Manipulátor a egocentrik: Ako sa s ním vyrovnať?
Som velmi psychicky vycerpana, navyse mesiac pred porodom.
Tyra ma psychicky (vsetko co urobim , je zle. Vsetko je moja vina,prekruca piate cez deviate) a ekonomicky (na vybavu dietata neprispel ani cent, ja som od 17tt na PN o polke platu, vysoko rizikove teho). On ma vydavky na byt 300 eur komplet. Ja platim komplet stravu a teraz ked uz som fakt ale fakt vygrcana z penazi a ZRAZU NEMAL NACHYSTANY OBED do roboty lebo uz fakt nemam z coho (poistka za moje auto vyskocila), tak povedal ze OK, mala som povedat skor, isiel by k sestre alebo bratovi sa najest. Pricom ma stravne listky skoro 8 eurove a za boha si obed nekupi.
K veci : amamanipulatorom,
@slovenka753 to, ze ty si si z celeho prispevku vsimla iba peniaze, je tvoja vizitka
no hej, cloveka to serie, ale vsetko zle je na nieco dobre.. to dobre sa ale vacsinou uvidi az s odstupom casu
neboj sa, vsetko raz skonci.. a nakoniec dobre dopadne 🙂
❤
@reanda omg kraaasa … veď nech odíde bez rozhovoru jak zbabelec . Tak je to najlepšie ! A nech druha strana ani nevie prečo lebo typkovy nič nedochádza
a inac, pripajam sa k radam, aby si si ten odchod poriesila este pred porodom.. kym je dieta v bruchu, je vsetko ovela lahsie, aj ked sa to niekedy nezda, hlavne, ak si na pn a mas dake problemy.. ale s babatkom su uz potom veci narocnejsie aj na organizaciu, aj fyzicky a psychicky.. aspon teda ja som tak mala
@slovenka753 ja som sa s nim o tom rozpravala. On chybu v sebe nevidi.
@slovenka753 za mna, radsej byt zivy zbabelec, ako mrtvy hrdina 😀 (aj ked v tomto pripade sa o zbabelost urcite nejedna, skor o zdravy rozum) .. inak silne pochybujem, ze ty mas potuchy o tom, ako sa chova manipulator.. kedze si myslis, ze po rozhovore je mozne, aby mu nieco 'doslo' .. hej, jemu dojde.. ze treba obet este viac zatlacit do rohu a zabezpecit svoju obranu
Ak ste sa rozprávali a nevidí chybu a ty to vidíš bezvýchodiskovosť odíď reč pôrodom
@reanda trvaly pobyt mam tu v jeho byte. Tym padom aj dieta tu bude mat tp. To musim nejak vymysliet.
Mas ku komu ist? Napr.rodicia, ini pribuzni?
Autorka, radím naozaj čo najskôr zbaliť veci a odísť. Tento chlap je čistý kkt, a s tým už žiaľ nič nespravíš. Obávam sa, že keď sa dieťa narodí, ešte ti len ukáže, čoho je schopný… A ver, že to nebude nič príjemné.
Prave ten tp je jeden z dovodov, preco by si mala odist hned
@slovenka753 áno, od takychto ludi sa odchadza bez reči, doslova uteká. Nie je to zbabele, je to pud sebazáchovy.
Autorka, pred pôrodom! Potom budeš rozbitá, teraz mas všetok čas sveta. Trvalý pobyt si zmenis hneď, dieťa ho dostane po tebe. Ja viem, že mas tam lekara, porodnicu, ale to sa všetko ešte dá. Dôležité je, že si si uvedomila ako sa veci majú, prekukla si ho. Už teraz si skvela a všetko zvládneš. Ak nestihnes odísť teraz, musíš sa pripravit, že tam stravis nasledujúce mesiace, možno rok.
Môžem sa spytat koľko má on rokov?
už včera bolo neskoro.Zbaľ sa,zober si všetky svoje papiere,doklady..........jednoduch zmizni....
