Manžel berie úvery bez môjho vedomia. Čo mám robiť?
ahojte. som nova a chcela by som vediet nazory alebo rady na moj problem. som vydata 5 rokov a mame 2 deti. manzel robi ja som na mt. moj manzel si zobral uver v banke 4 000 eur bez toho aby sa ma opytal na moj nazor a uz viacej krat sa aketo situacie opakovali. ja som nikdy nerobila ziadny cirkus s toho. a myslim ze aj preto to robi lebi to neriesim nieako extremne. penazi mame malo. byvame u jeho mami. ked mu to poviem ze sa mi to nepaci ze mi to vadi tak ho to nezaujima len ticho sedi a ignoruje ma. ja uz nevladzem a neviem co mam robit.....dakujem ze kazdy naror,radu 🙂
@drobcek3003 dakuj vsetkym svojim anjelom straznym, ze sa s tebou rozisiel. Nic lepsie sa ti nemohlo stat. Toto nie je partner do zivota a ani tvoja pomocna ruka by mu nepomohla. Evidentne ma nejaku zavislost.
@cecil36 Ten rozchod bolí, ale keď si to takto človek napíše a prečíta si čo všetko sa tam udialo tak tvoje slová - nič lepšie sa ti nemohlo stať sa mi začínajú vidieť ako pravdivé. Dva dni po rozchode mi potom začal vypisovať, že okrem toho, že som o jeho finančných problémoch povedala jeho otcovi, bol druhým dôvodom rozchodu problém, že ma nenávidela jeho rodina, že som bola zlá a zákerná, pritom ľudia, ktorí ma poznajú celý život sa nad týmto tvrdením akurát tak zasmiali, že isto nehovoril o mne. Vôbec som tohto človeka nepoznala. Keď mi jeho otec ukazoval o čom si s ním písal, lebo mi chcel ukázať, že on mu nič nepovedal, tak som si prečítala ako mu môj priateľ píše, nech mi rýchlo vezme splnomocnenie, aby som vraj neurobila nejakú hlúposť-smiešne a úbohé... Týždeň na to mi volala poisťováčka, ktorá poisťuje dom, v ktorom sme žili, že treba podpísať novú zmluvu. Priateľ sa môže domov dostať najskôr v októbri tak som sa z dobrej vôle ponúkla, že to teda podpíšem. Jeho otec mi tak potom doniesol to splnomocnenie, ktoré mi bolo tak rýchlo zobraté, kvôli môjmu potencionálne nerozumnému správaniu sa.
Jasné že dajú, to nieje úver. Neboj sa, tie nebankovky sú dobre poistené... Pri nesplácaní ide všetko hneď na exekúciu, alebo odpredávajú pohľadávky výpalníckym firmám. Ak môžem, poradiť, treba karty roztrhať a všetko vyplatiť. My sme sa tiež trošku zamotali /spoločne, nie len jeden/ povedali sme si DOSŤ!!!! spočítali sme kolko kam dlžíme a zobrali sme si pôžičku od ZUNO http://www.zuno.sk/uvery/pozicka-bezucelovy-uver/ z toho sme vyrovnali tie s vysokými úvermi a teraz platíme len jednu splátku a nejdeme nikam do mínusov. Velmi nám to pomohlo.
@drobcek3003 bud rada, ze si nebola jeho rodina, teda manzelka, lebo by si bola v dobrom malere...a inak šampáááňo na rozchod.. 😉 gratulujem...
@jankasar nečítala som celú diskusiu, ale je manžel živnostník? Potom by to bolo možné riešiť súdne, prípadne aj ak nie je, ale v tom prípade by to bolo zložitejšie... Kľudne sa mi ozvite.
Zaujímalo by ma ako ste to nakoniec vyriešili. Ak sem ešte chodíte, dajte vedieť.
Tak toto treba ale rozhodne riešiť lebo do toho zaťahuje aj vás a nedajboh že by ste sa rozviedli alebo čo tak by ste mu to pekne splácali aj vy.Mne ot môj tiež robil, je to fakt úbohé keď to takto riešia poza chrbát.

