Manžel a motorka
Ahojte, nájde sa tu niekto, ktorej manžel jazdí na motorke? Môj manžel si dneska jednu kúpil a ked som ju zbadala prepadol ma strach. Ja velmi týmto vozidlám nie som naklonená ale túžil po nej a ja sa bojím, že sa mu niečo stane ☹
@misha1104 no to isté som aj vravela ked sme sa zoznámili,že na to nikdy v živote nesadnem 😅 a tiež sa s ním vozím..ale tak ako ty najradšej idem s ním,nechcem aby chodil sám...
Urcite je to lepsie a najradsej som ked ide bezomna tak s jeho bratom obaja su motorkari vlastne cela rodina okrem mami.....nemam rada ked idu 8 na nejaky vyjazd predsa sa musi prisposobavat 8 ludom a takto si ides ako chces...
@michaella7 Urcite je to lepsie a najradsej som ked ide bezomna tak s jeho bratom obaja su motorkari vlastne cela rodina okrem mami.....nemam rada ked idu 8 na nejaky vyjazd predsa sa musi prisposobavat 8 ludom a takto si ides ako chces...
@misha1104 no môj muž ma motorky v krvi,jeho dedo,otec,ujovia a aj 2 bratia sú do ich žhaví 😀 a má aj 2 kámošov čo sa s ním chodia voziť 🙂 tiež sa mi nepáči ked idú ako píšeš lebo čím ich ide viac tým horšie....
Sice stara tema ale neda mi nenapisat. My sme tiez motorkari a nenaaaaaavidiiim reci typu darcovia organov a take. Statistiky? Kolko ludi denne zomrie za volantom auta? A kolko ludi dennena masine? Ludia co nikdy nesedeli na motorke a nevedia idu posudzovat co je jazda a motorka a aka je nebezpecna? Ano umieraju ludia aj na motorke ale umieraju aj na chodnikoch. Mali sme kamaratov co zomreli na motorke. Vdaka zene za volantom kt.si myslela ze ma pravo prednostnej jazdy ci co. A mali sme aj takych co zomreli v aute ci tragediou pri praci. Bohuzial ani jeden z nich za to nemohol. Ked sa do toho podaktori nerozumeju a vobec netusia o com to je tak radsej nech ani nekomentuju. Priklad z 1000 motorkarov sa stane asi tak dvom tragicka nehoda.jeden sa zabije svojou neopatrnostou a druhy havaruje len vdaka niekomu inemu. A to jazdim denno denne v aute. A ked ide vedla motorkar tak mu aj uhnem. Tych 50cm ze uhnem nezabije ani mna ani jeho. Áaaaaaaa zbytocne som sa rozculila. Sorry.
Ajoj. Moj manzel mal skuter alr nastastie financie ho donutili predat co odlahlo aj mne. Tiez som mala o neho strach a myslim ze opravnene motorky su nebezpecne viac ako osobny automobil. A tuzi po motorke ale ja mu to nrdovolim :D
@25kikuska25 sama si v tom prispevku napisala, v com je motorka nebezpecnejsia ako auto. ty ako jej vodic mozes spravit vsetko spravne a doplatis na chybu niekoho ineho. ak uz dojde k zrazke, tak motorkar (a aj cyklista) je menej chraneny ako vodic motoroveho vozidla. ale nechcem sa hadat, ani ta viac rozculit, kazdy ma nieco, co ho bavi, niekto riskuje menej, niekto viac, kazdy si vie zvazit nasledky a nehoda sa bohuzial moze prihodit aj na chodniku. ja ako vodic sa snazim davat velky pozor na motorkarov a cyklistov, lebo mi pridu velmi lahko zranitelni, hlavne cyklisti su niekedy pomerne rychli a zle viditelni, casto predbiehaju stojace auta nebezpecnym sposobom. celkom nedavno som videla taku malu nehodu, nic vazne by sa motorkarovi nestalo, keby bol dobre obleceny. ale on jazdil asi len po meste a mal oblecene kratase, takze cela koza z noh zodrana, dost luto mi ho bolo
@jana121212 presne, je to na kazdom motorkarovi.Viem presne kedy si mozem dovolit nieco lahsie ako rifle a bunda a viem kedy si musim dat uz komplet. Len som sa tu docitala par veci, nemyslim len od jednej, ale dala som si to dokopy a napisala som to tak vseobecne. Ja nehovorim, ze nie je nebezpecna, ale to uz v dnesnej dobe nie je nic. Chcela som tym len napisat, ze autohavarii je omnoho viac ako tych moto, len to beru uz za nejaku samozrejmost a nemedializuju vsetky, no ked pride sezona motoriek a nejaky frajer sa zabije, hned je to vo vsetkych spravach a vela ludi hned zacne na motorkarov nadavat do darcov a tak.Ale ani jeden z nich si neuvedomuje, ze xyz motorkarov, ktory jazdia pre nieco uplne ine ako sa predviest ostatnym v autach.Takych by som aj ja do ... poslala. Respekt treba mat. Ja vzdy ked sadam na motorku uvedomujem si rizika a mam respekt. Ale aj ked sadam do auta mam respekt. Cize je to asi tak narovnako. su ludia ako moja sestra, ta ma strach, doteraz este na ziadnu motorku nesadla, ale muzovi to nezakazuje. Jaaaj o tejto teme by som vedela toho popisat 🙂
@25kikuska25 suhlasim so vsetkym co si napisala 🙂
Dievcata a je tu nejaka, co uz deti ma a jazdieva s polovickou?