Kamoska mala nieco podobne, ale neboli manzelia. Vzdy isli so vsetkymi vydavkami na polovicu, len na dieta teda nie. Komplet vybavu kupila ona. On par kuskov oblecenia na burze dokopy asi za 10 eur. Robievali tyzdnovy nakup - raz ona, raz on. Ked robila ona, kupila vsetko potrebne, vyzivne, ked on, kupil uplny zaklad, cestoviny, nehake konzervy. Nic, z coho by clovek plnohodnotne uvaril. U nas je materska len 4 mesiace a potom bud pracuj, alebo nech ta zivy kto chce. Do prace jej nedovolil ist, lebo vsak nedaju 4 mesacnr dieta do jasli, on doma ostat odmietol, ale ani nechcel prevziat financnu zodpovednost za rodinu. Za rok doma minula komplet svoje uspory a ked mu povedala, ze buduci mesiac uz bude musiet vsetko potiahnut on, na 3 mesiace, kym sa nevrati do prace, den po prvych narodeninach dcery zduchol. Nechal ju s dietatom s 20€ v penazenke, vybrakoval aj dcerin ucet, kde mala vyse 2000€, dal si vyplatit depozit za byt, lebo ze on odchadza, ale partnerka ostava a ona ten depozit zarovna..keby nemala priatelov a sestru v Holandsku, ktori sme jej vsetci pomohli, skoncila by pod mostom alebo na psychiatrii. Je tomu uz 5 rokov, stale je to sebecky idiot, ktory ani nesiel dcere kupit lieky, ked mala 40 horucky a ona s nou nemohla ist ani do lekarne. Siel moj muz. Doteraz jej komplikuje zivot. Naschval nepride po malu, aj ked vie, ze ona musi do prace a podobne.
Ahoj, nie si hlupa a nie je to tvoja chyba!
Pripajam sa k nazorom vyssie: zminimalizuj komunikaciu, setri si energiu, odid asap este pocas tehotenstva potichu a bez slov a idealne k rodine, aby ti zo zaciatku mal obcas aj kto pomoct. Ak nemas taku osobu, kamkolvek kde budes mat od neho pokoj.
Nielen ako matku ale aj pravnicku ma doslova zaraza a vyraza mi dych ked citam co ten tvoj psychos vyvadza. Toto mi vyzera na narcisticku osobnost s psychopatickymi crtami - s takymito podobnymi niet o com diskutovat a bodka - koniec teorie.
Ak mozes, rob si DOKAZY - zapisuj si co navystrajal za den, videa, nahravaj si cez mobil - mozno to pomoze pri rozvodovom advokatke (ked bude dokazovat kvalifikovany rozvrat manzelstva ako podmienku opodstatnenosti navrhu na rozvod). Na disk si sprav zalohy, alebo fotokopie: zostatky na uctoch, dokazy o jeho prijmoch, odfot alebo natoc na video kde a kolko hotovosti si schovava za fusky, premysli si kde vsade ma pristupy: tvoj mobil?, pc,ntb,tablet?, accounty: mail box, appky? Bankove ucty? Kde vsade v prdeli je disponent alebo ty. Spis si ten zoznam na papier a tesne pred odchodom ked napr.odide do prace ho zovsadial vypni!
Potrebujes svoj vlastny "escape plan", unikovy plan.
Si tesne pred finale, pred porodom. Priorota je sa zbalit, vytiahnut si vsetky hlavne vlastne peniaze in cash (mate totiz BSM), spravit dokazy a zdrhnut.
Zaroven si asap najdi advokatku s tym, ze s nou prejdi:
1.navrh na vyzivne pocas tehotenstva - na tehotnu zenu (predbezne opatrenie),
2. navrh na vyzivne na vyzivne na manzelku (po porode, ktory je tu co chvilka (predbezko),
3.navrh na vyzivne na dieta (predbezko),
4. sposob ako zabezpecit, aby si do rozvodu nepobral mikrouvery - moze ta zaviazat/zatazit vramci BSM,
5.navrh na rozvod (dohodou-po dobrom, alebo konanim = po zlom)
Drzim palce a ak treba, sme tu, pomozeme aspon takto na dialku.v ktorom meste si?
Trvaly pobyt ma len evidencny charakter a vies si ho zmenit, zrusit aj sama ked budes chciet.
