Mám prerušiť kontakt s manželovou rodinou?

28. jún 2023

Mam prerusit kontakt s manzelovou rodinou?
Poznate to, cloveka spoznate az po rokoch.
Co sa tyka svokrovcov, mala som ich rada, mala som voci nim uctu a respekt, uprimne som im dala moje srdce na dlani a mala som ich za rodicov.

Moj svokor je skvely, mam ho uprimne rada, zasmejem sa s nim.
Svokru som mala rada, vzdy mala nejake narazky, lebo jej melu usta skor ako rozum. Ale co jej nemozem odpustit, pred pol rokom si dovolila viac ku mne a nakricala - doslova nahukala na mna, ze moj syn 2-rocny chodi po spickach. NECH TO RIESIM, IDEM K ORTOPEDOVI.Urobila to rafinovane, ked sme boli same, nebol pri tom ani moj muz (jej syn),ani jej muz (moj svokor).

Odvtedy som k nim prestala chodit, resp.minimum.Jej pritomnost je mi neprijemna, neverim jej. Je mi luto svokra, lebo urcite nechape a ona sa mu nepriznala, ze na mna nahukala.

Som naivna, ked ja som ju respektovala a ona si toto ku mne dovolila? Chcela som a pisem o vzajomnom respekte a ucte. Ona ma 2 deti , v zivote by si nedovolila nakricat na svoje deti, na mojho manzela, lebo vie, ze by skoncila, ani na svoju dceru.

Otazka znie: Blizi sa obdobie mojich narodenin a ja sa nedokazem pretvarovat. Ja ju nechcem , nechcem s nou travit cas, pozyvat ju sem, robit divadlo a falos. Zdviha sa mi nad nou zaludok. Nechcem robit ziadnu oslavu pre svokru, svokra a svagrovcov. Necitim to tak. Citim krivdu. Chovala som sa slusne, uctivo . Neviem sa nad to povzniest, co si ku mne dovolila, akym tonom.

Mam ich odstavit alebo dat sancu?

lienka9
28. jún 2023

Ona vie,ze ta to tak vzalo.ak ste mali taky korektny vztah neviem si predstavit preco na teba nahukala a najma za taku vec..nic hrozostrasne,co sa da len spomenut,ale nie kricat..sisi ista,ze aj ona to vnimala ako krik? Akoze ak ste mali naozaj dobre vztahy ja by som to za jednu takuto epizodu urcite neprehanala..

tanyag
28. jún 2023

Nerob drámu, možno to tak nemyslela

autor
28. jún 2023

@lienka9
@tanyag Ale ja nie som fackovaci panak. So svojimi detmi jedna v rukavickach, lebo vie, ze keby jedna ako napriklad so mnou, prestali by k nej chodit.

autor
28. jún 2023

@lienka9 Druha mama mi bola. Strasne som sa sklamala. Nie som soplave decko. Mam 36 rokov. Vlastna matka si toto ku mne nedovoli, co ona.

tanyag
28. jún 2023

A to sa stalo len raz? Čo tak sa porozprávať s ňou medzi 4 očami a povedať jej, ako sa cítiš, možno si to vážne neuvedomuje...

autor
28. jún 2023

@tanyag Neuvedomuje. Ale nedavno mi poslala obed a kvantum veci pre deti - vnucata.To poslala po mojom muzovi. Obed v nadobke.

autor
28. jún 2023

@tanyag 2x. Raz pred muzom ohladom tych spiciek - maly blbol stale na nohach a druhykrat ked sme boli same a to si zgustla na mne.

tanyag
28. jún 2023

Tak sa s ňou porozprávaj, veď píšeš, že nie si fackovací panák, tak predpokladám, že si ústa otvoriť vieš a ak ti bola ako druhá mama, o to viac by som si to chcela vyriešiť napr. ja ... v živote prídu situácie, kedy pocítime sklamanie, ale vždy je dôležitá komunikácia...

autor
28. jún 2023

@tanyag Porozmyslam nad tym. Dakujem. Asi v to musim dozret. Ja som odvtedy ako obarena. A vplyva to aj na moj vztah s muzom, lebo logicky tam k nim chodi len on s detmi a ja som prestala. Vytvara to medzi nami napatie, ze je nieco zle. Moj muz si nic nenecha. Este chcem napisat, ze moj muz odstavil mojich rodicov na zaciatku vztahu, lebo ho 2x urazili a moji rodicia nam neboli ani na svadbe. Moj muz sa absolutne nesnazil vychadzat si s mojimi, brat ich aki su a respektovat ich. On ich hned odstavil. Toto ma hneva, ze ja necham po sebe hulakat. Ja som citlivy clovek, chcela som dobro v rodine. Nerobit dusno. Ale akosi sa mi to nevyplaca.

