešte ďakovať prozretelnosti,že sa za neho nevydala.Bude ľahší a jednoduchší odchod od mumlasa

fefka
3. nov 2022

Dovolenky, vylety so svokrovcami...akoze kde sme...
Zdravie mas len jedno
Kazdy druhy vikend mozu dojst na kavu napr im stanov a vybavene, ked budu pindat pohroz ze to zredukujes na jeden krat za mesiac 😉

autor
3. nov 2022

@fefka ale veď ja to nedovoľujem, za ten cumel som jej vyčistila žalúdok, keď ho núti sedieť hneď to zatrhávam, ja si proste poviem svoje, najskôr som bola opatrná a slušná no teraz už to vždy poviem priamo ale ona má zo mňa proste dobrý deň. Vždy to dopadne tak že si malého proste vezmem a už nechcem dať, už tam odmietam úplne chodiť a sam tam iba s otcom nikdy nebol ani nikdy nebude. Malý mal problémy s baktériou, takže všade nosím dezinfekciu a vždy keď ho idú chytiť tak slušne poprosím, aby si len očistili dezinfekciou ruky. Teraz počúvam furt posmešky, ako predomnou si hovoria "haha myslíš že mám doniesť mydlo ? Umyl si si už ruky ? " a podobne.

janinah
3. nov 2022

@doriiis tam jednoduché nebude nič,tam bude bitka o dieťa....babka si ho nedá a zmagori aj synacika

weronika171717
3. nov 2022

Ja by som sa k svokrovcom určite nestahovala, aj keď to bude vedľa. To bude koniec vášmu vzťahu. Partnerovi by som dala ultimátum. Slušne, ale priamo. Toto je choré. Treba to riešiť čím skôr.

fefka
3. nov 2022

Tak potom dobre robis, ale stoj si za svojim a neboj sa pritvrdit...
Ked povies A, chces aby to bolo dodrzane a bodka..a ak to porusuju, neberu vazne, posmievaju sa...tak sa zdvihni a par dni/tyzdnov ..ako uznas za vhodne nekomunikuj..vies co myslim, proste ked nezabere slovo tak skutok .. a ked nie ten, tak vacsi skutok
Lebo toto je ozaj o drzku, to by si sa zblaznila stastie ze si u vasich

54tinka54
3. nov 2022

Cumel mu namočila do piva?😫 trhá ti plačúce dieťa z rúk? No tak toto svokra-nesvokra, povedala by som jej svoje. Ty si predsa matka, si dospelá, ona ťa má rešpektovať! Pokiaľ nezakročíš tak sa to bude len stupňovať. A tvoj partner keď ťa chce za manželku si musí uvedomiť že vy dvaja máte byť za jedno, čiže on by si mal zastávať v prvom rade teba! Svadbu by som určite minimálne odložila (ak nie rovno zrušila), lebo mladý pánko si je tebou asi až moc istý - keď si mu už porodila dieťa a máte naplánovanú svadbu. Veľmi rýchlo by som ho schladila, buď sa spamätá alebo nech si ide bývať k mamičke.

autor
3. nov 2022

@janinah o môjho syna javí asi taký záujem, že mu doteraz nedala ani Ň, nikdy mu nič nekúpili, a furt trepe len " no vieš to tvoji rodičia si ho budú maznať, to je úplne iné keď majú prvé vnúča " pretože môj syn je už jej druhé vnúča. Ja viem že to nie je iba o materiálnych veciach, ale ako vo všetkom povie oni majú prvé, naši tiež prvé, zaujíma ju len kedy jej ho donesieme pod nos alebo príde neohlásene. Chvíľu ho ponosí, spraví mi nervy napr. tým, že ho núti sedieť, vytrháva mu furt cumeľ a podobne..

autor
3. nov 2022

@54tinka54 áno preto som tam dala do zátvorky minulý čas- plánovali sme, keďže teraz už fakt neviem či nie je lepšia voľba utiecť z tohto.

