Manžel chce, aby som podpísala vzdanie sa nehnuteľnosti
Ahojte. Chcela by som sa s Vami podelit o svoj, pre mna velmi vazny problem, a najma spoznat nazor nezainteresovanych ludi. S manzelom sme spolu 5 rokov, doteraz bezproblemovy vztah, momentalne cakame babo - onedlho vstupujem do osmeho mesiaca. Ked sme sa brali, manzel mal uz svoj dvojizbovy byt (ktory nadobudol davno pred tym, nez ma spoznal). Po svadbe sme v tom byte zili. Lenze zacali sme planovat babo a tak sme sa potrebovali prestahovat do vacsieho. Stary byt sme predali a kupili novy - o izbu vacsi, krajsi, uplne novucicky - samozrejme, bol aj drahsi - trebalo cosi doplatit (doplatili sme to z penazi, ktore manzel zarobil najma vdaka mne a mojim kontaktom). Aby som nezabudla - aby sme nemuseli predavat stary byt narychlo a mali pocas prerabky noveho kde byvat, zohnala som od znameho peniaze na ten novy byt, ktore sme mu vratili po predani stareho, islo o bezurocnu pozicku od dobreho znameho, ktory mi na dobre slovo pozical fakt kopec penazi. Teraz spekulujeme, ze aj tento byt predame, kupime mensi pozemok a postavime si dom. Samozrejme, financie by som mala opat sprostredkovat od toho svojho znameho, kym sa dom nepostavi, nech si nemusime predavat strechu nad hlavou a ostatne peniaze sa dolozia z penazi, ktore zarobil aj vdaka mne. Ked sme to preberali, opytala som sa manzela, ci nejaku cast buduceho domu napise aj na mna. Nenarokujem si na polovicu majetku (aj ked pravne by som mohla), nakolko viem, ze on do vztahu vstupil s majetkom, ja s holym zadkom a vlastne do majetku som fizycky ziadne prostriedky nevlozila. Vystevtlila som mu to tak, ze jednoducho spolu za chvilu budeme mat dieta a ze by som teda chcela mat aku taku istotu, ze keby sa nieco s nasim manzelstvom stalo, neskoncim aj s malou u rodicov - ze som sa aj ja podielala na tom, aby sme mali to, co mame a ze by som skratka chcela, ak by sa raz nedajboze nieco stalo, mat istotu, ze nam kupi aspon nejaky jednoizbak. Manzel sa vsak velmi nahneval, povedal mi ze v ziadnom pripade nenapise na mna ani prd, ze to bude len a len jeho a ze on sa so mnou neplanuje rozviest, tak co teraz riesim. Ze on do manzelstva isiel s nehnutelnostou, ja s nicim. Ako to podla Vas je? Naozaj z etickeho hladiska som nenazrana svina ja? Lebo sa citim dost ukrivdene, ze vlastne u neho som len na navsteve, dokym so mnou bude chciet byt. Ja len chcem istotu, ze keby sa nieco medzi nami stalo, postara sa o nas. Ale on chce, aby som mu podpisala, ze sa nehnutelnosti vzdavam, Je to fer? Som z toho psychicky mimo, dost sa v mojich ociach zmenil teraz a kade chodim, tade placem...poradte
@cassandra123 Bola som presne v tej istej situacii, ako ty. Do vztahu som prisla s nicim, manzel mal dobru firmu, kde sme spolu pracovali. Zarobil dostatocne mnozstvo penazi, ktore sme dali do banky (nemuseli sme poziciavat). Ja som svoje usetrene peniaze mala pre seba a jeho kazdorocny zisk sa ukladal na bankove konto.
Isli sme stavat dom a postavili sme ho za manzelove peniaze.....a to si uvedomujem az teraz, ked si citam tvoj pribeh...lebo pre nas bolo odjakziva vsetko "nase"...cize jeho zisk (ked on zarabal a ja som sedela pri detoch) bol rovnako aj moj zisk....
Ved ste manzelia....nebrala si si ho predsa koli bytu, ale preto, ze ste sa mali radi. On pracoval, ty si mu vytvarala podmienky na pracu a na zisk, budes sa starat o domacnost, o dieta, o jeho pohodlie, aby mohol nosti domov peniaze.
