icon

Manipulátor a rozchod nový začiatok

katulka2992
15. nov 2018

Ako začať znova

pininka
15. nov 2018

Nadýchnuť sa a stále si pripomínať že bez neho ti bude lepsie

tosomja
15. nov 2018

Hlavne bez neho.

amonet
15. nov 2018

Bude to tazke. Ja som rok po rozchode s manipulatorom, a este stale mam obcas take stavy ktore mi ho pripomenu, niekedy uplna blbost a revem pol dna. Hlavne nepovol. Bide skusat ta zlomit, bude citovo vydierat aj polroka po rozchode. Vzdy chod dopredu, si krasna, uzasna zena a to si opakuj dookola.

bmata082
15. nov 2018

Hlavne isť dalej, neobzeraj sa dozadu, bude to ťažké, zažila som to. Ešte po rozchode chodil za mnou, vyhrážal sa, stával celú noc pred naším domom, vypisoval hrozné správy, až kým nezakročil moj otec s bratom, potom sa zlakol, bol hrdinom len predo mnou. Po roku a pol som stretla môjho manžela, doteraz ďakujem Bohu, že som spravila to najlepšie rozhodnutie v mojom živote a odišla od neho. Bol by to hrozný život s ním. Mám úžasného muža a krásnu dcérku, neboj sa hlavne necúvni, raz príde ten pravý 🙂

katulka2992
autor
15. nov 2018

@katulka2992
@pininka
@amonet

Prosím o moralnu pomoc, radu tie ženy,
ktoré si to zazili. Skutočne nestojím o hodnotenia mojej inteligencie a naivity. Ako preč, skutočne preč, je to horšie asi ako droga.

Ja som nejak zabudla pridať celkom popis. Pred rokom som riesila svoje problemy o Tom, ako mi priateľ nadáva, a ako sa mi ušla od neho aj facka. Striktne odsudzujúce k typu : " to si chlap nemá čo dovolit" atď... som zavrhla na základe snahy vcítiť sa do jeho duše, ako sa cítil a beznad iné verila jeho vysvetlením. Zeny, čo to zažili, vedia o čom rozprávam. Rok pracoval mimo a vracal sa na týždeň raz za dva mesiace. Teraz ostal doma dlhšie ako mesiac a povedala som už dosť, pretože mame spolu dieťa, a vidím, ako sa jeho vychova a správanie mení tak som pristúpila k raznemu kroku. A hlavne, keď odyde preč, som sama s dcérkou(3r) a zvladame všetko. Vlastne, keď odysiel, tak nám nenechal ani euro a musela
som som si nájsť aspop,terskej, a uvedomovala som si čím viac, z ja ťahám nájom pausal, atď. Až som nezostala na nom závislá l, pritom on ma viac bombardovali svojimi povinnosťami. Proste nezodpov dnu chudák. Milovala som ho az do toho okamihu, ako prekročil hranicu a moja láska sa zmenila na nenávisť l, a hlavne mi začali dávať súvislosti udalosti z dávnych čias a aj jeho "racionálne vysvetlenia" nočných výjazdov. Atď začali dávať úplne iný význam. Teraz som si prečítala knihnu o manipulatoroch a našla som sA tam všade. Milujem ho stále, ale už viem že s nezmení a určite nechcem, aby moja dopadlo to rovnako ako ja, alebo ešte horšie. Pred rokom som ho ešte obhajovala pred sebou asi z plných síl, lenze podvedomie už nasepkavalo. Teraz to už prepoklo na plnu čiaru. Čím samostatnejší a som bola, ta mala je v skolke...yak horšie upodozrievacky atď. Lenže ja som už povedala nie mnohokrát a odpustila som. Teraz ale nechcem, no som taký človek ( čisté váhy) , že už som si nie istá ničím. Ani vlastnou pricetnostou, za čo môže aj tento vzťah. Zničil vo mne zdravy úsudok a už si pripadám ako nejaká paranoidna trúba.

