icon

Manžel chce riadiť financovanie domácnosti

cecil36
7. nov 2013

Baby zaujima ma ci je v poriadku, ak muz drzi rodinnu kasu a rozhoduje o tom, ake potraviny kupit, za kolko, chce vylucne on nakupovat (zena ma spravit iba zoznam). Zena ma pristup k peniazom, ale moze z nich na potraviny zobrat a ist na na nakup iba vtedy, ak nieco nevyhnutne potrebuje a v kuchyni jej chyba. Toto nastastie nie je moj pripad, ale potrebujem poradit mne blizkej osobe a potrebujem sa rozhodnut co povedat- poradit podla viacerych nazorov, lebo len moj nemusi byt spravny. Dakujem

mima4
8. nov 2013

@cecil36
ahoj, necitala som prispevky predomnou, ale moj nazor je taky, ze peniaze su spolocne a jej manzel moze zarabat a chodit do prace prave preto, ze ona ostala na tej rodicovskej dovolenke. Takze pre mna jeho spravanie je neospravedlnitelne.

Ale druha vec!! 😉
Poznas aj jeho (jej manzel) pohlad na tuto vec? Preco tak kona? Na zaklade coho?
Lebo neraz poznat iba jednu stranu a jej nazory moze byt pre poradenie cloveku velmi skreslujuce.

cecil36
autor
8. nov 2013

@mima4 poznam ho len v tom zmysle, ze je a vzdy bol velmi setrny clovek. Viem, ze ked sme si sli vsetci niekam spolu sadnut, tak oni sa skladali vzdy na polovicu, ked spolu chodili prispievala mu na benzin, lebo aj ona sa vozila v aute. Pre mna nepredstavitelne, ale jej to vtedy pripadalo, ze ved je sebestacna osoba a nebude si ju nik vydrziavat....Uz teraz to lutuje...

mima4
8. nov 2013

@cecil36
no a ona ma prehlad o stave financii v rodine? na co idu aj jeho vydavky?
A ked je on taky setrny... akoze z akeho dovodu? setri na nieco konkretne?

cecil36
autor
9. nov 2013

@mima4 nie nema prehlad, nema pristup k uctu (teda toho jeho). A na co steri. to ja netusim.... 😒

mirage
9. nov 2013

@jabadaba No aj morky su extremne citlive na obycajne prechladnutie napr. Pretoje v ich maso casto vela atb, ktore sa davaju preventivne. Prast ako uhod 😒 Cize morku zas nie len tak z obchodu ci hydinarne, ale z farmy kde to mam overene.

juliana77
9. nov 2013

@cecil36 Ak spolu dvaja chodia a pri niakom posedí idú pol na pol, no to sa dá pochopiť, ale dávať niekomu polovicu na benzín??? To jej ukazaval servisnú knižku a akú má spotrebu auta, aby to náhodou s delením neprešvihli???

Toto som ešte nepočula , tak keby toto mala kamarátka doma, tak je to jej vec, alebo nech si to vyrieši ak jej to vadí, a možno aj sex robí len napoly, ostatné nech dotiahne sama.

zuzkat1
9. nov 2013

@mirage odkial to vies? o tych morkach? Dr jednej mamicke zakazala kura a radila morku...z kurata malo jej dieta hrcku v prsniku

zuzkat1
9. nov 2013

@juliana77 kym sme spolu nekupili byt aj my sme sli so vsetkym napoli aj s benzinom...

zlte_kuriatko
9. nov 2013

podla mna to vôbec nie je v poriadku ak varí žena, predsa sama nejlepšie vie čo jej do kuchyne treba a vela vecí človeka napadne až ked je priamo v obchode. a ak si muž myslí, že hospodári zle nech si odkladá bločky píše si všetko do zošita a na konci mesiaca nech mu to zosumarizuje. moja kamoška to tak robí a s týmto má pokoj. no ale samozrejme škoda, že si sa rozprávala len s nou, možno keby si sa rozprávala aj s ním,možno by ti zdôvodnil prečo to tak chce, ťažko povedať, ked poznáme len jednu stránku.
a u nás napríklad ked mm donesie vyplatu spolu si sadneme podelíme peniaze poplatíme čo treba urobíme veľký nákup on dostane vreckové na benzín ja dostanem vreckové a zvyšok sa odloží do šálky 😀 pre prípad núdze.

mima4
9. nov 2013

@cecil36
vies, podla mna je dobre vypocut si nazor aj tej druhej strany. Mozno on by ti povedal take veci, ze by ti az dupkom vlasy stali..ale ona sa tym nepochvali 😉

cecil36
autor
9. nov 2013

@mima4 tak uz som si dnes vypocula aj druhu stranu, nebol to zamer, nejako sa to tak vyvrbilo, tak som sa dozvedela, ze ON chce mat peniaze pod kontrolou, a aj ich vzdy mal (lenze finta je v tom, ze ona vtedy zarabala a nebola na neho odkazana ako na materskej). Tak som sa spytala ci jej teda neveri. Vraj veri, ale nebol by spokojny, keby svoje peniaze nemal pod kontrolou on sam. Vraj tak bol nauceny z domu a tak je spokojny a ze co je na tom divne.... A este prelicka, vo vztahu musi byt jeden partner dominantny... Takze tu sa uz neda radit, toto si musi ona vyriesit sama, tam su uz len dve moznosti. Tym padom debata v tejto teme pre mna ukoncena....