Vy ste zarabali peniaze ako "team- druzstvo- par- dvojica"....SPOLOCNE. Na vsetko ste 50/50. Ked strati pracu, tak pridete o peniaze obaja........ked ma pracu, tak pracuje pre rodinu.
Nic nepodpisuj......nech sa teda zabije, ak su mu peniaze prednejsie, ako zena a dieta.
Tak isto, ako on povedal tebe, ze vy sa nebudete rozvadzat, naco ti bude polovica domu, tak mu povedz aj Ty to iste....
"Jasne, ze sa nejdeme rozvadzat, tak naco sa Ty bojis o polovicu domu? Ja chcem mat istotu, ze sme rovnocenna dvojka a ze v nasom manzelstve je vsetko spolocne, alebo ferovo rozdelene. Ja ta nejdem okradat, ale ja som tiez prispela k blahu nasej rodiny....aj ked to nebol prave zdedeny byt"
@lvka Takyto "financny model" v rodine moze fungovat iba za jednej podmienky.....obaja partneri pracuju a su financne ohodnoteni na rovnakej urovni, cize vase platy sa az tak velmi neodlisuju.
Takto ale nemoze zit kazda rodina. Mam kamaratku, ktora ma 5 deti, uz ma 42 rokov a este nepracovala. Manzel ma skvelu poziciu, zaraba obrovske peniaze. Ona do prace nesla, lebo obaja su plavci a vsetky deti dali na plavanie. Ich najstarsia dcera trenuje na olympiadu.... Ich mama, moja kamoska venuje vsetok cas na domacnost a po skole chodi s detmi plavat, vozi ich na treningy, na plavecke sutaze, pocas vikendu maju rozne kvalifikacne campy....proste deti ju zamestanavaju......
Ake peniaze si ona moze tak ukladat na zadne vratka??? Ja suhlasim, ze to je dobry umysel, keby sa nieco stalo.....ale v manzelstve ma byt vsetko FIFTY-FIFTY.
@digysa suhlasim, obidvaja zarabame, manzel viac ale moj plat je tiez velmi pekny a funguje to
Co sa tyka tvojej kamaratky, tiez to moze fungovat, s tym suhlasim, dohodli sa takto predpokladam spolu... A to je to co sa snazim povedat... Ked su dvaja spokojni, moze fungovat akykolvek model, ln tam musi byt vzajomna dohoda.
Ja som sa vsak dozvedela ze moje manzelstvo takto fungovat nemoze a s tym nesuhlasim, lebo v nom zijem...
Zakladatelkin manzel ma nejake predstavy, tie sa lisia od jej, ona stastna nie je, a to je zle... Ak by bol on ok, mohli by si sadnut a najst kompromis, ale on evidentne nechce hladat kompromis (vzhladom na jeho sposob komunikacie) a to by sa mne nepacilo. ... To je v podstate to co som myslela
Kazdy si hlada svoju cestu vo vztahu, nie vsetko je "cierno-biele" kazdemu vyhovuje nieco ine, ale na prvom mieste musi byt ucta k druhemu nech uz je vysledok akykolvek
Ja nemozem povedat ze manzel @cassandra123 je "zly" pretoze ma iny pohlad na financny model ako ona - ale kazdopadne by mal byt otvoreny nejakej debate - ja to preferujem takto lebo...atd, nie ze ju "zrusi" vzdy ked ona nieco povie ....
Neviem ci som sa spravne vyjadrila...uz sa bojim prispiet inym nazorom 🙂
@lvka velmi suhlasim. A zaroven velmi zrozumitelne si to napisala. Tiez si myslim ze model ktory vyhovuje obom je ten spravny. A tiez ze tuna nie je problem ohladom domu ci bytu, ale ohladom spravania sa manzela voci manzelke celkovo. Ucta. Ale to ju zda sa zatial az tak netrapi.
ja riesim majetkovopravne a 20 mam rozhodnutie v utorok 🙂 stalo ma to vela stresov,strachu,zdravia ale nelutujem je to pre buducnost mojich deti,tiez som sa chcela majetku vzdat aby som neriesila dalsi sud ale teraz som spokojna ze bojujem za to aby som s detmi mala vlastny byt strechu nad hlavou 😠 😠 😠
ze som vobec bola taka hlupana a uvazovala nad takou vecou vzdat sa nehnutelnosti 😖
nikdy nevies co sa stane a kedy budes potrebovat mat nejake financne zabezpecenie aby si nemusela byt zavisla od niekoho 😖 😖 😖
nerob to kvoli detom 🙂 🙂 🙂
ci uz je manzelstvo stastne alebo nieje buducnost je neista vselico sa stava aj kvoli zdraviu treba mat nejaky majetok 😒
@cassandra123 tak to potom toho chlapa tusim ani dobre nepoznas 😲 ty sa stresujes?radsej sa ho zbav ale najprv podpis ze ti patri to co aj jemu 😀
tak to je teda dobry hajzel ten tvoj manzel.