54tinka54
3. nov 2022

Určite to stopni a uvidíš ako sa to bude vyvíjať. Asi by som zatiaľ nerobila unáhlené závery, možno sa len po narodení dieťatka potrebujete všetci “upratať” a zistiť, kde je koho miesto, čo si určitý ľudia môžu dovoliť a čo už je cez.
Najviac sa ale musí spamätať tvoj partner, nemôže stáť za svokrou zatiaľ čo teba a tvoje názory a priania nerešpektuje.

autor
3. nov 2022

@janinah napríklad keď som potrebovala pomôcť postrážiť ( zo začiatku, teraz už to nehrozí) kvôli zdravotným problémom, tak ruky preč, to ona nemá kedy (je doma, nepracuje) ale prvorodené vnúča tam má vždy celý víkend. Čo si myslím že matka toho dieťaťa by tiež nebola rada, keby videla ako to tam vtedy vyzerá (so švagrom už nie sú spolu).

syslik81
3. nov 2022

no uprimne keby mi snubenec spinavo vynadal tak by uz mal zbalene veci a mohol by ist k mamicke..ale priprav sa na to ze ma na dieta tiez pravo a bude si ho mocty bravat k ame aj bez teba ... takze skus sa ukludnit ak mas muza rada skus ist nanho milo .. neutocit a postupne si ho preinstalovat na povodnu verziu .. ak to je este mozne ale ak ti na nom uz nezalezi priprav sa na boj .. no mas aspon kde byvat ..

autor
3. nov 2022

Ešte čo sa svadby týka, chceli sme ju rok po pôrode, pretože sme sa dohodli že chceme väčšiu svadbu no a keďže šetríme na bývanie, tak sme si odkladali bokom aj na svadbu, čo trochu dlhšie trvalo. Reakcia svokry na to, že sa ideme brať bola "no to si zo mňa robíte pi**" a potom keď bola s mojím osamote tak mu tisla do hlavy, nech si ma vezme len o dvoch svedkoch na úrade (povedal mi o tom). Za mesiac prišiel z tým že už nechce veľkú svadbu ale svadbu o dvoch svedkoch na úrade. 🤦‍♀️🤦‍♀️ nič proti takej svadbe nemám, ide o princíp.

svetlonos
3. nov 2022

Bohu vdaka, ze muz sa s matkou nebavi a byvame daleko aj od svokra! Raz za ro na tyzden staci na dalsi rok…
Rozisls by som da s mamankom a na urade patricnom oznamila, ze otec dieta moze vidiet len po dohladom a bez svokrovcom. Vzhladom na macanie cumlu do aökoholu, dehonrstovanie teba ako matky, co v nuducnosti bude mat vplyv na psychiku dietata.
Nebola by som s takym tlkom. A dom pri svokrovcoch ci rodicoch ? Ani pozlsteny ani zadarmo! Vy ako sa zhukate, tak sa znova pomerite. U svokry ci rodicov sa automaticky zapaja treti, stvrty…
Ostsn sama radsej do casu alebo si najdes niekoho normalneho, ktory ma uz davno prestrihnutu pupocnuvsnuru!

nikpa
3. nov 2022

On je skvelý ,,mimo toho ako partner,, ??! Wtf? Veď toto čo si opísala je celé zle. Akože v čom je dobrý? Lebo je to mamin maznak, čo si ťa nevie zastať, drží stranu matke, ešte ti kvôli nej vynada, za 5 rokov nemáte vlastné bývanie, chodí mamke jesť, dáva si tam prať, všade ich ťahá s vami. Ty máš kde oči dievča? Jediné dobre čo ti spravil, že si ťa doteraz nezobral, aj to nebolo z jeho strany pre tvoje dobro.
A téma, svokra sa mi stará do vychovy. Ty si matka, ty si zodpovedna a musis si vedieť povedať, ak je treba aj zvýšiť hlas a dať jasne najavo, ze buď to bude podľa teba alebo nijako. A na vnuka sa môže potom pozerať akurát na fotke. Ale úprimne ti poviem, že toto nie je zdravý vzťah, v ktorom by som ja chcela vychovávať svoje dieťa.

