Manipulátor svokor
Dobrý deň, prišla som sem po radu, pretože s mužom si už fakt začíname myslieť, že môj svokor (jeho otec) nie je len manipulátor, ale aj psychopat v jednom. Vopred sa ospravedlňujem, bude to dlhšie.
Od začiatku nášho manželstva sme si nesadli, a pred manželstvom ma manžel k rodičom nikdy nebral, keďže s nimi nevychádzal dobre. Od začiatku sme sa stále nejak pochytili, najprv tak, že som si nevedela povedať svoje a riešila som to cez muža. Respektíve, trvalo to dva roky, nikdy som nič nepovedala. Až doteraz.
Ale trochu Vám celú situáciu priblížim. Môj svokor je neskutočný egoista, nervák, arogantný, povýšenecky človek, ktorý okrem svojej pravdy inú nepozná, každý je zlý, nikto nie je dosť dobrý, keby ho každý počúval, bolo by každému dobre, každý je debil, idiot, ženy sú kur*y, každý zle vychováva deti, nikoho si neváži, na každého nadáva a neustále sa len sťažuje, a tak ďalej… skratka, mysli si o sebe, že on je jediný dobrý a normálny človek. Svoju ženu zmanipuloval natoľko, že hoci je matka, nikdy sa svojho syna (môjho muža) nezastala a jeho choré výplody iba podporovala a jemu rástlo ego. Dokonca, ani jeho vlastni rodičia mu nemôžu nič povedať, pretože ich začne urážať, vrieskat, ponižovať…a to pred hocikým, nemá s tým problém. O svojho syna sa absolútne nezaujímal, naopak, ponižoval ho, kritizoval, oslovoval tak, že to tu radšej ani nepíšem, a so svokrou sa ho vždy snažili niekde odhodiť, aby mali svoj pokoj…no a dostávame sa ku koreňu veci…svojho syna zanedbával ako mohol, ale na nášho SYNA SI NÁROKUJE akoby bol jeho, neustále mužovi vypisuje, že moja výchova je zlá, že s ním malo chodíme vonku, že je príliš naviazaný na mna, že je skúpy, lebo som ho tak naučila, že ja nechcem, aby mal ostatných rad iba mna…no…uz som vykypela a napísala som im SLUŠNE, prisaham, te slušnejšie to asi ani nešlo, aby sa láskavo prestali starať do mojej/našej výchovy, že oni svoj priestor uz mali na výchovu, a že je rad na nas si vychovať a učiť sa popritom. Zároveň som ich poprosila, aby sa nestarali, s kým a kedy chodí syn von, a podobne veci. Môj muž tam po tomto išiel na návštevu a dodal ešte, že sa mi ako matke nepáči, aby naše deti (hlavne syn, keďže je starší a uz vníma dosť veci) chodili so svokrovcami niekde osamote (ani dovtedy nechodili, keďže sú malé, 2 roky syn, dcera bábätko), pretože jeho gestapacke správanie je príšerne a nechcem, aby sa moje deti toto naučili a opakovali, predovšetkým syn, ktorý je v obdobi, kedy všetko opakuje.
Ale začalo sa peklo…svokrovci ma začali nazývať FALOŠNOU, zlým človekom, pošahanou, detinskou a zlou…a to len preto, že som ich o to slušne poprosila. Môj svokor totiž nevie, aké to je, keď mu niekto oponuje, a preto sa začalo diať toto. Začal si otvárať ústa nie len na mna, ale uz aj na moju rodinu a na muža - pričom muž je momentálne na tom zdravotne zle - nie aby mu rodičia pomohli, ale ešte mu pridávajú, a aby toho nebolo malo, vraj za jeho stav môžem iba JA, falosna rozbijačka rodiny.
Neustále nám vypisoval, akí sme zlí, že sme posledni ľudia na svete, ktorí môžu o výchove deti hovoriť, a že môj muz je pod papučou a ma sa zastavať rodičov (pričom oni sa ho nikdy nezastali)…proste, peklo, neustále vyhrážky, nadávky, osočovanie…a podotýkam, my voči ním ani jediná nadávka, nič, len sme sa im snažili slušne vysvetlit. Z ich strany len útoky.
Rozhodli sme sa preto prerušiť kontakty. No dnes ráno volala svokra a začala na muža neskutočne do telefónu vrieskat aká som posahana, že sme sprosti a čo si to my dovoľujeme, že či sme chceli toto dosiahnuť, že im nedáme deti…(svokor zbabelec, samozrejme vypisovať vie, ale do oci nepovie, nezavolá). A najlepšie je, že sa s tým šiel hneď vyžalovať svojej matke (muzovej babke), a tá nám vraj tiež posiela odkaz, akí sme sprosti a že o výchove deti nič nevieme.