to ze si isla do vztahu z holym zadkom nic neriesi...ale to ze ste manzelia,a spolocne ste nieco nadobudli a to sa v pripade rozvodu deli na polovicu...ako tu uz baby pisali.
drzim ti palce ...aby si svojmu mm nic nepodpisala...a aby si mala silu zit s nim dalej...
@cassandra123 ahoj, čo nového? ustáli ste to?
@cassandra123 jaj moja tak ked ma dieťa tak jasne že na teba bude naliehať že aby si mu papiere podpisala že v pripade rozvodu že dom jej len jeho šak si potrebuje zaopatriť dospele dieťa načo si sa vydavala ty jeho miluješ ale on teba nie kopni ho do zadku a nech ti plati výživne vyser sa naňho čo z neho máš kasy mate oddelen ty zlé gazduješ toto je muž ver mi akonahle by si mu podpisala papier na dom po chvili do roka by ťa vysačkoval že si našiel inú a ide mu len o to aby zaopatril svoje dospele dieťa čo tam potom že uť čakate vaše spoločne načo ti ho len na oštaru nech ti vyplati teraz sumu z bytu a chod preč postav sa na vlastne nohy budeš iba trpieť tak dopadla moja kamáratka podotykam bez deti spolu nemali už predtý mala ona manželstvo a on tiež dala tam peniaze čo jej vyplatil prvý muž s tým že dom bol starši trebalo opraviť že nech použije peniaze ona zo svojich do rekonštrukcie tak aj tak urobila len jedneho dňa ju stretla znama na ulici a vravy jej že muž bol na katastri a že dal dom prepisať na svoje dve dcéry z predchádzajuceho manželstva kamaratka myslela že je to vtip ale žiaľ nebol potom sa za dva roky rozviedli le mala šťastie aj ked sa vzpieral vyhražal sa jej musel jej vyplatiť celu rekonštrukciu dala ho na súd a súd rozhodol najprv ju nechcel vyplatiť ale ked mu na plát siahol exekutor musel vôľky nevôľky nechci tak dopadnuť budeš len najomnička v tom dome že ked on ti povie baľ kufre a vypadni budeš musieť odijsť a nič s tým neurobiš
No akoze dovi dopo....toto keby mi povie muz,tak nech ide do riti....ja by som s nim ziaden dom nestavala...to co tam potom budes ako kto?ako podnajomnicka,ktora ati upratovanim,pranim,varenim aa este tym dalsim....a staranim sa o spolocneho potomka?ako prepac,ale toto je grc.
Tak mu povedz že ty od neho chceš podpisať že sa vzdava otcovstva😁 predsa ty to dieťa nosiš, rodiš , budeš ho kojiť a tri roky sa 24/7 starať, že on do toho “vložil” len jednu spermiu, že mu to eurko preplatiš😂
A je si istý vašim vzťahom? Alebo nemala su niekedy exekúcie, prípadne podobný prešľap? Vtedy by sa to dalo pochopiť, inak nie. Čo je jeho, je aj tvoje.
Tak toto je dobre stará téma 🙈. Už sú možno aj rozvedeni
Uz teda mate ten pozemok a idete stavat?
Ak hej tak by som mu nic nepodpisala. Ste manzelia. Na vsetko mas pravo.
Ak nemate tak by som do toho ani nesla.
Ostan s nim tam kde ste teraz. Teda ak s nim ostat chces.
Tento byt je tiez iba jeho? Pred manzelstvom? Ci si tiez nieco podpisovala ze nebude tvoje?
On je taky majetnicky? Ci preco ti nechce nic dat?

@cassandra123 pocas tych 4 rokov z vasho 5 rocneho vztahu pred tehotenstvom si pracovala? Ako ste mali rozdelene financie, narabanie s nimi, kto co platil?