kandelabra
3. nov 2022

ja nechápem, to predtým bolo všetko v pohode, žili ste ako normálni partneri so všetkým, čo k tomu patrí (výlety vo dvojici bez svokrovcov, komunikácia s rodinou na bežej úrovni - nie 5x denne, jesť spolu doma, prať si spoločne,...) a to mu takto ruplo až po narodení dieťaťa? Sa mi nechce veriť, že až takto by ho svokra otočila len kvôli dieťaťu. Tiež mám pocit, že to, že švagriná so švagrom už nie je a prvé vnúča k nej chodí bez mamy môže byť tiež jej dielo. Mužovi by som povedala, že on ani jeho rodina so mnou takto zametať nebude, čo sa týka nadávok to bolo prvý a posledný krát čo som od neho niečo takéto počula, a buď sa rozhodne byť so svojou rodinou a rozhodovať sa o veciach s tebou, alebo sa môže rovno odsťahovať k mamičke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
wonder13
4. nov 2022

Môj názor len k tým 2, prepáčte ale oni boli takí aj pred narodením dieťaťa, len vy ste to nechceli vidieť, a že ,,skvelý partner " no v čom asi ?
Vaša svokra je primitívna osoba s jednoduchým zmýšľaním, a syn možno fesacik ale ovplyvnitelny matkou, bez názoru. Podľa mňa vyššie uvedené nezmeníte ani keď sa na hlavu postavíte a budete ušami kyvat...Vy ste už matka, a keď si raz neželám aby niekto držal, alebo mi trhal dieťa z ruky, tak neexistuje aby to niekto robil a snáď zabránim tomu a chránim si svoje dieťa.

juliet86
4. nov 2022

preco uz so svagrom nie su spolu?? zeby kvoli svokre? v com je dobry otec a dobry partner?

cacianka
4. nov 2022

Svokra by prah domu neprekročila, kým sa nevie slušne správať, máme zamknuté, nie sme doma.
Robí prieky ? Tam sú dvere.
Slušne a hlavne asertivne ju upracem ja alebo mama, otec, majitelia strechy pod ktorou sa rozcapuje.

akbara77
4. nov 2022

Nuž dieťa vždy overí vzťah.

evelyn246246
4. nov 2022

.. nechapem..naozaj nechapem preco dnesne zeny maju najprv dieta/deti a potom riesia vsetko ostatne ??? ....no neurobis velmi nic ... bud budes drzat hubu a krok alebo budes slobodna mamicka ..necakaj , ze sa chlap zmeni ..ukazal pravu tvar ..pozor aby to nepreslo aj do fyzickeho nasilia ...radim cim skor od neho odist aj s dietatom prec ..

autor
4. nov 2022

@nikpa tak nikdy na mňa nebol zlý, vie dobre narábať s financiami, má rád prírodu, vždy sa o mňa zaujímal a o vedeli sme sa o hocičom porozprávať, vážil si ma, pomáhal s domácimi prácami.. predtým si ma vedel dokonca aj pred maminkou zastať, keď občas utrúsila nejakú poznámku.
K otázke ku predošlému bývaniu - bývali sme v rôznych krajinách, cestovali sme a zarábali, neskôr on začal robiť na krátky/ dlhý týždeň v zahraničí a ja som ostala tu, pretože už sme plánovali rodinu. Sem chodil len na víkendy.
K nadávkam, to sa stalo prvý krát a padli tam aj horšie slová, napr. "Už som bol na mamu dosť zlý, nebudem kvôli takej pi** ako ty ešte viac." Bolo to prvý krát a ospravedlnil sa, no aj tak sa mi len veľmi ťažko prekúsava, že si dovolil ma označiť takým slovom a keby nemáme malého, tak ho určite za to pošlem kadeľahšie a nesnažím sa nič zachrániť.
Ďakujem vám za všetky rady, asi to budem musieť vyriešiť tak, že zatiaľ žiadna svadba, bývať vedľa svokry nejdem a stretávanie max 1x za mesiac. Keď to priateľ nebude akceptovať môže ísť, ja nebudem akceptovať aby po mne niekto dupal.

autor
4. nov 2022

@evelyn246246 no tak ako keby mám v tejto situácii aj svadbu aj dieťa asi by som na tom lepšie fakt nebola.