icon

Manžel a jeho "vychádzky"

12. mar 2022

Ahojte, nadpis možno úplne nie je presný, ale lepšie napísať sa mi to nedalo, tak k veci. Máme 8-mesačnú dcérku, ktorá má (zatiaľ) super spánok, zaspáva cca o 21:00 a až na zopár výnimiek prespí do 7-mej. Manžel pracuje na smeny, čiže má dosť rozhádzaný spánkový režim, on je nočná sova a ja ranné vtáča. V praxi to znamená, že potom ako uspíme malú sme ešte cca hodinu-max dve hore a on potom ešte ide za notebook občas s pár plechovkami piva a ja spať (on vtedy ide spať väcšinou okolo jednej-druhej). V poslednej dobe však celkom často po tej 22:00 aj neskôr chodí ešte s partiou von. Neopíja sa do nemoty, dá si zopár pív a okolo druhej príde domov. On si to vysvetľuje tak, že si neberie z nášho spoločného času, tak môže. Jasné, potom je na druhý deň nevyspatý...
Inak je skvelý manžel aj otec, pomáha mi so všetkým, stará sa o nás, ale povedala som mu, že už sa mi tieto jeho nočné vychádzky k nemu proste nehodia. Že mi to k nemu už nesedí. Zvyšok partie sú 26-27 roční chalani bez záväzkov.
Ja som s kamoškami poriadne od začiatku korony takto nikde nebola a vlastne možno rolu zohráva aj to, že ja proste nemôžem takto na xy hodín odísť od malej.

Zaujíma ma, ako to máte vy, ako často vaši muži chodia na pivo s kamošmi apod.? Nikdy som mu nezakazovala chodiť von alebo si doma dať zopár pív. Určite nechodí za inou, to viem.. a chápem, že aj on potrebuje takýto čas ale v poslednej dobe mi to prišlo veľa, keď takmer každý deň keď mal voľno niekam večer išiel..

Strana
z2
lujza123
13. mar 2022

Autorka, pochop ze ako si teraz nastavis/nastavíte fungovanie v rodine tak sa to ponesie ďalšie roky aj s ďalšími deťmi.

Musíš začať chodiť aj ty von, aj keď by si bola radšej pri bábätku. Potrebuješ aspon nejaky koníček (cvičenie) čas kedy si sama so sebou a môžeš sa sustredit na seba nie bábätko, čas na nejaké sociálne kontakty mimo vašu malú rodinu.
Tvoj chlap potrebuje byť tak isto sám so svojím dieťaťom, pravidelne, bez dozoru. On tiež potrebuje nejaké povinnosti.

Mate male dieťa. Keď ma niekto čas na kazdovecernu krčmu niečo je zle. Rodicia malych deti moc čas nemajú. Teda ak sú obidvaja rodicia, ak ma chlap iba funkciu "darcu spermií" tak ma casu habadej na pitie aj ranné dospavanie.
Vypadnúť von s kamošmi je fajn, raz za čas, možno cez víkend. Ale nie každý deň, keď si to človek neustrazi rýchlo sa z neho stane ožran.

betulinka1
13. mar 2022

Ja mojho posielam a nikam nechce ist. 🙈🙈🙈 ide max na ryby s kamosom a aj tam ma taha. Takze neviem pre mna je to zvlastne. Ak by to bolo raz do tyzdna mne by to nevadilo.

si_sa_6
13. mar 2022

Môj tiež chodí, ale tak chodím aj ja, raz do mesiaca, raz za dva ako kedy si vyjdem s kamarátkami, on s kamarátmi, ale teda nám to takto vyhovuje, čo vzťah to je to úplne iné.

elizabet173
13. mar 2022

@si_sa_6 raz dom mesiaca je v pohode, manžel autorky témy si vyrazí tri krát do týždňa ☹

Strana
z2