Manipulátor - psychický teror

jana_konik
28. jan 2017

Ahojte. Mam otazku na tie,co zili s manipulatorom / psychopatom a rozisli/rozviedli sa a maju spolu dieta/deti. Aky ma vztah s detmi? Ako ho vnimaju deti, ako sa ku nim sprava?
Co vam pomohlo sa od neho odputat? Pripadne existuje taky pripad, ze manipulator sa zmenil?
Dakujem moc.

sissy27
28. jan 2017

@jana_konik nestretáva sa s dcérou. Resp. nebola som ochotná akceptovať jeho ujeté podmienky, za akých mal o dcéru záujem. Pomohol mi zdravý rozum a fakt, že som nechcela, aby moja dcéra považovala také správanie za normálne, aby sa raz nestalo, že sa tak niekto bude správať k nej a ona bude ticho trpieť, lebo tak to videla aj doma a teda to tak asi má byť.
A nie, nezmení sa, na to zabudni. Alkoholizmus je liečiteľný, lebo to je diagnóza, ale toto je proste povaha a s tým sa nedá robiť nič, neexistujú lieky, terapie, nič. A jeden z dvojice vo vzťahu s manipulátorom skončí skôr či neskôr v base alebo na psychiatrii.

jana_konik
autor
28. jan 2017

@sissy27 a kolko ma dcera? Kolko ti to trvalo na to prist? Ako sa k tomu postavila jeho rodina?

sante11
28. jan 2017

No poznam rozvedeneho manipulatora, ale ten nebol psychopat, kamoska bola dost vytocena z navstev dietata u neho, hlavne po rozvode, vzdy prislo rozhasene, placlive, agresivne, ked sa mu dost vazne ublizilo, po 2 rokoch sa nedopatrala potrebnych info, lebo bolo zaviazane slubom mlcania a zatajovania. Dost zle. Rozviedla sa po 15 rokoch, nakopol ju fakt, ze bol priamo ohrozeny zivot dietata. Psychopat kombinovany s manipulatorom, je silna kava, zeny, ktore s nimi vydrzia tak do 60tky vyzeraju tak na 75, strhane,slabe ako slamky vo vetre, s barlami, s diagnozami od rakoviny po ...To tie silnejsie typy, ktore este nelezia na psychiatrii, alebo v protialkoholickej liecebni. Tie, co sa rozhodli bojovat, skusaju poradne, odbornikov a najlesie ale docasne zaberaju hlucne bububu od policajtov po zasahu, prip.trestne oznamenie, ktore nakoniec zena stiahne, na cas ich to realne utlmi. Ale oni maju silnu schopnost transformovat sa a aktivity postihnutelne policiou, zmenia na este zakernejsie a skrytejsie, este viac ublizujuce. Maju tendenciu ublizit zene aj detom, takze stretanie po rozvode je velmi rizikove, treba zabranit stretaniu bez dozoru. Zeny si nechaju ublizovat dlho, ked sa s chutou pusti do deti, vtedy sa zvyknu spamatat a rozviest. Bez cim skor prec ak mas kam ist.Detom zostane poznacenie navzdy, ty si dospela, rozchodis to skor.