zuzkaanicka
9. nov 2013

@cecil36 skoro mi kava zabehla, ze jeden ma byt vo vztahu dominantny 😕 ... mala si sa ho opytat, ze ako na to prisiel, ze ten dominantny ma byt prave on 😉 ... niektori chlapi maju naozaj divne napady ... na takychto asi fakt len maly dvor a dlhy bic 😒

cecil36
autor
9. nov 2013

@zuzkaanicka ja som ostala neschopna slova, civela som na neho a nenapadlo mi nic normalne len same vulgarizmy 😀 A kedze som slusne vychovana osoba, radsej som zbalila saky paky a odkracala prec.

mima4
9. nov 2013

@cecil36
ale to nie su JEHO peniaze, ale ICH peniaze, su manzelia!! A to co on robi, ze ekonomicky utlak svojej manzelky.
Ked chce mat peniaze pod kontrolou to sa da. Staci si spisovat vydavky. To robime aj my doma, vieme na co miname... ale nijako toho druheho neobmedzujeme.

zuzkaanicka
9. nov 2013

@cecil36 chapem 😉 ... ja som sa tiez takmer tou kavou zadrhla 😀 ... no, poriadny chlop to je ... hmm ... neviem, ci takeho osvieti po nejakom rozhovore ... mozno panvica na cele 😀

cecil36
autor
9. nov 2013

@zuzkaanicka 😀 😀 😀 jedine ta panvica. Tam su fakt len dve moznosti, bud sa zabli a odide alebo sa podriadi panovi dominantnemu 😠

zuzkaanicka
9. nov 2013

@cecil36 No, bohuzial 😒

mima4
9. nov 2013

@cecil36
mozno si mu mala na rovinu povedat aj prednou, ze takto to nema fungovat v manzelstve a ze pristup k peniazom ktore su spolocne, ma mat aj jeho zena a nema pravo ju sledovat.

zuzanockamt
9. nov 2013

@cecil36 necitam celu diskusiu, iba uvodny prispevok, v poriadku to urcite nie je

zuzanockamt
9. nov 2013

a vobec si neviem predstavit fungovanie v takomto zväzku 😝

zuzkaanicka
9. nov 2013

@mima4 vies, niekedy Ti vyrazi dych, ked sa dozvies taketo infosky a potom nemusis byt schopna zareagovat inak, ako udivnym pohladom 😉

mima4
9. nov 2013

@zuzkaanicka chapem 🙂 ja by som nedokazala v takom vztahu fungovat. A to vravim, my si s muzom vydavky sledujeme.

cecil36
autor
9. nov 2013

@mima4 aj my si sledujeme, ale obaja, viem kam idu nase penieze, je to skor pre prehlad, akesi domace ucto, ale ani jeden z nas toho druheho neobmedzuje.

zuzkaanicka
9. nov 2013

@mima4 nikto normalny by takto nedokazal fungovat ... aspon nie dlhodobo ... to sa podla mna ani neda ... je to chore, taky chlap by sa nemal zenit, ostat sam a nech sa pekne kontroluje, ked ho to bavi.

mima4
9. nov 2013

@cecil36
presne tak. My aj ked sme spolu chodili, ja som vtedy studovala, tak manzel bezne platil veci (vecera, kino, vylet,..) a povedal mi, ze ja si mozem zaplatit az vtedy, ked zarobim viac ako on 😀
No vsak mna od neho deli uz iba par eur 😀

mima4
9. nov 2013

@zuzkaanicka Mne to pripada ako vztah otca a dietata, nie vztah dvoch rovnocenych partnerov v manzelstve.

zuzkaanicka
9. nov 2013

@mima4 ja si myslim, ze ani otec a dieta nemozu mat takyto vztah ... my sme sa prave s manzelom dotahovali, kto je u nas dominantny 😉 ... a so smiechom sme uznali, ze deti 😀

cecil36
autor
9. nov 2013

@zuzkaanicka veru veru u nas najdomonantnejsi clen rodiny je momentalne najmensi krpec, vsetci skaceme ako on piska 😀 Dokonca aj starsia dcera. Tusim mu to budem musiet zatrhnut 😀 😀 😀

sissmiss
9. nov 2013

@juliana77 pre mna bolo na zaciatku vztahu samozrejme ze ideme na polovicu, nie co sa tyka kavy a vecere ale napr.po par tyzdnoch chodenia sme sli na dovolenku a trvala som na tom ze dam polovicu, proste mi to neslo nechat sa vydrziavat. Ked ma dakam pozval tak platil, ale snazila som sa nejake malickosti platit aj ja, kavu a posedenie, alebo proste tak...som sa citila viac rozhodujuca, nie submisivna. Ale ako sme spolu zacali zit a rozhodli sa pre dieta tak sa mi zase zdalo v poriadku ze ja sa vzdam menej platenej prace a pojdem za nim a on sa pocas mojej praceneschopnosti o nas postara. Ze to utiahne je velka vyhoda, ale ze to povazuje za samozrejme je skvele. Aj ked ma to trha do prace ale rozhodli sme sa ze bude lepsie ked este zostanem na materskej aspon kym bude mat tie dva roky a potom ako budem chciet. Takze teraz nezarabam, ale v partnerstve to povazujem za istu vyhodu, vymozenost, ze nemusim, ze ten chlap sa postara. Ale ked bhdem zase zarabat tak sa tesim ze budem aj ja prispievat do rodinneho rozpoctu

sissmiss
9. nov 2013

@cecil36 tak nie je amoralne ak je jeden dominantnejsi a druhy prirodzene submisivny, ale ak je jeden utlacany to je trosku rozdiel 😖