Pekná téma 😀 Ja som svojej žene povedal na rovinu, že vnútorne veľmi túžim po motorke a keď budem mať vek na vodičák, to je o 2 roky, tak si ho spravím a tú motorku si kúpim 🙂
Tiež zo začiatku mala námietky, ale keď som jej vysvetlil, že som si vedomý toho, že mám doma rodinu a nebudem robiť žiadne hlúposti (a že ju dakedy vezmem aj niekde do Talianska na výlet), tak to pochopila. Koníčky určite nie je dobré zatrhávať, alebo niečo striktne zakazovať, toľko z môjho pohľadu 🙂
@mirkakab tak môj má na motorku zbalil má Hondu 1000 cbr a teraz ked čakáme babo som tuto sezónu odstavena a dost tým trpim. Vždy ked ide prec mu len poviem opatrne a nezabudaj že tá doma niekto čaká 🙂 A to planujem mat svoju motorku a jazdiť ale to mi povedal že radšej má bude vozit on 😀
aj moj muz ma,, uz druhu, kupuje si zasadne starsie modely za par supov, ktore potom pomaly opravuje a potom sa chodi vozit. tiez sa bojim, a povedala som, ze na to nesadnem ani co keby.. a ani som nesadla. ale zistila som, ze cim viac zakazujem tym je to pre neho lakavejsie,, a okrem toho hra americky futbal. vacsi problem mam ze casto koli treningom nebyva doma.
@k_a_j_k_a my jazdime uz dlhe roky, este pred tym, nez sa narodila dcera. Ta ma teraz pomaly 15 a syn ma 5, ale je to znacne obmedzene, kedze deti nechceme na vikendy "odkladat", ja pracujem aj cez vikendy, takze rodinne vikendy su pre nas vzacne .... budeme urcite viac ked mladsi syn pojde do puberty a uz nas "nebude chciet vidiet"
@fejusa @cawes @sisaka jeej, super, uz som si myslela, ze som sama. 🙂 My nechodievame casto a vacsinou je to spontanne, ked sa deti rozhodnu, ze chcu zostat u starych rodicov. A aj to chodime na kratke 2-3hodinove vylety. Minuly rok sme isli prvykrat cielene na tri dni do Talianska a tento rok sa chystame do Chorvatska. Aj to hlavne vdaka tomu, ze deti maju prazdniny a budu prec. Tak si berieme s MM volno. Sa dost tesim 🙂
Ach zienk ...mne motorka vzala zodpovedneho, dospeleho, milujuceho braceka.Zomrel pre chybu vodica auta,ktory ho ,,nevidel,, a odbocil bez smerovky a bracek nabural do auta... Mal krasnu motorku, oblecenie,prilbu no vsetko vybavenie ake mal mat,bol to jeho sen - splneny, 21.marca ju vytiahol po zime a 27.marca sa to stalo...Je to uz 7 rokov a stale som nezabudla a ani nezabudnem,na motorkarov hladim v zavisti, v dobrom myslene, ze aj moj bracek takto vyzeral.Tak nie vzdy je to o zodpovednosti motorkarov ale aj vodicov aut aby boli sustredeni na jazdu a sledovali okolie. A neznasam vetu -motorkary dobrovolni darcovia organov - to je to najhlupejsie prirovnanie ake len existuje,nech a dari vsetkym co maju motorky a vela stastnych kilometrov 🙂
Ahojte. Takže. Môj manžel jazdí na motorke. Takej staršej, sam si ju prerába, renovuje.
Ja jazdím na skútri. Novom.
Dieťa máme.
Skúsenosti- cesta do práce v hlavnom meste trvá 20 minút na dvoch kolesách, takmer hodinu inou formou dopravy (plus parkovanie a pod). Takže denne mam hodinu času k dobru. To je 5 hodín týždenne navyše s rodinou.
Poistku máme obaja takú, ze keby sa čokoľvek stalo, pokryje nám celu hypotéku a ešte niečo navyše.
Jazdíme viac menej len do práce a domov, nepotrebujeme sa len tak vyvážať a míňať benzín.
A čo sa týka tých orgánov- manžel je sám členom transplantačného tímu a tvrdí, že organy od motorkárov sú absolútne nepoužiteľné. Obvykle sú na sračku.
Takže len toľko.
Jazdíme a jazdiť budeme, lebo je to ekologickejsie a v meste rýchlejšie a pohodlnejšie. Ale vždy si dávame pozor. Na seba aj ostatných.
Výhoda je, že na motorke mate oveľa lepší rozhľad ako z auta. A pokiaľ sa 100% sustredite, v každom momente jazdy striehnete okolo seba na potenciálne nebezpečenstvo, nerobíte sprostosti a nefrajeríte, a držíte v hlave zásadu "každý ma chce zabiť", tak je 99,9% šanca, že sa vám nič nestane.

Ahojte moj manzel je dlhorocny motorkach presedlal vela moto...momentalne ma hodnu 954 ma ju rok a spekuluje ze skusi kawu ma zbehane cele slovensko rakuske nemecke svajciarske alpy polsko rumunsko atd....Urcite je motorka nebezpecnejsia ako auto clovek neni az tak chraneni a ked na motorku tak urcite v kvalitnom moto obleceni ale zase clovek moze jazdit hocijako bezpecne a moze byt pozorny na ceste ked ti to dako skrizi daky blazon. Bojit sa bojim sa ked ide hlavne sam najradsej chodim snim.Ked sme sa zoznamili tak som si vravela ze na to nesadnem maximalne tu po okoli ale dako ma to chytilo tak jazdime spolu zatial ja ako ladvinka ale v buducnosti by som chcela svoju vlastnu...:D