Ahojte, mala som podobný problém, len s tým rozdielom, že sme neboli svoji. Bývali sme s priateľom 2 roky v jeho dome. V marci tohto roku odišiel na vojenskú misiu na jeden rok a na mne zostal obrovský dom so splnomocnením na všetky úkony. Hneď prvý mesiac po jeho odchode mi začali domov chodiť samé upomienky, voda, plyn, elektrika, daň za byt, ktorý prenajíma...no proste samé nedoplatky. Počas obdobia keď bol doma mu každý mesiac prišla upomienky za telefón, robila som si z toho najprv srandu, že mi môže 5 eur mesačne dávať na ruku, lebo jeho reakcia bola, že veď to nič nie je. Najprv som mu cez skype diktovala čísla účtov, variabilné symboly, aby to teda poplatil. Vždy keď som sa ho potom spýtala či to zaplatil tak mi povedal, že nevie, že nemal čas a podobne. Samozrejme prišli domov upomienky za nezaplatenie predošlej upomienky. Tak som to už potom s ním neriešila a platila som všetko v momente keď to prišlo. Najväčší šok som ale dostala pri vysávaní jeho auta, našla som tam totiž potvrdenú pôžičku na 4500 eur cez nebankovku zo začiatku tohto roka. Nedalo mi to a pozrela som sa do jeho papierov, konkrétne do výpisu z účtu za celý rok kvôli daňovému priznaniu, ktoré som mu vybavovala u kamarátky. Našla som tam ďalšie 2 pôžičky, dlhy u kamaráta a vyplatenie dosť vysokej sumy z poistky. Všetky tieto finančné problémy sa diali v čase čo sme boli spolu, ale ja som o ničom nevedela, nezaujímala som sa, myslela som, že je všetko ok, veď príjem mal slušný. Takže som si na papierik spísala všetky jeho dlhy. Priateľ má hypotéku, na svoje meno si zobral pôžičku za svojho brata, ktorý má exekúciu 6000 eur, dve pôžičky z banky, dlží kamarátovi 700 eur a plus pôžička z nebankovky. Nechcela som tento problém riešiť cez skype tak som si počkala až na jún, keď za ním pôjdem na dovolenku a tam som tému načala. Samozrejme to skončilo tak ako so predpokladala, lebo už som si s ním zažila minulý rok situáciu, keď ma obvinil z otvorenia výpisu svojho účtu (čo som samozrejme neurobila), sú to jeho problémy a bude si ich riešiť sám a viac sa o tom nechcel baviť. Posledná moja otázka na túto tému bolo-kam šli peniaze z tej nebankovky, odpoveď-riešim si veci z minulosti, o ktorým som samozrejme tiež nemala nič vedieť. Nechala som to tak, ale chrobák v hlave ostal. Po dovolenke sa u nás zastavil jeho otec, ktorého som sa na pôžičky spýtala, či nevie, kedže nám všetko na dome robí, kam išli peniaze a bol v šoku, lebo ako počítal tak počítal tak toľko peňazí do domu určite nešlo a tiež súhlasil s mojím názorom, že o takýchto veciach mi mal partner povedať. Jeho otec mi sľúbil, že to ostane len medzi nami, nezostalo a priateľ sa so mnou na základe toho, že som o jeho finančných problémoch povedala otcovi, rozišiel. Spätne si teraz uvedomujem, že za 2 roky čo sme spolu žili, mu domov mesačne chodili výpisy z účtu, ale ani jeden som doma nenašla, všetky si bral do práce, aby som ich nevidela. Za dobrotu na žobrotu, chcela som mu len podať pomocnú ruku, keď teda má finančné problémy, myslela som, že sme na všetko dvaja. Veľmi ma ten rozchod bolí, lebo všetko ostatné bolo ok a plánovali sme už spolu rodinu...