blahowoman
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
28. jan 2017

@jana_konik dcéra má 13, mala cca rok keď som s ním vyrazila dvere, ale ešte asi rok trvali jeho útoky cez sms a podobne... Jeho mamička, nech jej je zem ľahká, v ňom videla len stelesnené dobro, keď som jej aj párkrát na rovinu povedala ako sa veci majú, tak to predsa nemôže byť pravda, rovnako tak všetci jeho známi ho mali za pána úžasného... Raz spravil takú vec, že mi povedal, že jeho mama ma neznáša a neželá si, aby som tam chodila... Hmmm ok, mne je jedno... Potom sa čosi udialo, že sme sa stretli a ja som sa jej na to spýtala, že aký má problém, veď vždy som jej len pomohla a nikdy zle neurobila a ona pozerá na mňa, že veď ja som povedala, že ju nemôžem ani cítiť a odmietam k nej ísť... Tak sme si to vysvetlili, že teda ani jedna z nás nič také nepovedala, ale aj tak on bol pre ňu svätý a o malú neprejavila záujem... Už sa nikdy nedozviem, či z vlastného rozhodnutia alebo je za tým on, ale proste posledné slová boli, že tento víkend nemá čas,lebo musí upratovať skrine a o 10 rokov zomrela... Jeho otec zomrel skôr ako sa malá narodila.
Inak som s ním celkovo strávila asi 3 roky, že nie je všetko OK som si jasne uvedomila v 5.mesiaci tehotenstva na pohotovosti po bitke od neho, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani chlapi v krčme...
Naozaj neodporúčam dávať čo len druhú šancu takémuto vzťahu, je to cesta do záhuby... Chápem, že sa tomu ťažko verí, že sa to deje práve tebe, že stále dúfaš v zázrak, že to berieš ako vlastné zlyhanie... Ale úprimne sa zamysli nad tým, čo by si robila, keby sa toto deje tvojej dcére... Budeš ju posielať na terapiu, tlačiť jej do hlavy, nech to skúsi, nech vydrží, nech mu dá čo chce, alebo povieš dieťa moje zbaľ si veci a poď ku mne, netrpela som 12 hodín pri tvojom pôrode aby sa niekto k tebe choval takto??

jana_konik
autor
28. jan 2017

@sissy27 s tou mamou presne aj u nas. Neviem,ci ma cenu vysvetlovat. Ako vidim aj na tvojom pripade, taham za kratsi koniec.

jana_konik
autor
28. jan 2017

@blahowoman neprotestoval? Co ta nakoplo s nim skoncit? Kedy si pochopila,ze sa nezmeni?

sissy27
28. jan 2017

@jana_konik nevysvetľuj nič, nie je to tvoja povinnosť, a je to zbytočné plytvanie energiou, ktorú potrebuješ na úplne iné veci. Jeho rodina nech sa s vaším rozchodom vysporiada ako chce, to nie je tvoj problém. Ty sa staraj len o seba a deti. Nebude to úplne ľahké, ale onedlho sa ti bude oveľa lepšie existovať. Koho je byt, aké veľké sú deti, máš prácu? Potrebuješ strechu nad hlavou, financie na život, postarať sa o deti, toto je teraz základ, všetko ostatné je nepodstatné. A nedaj sa zastrašiť ani vydierať, tvoj strach je jeho najsilnejšia zbraň, nedaj mu ju do rúk.

jana_konik
autor
28. jan 2017

Dieta mame jedno. Co sa tyka byvania, financii, to zvladam. Horsie je to vedomie, ze som sa chytila do pasce a nechapem, ako ten clovek moze byt,taky idiot. A v kutiku duse myslienka "mozno sa zmeni"

prevenar
28. jan 2017

iba psychopat si zoberie psychopata a ma s nim deti. normalny clovek by take nieco svojim detom nespravil ...

sissy27
28. jan 2017

@jana_konik je super, že existenčnú otázku máš vyriešenú, to je veľké plus. A nesnaž sa pochopiť prečo je aký je, nijako ti to nepomôže a ani keby si poznala odpoveď, tak to situáciu nijako nemení. Ten prvý krok nie je ľahký, ale potom už to ide ako po masle a stále len k lepšiemu. Ani na jedinú sekundu som od toho dňa nezapochybovala, či som urobila dobre. Ale on sa naozaj nezmení, všetko zlé sa bude len stupňovať, bohužiaľ...

