Manipulácia v rodine
Dievcata,priznam sa Vam ze sa citim veelmi zle po psychickej stranke a trva to uz veeelmi dlho a uz to nedavam:( Vidim,ze uz aj moja psychika bije na poplach a som uz taka zufala ze som sa rozhodla napisat na toto forum.Vec sa ma tak,ze som v rodine manipulovana.Existuje jedna osoba v rodine,ktora ma neustale manipuluje,raz mi hovori ako ma ma rada a inokedy sa mi ani nepozdravi a aj ked sa pozdravi,tak VIEM,ze to nemysli uprimne.Citim to a aj vidim.So vsetkymi clenmi rodiny velky kamarat,rozprava sa s nimi,dokonca ich sam vyzve na rozhovor,so mnou nic. Ako sa ja môzem citit to nikoho netrapi,mam z toho cloveka neskutocne stresy az take,ze nemôzem v noci spavat,boli ma brucho,vyrazne som pribrala,vidim na sebe,ze sa so mnou nieco deje,stale som smutna,zamyslena,akoby mimo.Viete si poviete ze ma to nemusi trapit,ale ja som vysoko empaticky,citlivy clovek,zalezi mi na dobrych medziludskych vztahoch,ale toto uz nedavam:(((
@eeffka mala som pravdu ze tu podporu a pochopenie nenajdem.Aspon som to skusila.
Neskusila si. Pises tu anonymne. Nenapisala si jeden jediny fakt len svoje pocity. Ja sa tej osobe necudujem ze sa s tebou nerozprava , Lebo stebou sa neda. Len si hudies svoje . Pocity su abstraktna vec nepises tu jednu konkretnu situaciu. A tak z teba -tvojich slov ide pocit ze mas nejaku diagnozu za ktoru dana osoba nemoze. Pises tu totalne anonymne a ani tak nevies byt priama a otvorena. Chces pochopenie no nedavas vysvetlenie, Kludne si mohla napisat v akom pribuzenskom vztahu Ta osoba je . A priklad ako Ta manipuluje. Lebo to ako ty reagujes na danu osobu je tvoja vlastna reakcia nie manipulacia. Mozno ani nemas stym pojmom jasno,
vela šťastia, vymýšlaj si bájky nadalej, možno je ten človek v pohode, len ty nie. Ked sa nevieš normláne vyjadrovať, tak sa asi s tebou nechce baviť.
@alex49 odkial mas ze sa neviem vyjadrovat?Kde to uvadzam,alebo z coho usudzujes,lebo teraz ja nerozumiem.Z coho usudzujes?
@miadi treba sa spytat priamo vinnika,ake ma so mnou umysly a problem môze byt vyrieseny,ale aj nie,lebo manipulatori sa vedia dobre maskovat.Nic proti tebe,ale zrejme si nemala skusenosti s manipulaciou,ale teraz nepisem o beznej manipulácii,ktoru pouzivaju vsetci ludia,ale ludia,ktori su chorobni manipulatori a ver,ze to je rozdiel.A prosim Ta,nehadz vsetko na diagnozy,lebo aj tie diagnozy musia z niecoho vzniknut.Ludia podcenuju naliehavost a vaznost problemu.
@miadi a nesuhlasim,ze pocity su abstraktna vec.Praveze pocity a emocie su poslami,ktore su zodpovedne za nasu bezpecnost.
A čo ti robí? Nerozumiem, ako ťa manipuluje? Ako ti ubližuje?
@thoughtfulweirdo to sa asi nikdy nedozvieme... len ju mame pochopit 🤷♀️
Neviem, ci tu ta niekto pochopi, ked v tom, co pises sa ani diva svina nevyzna, nic konkretne a vysvetlujuce... Ale mi je luto, ze sa tak zle citis, snad si to vyriesis a bude lepsie.
@prunee dakujem za povzbudenie.
