icon

Manipulátor a egocentrik: Ako sa s ním vyrovnať?

7. mar 2024

Som velmi psychicky vycerpana, navyse mesiac pred porodom.
Tyra ma psychicky (vsetko co urobim , je zle. Vsetko je moja vina,prekruca piate cez deviate) a ekonomicky (na vybavu dietata neprispel ani cent, ja som od 17tt na PN o polke platu, vysoko rizikove teho). On ma vydavky na byt 300 eur komplet. Ja platim komplet stravu a teraz ked uz som fakt ale fakt vygrcana z penazi a ZRAZU NEMAL NACHYSTANY OBED do roboty lebo uz fakt nemam z coho (poistka za moje auto vyskocila), tak povedal ze OK, mala som povedat skor, isiel by k sestre alebo bratovi sa najest. Pricom ma stravne listky skoro 8 eurove a za boha si obed nekupi.

K veci : amamanipulatorom,

Strana
z3
cacianka
9. mar 2024

@aliaray1 trochu ma zarazilo, že si právnička a radis predbežné opatrenie, keď sa používa neodkladné opatrenie. To len taká poznámka, upresnenie, aby vedela autorka či iné ženy vyhľadať vzory podaní.
Upresni prosím ťa bod č. 4 - ako môže zabrániť jeho pôžičkám počas manželstva ?

cacianka
9. mar 2024

Žena drž sa, je to ťažké si uvedomiť aký cocot.sro. sa vykľul z tohoto chuja roku, ale aspoň máš nejaké bonusy, lepšie ako veľa iných žien v podobnej situácii.
Aby si si zachovala lepšiu pozíciu :
-rieš všetko ešte pred pôrodom, bude to oveľa ľahšie
poziadaj niekoho o pomoc , aj viac ľudí
-vysvetli stručne, že máš veľmi pádny dôvod a nech ti dôverujú že to inak nejde,
-máš byt, to je výhra lepšia ako Lotto, najskôr nenapadne si presťahuj osobné veci mimo sezóny, potom brigáda a keď nebude muž doma pár ľudí ti pomôže zbaliť komplet všetky ostatné tvoje veci
-prelustruj mužovi všetky papiere, ale že všetky, hlavne pracovné zmluvy, platové dekréty, výpisy z banky, urob si kópie a schovaj mimo bytu
-aj bločky a faktúry, potvrdenky na nákup vecí čo si on kúpil niečo drahšie aby si mala dôkazy že príjem má dobrý az navyše
-aj tvoj účet presmeruj na niekoho komu doverujes alebo ošetri € aby nepatrili do BSM ( napr. Darovacia zmluva od rodiny)
-podaj návrh na neodkladné opatrenie - príspevok na výbavičku pre dieťa a tiež na seba ( toto treba upresniť s právnikom, ja to neviem do detailu)
- trvalý pobyt si vyriešis za pár minút na matričnom úrade a tým pádom bude mať trvalý pobyt po tebe aj dieťa, nič iné vymýšľať v tomto nemusíš, manželia nemusía mať spoločný tp
Teraz aspoň toto poradím.
Ženy ti ešte doplnia, a ako čítaš, máš tu podporu a rady že lepšie odísť teraz ako až po pôrode. Tvoje kamarátky a rodina ti pomôžu, pochopia.
🍀🍀🍀

autor
9. mar 2024

@cacianka dik🥺

aliaray1
9. mar 2024

@cacianka zaraza ta to asi preto, lebo predbezkom sa to volalo predtym a takto to vacsina ludo pozna. Ulohou pravnika je, aby mu ludia rozumeli.

Samozrejme ze je mozne zabranit tomu, aby druhy manzel bral pozicky v takychto situaciach. Existuje viacero moznosti, ale vzhladom na tvoj prejav som presvedcena, ze na ne dojdes aj sama.

lalu_sk111
12. mar 2024

je to narcis... tiez som sa poucila az skusenostou. My sme deti nemali ale uz ku koncu vztahu sa mi snivali nocne mory, ze kebyze snim otehotniem tak by som skoncila..aj poslende stipky pretvarky by padli a tym, ze by som na nom zavisela by nemal zabrany. Moje podvedomie to tusilo.. Nemas ku komu ist? Mozno k tej kamaratke? Ono snim bude komunikacia asi vzdy problem, aj ked pojde o dieta... Niekedy je lepsie neprezradzat narcisovi, ze vies, co je zac lebo sa zacne mstit.. Stiahnut sa a zacat si pomaly budovat svoj novy zivot bez toho, aby vedel ake mas plany.

Strana
z3