doriiis
28. jún 2023

Síce nemala kričať,ale nad tým,že svokra má možno aj trošku pravdu si sa nezamýšľala?

roja01
28. jún 2023

Ja netvrdim, ze to svokra neprehnala, no u teba je jednoznacne urazene tvoje ego. Ovlada ta. Keby si mala taku prihodu s mamkou, tiez by si jej neodpustila? Nepis, ze sa to nemoze stat. Vsetko sa moze stat. Ja si myslim, ze nedokazes prekonat sama seba. Je to skoda. Nie len pre svokru

miadi
29. jún 2023

Ja Neviem byt taka vztahovacna a na smrt urazena. V podstate pre blbost . Mne svokor povedal ze mna a deti nechce vidiet a nech mu ani nevolam. aj fotky v ramcekoch co mal nase od nas mi dal ze on to doma nechce. Nech si zoberiem alebo vyhodi. . Koli niecomu na co nemam vplyv a tyka sa to jeho synov a jeho. Ano zabolelo mà to koli detom Ze dedko na nich kasle. Ale respektovala som. Po roku ked mu bolo smutno a dosiel k nam na novy rok som ho prijala Mozno trochu chladne.. ale slusne. A na velku noc som mu uz vyupratovala barak lebo bude mat 90 a hoci mà kopec $ upratovacku by nezniesol. Aj Dnes som bola unho upratat hoci to nepyta. Hoci Mne osobne nic nedal nevie ze mam narodky za cele tie roky. Ze nevie ze su vianoce .. Aj ked som si vravela ze uz k nemu nepojdem Lebo ked nieco stratil tak dosiel ze ci mu to maly nezobral. Proste odpustam a zijem veselo dalej. Urobim nieco mile no neocakavam mile spet, nie od kazdeho.. nie som fackovaci panak robim
Len to co Mne robi dobre, Hnevat sa na svokru ze si dovolila na mna kricat .. živit v sebe pocit krivdy by mi nerobilo dobre. A to svokor bol vzdy lepsi ako svokra 😆. Proste aj ludia ktorych milujes ta vedia zranit aj ty vies ranit tych ktorych milujes , svokra ti poslala jedlo a veci pre deti. To bol znak , ze chce mier. Takze dusno robis teraz ty. Lebo si pyšna. A nechces odpustit. No na kolenach ta prosit nebude . Ak ju beries ako rodinu tak odpustis. Vzdy je to babka tvojich deti. Ked nie koli nej ci sebe ci muzovi tak koli nim. A ked to nedokazes to uz je tvoja skoda

rebrambora
29. jún 2023

Cloveka nespoznas po rokoch 🙃 na prekuknutie staci par mesiacov.
Kricat nieje v poriadku, ale co je zle na tom, ze to bolo medzi 4 ocami?
Ved pozri mozno ma menopauzu alebo tak a len sa neovladla. Ved sa to stane. Porozpravaj sa s nou. A btw, v 2 rokoch by som chodzu po spickach uz riesila, ale tvoja vec.

miadi
29. jún 2023

Este dodam ze je dost naivne si mysliet ze v zivote si nedovolila nakricat na svoje deti a este naivnejsie si mysliet ze by pre nich koli tomu skoncila. Ved ty nevies ake to je ked su spolu sami. A ty raz nebudes mat 2r babo ale pubertaka a nevies ako niekedy vybuchnes a nakricis a urcite koli tomu s tebou tvoje dieta nepretrhne vztah . A ine je ze ti hlucne oznamila ze sa jej nezda špičkovanie vnučata .. Akoby ti nakricala ze kto vie kto je jeho otec . . Proste nebola to nejaka neprekonatelna uražka. Ale zaujem o zdravie vnučata. Jasne ze nemala kricat ale nemozes ju vinit ze nema zaujem. Mà ho Len viac ako sa ti paci. A Mozno jej starost nebola uplne odveci. Ak si ju mala uprimne rada . Jedna hadka by nemala znamenat koniec . Lebo takymto stylom by si mohla v zivote ukoncit vsetky vztahy Lebo kazdy ta raz sklame.

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

A ja sa spytam inak. Uz si zacala riesit to spickovanie? Lebo to naozaj riesit treba.

autor
29. jún 2023

@miadi Ja to velmi dobre viem, vnimam niekolko rokov a taktiez mi povedala ona sama, ze nikdy nebude davat rozumy svojim detom a starat sa do nich, lebo by k nej prestali chodit a nie na ne nahukat - to uz by bol vrchol. Poznam ich a nie som naivna a nie som v tej rodine rok ani dva, ale mala som dost casu to odpozorovat, ze si tento prisup dovolila len ku mne. Mozno este k svojmu muzovi, ked sa raz pred nami povadili. Ty pises, akoby si vedela lepsie ako ja. Ale taketo rady ja nepotrebujem.

