icon

Manipuluje moja sestra rodinu pre vlastný prospech?

29. nov 2024

Ahojte, potrebujem váš názor na jednu situáciu v našej rodine, ktorá ma veľmi trápi.

Moja sestra nám oznámila, že sa tento rok nechystá na firemný večierok, pretože sa minulý rok vôbec nezabavila, vraj tam bola hlučná hudba a vypila iba 2 poháre čistej vody. Ja som sa teda ponúkla, že pôjdem namiesto nej a určite si to viac užijem, keďže som sa chcela zabaviť, stretnúť nových ľudí a odreagovať sa od starostí, ktoré mám doma (starám sa o našich ťažko chorých rodičov). Sestra na to reagovala súhlasne a vraj len stačí nahlásiť meno.

No druhý deň, keď som sa jej opýtala, či to už vybavila, prestala mi odpovedať. Nakoniec mi len napísala správu cez mamu, že nechce, aby som tam šla. Zároveň to celé prekrútila, vyjadrovala sa, že som chcela robiť niečo zlé a ponúkla mi množstvo výhovoriek, ktoré vôbec nedávajú zmysel. Snažila som sa jej vysvetliť, že na večierku bude cca 1100 ľudí, čiže by som sa tam stratila, neplánovala som jej nijako robiť hanbu, ani by som nehovorila, že sa poznáme.

Bola som na skutočne sklamaná, pretože sa o rodičov nezaujíma, nikdy sa neopýta, či niečo nepotrebujú, a nevenuje sa im, čo veľmi zraňuje mamu. Ja som sa snažila byť vždy nápomocná, starám sa o našich, aj keď je to náročné.

Pravdepodobne mi nedopraje, lebo je sama nešťastná vo svojom živote, keďže nemá žiadne záľuby, kamarátov a frajera (ani nikdy nemala a nechce). Je silno veriaca (sex je správny až po svadbe) a jediné, čo robí je, že sa chodí sama prechádzať dlhé hodiny a v nedeľu chodí do kostola.
Rodičom často klame a mama sa kvôli nej trápi, veľakrát plače.
Ja som nechcela predsa nikomu ublížiť, chcela som sa len trochu zabaviť a spoznať nových ľudí.

Chcela by som vedieť, čo si o tom myslíte vy. Mám pocit, že sa snaží manipulovať a že jej zámerom je znevážiť všetko, čo sa snažím robiť pre rodinu, a zároveň mi zabrániť, aby som mala nejaké chvíle pohody.

Strana
z2
lauricka
30. nov 2024

Nič. Vôbec to neriešte. Je to firemný večierok pre zamestnancov. Nie pre vás, aj tak. Si to rozmyslela a treba to rešpektovať. Kašlite na to, nájdite si iné akcie, kde stretnete nových ľudí. Mňa by skôr zaujímalo, či jej nie je blbé, že sa taká veriaca nezaujíma o rodičov. To by téma na rozhovor asi byť mala.

mirkam3
1. dec 2024

Co si o tom myslím? (Ako tu už niekto písal predo mnou,) že si troll, ktorý to snad aspoň ma cele dobre zaplatene. Ak ani len to nie, potom zakladatel(ka) týchto dvoch tém ma dosť smutný život, keď si ho musí spestrovať týmto... Idú sviatky, mnohé z tu prítomných ich strávia v kruhu milujúcich clenov rodiny a kamarátov, a na Modrého koňa si v takom čase ani nespomenú. Autor(ka) zatiaľ môže vymyslieť a odpáliť v prítmí svojej izbietky u mami dalsie nezmyselne temy, keď jej to navodi lepší pocit zo samej seba a dá aký taký zmysel života 👏 🥳🎉.

misanthropicdann
1. dec 2024

Nemáš tam co robiť. Co je to za sprostý nápad.

summerfeeling
1. dec 2024

V tej firme nepracujes a chceš ísť na firemný večierok? Nemáš tam čo robiť. Firemný večierok je pre zamestnancov, nie pre ich príbuzných lebo si myslia že majú nárok tam byť. Ak sa chceš zabaviť a spoznať nových ľudí tak choď do baru alebo niekam na diskotéku.

tykat
3. dec 2024

Prosim vedenie firmy aby sa vyjadrilo k tomu vecierku,tusim nejaka banka to bola. A ludia co ste na nom boli, ako bolo? Bola aj tato? Nenarobila hanbu?

autor
14. dec 2024

Ďakujem všetkým za vaše obavy, ale nakoniec som sa na večierok dostala a bolo to super!
Je fajn vedieť, že ak budem niekedy hľadať dokonalých a charakterovo čistých ľudí, určite ich nájdem tu na Modrom koníku. Prajem vám pekný deň 😊

ruxandra
14. dec 2024

Hlavne ze ty si charakter, manipulatorka s nudnym zivotom, co sa musí vtierat tam kam nepatrí 🙂

mirkam3
14. dec 2024

Autorka a teraz daj tu o Červenej čiapočke 😂🤭

Strana
z2