@mqkm ahoj, dobre to myslis ale za mna advokatku a nie tu bezplatnu pomoc hlavne z 2 dovodov:
-cas: ona asap potrebuje vybavit a podat predbezne opatrenia aby ju nezadlzil vramci BSM a zacal jej posielat vyzivne (dokladovanie opravnenosti naroku na bezplatnu pravnu pomoc trva pridlho - ona uz uz bude rodit.
- kvalita=uspesnost (dostanes taku kvalitu, za aku zaplatis)
Ahoj, môžem sa opýtať odkiaľ si?
Ak to chceš riešiť sprav to teraz, po pôrode budeš niekoľko mesiacov nefunkčná. S bábätkom sa ťažko odchádza
Rovnako radim odist pred porodom. Ofotit si nejake jeho vyplatne pasky, aby si mala cca prehlad, kolko zarobi. Po porode ziadat vyzivne na seba aj dieta. Podla mna nemaju debaty uz zmysel, ludia sa tazko menia a s malym babatkom to bude este zlozitejsie. A myslim, ze ty nemas voci nemu ziadnu povinnost oznamovat mu/vysvetlovat
@aliaray1 dakujem Ti velmi pekne za rady. Ja som 45 min od BA. Mohla by som sa ozvat do spravy, ak by to nabralo rychly spad, prosim?
Ist kde mam, vramci tohto mesta som kupila byt pred rokom, samozrejme vynaty z BSM notarskou zapisnicou.
@aliaray1 neviem odhadnut coho je schopny. Jeho "financna poradkyna" ma milion znamych. Taka premudreta vsadebolka. Ja som si presunula zopar tisic na ucet bezny, aby som vedela fungovat zo 2 roky sama ,ak by mi nedal peniaze. Je mi jasne, ze o 460 eur neprezijem. A to hajzel bude poberat aj danovy bonus za chvilu.
@aliaray1 dokazy o jeho ciernych prijmoch nula bodov. Na ucet to nedava. Ma to v trezore v posteli.
@aliaray1 spadaju pod BSM aj peniaze z fondov (iad, finax, eic..) kam si setrim prakticky 10 rokov. Mohol by mat na to narok?
Utekaj už teraz ....on sa bude do pôrodu možno pekne pretvarovat a potom keď sa bábo narodí ti dá všetko vyzrat . Úplne ho odstrihnuti ,takého chuja fakt ty a tvoje dieťa nepotrebujete
Daňový bonus nemôže poberať, ak nebude žiť s dieťaťom v spoločnej domácnosti
Ahoj jasne mozes a ozvi sa kludne do spravy. Co sa tyka investicii, vypismi by si vedela oddelit casovo co si mala (zostatok) pred manzelstvom a to, co si ziskala alebo vlozila po uzavreti manzelstva by sa do BSM ratalo.
Akekolvek ucty si pootvaras pocas trvania manzelstva, su vase vramci bsm - pouvazujem nad vynimkou.
Rodina a pod.ta vie materialne podporit tak, ze co to daju uvedu v popise ako dar iba pre teba (popis transakcie platby)
Kludne sa pytaj, vsetko co viem zodpoviem alebo preverim s kolegom.
Kľudne mi napis, prechádzam si rozvodom. Len bohužiaľ už aj s dvomi malými deťmi. Kiežby som sa zbalila pri druhom tehotenstve. Skús sa s ním porozprávať, možno nevie, že ti to nevychádza, spolieha sa na tvoje úspory. Môžu to byt hormóny z tvojej strany. Ak sa ani potom nezmení, s rozvodom by som nečakala. Po pôrode si už užívaj dieťatko, dostaneš výživné na dieťa plus na seba. Ja som čakala čakala až kým sa mi neminuli skoro všetky úspory 😡 teraz to mám o to ťažšie. A on samozrejme šetril, ale teraz keď sa mame deliť o majetok zrazu nemá nič. …

Na čo čakáš? Keď bude v robote, zbaľ sa a vypadni. Choď domov k rodičom, alebo tam, kde si žila predtým. To nieje milujúci manžel, ale sebec,egoista ! Odíď kým si ešte neporodila. S dieťaťom sa ti bude odchádzať ťažšie.