autor
29. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl Samozrejme. Dokonca som to riesila pocas toho, co na mna hukala. Len jej moj muz nic nepovedal, ze to riesime. Cize spustila ako lavina.

olimuc
29. jún 2023

Neviem aky mate vztah ani co tomu predchadzalo … skor si myslim, ze tu na seba narazili 2 generacie - mama barefoot a svokra ortopedicke sandale (velmi zjednodusene povedane) . Kricat na teba nemala, ale mala si sa ohradit v tom momente. Ucta a respekt je fajn, ale treba vediet otvorit usta, veci sa daju povedat slusne a razne… a osobne nepoznam nikoho, kto za cely zivot nerobil cirkus s celou rodinou zacinajuc manzelom konciac mackou. K oslave … ak nechces, neorganizuj ziadnu a chodte ako rodina niekam na vylet. Mas 36 nie 15 - nememu decku ani vlastna matka nerozumie …muzovi normalne povedz, ze ste so svokrou mali vymenu nazorov a preto si skoncila s chodenim tam a ju si odchyt a tiez sa s nou normalne porozpravaj…

autor
29. jún 2023

@rebrambora Ovlada sa pri svojich detoch, ma sa ovladat aj pri mne a o to viac, ze som sa len privydala. Taketo veci sa daju riesit slusne. Bez hukania. Ako s hlupanou.

eeffka
29. jún 2023

Bezohladu na svokru, to spickovanie riesis? Lebo to je problem a velky

autor
29. jún 2023

@olimuc Nechcem tu pisat a pol veci vynechat. Ona sa odvtedy aj snazi: posle mi obed, posle mi oblecenie pre deti. Moj muz tam chodi. Po nom mi to posle, resp.muz to donese. Minule mi poslala nanuky, lebo isla rozmrazovat chladnicku. Mna to velmi mrzi, co sa stalo. Prave preto tu pisem. Necham si to prejst hlavou, mozno jej casom odpustim. Pisem o oslave, lebo oni si na to potrpia. Oslava taka, ze pridu k nam na obed, navarim, daco malo ponuknem pripitok. Donesu darceky. Takto to robime s kazdym sviatkom, kto ma v rodine.

autor
29. jún 2023

@eeffka ano, samozrejme. Hukala zbytocne.

dskjhfdlkdjhl
29. jún 2023

Tak si jej to mala povedat a mozno by hukat prestala.

petamich
29. jún 2023

suhlasim, ze nemala na teba kricat, na druhej strane vela kriku pre nic - rovno vtedy si ju mala prerusit, ze si nezelas, aby na teba kricala a ze to spickovanie riesis, vybavene

ja osobne nemam rada taketo urazanie a vyhybanie sa a pod. sme dospeli ludia, snad vieme spolu komunikovat

klip0
29. jún 2023

A čo ti vlastne povedala vtedy ? Ja si to neviem predstaviť ani. Akože: Zuza si normálna, to okaaaamziiitee choď a ries že malý Janko spickuje. Alebo čo vlastne kričala ?
A tvoj manžel čo nato povedal, keď si mu o tom kriku povedala ?

zuzinabila
29. jún 2023

Dost sa krutis okolo seba.kazda druha tvoja veta je o tom,ako sa spravas uctivo a ako si ona dovolila...no,ano,su ludia,ktori nedokážu odpustit ani takuto krivdu(ktora vobec neznie tak tragicky),uz je to na tebe.

vroni
29. jún 2023

Môj ty boh, to sa pol roka fukas ako trojročné decko, lebo svokra kricala? Ohradim sa rázne a okamžite. Keď mi to v danom okamihu vyrazí dych, vydiskutujem si to pri najbližšej príležitosti. Ale robiť pol roka teatro a "možno odpustat" , kaslala by som na teba aj s tvojimi maniermi divy. V rodine sa komunikuje. Urážanie sa, fúkanie a zduvanie nie je komunikácia ale manipulácia. Išla by som k svokre na kávu a pekne si to s nou vydiskutovala. Pekne ale priamo.

janinah
29. jún 2023

Nechcela by som ťa za nevestu...

mishka81
29. jún 2023

Akoze pred pol rokom na teba nahucala a ty to riesis teraz? Sak nahucim naspat, ze co si to dovoluje, ze ty tiez neriesis ju a vybavene. Ale citit sa ukrivdene po takom case ta zbytocne obera o energiu.

marianarem
29. jún 2023

Chce to normalny kludny rozhovor. Povedz jej, ako ti to padlo a spytaj sa, co ju k tomu viedlo, ze zvolila az taky sposob komunikacie. A odkial vie, ze deti by sa s nou prestali stretavat? Mozno nahucala aj na ne (mozno aj opakovane) a preto jej to povedali.
Kazdopadne ak si ju mala za mamu, tak s mamou sa predsa nepalia mosty po jednom takomto incidente.