@darina77 presne, aj mne to napadlo, len som to nechcela takto napriamo 🙈
Tak sa opytaj priamo vinnika lebo my tu sancu Nemame. Ty by si mala skusit karieru v politike lebo odpoved na otazky je nemozne z teba dostat. Zazila som vselico ale ked nepovies nic konkretne tak sa ti neda nijak pomoct, Psycholog by ti mal vediet pomoct ci uz si obet manipulatora ci mas diagnozu. Vyhladaj odbornu pomoc a bude ti lepsie .
@miadi dakujem za podporu.
@miadi nie,politicku karieru nemam v plane,ale dakujm za tip.
No vyzera to tak, ze tym "manipulatorom" si ty sama. Vola sa to skyrty (inverzny) narcista. Postuduj a potom smelo do prace na sebe.
Suhlasim s
@makova333
A autorka ty zajdi k psychiatrovi na vysetrenie lebo ak takto komunikujes aj v realnom zivote tak potom prestanu hovorit aj ostatni
@makova333 z coho usudzujes ze som nejakym manipulatorom?Ja ten pocit nemam.
@loginexistuje aku komunikaciu mas na mysli? Vysvetli co mas na mysli?Lebo nemam ponatia co Ti prekaza.Vyjadri sa,prosim pretoze nie som.si vedoma ze by som nevhodne komunikovala.Nenadavam,komunikujem slusne...takze kde vidis priblem? Mozno toho psychiatra potrebujes Ty.
Ja ano, moj pocit. Mala by si brat ohlad na to, ze ja to tak citim. A kedze to tak citim, bude na tom nieco pravdy. Inak by som ten pocit nemala.
@makova333 dalsi manipulator👏👏👏
Bystra, odhalila si ma👏👏👏
Minimalnensi resp posobis ze si pasivne agreeivna co to je najdi si na nete a tymto moja diskusia s tebou konci
@loginexistuje to iste môzem napisat o tebe.Skus sa zamysliet a popracovat na sebe.Myslim v dobrom.
Prečítala som celu diskusiu, a nechápem prečo neopíšeš aspoň jendu konkrétnu situáciu kedy ťa tá osoba akože manipuluje. Nemusíš písať o koho ide.
@miadi pozri sa,kazdy to "vidi" inak...niekto ako zrkadlenie,manipulaciu...treba si vsak uvedomit ze manipilacia je vsade okolo nas.Aj ty "manipulujes" svojimi nazormi a postojmi uz len tym,ze presadzujes svoje vlastne domnienky a pritom je to vsetko subjektivne,nie objektivne,lebo ako pisem kazdy to vnima inak,lebo kazdy clovek je iny a kocka zhora co pisala...no ukazala iba to,ze ovlada manipulativne spravanie aj v realnom živote.Tu to potvrdila.Kazda pravda raz vyjde najavo a raz clovek musi odhodit tu masku z tvare a ukazat pravu tvar a tu pod ruskom anonymity to ide o to lahsie a autentickejsie.Myslim,ze rozumies,lebo z Tvojich komentarov mam pocit ze su inteligentnejsie,avsak niekedy ostrejsie podane,ale to tiez iba ukazujes svoj temperament aka naozaj si a to vôbec nemyslim v zlom.Skratka si autenticka a nie falosna👍👌👏
@1sally12 dakujem za dodanie odvahy,tak Tvoj koment vnimam.Vsetko dobré.
Nemyslím, že som ti svojim komentárom nejako dodala odvahu, ale tak keď to tak vnímaš...🤷♀️ Kazdopádne lepšie by ti aj viac ľudí poradilo, keby vlastne vedeli o čo sa jedná. Ale keď nechceš prezradiť viac, ťažko sa ti radí.
@1sally12 niekedy staci iba povzbudit,za co som vdacna.

@eeffka ono sa to da,ked toho cloveka vidis raz za uhorsky rok ako sa hovori,ale ked si v pravidelnom kontakte,tak stale zazivat neprijemne pocity a stresy to tiez musi byt s prepacenim o hubu! Raz za cas sa to da prezit,ale nie kazdy den.