romanovic
28. jan 2017

@prevenar blahozelam ku konstruktivnemu prispevku 😔 empatia z teba len tak sala ☹

sissy27
28. jan 2017

@prevenar len úplný debil sa môže takto vyjadriť... Lebo každý taký má na čele napísané "som psychopat, zober si ma so sebou"... Asi by si sa veľmi čudoval, že sú to v 90% šarmantní gentlemani, pozorní, slušní, obľúbení v kolektíve, prejavujúci city...

prevenar
28. jan 2017

@romanovic v com je problem ? pravda boli ? ..kludne my vysvetli preco si normalny clovek zoberie za partnera psychopata a este s nim ma aj deti, ked si moze vybrat normalneho cloveka. neviem ja som si vybral z normalnu partnerku a tym padom nemusim riesit co s "psychopatom" .

prevenar
28. jan 2017

@sissy27 len uplny debil nevidi pravdu v pravdivom vyjadreni.

romanovic
28. jan 2017

@sissy27 ako dopadol? Myslim, ci vies co je s nim s odstupom rokov?
Kamoska stretla jedneho, dokonca s nim mala 2 deti, vysokopostaveny konzultant, zavratny plat, ona sa musela spovedat z kazdeho rozka, potom odisla, je tomu 8 rokov, ale dodnes jej robi peklo zo zivota, same sudy, v kuse ma poskodene auto, poskodene dvere v starom byte (musela sa prestahovat do domu s recepciou), vykradnuty dom rodicov, ich stary byt, podla policie je pachatel roky neznamy. Na kariernom rebricku roky stupa, na prijmovom detto, dnes je na nejakej asi 8-cke, ale bojuje o kazde €, len aby deti nic nedostali, ona jazdi na starom rozpadnutom aute, ktore jej v kuse neznamy pachapel poskodzuje a jeho jedina odpoved na vsetko je "vrat sa ku mneovaj sa slusne a ja ti odpustim vsetky tvoje hriechy a bude nam dobre".
Taku mam chut vykricat jeho meno, lebo dnes urcite robi peklo zo zivota dalsim ludom...

romanovic
28. jan 2017

@prevenar tak potom mozes s kludnym svedomim opustit tuto temu pre debilov a ist sa venovat rizikam ockovania a gramatike 😉

tianka
28. jan 2017

@prevenar by si sa cudoval ze ako posobi psychopat. Kamoska chodila s chlapcom 7 rokov citas dobre 7!!!!! po svadobnej noci ju tak zmastil ze nevedela ani ako sa vola zobral vsetky peniaze co dostali darom a siel nahadzat do automatov.
Samozrejme hned dalsi den ako ju zbil sla od neho a podala o rozvod nasledne na to zistila ze chlap sa lieci na psychiatrii jeho rodicia nikomu o tom nehovorili jeho otec je lekar vedeli to utajovat neprajem nikomu zazit to co zazila ona , bola rada ze bitku prezila ako pisem nevedela o svete dokial sa neprebrala po niekolkych hodinach doma

prevenar
28. jan 2017

@romanovic dik za radu 😉

sissy27
28. jan 2017

@prevenar si fakt úbohý... Žiaľ, nie je to ako chýbajúca končatina alebo dve hlavy na krku, aby to bolo okamžite vidno... Presne tak, ako nepoznáš od pohľadu zlodeja, vraha... Sú to všetko veci, ktoré sa prejavia časom, a nehovorím o hodinách či dňoch, väčšinou sa dotyčný prejaví až keď má svoju obeť istú - tehotnú a po svadbe... A gratulujem ti, že ťa ešte nikdy nikto neoklamal... Alebo si na to ešte len neprišiel 😎 každopádne tvoje vyjadrenia v tejto téme sú ozaj úplne mimo a nebola by som prekvapená, keby sa ti to vrátilo ako bumerang... Lebo takých už bolo, ktorým "sa toto nikdy nemôže stať, nikdy by toto a nikdy by tamto" 😏
Viac sa k tvojim príspevkom vyjadrovať nebudem, škoda drať klávesnicu...