Dala som mu ultimátum na vysťahovanie ( našťastie. Byt patrí mojej mame)… a on sa tvári ako nič. Prespí pol dňa. Peniaze na účte má ... Však šiel robot do zahraničia aby nám našetril na dom...( Ja som z nich nevidela za rok aj dačo ani cent. Veď on šetrí, ja ťahám všetko ostatné...
Som zúfalá, musim už kričať po malej lebo som nervami v koncoch, bola slusna, inteligentná, chodí do vyberovej skolky. Ty,deň s tatinkom som napravala ďalší týždeň. Teraz po vyše mesiaci sa smje má grgani a prdeni, jnaivil ju že klamstlvo ako sranda nie je zle ( ako keby toa3r dieťa chápalo)agresívna, bije má a smeje sa na ubližovani, mame mačku a ona ju stláča a smrti, ja už neviem, čo. On nerešpektuje moje argumenty, ani články, čo mu ukazem... Ešte sa mi smeje do tváre.

On už tomu začína chápať a nechce si to pripustiť asi. Bojím sa čohokoľvek od neho. Zas klasika, ja som ťa férová krava, ktorá sa snaží pochopiť druhých a nájsť kompromis. Ale on to zneužíva na maximum. Bojím sa o dcéru, že ju platbe proti mne atď. Veď už jej teraz ukazuje, že maminke šibe atď. A že to, čo poviem netreba robiť.

DUFAM ZE TEXT BOL POCHOPITELNY AJ napriek chybám, bohužiaľ než
Stojan si vyliať srdce aj kontrolované auto correct.

katulka2992
autor
15. nov 2018

@amonet a mali ste dieťa?

monicka499
Autor odpoveď zmazal
majcika
16. nov 2018

@katulka2992 zazila som. Aj dieta mame. Sme dlho po rozchode predlho ale jeho utoky v akejkolvek forme neprestali. Len dnes som uz silnejsia a bojujem, postavim sa mu. Preto du jeho ataky postupne slabsie. Ale mam pri sebe komplet celu rodinu, to mi dava silu.

katulka2992
autor
16. nov 2018

@majcika Ja už som sa postavila v momente keď to vo mne seklo a na každú vetu som mu dala psychologický posudok, alebo použila kontramanipulaciu, ako rádia psychológovia. Ale s dieťaťom je to ťažké. On ma stále tento kukuc zraneného a zatiaľ vetu: " keď už maminka nechce so mnou byt..." Atď. Ako to zvládaš?

amonet
16. nov 2018

Ak je byt tvojej mami, normalne mu zbal veci vystahuj, a vymen zamky inak sa ho nezbavis. Bude to peklo bude robit sceny. Bude fajn ked v case ked dojde tam nebudes ani. A inak ano uplne to iste. Vsetko bola moja vina, ja som bola ta co podvadza a podobne a postupne som sa dozvedela opak, vsetko bolo na mne, ucty, on nevedel ani internet banking pouzit, upratovanie, este mi z gauca ukazal kde som prach zabudla, ak povysaval cely tyzden cele okolie pocuvalo ze on vysaval. Alebo nebodaj umyl riad. A az ked som mala lepsiu pracu a zacala zarabat viac a zacala byt samostatna, az vtedy to slo. Novy kolegovvia. Kolegyne a iny pohlad nato ako funguje zdravy vztah

katulka2992
autor
16. nov 2018

@bmata082 to je skutočne krasny príbeh. Ja trúba som si najovarala, že tieto blaznovstva skutočne súvisia s láskou, ale je to asi len ich snaha vyžehliť to, co vo vzťahu skutočne presvihli a na začiatku sú to, čo najromantickejšie gestá a potom to už hranici asi s omedzovanim slobody. Mrzí ma to kvôli malej, lebo môj sen bol nájsť človeka, ktorý má na vychovu, vzdelávanie a partnerské delenie povinnosti rovnaký názor, a preto som sa rozhodla, že budeme mať dieťa. Keby som vedela, že je to len klam.... Ona si to nezaslúži je malinka a nemôže tomu chápať. Mrzí ma tá nespravodlivosť, že ja sa javim ako zlá a on ako anjel

duun
16. nov 2018

@katulka2992 Poviem ti, zhruba za rok od momentu, ako mu vypraceš veci pred dvere a dvere za ním zamkneš novým zámkom, tak budeš slobodná a budeš iba krútiť hlavou nad tým, ako si to mohla.. Ja som tým prešla a viem, čo hovorím.