Tak som vzala do ruky telefón ja, slušne sa pozdravila a ona mi na to, CHOD DO RITI a zrušila…tak sme jej volali naspäť, ale uz nám nedvíhala, iba nas zrušila…
Prosím Vás, povedzte vy ako nezainteresovani ľudia…je toto ich správanie normálne, resp. jeho? Urobili sme dobre, že sme sa odstrihli? Chystáme inak krstiny a rozhodli sme sa, že ani tam ich nezavoláme, keďže po tom všetkom ako mna a moju rodinu bezdôvodne dourážali, nemám chuť ich nikdy uz ani vidieť.
Prepáčte za rozsiahlosť, no dúfam, že to niekto dočítal dokonca.
@cacianka ja viem, máš pravdu, už sme to takto urobili, lebo to zašlo priďaleko.
@cacianka
Súhlas, keď po mne niekto vrieska cez telefón a ja namiesto zrušenia hovoru držím slúchadlo a počúvam a vysvetľujem…tak bude vrieskat naďalej, lebo si nechám. Príde mi robiť melodrámu pred dom, poviem, nech si ziape doma vo svojom, tu sme pánmi domu my a neželáme si to a ukážem im na bránku, ze tam je cesta von. Im nie je vôbec trápne ako sa chovajú, ale vy ešte im vysvetľujete a sa pred nimi obraňujete. Načo? Poviem, nevieš sa chovat, tak mi tu nelez, ziap si u seba doma.
@katkami123 presne. Zamkynam bránku 24/7/31 a na môj pozemok nevkročí ani vrana.
Obrazne - 3 vlci na dvor, nad dom 7 supov, okolí vodná priekopa a 100 piraní !!!
Pevnú linku odpojim, mobily blokujeme celej rodine komplet, prípadne zmením čísla a komu z rodiny nie tak vydám prísny zákaz zverejniť nove kontakty, podávanie info a požičanie mobilu.
A keby mi príde niekto aj tak vrieskať a búchať na bránu, že nemôžem bezpečne vyjsť na ulicu, volám políciu pre nebezpečné vyhrážanie, urážky na cti, útoky a ohrozenie
Neexistuje.
Ja som mierumilovný človek, 30x sa snažím riešiť v kľude a slušne ale ak je druhá strana hnusná tak sa mením 🐉☠️🐲.
Život ma naučil
Ahoj, precitala som si vas pribeh a mam na teba resp. tvojho manzela otazku. Keby sa dal cas vratit spat, bol by rad, keby jeho otca riesila socialka? Poznam jednu podobnu rodinu… a viem aj o jednom fyzivkom utoku, mozno sa opakuje aj fyzicke nasilie, ale to neviem naisto.
@cacianka
Áno, len oni by potrebovali asi aj pomoc psychológa. Lebo sami sa krútia v bludnom kruhu. Nulové sebavedomie, nulová sebaúcta, len sa zakazdym nechajú vtiahnuť do intríg a manilupacii čiže aj nulová asertivita a schopnosť vedieť povedať rázne nie, určiť si hranice.
Treba mať dôkazy, že sa k vám zle správajú...aj zavolať políciu. Lebo naozaj môžu dať na súd a súd im vyhovie. Majú právo na stretávanie s vnúčatami. Rozumiem, že máte výčitky ako veriaci...ale toto ich správanie je toxické. Pán Boh vám dal deti, vy ste za ne zodpovední a oni nemajú právo do výchovy zasahovať alebo kaziť rešpekt deti ku vám nevhodnými poznámkami....čo sa bude diať. To, že si myslia, že príliš rozmaznávaš je ich vec, ale naprávať to nemôžu! A už vôbec nie vás urážať. Všetci robíme chyby v živote, tým nechce povedat, že zle vychovávate svoje deti.
Ako nezainteresovaný osoba s rovnakými svojrovcami... Hold muž si bude musieť vybrať a čím skôr, tým lepšie
@nelinka2009 január 2022

Prepáč že budem tvrdá - na kerú riť chodíte niekto z vás k nim, dvihate telefóny, píšete ?!
Kompletné by som ich zablokovala ,každú jednu nohu ruku,hlavu, papuľu.
Ešte stále nemáte dosť ? Ešte stále im dovolíte nacistické správanie voči vám ?!
Všetko všade blok ! A ak nepomôže, tak trestné oznámenie a súdny zákaz priblíženia,kontaktu. Vy sami im dovoľujete aby po vás vrieskali, urážali, manipulovali.
Bodka