prevenar
28. jan 2017

@tianka ahoj 🙂 ..k tomu sa zial neviem vyjadrit, nepoznam ani jeho, ani ju a ani ich zivotnu realitu.

co to znamena ,ze "chodili" , zili 7 rokov v jednej domacnosti ? podla mna je nemozme po takej dlhej dobe si nic nevsimnut. neda sa to nevsimnut, ale da sa 7 rokov ignorovat realitu.

ked sa nad tym zamyslis, tak vlastne hovoris ,ze za 7 rokov nedokazala spoznat vlastneho partnera . co je vlastne tragicke a tiez to vypoveda nieco o nej samej.

prevenar
28. jan 2017

@sissy27 to je v pohode, hlavne ,ze ty nie si uboha 🙂

sissy27
28. jan 2017

@romanovic viem tak okrajovo, aktívne sa nezaujímam, ale tak svet je malý, človek sa dozvie aj keď nechce... Ale nič extra, má novú rodinu, na verejnosti a v práci stále pán úžasný, a doma... Same shit 🤐 ona pred tým zatvára oči a má ho za stelesnenie boha, nikto nechápe prečo, ale tak s tým ja nič nespravím.

tianka
28. jan 2017

@prevenar zili spolu ale len rok , keby ju nevideli zbitu nik by neveril ze on to moze urobit , no niekedy clovek sa ukaze aj po viac rokoch poznam z okolia . Nemozes povedat ze je zena psychopatka , proste je doverciva , lahko zmanipulovatelna , a vazne vela psychopatov je hotovy dzentlmen , vzdelany super zazobany niekedy je laska velmi slepa . Nezazil si neuveris

moonlight1210
28. jan 2017

@prevenar ty utekaj dalej riesit to tvoje antivax, pre ktore si sa na mk dotrepal a nestaraj sa do inych tem. Ako nerozumies ani svojmu oblubenemu antivax, tak ani tomuto, ale nadpozemskych vyrokov mas vsade.

katkalubkova
28. jan 2017

@prevenar
citujem:
iba psychopat si zoberie psychopata a ma s nim deti. normalny clovek by take nieco svojim detom nespravil ...
Neviem, ci to bol pokus o nejaky filozoficky nazor, ale nepodaril sa...
Pozorne citaj, co pises.
Zrejme patris na ine fora, a ked mas problem niekomu poradit, pripadne niekoho pochopit... nerozumiem preco sa zapajas.
Stracas cas a robis sa zbytocne "dolezity". Je to trapne!

evadek
28. jan 2017

@tianka och..ja som sa prave rozisla s gamblerom...boli sme spolu rokov...jeho rodina ho kryla...a ja momentalne nechapem....
A vidim,ze nie som sama...co je to za rodicov???..kt. detom nepomahaju...ale ich len podporuju v klamstvach a kryju :((((

mandala77
28. jan 2017

@jana_konik vyhľadaj vo fóre nick charity. Už nie je aktívna, ale pozri témy, kde prispievala. Často prispievala do tém podobných Tvojej a je možné, že v jej odpovediach nájdeš aj niečo pre seba. Môžeš kontaktovať aj národnú linku pre týrané ženy, je nonstop a bezplatná, tam Ti môžu odborne poradiť a nasmerovať Ťa: 0800 212 212
Manipulátori sa nemenia, psychopati vonkoncom.
Odpútať sa - potrebuješ pomoc odbornú, niekoho kto sa venuje obetiam násilia, na tej linke Ti poradia. Sama to zvládneš bez pomoci ťažko. Na túto tému je dobrý nemecký film Týraná. Ako takéto vzťahy začínajú a ako môžu končiť.

prevenar
28. jan 2017

@moonlight1210 "antivax" ma nezaujima ..ale opat, dakujem za dobru radu 🙂

tianka
28. jan 2017

@evadek niekedy rodicia to robia "pre dobro" dietata no skor ublizia .
No ktora matka by neutajovala taketo veci?