Fáza prvá - odstrihnúť čím skôr. Aj u nás boli srdcervúce scénky "jaťa milujem", "ja si niečo spravím..".. never, narcis-manipulátor príliš miluje sám seba, aby si niečo spravil. Zrušiť prístup všade - spoločné účty, prepísať zmluvy na eli, plyn atď. na VŠETKO na seba, aby ti nemohol žiadnym spôsobom negatívne manipulovať život. Jeho veci preč, VŠETKY do poslednej. Je dobré mať svedkov, aby nebolo "ona mi toto a toto ukradla". Ja som veci pobalila do balíkov a poslala doporučene na adresu jeho rodičov. Vyhrážal sa, že ich neprevezme - moja odpoveď: "nepreber.. ostanú na pošte, lebo ja ich naspäť nevezmem a po roku pôjdu do dražby. Mám doručenky = doklad, že som ťa o veci neokradla a tým to pre mňa končí."

Fáza 2: neobzerať sa.. minimálne rok sa vedome kontrolovať, nepripomínať si, lebo sa znovu namotáš a to, čo potrebuješ je odstup a chladná hlava. Pozrieť sa na to z nadhľadu.

Fáza 3: liečenie - veci sa začnú napravovať, postupne.. začneš si dôverovať, začneš lepšie spávať, dieťa sa upokojí, nájdete si svoj rytmus života a zistíš, že sa začínaš znovu tešiť z maličkostí. Neobzerať sa.

Fáza 4: Keď máš veci v sebe usporiadané, rany zahojené.. možno za rok, možno dva či štyri. Potom sa môžeš obzrieť, zhodnotiť. A prípadne rozmýšľať nad novým vzťahom.

Držím palce. Ak budeš chcieť pokojne mi napíš.

evalin88
16. nov 2018

Mam to za sebou pred cca 4 rokmi.. chodili sme spolu skoro 10. Raz mi povedal ze mi da vsetko co chcem ale musim na NEHO počkať. Lebo bez NEHO žiadnu rodinu mať nebudem. Ku koncu sa vyhražal sebecraždou .. vraj si vyhliadol miesto z ktoreho skoči do Dunaja a podobne... chcel aby som sa citila za neho zodpovedna. Ukončiť to znamenalo.. zmazať ho z kontaktou.. bloknuť čislo. Neotvarať dvere... nereagovať na reči typu zabudol som si u teba toto a tamto.. alebo .. čo ma uplne zabilo po tom všetkom.. čo keby sme boli priatelia a zašli občas na kávu ??? Ver mi že nový začiatok je vlastne oslobodenie.. aj keď je ťažky. Moja rada znie robiť sama čo najviac vecí.. cvičiť plavať .. športovať.. venovať sa sebe v hocičom.Čím viac zmeníš svoj život tým menej do neho bude patriť. Svojho času ma napadlo že je to ako zariaďovanie bytu. Čím viac bude nového nábytku, tým menej sa k nemu bude hodiť ten starý kus...

barborkabar
16. nov 2018

@evalin88 nechápem ako toto ľudia robia, ako sú schopný sa niekomu samovraždou vyhrážať, ako dokážu takto sa správať, keby človek vedel, čo sa z neho vykľuje tak v živote sa s ním nezamotá, že? keď človek chce začať od znovu tak jediná možnosť je takéhoto človeka si úplne dostať zo života 🙂

duun
16. nov 2018

@evalin88 .. a tiez NEVYČÍTAŤ si. Rodina a príbuzní občas vyrukovali s takým "nechápem, ako si to mohla.. čo si nevidela, aký je?" Nuž, niečo nevidela (manipulátor je úplný majster sveta v klamaní) a niečo nechcela vidieť. Manipulátor sa nevykľuje, on taký proste JE, vždy a stále a nezmení sa, kým to sám nebude chcieť a neuvedomí sa. Vždy nájde niekoho, koho využije a naučí sa to brať ako stratégiu prežitia. Pretvaruje sa, kým nemá obeť zaistenú - buď je v siutácii, kedy ťažko odíde (byt a pod.) alebo je namotaná, zblbnutá a klame si sama sebe. Netvrdím, že nemám podiel viny, ale to neznamená, že sa v nej budem utápať do konca života a neustále si sypať popol na hlavu. Nuž.. stalo sa a idem ĎALEJ. A len poznámka.. žiaľ keď ho vyhodíš, pôjde a nájde si časom inú obeť, ktorá mu uverí a cyklus sa opakuje.

zupka33
16. nov 2018

Treba sa mu postavit, aj ked chapem preco chces byt ferova ale aj tak. Nesmies si od neho nechat skakat po hlave, ak by sa ti vyhrazal alebo cokolvek tak normalne volaj policajtov, ani ho nevaruj nic. A s dietatom to bude tazke. Tym sa tazko vysvetluju "dospelacke" problemy ale musis nejako tak zaobalit aby pochopilo, ze to co ho uci tatino nie je take smiesne ako to on prezentuje

majcika
16. nov 2018

@duun toto vsetko sa da len ak nemate spolu deti

katulka2992
autor
16. nov 2018

@duun presne perfektne vysvetlené. Určite napíšem keď budem mať trošku času. A vy máte deti? Akurát rozmýšľam nad návštevou psychológa aby mi poradil čo a ako s malou, aby ten rozchod nebrala zle a aj hlavne kvôli sebe. Nech mi aspoň niekto povie poriadne, že ja nie som ťa čo jej sibe,( aj keď sa bojím, že mi povie opak) ja už neviem čomu mám veriť...

katulka2992
autor
16. nov 2018

@majcika ale máme dievčatko a má akurát 3r.

evalin88
16. nov 2018

@barborkabar ono velmi dlho trva kym ich clovek vidi aky su.. maju v sebe skratka nieco..co akoby pritahovalo inych ludi aspon byvaly bol taky.. vodca svorky

tilda84
Autor odpoveď zmazal
pdt
23. nov 2018

To je hrozne kolko takychto po svete chodi, ja mam prave dve kamosky co sa rozvadzaju s Narcisom co s nimi manipuloval, jedna chce a druha by ho hned zobrala naspat keby jej pekne nakukal. To co mi rozpravaju je uplne psycho, ani si to neviem predstavit, sledovanie kamerou, hadzu na ne vinu za vsetko, dokoca su take svine ze ublizuju vlastným detom, to je normalne na basu taky clovek, jedine co citim pri tom je ,,rychlo utec´´.

duun
2. dec 2018

@majcika ale ja s ním dieťa mám. Napriek tomu som sa dokázala oslobodiť. Ak si voľná vnútri, tak na teba už nemá páky. Jasné, je to náročnejšie, ak sa s ním musíš stretávať, je to otec dieťaťa a dieťa má právo ho vídať tak, ako chce. ALE nie som povinná riešiť vôbec nič s čím sa na mňa obráti: "Mohla by si mi požičať? Iba do piatku, najneskôr v pondelok vrátim!" Moja odpoveď: "Vieš čo? Malý potrebuje topánky a ty mu dlžíš už tisíce na výživnom, čo keby si najskôr doniesol všetky tie peniaze a ja ti potom požičiam 🙂" Alebo začne rozprávať o tom, čo všetko plánuje spraviť/dokázať.. stopnem to hneď - najskôr niečo reálne urob, potom hovor. Odstrihnúť, nereagovať, nenamotávať sa, neriešiť. Má svoj život a ja nie som povinná sa o neho starať, pomáhať, požičiavať, riešiť.. Je to zložitejšie a dieťaťom, ale dá sa. Ak sa raz oslobodíš, už je len na tebe slobodnou ostať.

hodiny22
24. júl 2022

@katulka2992 mňa by zaujímalo, ako sa to celé vyriešilo.